FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 07. junij 2026 ura: 10:23

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: tako sem sama  (Prebrano 1855 krat)
Felis
gost
« dne:: sreda, 16. junij 2010 ura: 11:49 »

Pišem prvič, a v tem nisem nova. Sem anksiozna in depresivna, s čemer sem se uspešno spopadla s pomočjo terapije in zdravil. Zadnji dve leti sem krasno živela tudi brez tega, zdaj pa je šlo spet na slabše. Pri zdravnici bom na vrsti šele čez kak mesec. Do takrat moram zdržati, pa ne vem če bo šlo. Že dva dni samo jokam, strah me je vsega, ne spim že pet mesecev in počutim se tako prekleto samo. Trenutno sem na bolniški zaradi manjših težav v nosečnosti, nič posebnega in nič hudega. Dokončno sem se sesula po prepiru s partnerjem, ki me sili naj grem v službo, ker da sem lena in da mi itak nič ni, da me bodo zabrisali iz službe in itak ne bom dobila druge, ker imam samo maturo in da sem res luzer, ker nisem dokončala faksa. Kot da bi me brcnil v glavo, počutim se tako samo in prestrašeno, moje ubogo dete mora biti pod precejšnjim stresom, jaz pa ne morem nehat jokat. Popolnoma neracionalno se sprašujem, če sem res tako slaba, in če bom res tako slaba mama, ki bo 'zjebala' svojega otroka? Tudi to sem namreč slišala. Misli se mi vrtijo v krogu, ki ga ne morem prekinit, morala bi bit jezna nanj in ga pravzaprav zabrisat iz stanovanja in življenja, ker mi tega res ni treba poslušat, a trenutno je cel dosežek že to, da sem se stuširala. Na pomoč?
Prijavljen
nebesno modra
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 259

« Odgovori #1 dne:: sreda, 16. junij 2010 ura: 12:13 »

Draga Felis rozicodam!

Veš kaj, nič kaj ti ne zavidam situacije v kateri si. Ampak, glavni faktor tvojega stresa, ankse in depre se mi zdi odnos oziroma ne-odnos s tvojim partnerjem. Glede na to kar si napisala, bi rekla, samo bejži čim dalj stran od njega- čeprav nosiš pod srcem njegovega otroka, a mogoče bi bilo bolje, da se odnos z njim konča prej preden rodiš...Vem, da je težko, toda, če te obsoja že zdaj , ko otroka še ni na svetu, ne vem kako bo potem, ko bo otrok tu in bo imel tudi svoje zahteve...V spremembo partnerja pa nekako ne verjamem, zdaj pa so tu spet te odvisnosti od odnosov in to, da si dovolimo poniževanje vseh sort...

Ne vem no, vem da ni lahko in ne bo lahko, ampak vsaj ne dovoli si poniževanja in dajanja v nič, kako da si nesposobna in podobno. To je ubijajoče zate in v takem okolju se težko sestavljaš in obereš, ti bi potrebovala vse kaj drugega- spodbudo, podporo in sproščenost, da o otroku, ki ga nosiš sploh ne govorim

Čuvaj se in svoje dete in razmisli ali se ti v takšen odnos kot ga imata s partnerjem sploh splača vlagati energijo ali jo je bolje porabiti za reševanje sebe Smiley. Vsekakor si poišči kakšno podporo, skupino za samopomoč... rozicodam
Prijavljen

When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
Felis
gost
« Odgovori #2 dne:: sreda, 16. junij 2010 ura: 12:33 »

Hvala za odgovor. kje pa lahko najdem skupino za samopomoč?
Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 196

« Odgovori #3 dne:: sreda, 16. junij 2010 ura: 12:37 »

Draga Felis,
se popolnoma strinjam s tem, kar ti je napisala nebesno modra. Tudi jaz sem bila pred 14 leti v podobni situaciji, kot si ti sedaj ( glede odnosa )...........nisem pa imela težav s psiho.  Hvala bogu, ker danes te osebe ni več v mojem življenju. Popolnoma te razumem in želim ti , da premisliš, kaj in kako naprej.

Drži se in čuvaj sebe in tvoje dete.
lp rozicodam
Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 196

« Odgovori #4 dne:: sreda, 16. junij 2010 ura: 12:39 »

Poglej na forum, ker je odvisno od kje si in kam bi ti ustrezalo hodit na skupino.
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #5 dne:: sreda, 16. junij 2010 ura: 12:53 »

seznojim

Feliks, grozljivo!
Vse ali skoraj vse je bilo napisano že v zgornjih postih,
tudi sama sem takega mnenja.
Prilagam ti link iz katerega je podrobno razvidno
kje in kdaj so skupine oz. srečanja nas, ki smo tu
na forumu,  ki se med sabo družimo in si dajemo podporo.

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,10.0.html

Želim ti, da se čimprej odločiš v svojo in otrokovo korist! rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
samsara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 47

« Odgovori #6 dne:: sreda, 16. junij 2010 ura: 12:58 »

Verjamem, da je težko, vendar ne verjet njegovim besedam. Kot si sama napisala: si na bolniški zaradi težav pri nosečnosti. Bolje biti previden in ostati doma, kot pa tvegati kakšne dodatne zaplete. Kot bodoči očka bi to lahko upošteval in bilj bol uvideven do tebe in s tem tudi otroka. Zadnje kar zdaj rabiš je nekdo, ki te potiska v negotovost.  Angry  Osebno ne vidim, zakaj bi bila slaba mama, občutek mi pravi nasprotno  Smiley
Punca drži se in ne dovoli, da bi te potiskali ob tla! Če ti je uspelo lepo shajati dve leti, je to več kot lep dokaz, da ti lahko spet uspe  oki

če te zanima, tukaj lahko pogledš kdaj se odvijajo skupinske terapije
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_jcalpro&Itemid=1
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar