Sicer pisem kar v to temo, pa vendar...
Kmalu bo leto dni, odkar sem zacela z zdravili in terapijo. Ce sprva nism bila sposobna niti gledat tv, poslusat glasbe, brat knjig, se pogovarjat z ljudmi, ce so bile noci in dnevi peklenski: panicni napadi, mucne tesnobe, obcutki odtujenosti, grozljive vsiljive misli, zelo neprijetne derealizacije... Sem v enem letu sicer bolj ali manj odpravila simptome, zal pa ne sprozilca. Tj partnerski odnos... A tudi tu sva s fantom zelo napredovala. Oba s fantom delava na sebi, a vcasih se mi se se vedno zdi, da se vrtim v krogih, da capljam na mestu... Kot vleka cigumija...
Nemogocih nihanj v mojem razpolozenju skorajda res ni vec... Tako da sem si v zadnjih tednih nalozila kar veliko dela - to mi je dejalo obcutek normalnosti, zdravja, po nasvetu psihiatrinje - ki pravi, da se dobro drzim - znizanje zdravila (zdaj sem na 15 mg paroxata, dejala pa mi je, da lahko komot na 10 mg, ce se bom pocutila dobro)
Zdaj pa spet kriza... Ze dva dni skoraj samo spim, mravljinci po telesu, strahovi... Ze spet... Utrujenost od vsega, na telefone se mi ne da javljat, na maile ne odgovarjam, ne da si mi niti pogovarjat z mamo, staro mamo, ocetom... Spet se hocejo oglasat tesnobe, cetudi jim ne zelim dajati pretirane pozornosti.
Je mozno, da sem si nalozila (ze spet) prevec? Je mozno, da prevec zahtevam od sebe? 3 mesece tecem vsak dan po 5 km (sprva zaradi pridobljenih 20 kg

, nato zaradi boljsega pocutja), negativnim obcutkom ne zelim dajati pozornosti, a vse to mi jemlje toliko energije... Vcasih se mi zdi, da se moram za vse tako truditi... Se prevec trudim? Nimam niti vec kompasa, kaj je "normalna" zalost in kaj ni. Kaj je "normalen" strah , kaj ne... Vcasih se mi zdi, da sem se vedno odtujena od vseh... Pogovorov s prijatelji se hitro navelicam - zdi se mi, da z njimi nimam vec veliko skupnega... Vcasih se mi zdi, da sploh ne vem, kdo sem ... Vrednote so se mi letos mocno zavrtele: kar sem vcasih mislila, da je prav, sem zdaj mnenja, da je bilo to vedenje zabloda...
Hm, morda pa je ta kriza prisla zato, ker sem ze toliko boljse in sem ze zacutila, kaj so ustaljene tirnice zdravega dusevnega zivljenja in je bil pogled onkraj dezele ankse tako mamljiv, da sem cisto pozabila nanjo? Ko sem znizala AD, sem se nenadoma pocutila bolj zivo, a zdaj takoj bolj obcutim srcne bolecine - je to znacilno za Ad, ko ga nizas?
Hm ne vem...
Se opravicujem za tale esejcek... Samo tako me je strah, da se bo vse vnovic ponovilo. Ker resnicno nimam energije, da se z vsem soocim se enkrat od zacetka...
Himiko