FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 17:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: telesne ( fizične bolečine )  (Prebrano 2221 krat)
bolečinka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: četrtek, 19. avgust 2010 ura: 13:58 »

Pozdravljeni!
Danes sem se opogumila da vam napišem še nekaj mojih težav.
Jemljem tablete Paroksat 9 mesecev. Sprva smo mi pomagala sedaj pa mislim da mi ne več ker se moja ankioznost povečuje ( ni ma še tako na podnu kot prvič ).
No da se lotim vprašanj pride obdobje enega dop dveh mesecev ko sem čisto o.k. potem pa spet bum meneki zaboli in je vsega lepega konec, iz tega potem doktoriram pa tako naprej........
Najbolj me mučijo bolečine v rokah ( pa nč takega nisem delala da bi me lahko roke bolele ampak zdej jaz mislim da je nekaj narobe z mano ). Najprej pomislim na multipleks sklerozo ker se mi zdi grozno.
Kaj mislite da lahko roke bolijo od psihe al mam res kako bolezen?Huh?
Za začetek dovolj pa lepo sem mejte!
papa bolečinka z bolečinami
Prijavljen
tiranozaver
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 372

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 19. avgust 2010 ura: 14:54 »

Kakšna je bolečina? Ostra, topa, mravljinci, ves čas ali ko premikaš roke, je zraven utrujenost oz. tako šibke roke, da kdaj padejo stvari iz njih, ali boli okoli komolca ali morda zapestja ali pa cela roka od rame naprej...

Si glede tega že bila pri zdravniku in če da, kaj je rekel?

Ali te boli "od psihe ali od bolezni" je iz povedanega 50/50 - anksioznost menda rada povzroča razne čudne "fantomske" bolečine, po drugi strani pa so razne kronične poškodbe rok (RSI, teniški komolec, utesnitev živca...) danes zelo pogoste.
Prijavljen
andra
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #2 dne:: sobota, 21. avgust 2010 ura: 10:11 »

Verjetno je le tesnoba. Potem od zakrčenosti vse boli. Poskusi vsak dan telovaditi. Še bolje je igrati tenis odbojko košarko. Skratka vse kar ti razgiba roke in ne sami isti gibi.
Prijavljen
Spiderwoman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 122

« Odgovori #3 dne:: sobota, 21. avgust 2010 ura: 19:50 »

Oj,

Že tvoj nick izdaja, da vse o čemer razmišljaš so bolečine. Vrtiš se v začaranem krogu, in moraš narediti konec temu.

Potrebno je narediti spremembo v mišljenju. Na forumu in internetu je mnogo tehnik, mogoče probaj za začetek s tehniko STOP!, kjer si v mislih rečeš stop ali pa se zadereš na glas Stop, ko pričneš doktoritati iz bolečine. Žal je pri tem tako, da vaja dela mojstra in ne pali v prvo.  Ali pa se uščipni v rit, ko boš razmišljala kaj te  boli, samo zato da si prusmeriš pozornost (lahko tudi kam drugam ;-)) ). Skratka prični možgane zaposlovati na polno s drugimi (lepšimi) stvarmi!

Pa pojdi vsak dan na dolg sprehod.

Lp, Urša
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar