FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 06. junij 2026 ura: 21:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Osamljenost, težave pri navezovanju stikov...  (Prebrano 2599 krat)
osamljenxy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: sobota, 31. julij 2010 ura: 18:50 »

lep pozdrav vsem

Pravkar dobil link do foruma in si rekel, da bi tole bilo za mene

Torej sem 19 letni študent na faxu uspešen. Iz družine, ki me podpira, nudi normalno življenje tako, da tu ne bi smelo biti težav, ampak zadnje čase ko razmišljam o moji težavi nekako prihajam do sklepa, da mogoče pa je res kriva "familija".

No in zdaj smo pri težavi, problemu... nimam prijateljev in sem totalno osamljen tako, da zaradi tega preživljam preveč časa doma za računalnikom. V življenju sem imel recimo 3 prijatelje, ampak en se je odselil (osnovna šola), z drugim nekako prekinila stike zaradi odhoda na različne srednje šole, pri tretjem pa podobna zgodba zaradi različnih faxov. Zdej verejtno boste rekli, da različni faxi še ne morejo pomeniti konec prijateljstva ,ampak moram povedati, da so bli ti mojo frendi samo na šoli, izven se nisem družil z njimi zaradi ogromne razdalje, saj sem sam doma iz podeželja. No in to podeželje je še en razlog zakaj nimam nekih prijateljev, saj nimam v okolici vrstnikov  Shocked . Po pravici povedano sem sam kriv, da nisem navezoval stikov z ostalimi sošolci, ampak jaz takrat sploh nisem čutil neke potrebe po druženju, žuranju.... vse pa se je spremenilo v zadnjega pol leta in zdaj mi je težko. Na faxu sem rabil precej časa z navezovanje stikov, no nekako mi je uspelo, ampak spet je problem oddaljenost, saj ne študiram v MB, LJ, ampak v manjšem kraju kamor se vsakodnevno vozim 40km ostali pa prav tako, mapak na žalost ne v isto smer. No in sem razmišljal se vključil v društvo, katero me zanima, mpak zdaj pa smo pri drugi težavi in to je navezovanje stikov, ko pridem v novo okolje sem čist out čez lep čas in po precejšnjem "druženju" sicer padem noter, ampak to traja prekleto dolgo. Poizkusil sem vspostaviti kontakt z temi izgubljenimi prijatelji, ampak ni nobenega iterese z njihove strani, sem jih povabu na pijačo.... pa nič od njih.

Saj po hitrem "listanju" foruma sem opazil, da te moje težave, če sploh lahko tako rečem niso nič v primerjavi z nekaterimi, ampak jaz se vseeno počutim tko prekleto (se opravičujem za kletvico) osamljeno. Rad bi šel ven, ampak kam naj grem, če pa sem sam pa še stikov ne znam navezat na hitro. Sem šel recimo na neko prireditev al kaj je že blo pa sem se počutil osamljen.

A mate kakšen nasvet za hitrejše vspostavljanje kontaktov ali podobno "štorijo" ??

AjA na začetku sem pisal, da je mogoče "kriva" družina. To sklepam, zato ker se starša nista nikoli prakticirala nekega druženja z njunimi kolegi, ampak je vse potekalo v okviru družine, torej družisnki izleti, dopusti, amapak nikoli ni bilo tistega tkanja stikov, druženja z recimo sosedi iz apartamja ali kaj podobnega. 

Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #1 dne:: sobota, 31. julij 2010 ura: 19:12 »

Pozdravljen med nami!

Prav si prišel, na pravo mesto.

Ko boš malo bolj pregledal tale naš forum, boš lahko ugotovil,
da je več takih, ki bi se radi družili in nimajo prijateljev.
Poglej preko tega foruma si boš našel velik krog prijateljev,
najprej virtualno, nato pa še v živo.
Nič nisi napisal blizu katerega večjega kraja si oz. v kateri kraj
hodiš na fax, ker bi ti lažje svetovala.
Skoraj v vsakem malo večjem kraju obstajajo skupine-srečanja,
ki se jih udeležujemo vsi, ki imamo takšne ali drugačne težave in
tam se spoznamo in si pridobimo svoj krog prijateljev.
Tam se tudi naučimo kako si jih pridobit.
Napiši še malo več, do takrat pa bodi lepo pozdravljen in
vedi, da si že prišel med prijatelje! rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 574

« Odgovori #2 dne:: sobota, 31. julij 2010 ura: 19:27 »

Pozdravljen na forumu.  pomezik
Tudi sam sem nekako na istem. Pred 10 leti sem zapustil domači kraj, ker sem začel obiskovat srednjo šolo v Ljubljani, potem pa še študij. Zaradi tega se dokaj hitro izgubil stike z vrstniki iz domačega kraja, sedaj pa sem izgubljen, ne vem, kam naj grem, da bi znova navezal stike. Predvsem stiki s puncami mi povzročajo sive lase. Čisto vse punce, s katerimi sem imel kdaj opravka, so bile od drugod, najbližja je bila od mene oddaljena 35 km, medtem ko jih je bilo nekaj celo z drugega konca Slovenije. Punca, s katero sem bil v resni zvezi, je bila od mene oddaljena 70 km. Enkrat sem v neko najstniško revijo dal oglas, da bi rad spoznal punco iz domačega kraja ali okolice (krog 10 km) za resno zvezo. Niti ena domačinka se mi ni javila, vse so bile iz drugih koncev Slovenije. Zaenkrat še ne vem, kam se bo zasukalo moje življenje čez 2 meseca, ali bom še naprej v Ljubljani ali se bom moral vrnit domov. Če se bom moral vrnit domov, se mi še sanja ne, kje in kako bom navezal stike z vrstniki in vrstnicami. Punce iz mojega kraja sploh ne vedo, da obstajam, zgodilo se mi je celo, da me je vrstnica sokrajanka vprašala, s kom sem bil sošolec v osnovni šoli, pa se ni mogla načudit temu, kako to da se ne poznava glede na to, da ona pozna tiste moje sošolce.
Praviš, da tisti 3 prijatelji zate ne najdejo časa. Jaz se sprašujem, ali so oni dejansko res pravi prijatelji. Za nadaljnjo debato bi bil dobrodošel podatek, od kod si in kje študiraš.
LP
Prijavljen
Ventilator
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 856

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 01. avgust 2010 ura: 10:47 »

Ne vem, kje študiraš, samo primer: en moj sošolec je nameraval študirati vinogradništvo v Ajdovščini, samo se je po treh dneh prepisal na agronomijo v Ljubljani - predvsem zaradi družbe. Tu pa se seveda druži z bivšimi sošolci (iz srednje šole). Tak da so seveda tudi objektivne razmere krive za to, ni samo to, da ne znaš navezovat stikov. V bistvu imam jaz zelo podobno težavo, ker sem tudi iz manjšega kraja, sicer ne daleč ob bližnjega mesta, ampak toliko, da se je treba vedno odpeljati z avtom - in zaradi tega sem imel dolgo časa precej omejeno možnost druženja (npr. oni so se lahko družili po šoli na igrišču, meni je to predaleč - moral bi biti vezan na starše itd.). Prav tako me nihče ne povabi na pijačo ipd., razen na kake skupinske fešte, kar pa spet ni isto.

Torej, resno ti priporočam, da premisliš o tem, da greš študirat v LJ ali MB, kjer ti je pač bližje, če je to seveda možno. Ljubljana ni samo univerzitetno mesto in polno študentov, ampak so tam tudi številna društva, koncerti itd., kar vse ponuja možnosti za navezovanje stikov. In drugič: to, da si "prijatle" povabil na pijačo je že dober znak, da nisi pasiven. Če ti je ok, poskusi sam organizirati kako druženje bivših sošolcev, sicer pa lahko povabiš še koga drugega. Lahko se tudi zmeniš, da se dobiš s kom iz kakega foruma, če je kako srečanje, jaz sem v LJ na ta način razširil poznanstva (sicer ne iz tega foruma).
Prijavljen
Mali Mai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 80

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 01. avgust 2010 ura: 15:24 »

Izpis iz studija, ki te veseli, zaradi tega da bi imel druzbo stare klape je totalna bedarija.

Razumem tvojo stisko, dosti ljudi se ne more in ne zna vklopiti v novo druzbo. Moj nasvet bi bil, da se pocasi locis id druzine in tega enolicnega stila zivljenja, ce si zmozen, da si poisces stanovanje, gres v najem, morda studentski dom - deljene sob z roomate-i ? Ce ne sedaj, morda v prihodnosti?

Da se navezovati stike tudi preko internea, poisci kaksen chat (slovenski) in klepetaj, bos videl, dosti lazje ti bo Smiley
Prijavljen
Ventilator
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 856

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 01. avgust 2010 ura: 16:20 »

Ja, samo internet naj ti ne bo zamenjava za "resnično" življenje.
Glede prepisa študija: po moje bi našel kako zelo podobno smer, če že ne enake, samo je pa res treba o tem dobro premisliti.
Prijavljen
osamljenxy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 01. avgust 2010 ura: 19:56 »

prvo hvala za lep odziv in odgovore

no tole z menjavo faxa je preveč skrajna opcija, ker prvo kot prvo mi je smer zanimiva, prinaša veliko možnost za zaposlitev, pa še prvi letnik sem že naredu tko, da to ne pride v upoštev, čeprav je res da bi se odločil drugače, če bi bil spet na koncu srednje, ampak pustmo no.

Forumi, MSN, FB, vsepovsod sem prisoten, ampak mi ta način nikakor ni pri srcu, ker ne vidim kakšen je človek v resnici. Mogoče bi moral malo spremiti pogled na to "elektronsko" spoznavanje.

Da bi se preselil mi tud ni všeč, ker prvo kot prvo ne bi bil finančno sposoben za takšen podvig, ker straši mi 100% ne bi pri tem ne bi pomagali, saj je to po pravici povedano totalna ekonomska izguba.

Aja fax je v velenju jaz pa iz širše okolice celja.

Drugača pa ja skušam biti aktiven iščem različne prireditve v okolici in se jih skušam udeležiti, ampak nimam družbe tak, da sem pol tam spet sam. aja tisti prijatli so zgleda res sam "prijatli", ampak vseen mam mal bolši občutek, ker sem vsaj poizkusil.

Prijavljen
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 574

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 01. avgust 2010 ura: 20:16 »

Imaš zs. Mimogrede, a folk tukaj sploh opazi to funkcijo?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar