FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 21:07

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksiozna depresija  (Prebrano 18073 krat)
scorpion
gost
« Odgovori #20 dne:: torek, 17. februar 2009 ura: 12:10 »

ja..ko pomislim kolk imam bogatih izkušenj, kolk seminarjev delavnic, skupin, terapij, razmišljanj, trpeljenja, afirmacij, joge, rebrthingov,meditacij...itd..itd..

In kolk rabiš, da se najdeš in rečeš:to je ta pravo!! in ko sedaj gledam začetnike v depri, kar sem bil jaz trideset let nazaj...In ne vejo kaj se jim sploh dogaja Smiley...

Mi takrat nismo imeli pravih zgledov, literatura je bila še v povojih, pa predsodki grozni...res pa je, da če nekomu poveš ki še tava v temi...ne bo razumel..mora še sam prehoditi dosti trnove poti...
Prijavljen
dane
gost
« Odgovori #21 dne:: torek, 17. februar 2009 ura: 12:23 »

Sem eni dala tu nasvet glede možain ji namignila naj popuca prvo pri sebi,so se vsi počutli ogrožene.Tako da mislim....ja....,naj kar še mal brcajo.   
Prijavljen
LuKC
gost
« Odgovori #22 dne:: petek, 17. april 2009 ura: 12:37 »

men pri anksioznosti zelo pomaga loram, odkar ga jemljem so težave manjše.
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #23 dne:: petek, 17. april 2009 ura: 15:20 »

U loram je super..bivši tavor..Sem ga dobil prvih 14 dni na PHP-ju...to je eno najmočnejših pomirjeval..jaz sem bil takrat od njega tako zadet, da nisem vedel ali sanjam ali sem buden..

Kot z vsemu takimi  "super"zadevami ima tudi loram en hud problem..prekleto hitro se zasvojiš z njim..zato ga predpisujejo zelo redko in za kratek čas..Torej kadar je stiska res nevzdržna..da se mal pobereš
« Zadnje urejanje: petek, 17. april 2009 ura: 16:14 od scorpion » Prijavljen
LuKC
gost
« Odgovori #24 dne:: petek, 17. april 2009 ura: 20:03 »

anksiolitik, ja.. jz sm mel grozno tesnobo in nemir. zato sem ga dobil..
Prijavljen
lio29
gost
« Odgovori #25 dne:: nedelja, 19. april 2009 ura: 16:13 »

tudi jaz sem lansko leto februarja bil skoraj ze pozdravljen vse je bilo ok vsi simptomi so mi izginili septembra pa se je vse skupaj mi vrnilo kot bumerang le da nimam napadov panike ampak me tišči v prsih,imam vrtoglavice in cuden občutek v glavi.aja pa non stop me tišči na wc,na vodo pa me zanima če ima se kdo take težave ker me to spravlja ob živce poskušam odmisliti da me tišči pa ne morem.Sem bral da je lahko tudi to stranski učinek stresa tiščanje na vodo pa me zanima če mi lahko kdo pove kako bi si lahko pomagal?LP
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 20. april 2009 ura: 07:18 »

Včasih so rekli za dojenčke ali majhne otroke:"Naj kar joka bo manj lulal!"...Does it make sense?
Prijavljen
VITA
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #27 dne:: petek, 24. april 2009 ura: 11:31 »

Živjo vsem skupaj!

Jaz sem čisto nova na forumu, pravzaprav tudi začetnica v zdravljenju te vrste bolezni. Naj povem najprej, da sem se po dolgih letih odlašanja in trpljenja in sprenevedanja pred boleznijo končno odločila da poiščem pomoč. Z antidepresivi se zdravim drugo leto, obiskujem skupino za samopomoč. Pri prvih sodelovanjih v skupini sem bila še nekako polna energije, volje, da se lotim zadeve in mislim da mi je kar uspevalo. Prišlo pa je neko obdobje, ko ne zmorem več, prav odpor imam do sodelovanja v tej skupini, morda je to čisto normalna reakcija, a tega sama ne morem vedeti, pred skupino občutim veliko tesnobo in strah, ne sodelujem sem tiho, čeprav bi si želela povedat svoje izkušnje, mnenja, rada bi sodelovala, a žal takrat tudi razmišljati ne morem. Kako naj delujem naprej, prosim za pomoč, odgovor nekoga ki je morda doživel podobno izkušnjo, a jo je uspešno preživel in se sedaj z veseljem pridruži tovrstnim skupinam za samopomoč.
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #28 dne:: petek, 24. april 2009 ura: 14:27 »

Jaz sem imel tudi tak strah..se oglasit , še pred leti.....Čeprav sem se v terapevtskih skupinah počutil bolj varnega, ker sem vedel, da so mi ti ljudje podobni in imajo podobne težave kot jaz...

Danes teh težav nimam več...moram pa se počutiti precej varnega, če želim govoriti o čem občutljivem zame ...ko sem ranljiv...Je pa precej odvisno od tega, koliko je skupina odprta, senzibilna kar je pa spet odvisno od tistega, ki vodi...
Prijavljen
arvidas
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 82

« Odgovori #29 dne:: sobota, 13. junij 2009 ura: 13:38 »

Tudi jaz sem tu novi, ima kdo izkušnje z Cipralexom, uživam ga dva tedna, ne bočutim nobene spremembe?

Kdaj naj bi zdravilo začelo delovati?

Lep dan
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #30 dne:: sobota, 13. junij 2009 ura: 15:13 »

Tudi jaz sem tu novi, ima kdo izkušnje z Cipralexom, uživam ga dva tedna, ne bočutim nobene spremembe?

Kdaj naj bi zdravilo začelo delovati?

Lep dan

vsi ADji pričnejo delovati nekje med 4im in 8im tednom. Nekomu morda že prej, nekomu pa še kasneje. Tako, da bodi vztrajen in ne obupaj. Tudi sama sem preštevala dneve, ko sem jih začela jemati. Boš videl, da boš bolje, ko bodo zdravila prijela. Priporočam ti pa tudi istočasno psihoterapije, ker te tablete samo postavijo pokonci, ne spremenijo ti pa tudi načina življenja in razmišljanja. Jaz sem naredila tako napako in sem mislila, da je so zdravila dovolj za ozdravitev. Veliko moramo delati na sebi, se sproščati, zaposliti tako ali drugače. Psihoterapevti ti pri tem pomagajo.

Drži se rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #31 dne:: torek, 16. junij 2009 ura: 10:12 »

Arvidas, malo pa starem forumu pobrskaj (zgoraj desno: forum - arhiv)

http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php/topic,195.0.html

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
hudicek7
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #32 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 17:09 »

No jaz sem po 20-letih končno danes zbral pogum ter obiskal osebnega zdravnika in psihiatra. Vse lepo in prav. Ampak psihiatrinja mi je med drugim predpisala tudi antipsihotik Zyprexa in mi ga je kar malo strah jemati, ker nisem ravno prepričan. Dobil pa sem ga zato, ker sem sumničav, da ima skoraj vsak, ki ga spoznam, o meni takoj negativno mnenje.
zanimivo pa je, da mi zdravila Helex ni preveč priporočala, čeprav gre za klasični benzodiazepin, ki dokazano deluje proti anksioznosti. Malo sem zmeden.

Hvala za vaše mnenje.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 17:14 od hudicek7 » Prijavljen
vesnav
gost
« Odgovori #33 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 19:13 »

Kar Zyprexo? Ja, bravo! In to po nekaj minutah?!!

Mislim, tole me res razjezi do plafona...

Hudiček al kaj si (daj si lepši nick:))... Lej, helex so res pomirjevala, ki pa lahko zasvojijo in po mojem vedenju in tudi izkušnjah ne zdravijo ravno na dolgi rok depresije ali anksioznosti, ampak samo pomirijo telo, duša pa enomičkeno zadrema, kar občasno ne škodi... Ampak to pomiri tisti dan, dva, teden, potem pa se je treba pomirjen in dremajoč .. spraviti na noge in iti ali po druga zdravila ali pa v hrib...

Vsekakor pa ZYPREXA ni taka zdravilo, ki bi jo kdo jemal zaradi tesnobe! Lej, poznam to zdravilo in sploh zdravila so zame nujno zlo, ko je res nuja in res zlo, ne pa za vsako ceno, predvsem pa ne zaradi razloga, ki ga navajaš.

Kolikor mi je znano, je to namenjeno ljudem, ki imajo precej hude težave, tudi sama sem jih imela, z uživanjem tega zdravila pa, žal, še večje. Čisto verjamem, da komu pomagajo, pa vseeno..

Če se tebi zdi, da jaz nekaj zdaj mislim slabega o tebi, se moraš ti vprašati, zakaj tako misliš, da jaz mislim... Še najbolj fajn bi bilo, da si poiščeš človeka, ki se s tovrstno pomočjo ukvarja, torej nekega psihoterapevta, psihologa ali pa navsezadnje socialnega delavca, ki ga boš začutil, da ti USTREZA, se z njim pogovoril in bosta poiskala vzroke in razloge tvojega negativnega mnenja o sebi. Jaz sem prepričana, da imaš za tako mišljenje o sebi in strah nek konkreten razlog.

Ki ga po mojem celo veš, nekje v sebi.. Zbezljaj ga ven, pa kar udrihaj po njem, če gre pa za kakšno stvar, ki te boli, pa nežno z "razlogom" - morda ravno to ta razlog rabi...

Če skrajšam:
_ nemudoma zamenjaj psihiatrinjo!
_ že zjutraj si "ubij" v glavo, da smo ljudje na istem planetu, vsi enako vredni, vsi obremenjeni, vsi odvisni od vode, narave, jemo bolj ali manj enako hrana, čaka nas podobna usoda... Zakaj bi bil ti slabši? Torej: mantra o tem, da si vreden!
_nujno rabiš sogovornika, s katerim bosta ob iskreni zaupanja vredni psihoterapiji razčlenila tvoj problem

Vmes pa s tistim, ki mu zaupaš (upam, da imaš koga), pojdi ven, spjita kaj, kaj lepega in pozitivnega beri, poslušaj glasbo in vsekakor NE SEKIRAJ SE!

Pa še to: npr. jaz si mislim o tebi, da si pameten, razmišljujoč in fajn mož!
Vesna
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #34 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 19:40 »

Helex res ni zdravilo, ki bi pomagalo razrešit tvoje težave.
Lahko pa ublaži simptomatiko.(pomirila so omama)
Žal na pomirila telo razvije toleranco, torej se pojavi po daljšem času jemanja odvisnost.
Telo za isti pomirjevalni učinek - potrebuje vedno večjo količino tablet.
Splošni zdravniki vse preradi pišejo pomirila. Žal.

Zyprexa je antipsihotik.
Namenjen tudi zdravljenju psihoz...
(npr. halucinacije, vsebinske in formalne motnje mišljenja, sovražnost in sumničavost)
Je antipsihotik s širokim farmakološkim delovanjem na različne neurotransmiterje.
Med najpogostejšimi stranskimi učinki sta povečanje teže in zaspanost.

Vzporedno z medikamentoznim zdravljenjem boš verjetno potreboval tudi psihoterapijo,
da razrešiš vzvode, ki v tebi povzročajo sumničavost.
Več ko poveš psihiatru lažje ti postavi diagnozo..prej najdeta ustrezno zdravljenje...
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
hudicek7
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 20:06 »

Ja še dobro, da sem si prej vse prebral o zdravilih za zdravljenje anksioznosti ter depresije. Ma sem se odločil, da bom vsakodnevno jemal Cipralex, kot zaviralca ponovnega privzema serotonina, če pa bo vmes kaj anksiozne panike, pa bom vzel še helex, ki skupaj za GABA kislino poveča pretok kloridnih ionov, kar naj bi vplivalo na zmanjšanje tesnobnosti. Zakaj pa imam tako nizko samozavest in slabo samopodobo pa dobro vem in sem psihiatrinji tudi povedal. Ma saj bi zamenjal psihiatra. Sem tudi že kontaktiral Biserko Ilin, ampak v tem primeru lahko kar takoj bankrotiram.
Drugače pa najlepša vama hvala za odgovora.

PS: Bi bil ap drugače zelo vesel priporočila kakega dobrega psihoterapevta za kolikor toliko zmerno ceno
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 20:13 od hudicek7 » Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 20:21 »

Jest ti lahko priporočim, iz svoje izkušnje, Klemna Rebolja.
Ima pa svojo ceno. Nekje od 70-80€.

Morda se lahko kasneje dogovorita za zdravljenje anxe, depre
v Begunjskem B1 oddelku...kar je brezplačno...
Imaš 3 mesečni in polletni program....
Zelo pohvalijo. Predvsem na področju, ki tare tudi tebe.

Cipralex je antidepresiv, ki ga jaz jemljem prav zaradi panične motnje.
Ima ugodem vpliv tudi na socialno fobijo...ki pa je sicer nimam.
Brez Helexa seveda... zvizgam
Prijavljen

hudicek7
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 20:46 »

Ja prav njegove priročnike o ankiolitikih ter antiderpresivih sem si prebral. Jah nič bom poklical na Pacient, pa upam, da njegove terapije niso vsakotedenske. 1-krat do 2-krat na mesec bi si ga še lahko privoščil, več pa ne bi šlo. Je kdo bil na njegovih skupinskih terapijah?
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #38 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 21:06 »

Vidva se samedva določita za pogostost terapij!
Ima pa izjemen občutek za ljudi on.

Skupine ne vem kok ima sedaj.
Ena vem da je fiksna in že stari mački not.
Če pa ima kakšne nove pa ne vem.

Sama sem hodila 2 leti nazaj na skupino in mi je blo odlično, ogromno sem odnesla.
Veliko jih poznam ki so resnično napredovali, se začeli spreminjat pod njegovim okriljem.
Tudi sama ga še vedno obiskujem individualno in mi je super.

Držim pesti, da boš kmalu na vrsti! oki

Prijavljen

alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #39 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 22:22 »

BREZ HELEXA...prosim hudiček...prosim vas. Odvajanje je pekel. Jaz sem strokovnjak na področju pomirjeval in uspaval. Ne...ne bo me sram priznati. Sedaj sem na popravnem izpitu.
Imam pa tu gor nekaj ljudi...trina me je danes peljala k dežurni...kako drobno pišče. Imam skoraj 2x toliko kil kot ona. No...skoraj 70. Ona 40...drobna...rodila 3 otroke.
Vprašala sem jo: Kaj narediš ko te prime...je rekla: Nič...ne sikiram se.

Hudiček...moja podoba odkar sem izgubila *pravo* službo je šla navzdol. Vem kako ti je. A poskusila bom na novo...: Naredit nič, ko me prime. In si reči...pa kaj...kaj mi manjka. Danes je veliko ljudi brez službe. Saj ni sramota. Nisem nikogar ubila. Nisem ukradla.  Pa kaj če sem okrogla...tudi to je za ljudi.
Poskusiva tako razmišljati. Ampak izogibaj se pomirjeval, uspaval. Morda samo sedaj dokler se telo ne navadi na AD.

Aslan ti je dala dober nasvet. oki
Prijavljen

alexx Afro 
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar