Pozdravljena Almibo!

Lepo si opisala svojo zgodbo, super je, da te doma podpirajo, vendar
tvoj problem s spanjem je, ker še tvoj organizem ni povsem sproščen
in tudi dela imaš verjetno kar veliko...družina, služba.

Nisi napisala koliko je 1,5 tabletke v mg...predvidevam, da mogoče 15 mg.
Helex je pomirjevalo, ki drži nekaj časa, vendar pa te utruja.
Po mojih izkušnjaš, če ga jemlješ že 4 mesece, si se z njim tudi zasvojila.
Helex se ponavadi jemlje v izredno kriznih trenutkih v začetku jemanja
cipralexa, da lažje prenaš stranske učinke, ki se pojavijo v začetku jemanja AD,
vendar največ en mesec.
Pogovori se o tem z tvojim psihiatrom, ki ti bo svetoval, kaj in kako
se ga znebit in ti bo mogoče dal kaj za spanje, če bo nujno.
Zelo pomagajo tudi razne aktivnosti kot so šport, sprehodi, z eno besedo
miganje, razgibavanje telesa.
Pred spanjem poskusi popit kakšen čaj(meta ali melisa) in se popolnoma sprostit,
preberi si tale link:
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,925.0.htmlČe imaš možnost, si nabavi knjigo PODOBA SAMODOTIKA, kjer imaš
priložen CD in točna navodila kako izvajat sproščanje, vodi te po CD.
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=375&Itemid=2Glede psihoterapije pa tole, zelo prav razmišljaš in to je zelo dobra pot, da
prideš ven iz tega, se soočiš z napadi panike, jo znaš sprejet in navsezadnje odkriješ vzroke ...kako in zakaj.
Pri paniki imaš dve možnosti BOJ ali BEG. Vendar ko jo enkrat začneš sprejemati,
imej v mislih vedno BOJ!...BEG paniko še poveča, kajti nikoli se ne soočiš z njo.
Če imaš odstranjene vse fizične vzroke, oziroma, če si fizično zdrava se je nimaš kaj bati...panika pride in gre..traja nekje največ do pol ure, vendar se ti pa potem na organizmu pozna, je utrujen in takrat se ti pojavi tudi malo tesnobe zato je
potrebno, da se organizem spočije.
Panika ja...hudo, poznam to...pojavlja se ti, ker nisi odkrila vzroka za paniko.
To pa se dela s psihoterapijo.
Jaz jo obiskujem v Celju in ti povem, da mi zelo pomaga.
Tudi v Mariboru jo imate:
www.psihoterapija-institut.siPsihoterapije pri raznih zasebnikih so zelo drage in na našo žalost še trenutno plačljive, pa še čakalne dobe so dokaj dolge.
Na centru SIP je način dela takšen, da je prvi razgovor zastonj, cena je okrog 40 EUR in terapije so v začetku 1x tedensko, nato na 14 dni, kasneje pa je možno tudi mesečno. Čakalne dobe praktično ni.
Ti pa svetujem še eno varianto, ki je zelo priporočljiva in to so skupine oziroma
srečanja, ki jih imate tudi v MB in jih vodi Nebesno modra (piši ji na MOJE SPOROČILO), tam se dobivajo vsi, ki imajo podobne težave kot ti in se med samo družijo in izmenjujejo izkušnje.
Te skupine delujejo v okviru društva DAM in so neplačljive.
To so koristna druženja, kjer spoznaš veliko ljudi in dostikrat se pridruži tudi
kakšen strokovnjak, ki razloži določene stvari in se z njim, da tudi veliko
pogovarjat. PRIPOROČAM!!!
No Almido, to bi bilo z moje strani, vem pa da se bodo javili tudi drugi in podali
svoje izkušnje in mnenja.
Povem ti, da sem se jaz s takim načinom dela v enem letu postavila na noge
in trenutno mi gre kar dobro.

Vse to želim tudi tebi!
Lep pozdrav in poskusi, ne bo ti žal!
T

Bila sem malo dolga, vendar na krajše ne gre!