FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. februar 2026 ura: 18:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: bolijo oči  (Prebrano 4074 krat)
vrtnica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 10

« dne:: torek, 20. julij 2010 ura: 13:17 »

pozdravljeni vsi !

raje vas berem kot da bi samam pisala sem gor ampak danes je pa takooo hudo.... ker sem spravila strahce ven iz sebe zaradi bolečin v prsnem košu (sem šla na golnik in tam me je ena teta prepričevala da ni nič ko so naredili vse preiskave) me je nehalo boleti... potem so bile na vrsti noge... bile so mehke...  me je tudi to minilo... potem sem imela vrtoglavice sem šla na slikanje je bilo tudi vse bp... potem je bila roka omrtvičena .... sem bila pri ortopedu je tudi vse bp.... sedaj pa te moje oči....

bolijo tako od znotraj... občutek imam kot bi jokala cel dan....sem šla na samoplačniški pregled v optiko rugel v ljubljano pa je tista teta rekla da je pritisk bp, vid imam malo dioprije 0,5, pol je pa pogledala še živec je tudi bp in oko kot samo in je tudi bp... omenila mi je da je lahko to glavobol ki se je omejil na predel oči....

ampak sedaj sem šla na googla in tam piše da je to lahko nevarno... da ponavadi v predelu oči boli ko gre za resnejše bolezni.....

mene pa tako bolijo... strah me je da bi oslepela

danes sem šla k svoji zdravnici me je na hitr pogledala in mi dala tobrex.... kao antibiotik in če ne bo dobr čez dva dni naj pridem nazaj.... ampak mi gremo v soboto na morje :S

bojim se ...

Cry Cry Cry
Prijavljen

ni uspel kdor je uspešen, uspel je kdor je srečen....
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.547

« Odgovori #1 dne:: torek, 20. julij 2010 ura: 13:33 »

Pozdravljena Vrtnica  rozicodam

Od psihosomatike lahko dobiš bolečine vsepovsod...začne se, ko nekje nekaj začutiš...bolečino, špikanje, ...karkoli in ker na to misliš in misliš...tudi podzavestno....te začne še bolj boleti....nato lahko tu preneha, pa začne kje drugje,....

Tako je bilo z očetom moje prijateljice....vsak teden je bil pri zdravniku.... enkrat ga je bolel želodec, pa je takoj mislil, da ima raka....nato ga je bolelo v pljučih...aha, spet rak....nato ga je začelo boleti koleno, spet vsesorte preiskav...., pa glava, pa oči,....in strah je bil vsak dan večji....nič več ni spal, ne jedel... šele AD-ji so mu pomagali.

Sem pa presenečena nad tvojo splošno dohtarco, da kar tako, čeprav so preiskave pokazale, da je vse o.k., predpiše antibiotik za oko  Huh? Huh? Huh?

Kam pa greste na dopust ? A daleč ?

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #2 dne:: torek, 20. julij 2010 ura: 19:38 »

Vrtnica, kot da bi sebe brala, le da so mene zdravila potegnila iz najglobjega. Strah je že toliko napredoval, da se mi je že mešalo od bolezni in simptomov.

Zavedamo se, da pretiravamo, pa nič ne moremo, oz. lahko. Potrebno je spremeniti način razmišljanja in narediti velik del s psihoterapijami.

Danes npr. sem dobila krvne izvide in imam premalo železa 6,5,  sedimentacijo 39 in CRP 18, halo, že razmišljam, kaj mi je, seveda ne izkljućim raka, ker je bila moja mama operirana za rakom na črevesju.
Ampak ne, sem se odločila da sem prehitro in preveč panično odreagirala.

Glej, kaj je realno. Slabokrvna sem vse življenje, torej....., sedimentacijo imam tudi skoraj vedno povišano..., torej, CRP je pa lahko vnetje želodca, ker imam želodčno kilo in me je pred odvzemom krvi hudo bolelo.

Razmisli od česa vse te lahko oči bolijo, morda od računalnika, morda se ti dela prehlad, od glavobola, sinusi,preveč bereš, gledaš TV, mogoče malo pritiska od psihe in rezultat je tu....

Kam greš pa na dopust, je pa sprostitveno in firbčno vprašanje pomezik
Prijavljen
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 21. julij 2010 ura: 07:44 »

Kam greš pa na dopust, je pa sprostitveno in firbčno vprašanje pomezik

Jaz sem jo pa zaradi drugega razloga to vprašala  kiselnasmeh ...

Prijavljen

trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #4 dne:: sreda, 21. julij 2010 ura: 19:36 »

Joj, Kristy, oprosti, ti si to napisala, jaz sem pa mislila, da je Vrtnici to vprašanje postavila zdravnica.

Mater  sesmejem, sem tud jest smešna, bogve kaj sem brala, sem preskočila vrstice.
Prijavljen
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 22. julij 2010 ura: 12:31 »

sesmejem ... ni problema ... sej se mi je zdelo, da nekaj ne štima  kiselnasmeh

Vrtnica je očitno že šla na dopust ... upajmo, da so bolečine prenehale, pa strahci tudi.
Prijavljen

vrtnica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: petek, 23. julij 2010 ura: 07:07 »

končno sem našla eno internet povezavo  wav

ja sem na dopustu na pagu... učke bolijo ampak za nekaj trenutkov tudi nehajo  onaposlusa

hvala vama obema za te lepe besede rozicodam rozicodam res pomaga če ti nekdo ki te razume nekaj napiše....

zdej bom pa kar  jok

Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: petek, 23. julij 2010 ura: 08:48 »

.. sedaj pa te moje oči....

bolijo tako od znotraj... občutek imam kot bi jokala cel dan....sem šla na samoplačniški pregled v optiko rugel v ljubljano pa je tista teta rekla da je pritisk bp, vid imam malo dioprije 0,5, pol je pa pogledala še živec je tudi bp in oko kot samo in je tudi bp... omenila mi je da je lahko to glavobol ki se je omejil na predel oči....

ampak sedaj sem šla na googla in tam piše da je to lahko nevarno... da ponavadi v predelu oči boli ko gre za resnejše bolezni.....

mene pa tako bolijo... strah me je da bi oslepela

bolijo tudi, kadar so utrujene... bolijo tudi, če je človek v depri... bolijo tudi, če se jih preveč napenja... bolijo tudi, kadar so preveč suhe....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Spiderwoman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 122

« Odgovori #8 dne:: petek, 23. julij 2010 ura: 11:41 »

Oj Vrtnica,

Nisem najboljša za reševanje težav, ampak tvoja zgodba je kot da bi jo sama napisala.
Drž se punca, ne pusti se da te strah poje!

oki

Lp, Urša

Prijavljen
vrtnica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: petek, 23. julij 2010 ura: 13:48 »

arwen .... sej u bistvu moja pamet mi govori da je to zopet eden od strahov.....  Tongue ampak moja podzavest in moje misli pa uhajajo drugam  jok.....
teorija mi je čist jasna..... ampak v praksi je pa drugače  Shocked

urša.... ne me narobe razumeti ampak lepo je da ti nekdo napiše da ima isto stanje kot ti.....  pomezik ker zadnje čase se res počutim tako ina dnu... brez izhoda..... kako pa ti premaguješ vse to  pomisli

zdej pa nazaj na morčka....  wav čeprav mi je letos za tale dopust toliko kot za lanski sneg ampak se trudim zaradi mojih dveh nasmejanih otrok....

vrocina
Prijavljen

Spiderwoman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 122

« Odgovori #10 dne:: petek, 23. julij 2010 ura: 17:42 »

Ja, lepo je vedet da nisi edini.

Jaz sem bila na dnu (vsaj mislim, da se nižje ne da jit sesmejem) ene 14 dni nazaj. Sedaj pa niham, ampak se mi zdi da se počasi kuliram.

Jaz se trudim preusmerit pozornost na pozivitne stvari. Vsako jutro si v postelji zamislim 5 stvari katerih se veselim. Prvi teden je bilo težko - našla sem tri, pa še med njimi je bilo obiranje kamilic  sesmejem. Potem pa gre. Ko me zgrabi, vstanem in grem en krog naredit - tak dvo minutni do wc-ja in nazaj, ali pa v hiši gor in dol po štengah. Pa moj mož pravi, da če te kaj boli, da je to dober znak - vsaj veš da si živ!

Lp, Urša

Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar