FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 18:39

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Spet ta tesnoba  (Prebrano 1578 krat)
Žiga
gost
« dne:: četrtek, 02. september 2010 ura: 15:14 »

Pozdravljeni,

Eh saj ne vem kako bi začel, tako sem razočaran in obenem začuden. Namreč že nekaj časa se ubadam z anksioznostjo oziroma tesnobo. Ta me muči že od junija. Vendar sem si v tem času malce opomogel (obisk psihiatra, zdravila,...), tako da potem tesnoba niti ni bila tako huda. Še več, imel sem celo dneve oziroma tedne, ko sem čutil, da je tesnoba popolnoma izginila. V začetku avgusta sem bil na dopustu in sem skratka dva tedna užival, vse je bilo ok. Nato sem sem vrnil v službo, a mi prvih 14 dni službe po dopustu (druga polovica avgusta) ni predstavljalo posebnih težav.

Vikend, ki je minil (27-29 avgust) sem tudi preživel zelo sproščeno in v dobri družbi. Vse je bilo OK.
V ponedeljek (30 avg.) in torek (31. avg) je bilo tudi še vse ok, tudi v službi.

Včeraj pa preobrat...bum...že zjutraj sem se počutil malce čuden, nesproščen, razdražen...ah bo že minilo sem si mislil oziroma pomislil sem, da je za to kriva masaža, ki sem jo imel prejšnji dan.
Čez cel dan sem se počutil napetega, nesproščenega. Upal sem, da je bil le slab dan in da bo danes bolje. Žal mi danes ni bolje...že od jutra je prisotna neka huda tesnoba, nesproščenost, velika napetost, tresenje...tudi za jest mi ne gre.

Res ne razumem, kako se ti lahko kar naenkrat počutje tako spremeni...tista dva tedna po dopustu nisem čutil nobene napetosti, tudi v službi ne, sedaj čez vikend je bilo tudi uredu, pa v ponedeljek in torek (predvčerajšnjim) tudi nisem čutil nobene napetosti (v službi tudi ne)! Včeraj se je pa spet kar naenkrat začelo…kako je to možno?!

Lep pozdrav,

Žiga
Prijavljen
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 164

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 02. september 2010 ura: 16:01 »

tebe muči od junija? mala malica, jaz pa že leto in pol, nekateri celo 10 let...
tako pač je, sprijazni se, če hočeš na bolje se boš moral veliko spremeniti
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 02. september 2010 ura: 19:01 »

Oj, Žiga...s tesnobo je tko...kar useka, meni se včasih zdi, da iz ljubega miru. Tudi jaz se trenutno bolj ukvarjam z njo, kot sem se pred npr. pol leta...včasih sem že naveličana vedno enih in istih občutkov in nesproščenosti...pa vendar si potem rečem, bo že minilo, še vedno je.

Pobrskaj pri sebi, če te kakšna stvar mori ali skrbi...tudi to zna biti sprožilec tesnobe. Na dopustu si bil očitno sproščen in ti je bilo lepo, sedaj pa morda nate pritiskajo kakšne službene obveznosti, te lovijo kakšni roki...

Sicer pa ti priporočam, da si privoščiš sprehod v naravi,se nadihaš svežega zraka...se probaš zavestno sprostit. Ni vrag, da ne bo počutje boljše...Jaz ti želim, da bi bilo čimprej  rozicodam

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Žiga
gost
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 06. september 2010 ura: 11:42 »

Pozdravljeni,

Naj vam povem še sledečo zgodbo: kot sem že v gornjem postu napisal, imam že nekaj časa težave s tesnobo oziroma anksioznostjo in zaradi tega jemljem tudi kapsule Eglonyl (vsak dan eno). V soboto zvečer smo šli s kolegi malce ven v družbo. Naj povem, da sem okrog 7 zvečer vzel tableto, nato okrog 8 pojedel še pico. Okrog 11 sem si zaželel eno malo pivo in jo tudi začel počasi piti. Do takrat je bilo vse OK.
Ko pa sem prišel malo več kot do polovice spite pive, se mi je v momentu (kar naenkrat) začelo vrteti, čutil sem veliko omotico in komajda sem stal, če sem poskušal hoditi pa me je zanašalo.
Nato sem se počasi odpravil do avta (seveda s pomočjo druge osebe, na katero sem se opiral) in domov. Potem je to omotično stanje trajalo še kakšni dve uri in tudi tresel sem se (vmes sem se nalival z vodo).

Po vašem mnenju, kaj bi lahko to povzročilo? Mislite, da je možno, da bi to lahko povzročilo popite samo 2 dcl pive, ali kaj drugega?

Lep pozdrav,

Žiga

Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar