FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 19:43

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: umiranje  (Prebrano 7692 krat)
Way
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 21

« dne:: petek, 05. november 2010 ura: 23:13 »

pozdravljeni, to je moj prvi post in rabil bi vaš nasvet in zanima me ali ima kdo podobno ankciozno motnjo

moja motnja je predvsem postala zelo fizična bolečina v prsih. v nedeljo ko sem šel v gardaland z avtobusom sem bil prepričan da bom umrl tisti dan, ker  na avtobusi me je zelo zabolelo pri srcu v prsih vsako minuto in bolečina se je stopnjevala, nato pa po par urah vožnje je bolečinski interval se vedno daljšal dokler ni prenehal, bil sem vesel da bom še živel lol
na splošno imam te bolečine v prsih bogosto prisotne in ponavadi na istem mestu.
imam pa še strah pred smrtjo, pred enim mescom sem  mel  hujši strah ko je bilo najhujše , mislil sem skoz da bom umrl v naslednji sekundi. tudi dihat nisem moral, zato sem šel v bolnico na urgenco in so mi postavli diagnozo panična motnja.danes po dveh mesecih sem sicer že boljše in to se mi je umirilo.
zadnje dni se mi je stanje res izboljšalo , 80% dneva ne skrbim, če mi srce pohitri sem vesel da mi še bije.
problem nastane zvečer, preden grem spat , in tudi če športam bolja ktivno zvečer, te dobim s5 ta občutek, kot da umiram, včeraj je bilo zelo hudo, spet sem mislil da bom umrl in pojavljale so se mi zelo čudne strašne misli, tudi dihat nisem moral normalno. in prvič sem doživel en čudni šok, kot da mi je zavest izključlo in sem bil v nekem tunelu, za sekundo.
problem pri teh ankcioznih napadih je , da mi takrat srce sploh ne bije hitro, nekje 60 mam pulz, in občutek kot da se mi bo srce ustavilo Sad
groza je to, takrat se skoraj jočem in se sprašujem zakaj morem jaz to doživljat,

jem antidepresiv coaxil ( tianeptine) pomaga mi ful, in jem ga komaj slaba 2 meseca. zelo bi rad ga nehal jest, me kr moti, da morem neke tablete jest
bil sem tudi pri zdravniku ki so mi nardili samo EKG test in so rekli, da je normaln, za podrobnejše preiskave pa morem čakat do marca, čeprav mi je psihiater rekel naj čim prej naredim  ta test ampak nevem kak to nardit. povejte mi prosim če se da kak pohitrit za  srčni pregled, ker bi bil dosti bolj miren in z večjo vsigurnostjo bi se upal bojevat proti ankc iozi in se ji izpostavljat.
ankciozno motnjo imam zdaj od junija, najprej sem mel vse v glavi , občutek norosti, pol pa se mi je spremenilo pred 2 mescema v to, in je ful nadležno.
aja star sem 27 let , tak da verjetno nimam srčnih težav, se spomnim gardalanda ko sem videl na blue tornado veliki znak za srčne bolnike da je prepovedano, in me je strah postalo ter zaradi zdravja nisem se upal peljat.
prosim za pametne nasvete, glede ankcioze sem se poučil kolko je možno , poslušam tudi lucindas attacking anxiety ki ful pomaga, samo tokrat pa sem v slepi ulici, ker se mi zdi da proti fizičnim bolečinam se ne upam in neznam bojevat.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #1 dne:: petek, 05. november 2010 ura: 23:50 »

Pozdravljen!

Če so ti zdravniki izključili fizično bolezen , potem imaš itak odgovor, da je to psiha. In ja, boli kot sam vrag, vsakega na svoj način. Pri paničnem napadu, pa itak misliš, da boš kar umrl.
Sama sem tudi velikokrat obiskala urgenco, ker sem mislila, da doživljam infarkt, ali pa občutek, da se mi bo zmešalo, da bom kar dol padla.
Ja, kako se iz tega rešit. Vsekakor, če je strah tako prisoten, s pomočjo zdravil. Moraš pa jih jemati najmanj 6-8 mesecev, da se ti nekako zadeva uredi in misli ne begajo zaradi strahu več tako.
Sama zdravila te ne bodo rešila iz te težave, lahko pa istočasno z ADji hodiš na KVT(kognitivno vedenjsko terapijo).
Napadi so nastali verjetno zaradi kakšnega stresa, ali pa so iz podzavesti splavali na površje zaradi nekih dogodkov, lahko tudi iz otroštva. Na KVTi se naučiš prepoznati napade, napačne miselne vzorce, ki jih imaš, delaš naloge in spreminjaš način življenja.
Seveda je pomembno koliko časa na dan se posvetiš samo sebi. Pomaga tek, sprehod ali druga oblika športa, branje, konjički, družba, v glavnem, čas je treba zapolniti z nečim.

Žal pa danes pri zdravnikih ne prideš hitro skozi, razen če imaš denar za te zadeve. Takrat si na vrsti v enem tednu.

toliko od mene rozicodam
Prijavljen
vesnav
gost
« Odgovori #2 dne:: sobota, 06. november 2010 ura: 18:57 »

Če te kaj potolaži, je cel kup ljudi, ki je doživljalo ali doživlja podobne ali skoraj identične simptome.

Sicer sem 99, 9999odstotno prepričana, da je s tvojim srcem vse ok, ampak pojdi na pregled, da boš bolj ziher.

Nasvetov in čudežev ne boš dobil, edino je, da ješ te AD in se ne obremenjuješ s tem., da jih moraš jesti. Sploh če zaležejo! In pišeš, da je bolje. Blagor tebi.

Drugo kar je, je to, da se prepričaš, ampak takrat ko bo hudo, da bo minilo. Ker itak bo. Zato ti bo stokrat lažje in tudi fizične bolečine bodo milejše. Če si v krču, bodo huje in trdovratnejše in zato bo proces izboljšanja trajal mnogo dlje časa.

Torej, takoj si "ubij" glavo, da so stvari, ki jih doživljaš samo začasne, čeprav skrajno neprijetne. Brez skrbi, da vem(o).

Potem jej zdravila, si dovolj mlad, imaš jih cajt ukiniti, če in ko bo potrebno..

Če ti paše, obišči psihiča, da malo predebatirata, česa se bojiš. Ker očitno se.. Ali pa si se prej..

Poskusi kreativno izpolniti čas, ko se počutiš ok. Druži se, uči se, prijateljuj..

Če ne moreš, se vprašaj, zakaj se nimaš dovolj rad?

Mislim pa, da se imaš, samo nekje se je zaštekalo..

Skratka, ko te napad povozi, se ne boj in ne zganjaj panike, potrpi pravzaprav.
Ko mine, se pa delaj, kot da ga ni bilo.

Pa držim pesti.
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #3 dne:: sobota, 06. november 2010 ura: 20:45 »

Pozdravljen Way!

Nimam ti kaj novega napisat, ker sta ti Trzinka in Vesnav že vse napisali in
se popolnoma strinjam z njima, kajti tudi sama sem vse to doživljala in se
z mirno vestjo podpišem pod oba posta! oki

Opozorila bi te mogoče samo na to, da kot si napisal jemlješ AD komaj dva
meseca in to je tisti najtežji trenutek, ko AD še ne prime popolnoma in so stranski učinki še bolj izraziti, kasneje pa se začne stanje postopoma izboljševat.
Vedi pa, da samo z AD odstranimo fizične znake, ki se pojavljajo, ne odstranimo pa vzroka, ki te je pripeljal v to stanje in kot je Vesnav napisala si morda
potreben kakšnega pogovora z terapevtom, s katerim bosta te vzroke ugotovila
in jih postopoma začela odstranjevat.

Poskusi tukaj: www.psihoterapija-institut.si  in si izberi kraj, ki ti je najbljižje!

Ne pričakuj, da bo to minilo že jutri, gre počasi, vendar uspeh je zagotovljen,
to ti povem iz lastne izkušnje!

Drži se in napiši še kaj! oki
« Zadnje urejanje: sobota, 06. november 2010 ura: 20:48 od toja » Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Way
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 07. november 2010 ura: 22:33 »

hvala za lepe in vzpodbudne odgovore vsem
bom poizkusil pomoč poiskat pri www.psihoterapija-institut.si. Nisem še videl te strani in na prvi pogled zgleda super. najlepša hvala za to stran

na srečo se mi stanje izboljšuje zadnja 2 tedna, začel sem tudi več ven hodit in se družit.

glede AD me moti to, da nimam "kontrole" kako se bom jaz počutil ampak jo uravnava coaxil, in nisem zadovoljen, ker imam v mislih, da ni to moj uspeh da sem boljši, ampak je ADjev.
strah me je tudi športat, ker vedno ko mi srčni utrip naraste se ga zavedam, in ko opazim prvo čudno bolečino v prsih se tudi ustavim.
 prej sem lahko športal brez problemov, danes pa to več ni mogoče ker me je strah, zato mi je tolko bolj težko premagovati ankciozo, in tudi zaradi teh težav sem se odločil za antidepresiv.

upam na boljšo prihodnost in da nebom umrl lol,
razmišljam da bi šel na samoplačniški pregled pri kardiologu,da nerabim čakat do marca in da bom lahko bolj umirjen, ter se brez skrbi ukvarjal z šprtom normalno.
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 08. november 2010 ura: 16:39 »

Vzrok bolecinam v prsih je lahko popolnoma samo in zgolj fizicen, popolnoma organski in nima psiha nic s tem. Gre za kaksen vklerscen zivec, kar se z leti samo popravi z antideresivi ali brez. Vzrok je torej lakho zamik kaksne medvretencne ploscice, povzrocen s pretirano telesno vadbo, pretiranim mirovanjem in sedenjem in slabo drzo ali ce se kaj prevzdignes, pac nekim stresom ali fizicnim naporom.
In tesnoba pri vsaki telesni bolecini je normalen odziv in ni vzrok za to prsno bolecino  pomisli

To se ugotovi ze samo z navadnim RTG sliko celotne hrbtenice, ali CT, stane okrog 120 eur samoplacnisko, RTG pa max 70 eur.

Resitev je banalno preprosta   oki

Zadostujeta ze 2 ali 3 obiski pri kiropraktiku, ki mora biti obenem tudi zdravnik splosne medicine.

Sama sem bila pri dr. Rugoletu v Rogaski Slatini in je mojih bolecin konec. Z antidepresivi pa se ze zelo veliko mesecev  ne ubadam vec.

Prijavljen
Way
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sreda, 24. november 2010 ura: 10:11 »

nekaj me zanima
od zdravnice sem dobil lexaurin za zniževanja srčnega utripa, in panike
kolko vem je anksiolik in bi naj ankcioza zginla med tem ko deluje lexaurin
jaz sem včeraj vzel 1.5 mg ki me je zelo umiril, imel pa sem še vedno bolečine v prsih,, tudi srce mi je enkrat pospešilo. danes sem kr slabo bolečine so bolj izrazite Sad
bi moral lexaurin te bolečine uničit če mi jih povzroča ankcioza oziroma panika, ali sem vzel premalo lexaurina?
čisto sem zmeden, probal bom z beta blokeri umirit srce  samo moj pritisk je kr nizek 110/60 in verjetno obstaja nevarnost da bo pol prenizek,
prosim za predloge
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sreda, 24. november 2010 ura: 11:05 »

Pozdravljen Way...povedati ti moram, da je lexaurin pomirjevalo in ga moraš
jemati po navodilu zdravnice in ne samovoljno višati, ker te zelo hitro
pripelje v zasvojenost...ne vem kako ti je bilo naročeno, vendar jaz sem ga jemala
samo občasno, ker umiri telo pri napadih panike.

Glede beta bokatorjev za srce moraš biti previden, nič jemanja brez posveta z zdravnikom, ki ti bo naredil preizkave in če bodo le te pokazale
okvaro srca..., kar pa dvomim...ti bo predpisal beta blokatorje...to so zdravila,
ki zdravijo povečan srčni utrip, aritmijo-neenakomerno bitje srca, itd.

Značilno za vsa pomirjevala je, da znižujejo tudi krvni tlak.
Prijavljen

alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #8 dne:: sreda, 24. november 2010 ura: 11:22 »

Tvoje bolečine so kot razumem psihične narave. In najbrž si zato dobil Lexaurin. Ko popusti psihična stiska, malo popusti tudi bolečina. Tudi utrip se zmanjša. Lexaurin pa ni zdravilo, ki odpravi vzrok bolečin ali prehitri utrip. Samo lažje prenašaš.
Sam nikakor ne jemlji anksiolitikov na svojo roko. Beta blokatorjev pa tudi ne. Kombinacija lahko pripelje tudi do nezavesti, ker se ti bo pritisk zelo znižal. Jemala sem namreč oba zdravila (Lexaurin in Propranolol). Pristala sem pri zasvojenosti. Tabletka na dan nekaj časa sigurno koristi, a sčasoma boš rabil vedno več.

Vidim, da si se usredotočil bolj na zunanje znake. Ti so pa posledica notranjih stisk, o katerih nisi veliko povedal.
Ne bi ti rada takoj delila "pametnih" nasvetov, a mislim, da bi ti obisk psihiatra veliko več nucal. Vem, da jemlješ Coaxil...ali si ga jemal. Tako, da ne vem, če si bil prav pri psihiatru.

P.S. Umrl pa sigurno ne boš. Samo panika te je zagrabila. Tu gor na forumu nas je veliko takih, ki smo mislili, da nas bo konec, a garantiram ti, da smo še vsi živi. Smiley
« Zadnje urejanje: sreda, 24. november 2010 ura: 11:26 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Way
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sreda, 24. november 2010 ura: 13:14 »

najlepša hvala za zelo hitre odgovore.
strah me je vedno bolj, danes sem bil v bolnici na obisku in nikakor se ne morem sprostit, ker vedno ko probam srčni utrip , je utrip nad 100 bo občutku, zjutraj prvo ko se zbudim, mi utrup zraste nad 100, takoj nastane panika, pol stojim nekaj časa merim utrip in spet panika ker je visok vedno malo pod 100
ko hodim paničarim, ker vem da imam utrip visok, začenja me vse bolet, ramena, roka, v prsih,,
opažam zadnje čase da imam zelo čuden srčni utrip s prisotnimi bolečinami, sicer je ritmični ampak je premočan, in zato me je strah da me bo kap
strah me je ker to opažam že zdaj slabi mesec, in vse skupaj se mi samo stopnjuje in posledično se slabo počutim,
ju3 sem spet naročen pri zdravniku.
najraje bi šel v bolnico pa se dol vrgel na hodniku, nardil se bi nezavsestnega dokler nekdo nebi pristopil k meni, ker bi bil itak v paniki bi mi srce pospešlo in verjetno bi   me  pregledli in nardili več preiskav Cheesy
Prijavljen
Way
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sreda, 24. november 2010 ura: 13:18 »

najbolj me je strah česar ne vem in delam zato paniko, če bi ugotovil da mam okvaro srca bi temu prilagodil življenje in dobil zdravila, če bi ugotovil da nimam okvare, bi gledal na to drugače, verjetno bi se 50% boljše počutil
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sreda, 24. november 2010 ura: 15:19 »

Way...jutri greš k zdravniku, povej mu svoje težave in strahove
ter ga prosi za preizkave, za katere sen trdno prepričana, da bodo bp,
ti pa boš pomirjen in tako posledično tudi bolj sproščen... oki
Prijavljen

asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #12 dne:: petek, 03. december 2010 ura: 01:46 »

sam mam podobno težave, le da sem dau js kup preiskav čez za srce, ki niso pokazale nič resnega, le manjše nenormalnosti, problem je ta da v glavi vem da z mano ni nič narobe fizično, le telo noče tega sprejet in mi spušča razne telesne bolečine in razne čudne senzacije okoli srca ki se širijo v grlo, kar naj bi bile palpitacije, ki se pojavljajo tudi pri zdravem srcu, a meni so grozno neprijetne. Večji problem vidim pri sebi, pri tej stalni megli v glavi ki jo imam, temu pravijo američani "brain fog" ... tega se ne morem rešit že eno leto
Prijavljen
Way
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: petek, 03. december 2010 ura: 21:12 »

jaz še kr vedno nisem prepričan v moje zdravo srce, ker ankcioze ne čutim.
moj razlog zato je, ker en dan sem imel res nek čuden napad,( naj bi bil paničen napad) naenkrat sem čutil kak me je začelo pečt v predelu prs, na sredini in se je širilo do vrata in v levo roko, bil je pravi šok. minlo je v 2 minutah, ostal sem zelo prestrašen in še bolj ankciozen,
za tem sem imel res hude palpitacije ki so se umirile , začel pa sem dobivat neke čudne bolečine pri srcu, sploh če sem bil napet.
zaradi teh bolečin sem čisto nehal razmišljat o ankcioznem občutku v glavi. tako je moja ankcioza v glavi počasi izvenela, trajalo je kakih 10 dni.
zraven bolečin  sem še dobil težave z dihanjem, in zato ni bil potreben noben napad.
ko sem se odločil za paroxat, sem drugi dan se zbudil v šoku čisto ankciozen, srce mi je moralo bit najhitreje kar mi je kdaj bilo v življenju. in še enkrat sem doživel pekoče prsi in bil prepričan da bom umrl,
" danes razmišljam da bi to bilo najboljše da bi Sad "
zdaj je minlo skoraj 4 mesce od tega.
ankicozne misli kot sem jih prej poznal ni, ( ni občutka da se mi bo zmešalo, nimam tremorjev, vročine, vrtgolavice, ne straha)
vse to mi je zginlo in nekaj cajta sem bil vesel, svet je zgledal lepoši in ljudi sem končno spet lahko pogledal
zdaj pa se mi stanje nekako slabša, in vedno mislim da bom umrl, al da bo mi srce nehalo delat, bolečine nočejo zginit tudi če sem čisto pomirjen, še vedno so prisotne, in zaradi tega sem zaskrbljen,
bolečine zginejo edino če ležim, oziroma ko se vstanem zjutraj, takrat jih ni.
v torek grem na ultrazvok srca, sem zelo prepričan, da če je kaj narobe bojo pri tek preiskavi ugotovili.

težko je življenje sploh več ni zabavno.
prijatelji veselo hodijo ven in se zabavajo, jaz pa sem od takrat zasidran doma. šola se mi je zaključla in ko bi naj bil srečen, nisem.
ne pomeni mi nič šola, če ni zdravja.

Sad
« Zadnje urejanje: petek, 03. december 2010 ura: 21:21 od Way » Prijavljen
Way
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: torek, 07. december 2010 ura: 18:39 »

lp če kdo to bere sploh Smiley
danes sem bil na ultrazvoku in pri zdravniku, ugotovil sem da 100% nimam težav z srcem ampak je vse to psiha.
in morem povedat da se počutim več kot 50 % boljše . zelo dobro Cheesy
nemorem verjet, da se mi je razbijanje srca umirlo in panika je zginla.
sicer še so ostale tu pa tam bolečine v prsih in roki ampak, ni tak hudo to več.
zelo sem vesel
upam da bo še to boljše in da se nebo spet vse poslabšalo.

« Zadnje urejanje: torek, 07. december 2010 ura: 18:43 od Way » Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #15 dne:: torek, 07. december 2010 ura: 21:04 »

Lepo! oki
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: sreda, 08. december 2010 ura: 08:58 »

Way...super, poglej kako lahko samo en pregled ublaži naše težave,
zdaj pa, ko bo prišel kakšen napad, lepo umirjeno , zdaj veš, da je to psiha
in od tega se ne umre....NE BOJ SE... oki oki oki
Prijavljen

rus
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« Odgovori #17 dne:: torek, 04. januar 2011 ura: 14:57 »

Lepo! oki

Si že na pravi poti!

Pri meni je bilo prvič tako, da sem čutil pritisk v prsih. Sodelavci so me prepričevali, da je to psiha, a jim nisem verjel, saj sem bolečine čutil kot povsem fizične. Šel sem k zdravniku, poslušal je srce in pljuča, rekel da je vse OK in bolečina je tisti trenutek "čudežno" izginila.
Druga izkušnja je bila ta, da sem vsakič izmeril previsok krvni tlak. Takoj ko je naprava začela piskati sem postal napet in zgornji tlak je bil tudi do 170. Začel sem se bati, da bom dobil kakšen infarkt ali anevrizmo (zlasti med športnimi napori) in postal vse bolj napet, utrujen itd. Zbral sem hrabrost in šel na 24 urno merjenje krvnega tlaka. Meritve so pokazale samo sindrom bele halje, pritisk pa skoraj v idealnem območju. Takoj po teh rezultatih sem že iz bolnice dr. Petra Držaja šel domov zdrav kot dren, počutje pa je bilo na enkrat praktično idealno.
Vsem zato priporočam, da opravijo vse preiskave, pa čeprav se jih tako kot jaz bojijo. Verjemite mi, stanje se potem ko izveš, da je vse OK nenormalno izboljša! Smiley
Prijavljen
Way
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: torek, 04. januar 2011 ura: 16:25 »

hvala za prijetne odgovore.
pri meni je težko , po opravljeni preiskavi sem bil zdrav optimističen in brez strahu.
bolečine pa so ostale, hitro bitje srca se je vrnilo in ponovno imam strah.
to da mam srce na ultrazvoku vredu sem zadovoljen.
še vedno pa imam hitro bitje srca ob spremembi telesnega položaja, zelo mi pomaga aktivnost športna, že samo daljši sprehod,  mi srčni ritem  nekako normalizira za par ur, dokler ne preide spet v normalno ( nenormalno ) stanje, ko bi naj normalno delovalo, verjetno je vse to spet ankcioza, verjetno pa ne, in spet sem v dilemi,
psihiatrinja mi je lepo razložila zakaj nebom umrl zaradi srca, zakaj je zdravo itd. malo je pomirila.

eden najhujših dnevov mojega stanja je bila pot do psihiatra,
zjutraj sem zelo malo spal, nato sem se zbudil z hitrim bitjem srca. odločil sem se da skadim cigaret, da me pomiri, dobil pa sem ravno nasproten učinek, srce je pospešlo še bolj.
pol se odpravim na pot, peš,  z hojo sem še ga pospešil in živčnost ker psihiatra nisem poznal se je stopmnjevala. naenkrat me je v levi roki kjer imam skoraj vedno bolečine, zabolelo 10x bolj kot ponavadi. nisem preveč pozornosti posvečal in nadaljeval pot, nakar me je še zabolelo v prsih kar mi je vzelo celo sapo, in nisem več moral dihat. pot sem ustavil bil  šokiran nad tem kaj se mi dogaja. nisem vedel ali naj kličem rešilce ali mamo naj pride po mene, da do psihiatra nebom prišel. na srečo sem šel dovolj hitro od doma, tak da sem si vzel odmor med hojo in nato nadaljeval polževo hojo do psihiatra, na koncu sem uspel tja prit. pot domov pa je bila čisto drugačna, bil sem pomirjen. bolečine v prsih so bile ampak niso se tak stopnjevale kot na poti tja.
ugotovil sem da z stalnim preverjanjem srčnega ritma mi srce vedno bolj pospešuje, ne razumem pa tega zakaj imam te bolečine

nevem več ali bo  moje življenje kdaj normalno, vsak malo večji stres mi povzroči te bolečine, kot da napetost telesa je usmerjena v te bolečine, verjetno srčno delovanje in strah me je da bom tak ostal do konca življenja.
tak kot zdaj živim ne privoščim nobenemu. vsaki dan sem doma in čakam da bo boljše, kar verjetno nebo,

zdi se mi da ni na svetu ničesar več kar mi bi pomagalo, in začele so me spremljati samomorilne misli Sad
moja ankcioza se mi zdi da ni tipična, o ankciozi sem dobil mnenje da je stanje človeka ko je zaskrbljen in skozi nemiren in živčen, zaradi tega se mu vrti, lahko boli glava, ima tremor, spremljajo lahko tudi občasni panični napadi, na primer občutek da se mu bo zmešalo itd.
jaz sem zasrkbljen ne pa skozi, imam koncentracijo in umske sposobnosti zelo dobre, strah me je tega kaj se z mojim srcem dogaja. zakaj mi bije tak nenormalno, ( nimam palpitacij, s tem mislim da mi srce preskakuje ritem, samo 90% dneva čutim moj utrip ) nazadnje je bilo res čudno, po novem letu zvečer smo gledali en film doma, in ker sem ga že jaz gledal sem postal zelo utrujen, čutil sem kak padam v spanec ampak srce pa je še kuj skakalo izven mojega prsnega koša.
čusti sem spet zmeden, verjetno bom si še plačal več preiskav za srce, namen imam ot na stresni test, da ugotovim ali moje srce sploh zdrži obremenitve.

zelo rad bi napisal pozitivne novice ampak jih nemorem. upam da bo stresni test bil normalen in bom lahko pol bolj samozavestno prenašal hitro bitje srca.
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8.086

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #19 dne:: torek, 04. januar 2011 ura: 17:57 »

nevem več ali bo  moje življenje kdaj normalno, vsak malo večji stres mi povzroči te bolečine, kot da napetost telesa je usmerjena v te bolečine, verjetno srčno delovanje in strah me je da bom tak ostal do konca življenja.
tak kot zdaj živim ne privoščim nobenemu. vsaki dan sem doma in čakam da bo boljše, kar verjetno nebo,

Kaj bo bi začel z OBVLADOVANJEM STRESA in ne posledicami ki jih stres povzroči.
Eno pot si ze našel SAM

zelo mi pomaga aktivnost športna, že samo daljši sprehod,  mi srčni ritem  nekako normalizira za par ur, dokler ne preide spet v normalno ( nenormalno ) stanje, ko bi naj normalno delovalo, verjetno je vse to spet ankcioza,

In z telesno aktivnostjo se ti tudi FIZIČNA kondicija OJAČUJE in tako lazje prenašaš STRES.
Z psihoterapijo pa se naučimo DODATNO obladovati še svoje misli.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar