FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 17:20

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Še ena boječka...moja zgodba:/  (Prebrano 3780 krat)
tinkarca
gost
« dne:: torek, 17. avgust 2010 ura: 19:29 »

Živjo!
Že nekaj časa vas prebiram, danes pa sem se le opogumila, da vam napišem še svojo zgodbo. Sem čisto povprečna 23 letnica in mamica 16 mesečnemu sončku, ki ga imam najraje na svetu (poleg njegovega očeta seveda sesmejem). Drugih težav nimam, samo moja psiha pravi drugače... Sad

STRAH, vse je povezano z strahom. Moja zgodba se začenja že v nosečnosti(možnost Dawnovega s., srčne napake, krvavitev), vsega tega me je bilo zelo strah, vendar v nosečnosti nisem občutila nobene anksioznosti. Potem pa porod, polomija...Sonček bi kmalu umru, zelo sem krvavela, rano so mi še enkrat odprli, ker se ni lepo celila (imela sem CR). Vseskozi me je bilo zelo strah, kaj bo z menoj...Prvi 3je meseci po porodu so bili čisto o.k., spali, se crkljali, drug drugega spoznavali...Potem pa bum, kot strela z jasnega na pogrebu sorodnika prvi panični napad (dušilo me je, cmok v grlu, kamen na prsih, občutek da bom ravnokar omedlela....), ok, sem odšla domov počivat, po 2 urnem spancu je bilo vse mimo....Vendar ne za dolgo, naslednji dan zjutraj ob kafetkanju drugi panični napad, mnogo hujši od prvega...domači klicali NMP, ker niso vedeli kaj se z mano dogaja...dobila injekcijo Apaurina in je blo boljš.
V tistem mesecu še najmanj štirikrat bila v urgentni službi zdravstvenega doma...GROZA!!! Potem pa k mojemu os. zdravniku, ki mi je le predpisal nek antidepresiv na P(zdajle se nemorem spomnit imena) in pa Helex. Vse o.k., dokler mi ni pojasnil stranskih učinkov, med katerimi so tudi črne misli. In jaz spet panika, kaj če si kaj naredim, kaj če kaj naredim najinemu sončku....Dobro da imam tako zlatega partnerja, ki me je tolažil in miril.
Ker se težave niso pomirile, mi je osebni zdravnik napisal napotnico za psihiatra, na kateri je pisalo citiram: ˝NUJNO!!˝.

Po temeljitem pogovoru z P, moram reči, da mi je kar malo odleglo, vendar ne za dolgo. Predpisal mi je Asentro in Lexaurin. Tam nekje 2 meseca je bilo kar uredu, potem pa mi  je umrla stara mama na katero sem bila zelo navezana in spet je bil to zame šok....Vendar sem Asentro jemala naprej in to nekako prebrodila....Asentro sem jemala do Decemra. Do Maja je bilo stanje odlično, je bila panika vendar ni pa bilo tistih ubijajočih paničnih napadov, maja pa spet Puff! panični napad na sinovem krstu, morala sem domov ker nisem zdržala...groza!

To je trajalo kak teden, in spet je bilo ok. Zelo sem se veselila dopusta, morja, ko bomo sami trije nekje ob obali...vendar ta idila ni trajala dolgo. Drugi dan na morju dobim klic, da je kolegičinega moža zadela možganska kap, in spet panika kaj če zadane mene, kaj če mojega partnerja....to me preganja še danes.Strah me je tega....

Zdaj sem kakšnih 6 tednov že spet na Asentri in stanje je že malo boljše...v šestih tednih sem k Asentri vzela le 4 Helexe...Wink

To je moja zgodba, upam da vam nisem zamorila... Embarrassed Zelo bom vesela tudi kakšne vaše besede, izkušnje....

Z lepimi pozdravi, Tinkarca
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #1 dne:: torek, 17. avgust 2010 ura: 19:40 »

Tinkarca,
toplo pozdravljena med nami. Tudi sama sem v podobnih težavah kot ti. Vendar se stanje umirja, z občasnimi nihanji. Jaz jemljem namreč že dve leti AD Citalon in mi pomaga.

Poleg jemanja zdravil sem hodila na psihoterapije (KVT, ti jih toplo priporočam), udeležila sem se skupine za anksiozne v Lj. na polikliniki, prebrala nekaj knjig, se pričela sproščati, družiti in sprejemati panične napade.

Napadov se niti ne ustrašim več, bolj se ustrašim samega strahu. IMam enake strahove kot ti, pa še mali milijon drugih. Obiskala tudi urgenco, se ne spomnim več kolikokrat, imam že tam permanentno karto sesmejem

Ljudje pregorimo, doživljamo strese, šoke, nepričakovane nesreče in s tem se je težko soočiti, zboli naša psiha, trpimo. Na srečo so tukaj zdravila, ki nam lahko pomagajo, vendar ključ vsega je pa v naših glavah. Spremeniti moramo način razmišljanja (kar seveda ni lahko) in način življenja. IMeti se moramo radi in se naučiti uživati v majhnih stvareh.

Želim ti vse dobro, pa še piši rozicodam
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #2 dne:: torek, 17. avgust 2010 ura: 21:16 »

Tinkarca smrt bližnjega in strahovi povezani z lastno smrtjo so pogosti sprožilci napada panike.
Eksistencionala anksioznost, strah pred izničenjem, dokončnostjo smrti.

Moj nasvet bi bil, da poišči psihoterapijo, da se boš naučila na smrt pogledat tudi drugače ...
da boš odžalovala izgube bližnjih morda če še nisi ... predelala kar je v tebi ostalo nedorečenega pri smrtih tvojih bližnjih ... najslabše je potlačiti v sebi čustva.
Panični napadi se pojavijo, ko ima telo preveč tesnobe v sebi ... ko se psihične stiske več ne predelajo na psihični ravni (ker je overdoze) ampak rinejo na površje zato na fizični (telesni) ravni.
Psihoterapija tukaj zelo pomaga, v kombinaciji z antidepresivi pa sploh pride do dobrih rezultatov.

Lahko te je strah ... nekaj ti ta strah sporoča o tebi.
Zato ne beži pred njim, ampak se sooči z njim, raziskuj kaj pomeni zate smrt,
katere misli, čustva te ob tem obidejo ... morda je zadaj kak dogodek iz otroštva ...

Postopno se boš v terapiji naučila kako živeti srečno in polno, čeprav vemo, da na koncu vsi nekoč umremo. Sprejeti smrt kot del življenja in znati hkrati živeti življenje.

Posebej zdaj ko si mamica je strah za malo detece še večji, stalno se bojiš morda, da se mu ne bi kaj zgodilo, ... sama sem prav paranoično hodila gledat svoje otroke "a še dihajo" ... Embarrassed ... nek materinski nagon kaj vem kaj ... zagotoviti VAREN SVET mladičku ...

Tinkarca uživaj v malih stvareh, vsak dan si zapiši 5 lepih stvari, ki so se ti zgodile in dale tvojemu dnevu smisel. Počasi boš spoznala da življenje ponuja ogomno in da je stalna misel na ogrožujočo smrt ovira za tvojo srečo, ovira ki so jo sami zgradimo.

Sem ravno brala knjigo "Veronika se odloči umreti" ... kako dekle po samomoru dobi priložnost, živeti še samo 5 dni, in šele takrat dojame vrednost življenja....kaj vse lahko si če si upaš biti.(zanimivo branje).

rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #3 dne:: sreda, 18. avgust 2010 ura: 10:33 »

Tinkarca, pozdrav tudi od mene  rozicodam
Tvoja zgodba je podobna moji, tudi jaz sem en strahec. Meni so se napadi panike začeli po mamini smrti, pa se mi niti sanjalo ni, kaj se dogaja z mano.

Tudi jaz sem po določenem času odšla k zdravnici in dobila nujno napotnico za psihiatra, potem pa pričela z zdravljenjem z AD Asentra.
Še vedno jemljem AD, že 2,5 leti, vendar tudi probam spreminjati zakoreninjene vzorce v sebi, ki me spravljajo v tesnobo.

Vem, da je težko, ko te zagrabi strah, ko se črne misli pojavljajo iz dneva v dan...vendar imamo možnost, da se jim prepustimo ali pa jih ignoriramo.
Seveda je tudi mene strah, da se kaj hudega zgodi komu bližnjemu, mojim otrokom, partnerju, prijateljem...vendar konec koncev na to nimam nobenega vpliva in škoda se je sekirati zaradi tega.

Kot so ti že svetovali, je zelo priporočljivo, da obiščeš psihoterapevta, da predelaš stiske, ki so v tebi in spremeniš vzorce, ki te spravljajo v tesnobo.
Probaj se prepustit vlogi mamice in uživati v nežnem obdobju...sprosti se s sprehodom, pogovorom, igro....naj ti bo življenje lepo.

Obilo dobrega ti želim  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
tinkarca
gost
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 19. avgust 2010 ura: 12:32 »

Hej, hej  Smiley Smiley

Ojla....samo, da se pohvalim...moje počutje je občutno bolje. Hi,hi,hi

Poleg ADjev uporabljam še magnetke proti stresu, strahu...ej full pomagajo, vsaj meni.WinkWink

Če ima kdo kakšno željo glede teh magnetkov naj mi prosim sporoči...lahk jih naročim tudi za vas.

BY
Prijavljen
crista
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 44

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 19. avgust 2010 ura: 12:38 »

clap super, da si bolje...

Magnetki proti stresu?  032
Na kakšnem principu to deluje?
Prijavljen

Music is the medicine of the mind. ~John A. Logan
tinkarca
gost
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 19. avgust 2010 ura: 12:40 »

Hej, hej

Magnetki delujejo na način Akupunkture. Nalepimo si jih na akupunkturne točke na našem telesu.
Prijavljen
crista
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 44

« Odgovori #7 dne:: petek, 20. avgust 2010 ura: 01:04 »

Aha, hvala.
Bistveno je to, da se ti bolje počutiš, kako močan vpliv ima tok naših mislih je pa drugo in prepričanje stvar posameznika.
Po takšni ali drugačni poti, da le pridemo do boljšega počutja in predvsem, da so tehnike/ pripomočki, ki jih uporabljamo čim manj škodljivi.
Prijavljen

Music is the medicine of the mind. ~John A. Logan
bolečinka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #8 dne:: petek, 20. avgust 2010 ura: 09:29 »

Pozdravljena Tinkarca!
Mene pa zanimajo ti magnetki? Ali delujejo tudi na bolečine po telesu ?
Kje se jih pa da dobiti!
Kakne velikosti pa so???
Hvala za odgovor že vnaprej!
Pa lep pozdrav!
Pa pa
Prijavljen
tinkarca
gost
« Odgovori #9 dne:: petek, 20. avgust 2010 ura: 09:45 »

Ojla bolečinka

Ja tudi za druge stvari so..zraven pride brošura z opisi bolezni in kam si jih pri določeni bolezni nalepimo.So pa majhni.

Meni pomagajo!

Lahko ti dam številko kjer se jih naroči.
Prijavljen
NATIKA
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 40

« Odgovori #10 dne:: petek, 20. avgust 2010 ura: 14:09 »

Tinkarca dobrodošla med nami ,ja tudi mene bi zanimalo tole,
  napiši kje se ti magnetki dobijo!!

lep pozdravček N
Prijavljen
bolečinka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #11 dne:: petek, 20. avgust 2010 ura: 14:27 »

Prosim Tinkarca za informacije in telefonsko številko lahko tudi na zasebno sporočilo hvala
Prijavljen
PETRAČKA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 103

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 22. avgust 2010 ura: 12:22 »

Pozdravljena tinkarca in ostali.

Ker sem tudi sama strahec in se "borim" s tovrstnimi težavami že skoraj deset let, probavam različne tehnike in načine za obvladovanje in premagovanje. Seveda sem tudi AD-je jemala, ko je bilo zelo hudo. Trenutno jih ne jemljem, so pa vsiljive misli in anksiozni simptomi prisotni. Kakšen dan bolj, v glavnem jih pa lahko obvladam. Zaenkrat.
Za magnetke proti stresu in strahu pa še nisem slišala. Zato bi ti bila tinkarca zelo hvaležna, če lahko objaviš številko oz povezavo, kjer jih lahko naročim.
Hvala.
Lp in obilo pozitivnih misli vam vsem želim.
Prijavljen
tinkarca
gost
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 23. avgust 2010 ura: 12:16 »

Za vse, ki bi radi magnetke....lahko jih naročite pri svetovalki Tini, na 070834215. Ali pa pišete na njen mail:
magnetomedicina.tina@gmail.com
Prijavljen
PETRAČKA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 23. avgust 2010 ura: 13:42 »

tinkarca najlepša hvala, prav gotovo se bom pozanimala o nakupu magnetkov.
Lp
Prijavljen
tinkarca
gost
« Odgovori #15 dne:: torek, 24. avgust 2010 ura: 13:58 »

Za vse tiste, ki bi radi naročili magnetke, vam sporočam, da gre ga. Tina z četrtkom na dopust. Če bi radi imeli magnetke čim prej pohitite.

Pa lep sončkast pozdrav! Grin
Prijavljen
PETRAČKA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: sreda, 20. oktober 2010 ura: 11:24 »

Živjo!
Tinkarca že od konca avgusta kličem za magnetke Tino, pa pisala sem ji, ampak je nedosegljiva, na pošto pa ne odgovarja.
Kaj veš o tem, ali je morda še na dopustu?
Ja, zdaj prihaja čas, ko bo težje obvladovati strahce in ne bo nič odveč, če imamo kak adut v rokavu.
Uspešno premagovanje in lepo se imejte.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar