FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 06. junij 2026 ura: 07:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zdravo!  (Prebrano 2921 krat)
Karlovič
gost
« dne:: torek, 09. november 2010 ura: 13:54 »

Zdravo.

Sem novi clan na forumu in naj se vam v tej temi predstavim.

Moje ime je Vito star sem 19 let. Moje tezave so se zacele ze v rani mladosti saj sem biu ob vsakem odhodu bilokaterega druzinskega clana iz hiše strašno zaskrblej in sem včasih prebedeu čakoajoč očeta ali mater v solzah.(na kratko povedano).Namesto da bi takrat poiskal pomoč sem intenzivno začeu z alkoholom, piu sem ga vsak dan pred šolo in po šoli največ pa zvečer.Takrat sem biu v šoli še kar uspešen, ko pa se je v tretjem letniku pojavila marihuana in je le ta zamenjala alkohol mi je tudi padel uspeh v šoli.Začeu sm tudi s heroinom.Četrtega letnika sploh nisem obiskoval saj sem se večino časa ukvarjal kako prekriti vse moje stahe in po možnosti depresije.Jaz menim in sem vse svojim zdravnikom povedal da te moje težave že od prej izvirajo in niso nujna posledica dog.Ko sem bil maja letos hospitaliziran, namreč smrt ni bla deleč, sam sem misliu da prestajam abstinenčno krizo, izkazalo pa se je po krvnih testih ter mi najprej diagnosticirali E87.8 motje v ravotežjhu elektrolitov izvidi Skalij:6,94 mmol/l (3,8-5,5) ; S-Natrij:118 mmol/l(135-145) ; ob sprejemu v splošno bolnišnico novo mesto so me na terapijo apaurin 3*10 mg + distranevrin. Ugotovljen je sum na addisonovo bolezen (terapija Hydrocortysone) ter izdana napotnica. Že takrat v prvem tednu so me strašne fobije začele napadat in prehodno depresije, ki so se še stopnjevale po odpustu zato sem imel občasno terapijo Apaurin 1x5mg. Po obisku bioenergetika so motje prestale za en mesec. 1.9 sem padel v addisonsko krizo navodno jer nisu me na napotnico uspeli sprjet na endokrinologijo so me po infuzijah  fiziloške in sorbisterilu z rešilcom prmestili v ukc ljubljana.Tam se je stanje stabiliziralo.Morem zelo pohvalit osebje endokrinološke klinike v ljublaji, ki so mi oprvili vse preiskave v zvezi z addisonovo boleznijo.Meu pa sem zelo dobro(po mojem nejnju) zdravico , ki si je mogoče vzela tud minutko čase za pogovor.Takrat sem pač povedal za svoje fobije ter depresije, glavni problem mi je boi da ne morem spati že 2-3 leta.v bolnišnici nisem mogel spat kljub terapiji sanval 5 mg. Ta zdravica ki sam ji zelo zahvalan je mi zrihtala konziliarni pregled in dr. prihiatrinja mi je ugotovila mešano anksiozno-depresivno motnjo ter mi predpisala Cipralex + Sanval v primeru nespečnosti.Naj še omenim da sem 7z prvim sprejemom v bolnišnico prenehau z jemanjem vseh drog vklučno z alkoholom.Nisem pe še prnehau kaditi in pit kave.
Ker so se po odpustu iz kliničnega cetra, kak teden po tem, po prvem obisku novega psihiatra, ki mi je zamenjal sanval, po katerem sem doživljal blodnje in motnje podobne prividom, zamenjal za Loram. takoj drugi dan so se začele teške anksioznosti in nekek sem zbral voljo  oziroma sm se tolk  uspeu skp spravit da sm stopil do osebne zdravnice, katera mi je po posvetu s psihiatrom dla Helex 025+025+0,5 na dan. Pa mi ob napadih ni skorj nič pomagalo sam sem samo da sm se nehau trest in podobno moral pogoutnit do 5 tablet.Ko se mi je to prvič zgodilo sem zamenjal z zdravnico za Rivotril po katerem je bilo bolje. Ob naslednjem obisku psihiatra mi je le ta predpisal poleg lorama po potrebi še dvakrat na dan eglonyl 50mg in Cipralex 10mg.Stanje se je pobolšalo napadov več ne doživljam.Po nadaljan obisku mi je zaradi nepravih spisluhov pred spanjem predpisal še dodatno Seroquel 25mg.

Sedej je moja terapija:
Hydrocortysone (15mg+5mg+5mg)(povečevanje glede na napore)
Astonin-h(pol tablete)
Nexium 20mg - zjutraj
Seroquel 1x25mg
Eglonyl 50mg+50mg
Cipralex 10mg
Loram 10mg

Akutni problemi:
Ko se cel dan takole zadržujem v sobi malo se tudi ne upam med ljudi, pa se ceu dan večinoma učim čepraf me dostkrat vse skup mine in dobivam napade skor že besa in misli na samomor ter samopoškodovanje.Če stopim ven se pojavi anksioza.Po zadjem obisku pri psihiatru smo menjali antideprsiv za Cymbalto vendar sem po 2 dneh šel nazaj na <<<<Cipralex zaradi vrtoglavice, še jačjih napadov panike ter splošne zmedenosti ter neke čudne sedacije.Sedej sem se odločil da več ne jemljem loram saj mi niti ta več ne pomaga pri spanju in da prekinem vsaj za par dni pa skušam zaspati le s seraquelom.Prebrau sm tudi knjigo po priporočilu psihiatra Susan jeffers - Čar samozavesti, in se je držim mi je zelo pomagal ter priporočam vskemu.Danes se počutim super ker sem nardil ispi v šoli ampak kaj hitro se lahko vse obrne.

Ali ima kdo podobne probleme, Kaj svetujede glede ad, Kaj glede anksiolitikov in drugih zdravil.

Hvala, Orlić
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 10. november 2010 ura: 07:29 »

uf, ogromno dogodkov se je že zgodilo... kaj naj rečem? ne vem  kiselnasmeh.. čestitam za izpit  oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
crista
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 44

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 11. november 2010 ura: 19:47 »

Pozdravljen na forumu.
Čeprav forum berejo tudi ljudje z medicinsko izobrazbo, temelji na izkušnjah in pomoči.
To pišem zato, da ne boš sedaj pričakoval nekega konkretnega odgovora, glede na to, kako v detajle si šel pri svoji anamnezi in terapiji.

Moj nasvet bi bil, da ne menjuj zdravil na "lastno pest".

Ko pa pišeš o aktualnih težavah, ti žal nimam kaj konkretnega predlagati. Ko se pojavijo misli, ki jih opisuješ, že sam veš, da ni dobro biti sam, a hkrati pišeš, da ti družba "prikliče" anksioznost. Srednja pot bo najbrž najboljša; ob ustrezni medikamentozni podpori.

Če ti je lažje, da pišeš tu, dobrodošel!
Mnogo sonca v teh jesenskih dneh želim
Prijavljen

Music is the medicine of the mind. ~John A. Logan
Karlovič
gost
« Odgovori #3 dne:: sobota, 13. november 2010 ura: 11:34 »

Če mi kdo lahko kaj pove, am podobne probeleme.

Glede samopoškodovanj se mi je že zgodilo, in namreč kar že od pred tega dejanja vem da me po LOramu vse mine in začnem razmišljat normalo.Nevem kaj se z mano dogaja.Sm pa v stanju ko dobivam take mazohistične misli (od začetka zdravljenja sem si ugasil 1 ugorek na roki) je tudi anksioza prisotna in živčnost. Zdaj nevem za cipralex sem zamenjau cymblato pri os. zdravici očitno ne pomaga.Nevem s katerim še poskusit.Kaj sploh imam? Psihiatra imam šele čez 2 tedna ampak taga lorama se nekek bojim skor uzetker če hočem zaspat(vzemem vsak dan) morem vzet 2 drugač sm zdej uzeu 1-ega pa sm kul.Reku je pa psihiatr 1-2 zdej pa nevem na dan al obenem al kaj. Prosim nasvet!!!
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #4 dne:: sobota, 13. november 2010 ura: 13:28 »

Loram je en najbolj zasvoljivih anksiolitikov. Tako pravi psihiatrinja, ki dela na COA. Zakaj je tako ne vem. Videla pa sem primer odvajanja od Lorama in moram reči, da ni lepo.   ne  Da ti po Loramu odleže pa rada verjamem.  Grin
Kakor jaz razumem lahko vzemeš 1-2 na dan. Največ. Probaj pri tem ostati do obiska psihiatra.

« Zadnje urejanje: sobota, 13. november 2010 ura: 18:00 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Karlovič
gost
« Odgovori #5 dne:: sobota, 13. november 2010 ura: 17:12 »

vem da je zasvoljiv, in tudi največ dva vzamem, včasih tud sam enga al pa celo nobenga, sam vem da mi ga bo še naprej dajau psihiatr k sm mu že reku da razvijam toleranco če lahk kej drugega pa je reku da lexaurin pa dormicum so droge in mi ne bo dal.Si tudi ne želim, mogoče bi blo smiselno zamenjat za nekej časa za apaurin kej rm ga skos ok. prenašau helex mi je prešvoh.
Prijavljen
Karlovič
gost
« Odgovori #6 dne:: sobota, 13. november 2010 ura: 17:15 »

aja Hvala obem ki sta odpisala...res hvala lepa. Naj še napišem da se tud po nasvetu psihiara ukvarjam s hobijem fotografiranjem, hodim na sprehode , berem knjige, pišem besedila in redno izvajam avtogeni trening, čepraf mi včasih ne uspeva ker sem preveč vznemirjen. Kaj pa vi?

hvala,Orlić
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar