FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 07. junij 2026 ura: 18:31

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: moje težave  (Prebrano 1345 krat)
enej
gost
« dne:: nedelja, 30. maj 2010 ura: 18:55 »

Rad bi pozdravil vse na forumu in vam povedal kaj me muči. Na kratko moje življenje je čista beda. Vse se je začelo v drugem letniku srednje šole kjer sem padel v hudo depresijo in nisem videl rešitve več. V življenju nisem imel nikoli prijateljev vendar sem se naučil z tem živeti do neke mere ampak kasneje nisem zdržal več. Sedaj sem star 22 let in nikoli nisem zaključil zadnjega letnika srednje šole. Vsaka težava me spravi v obup. Nimam nobenih hobijev in že 2 leti sem doma in se ne upam ničesar narediti zase. Redkokdaj zaspim v miru. Počutim se ničvrednega in ne vidim več smisla iti naprej. Nikoli nisem imel punce ali družabnih stikov z komerkoli. Vsi me zavračajo od vsega začetka. Včasih se mi je zdelo vse super, imel sem službo rad sem kolesaril zdaj pa komaj vstanem iz postelje saj vem da me nič ne čaka.. Najbolj me žalosti ko vidim kakšnega sošolca iz srednje šole in jim gre vse super...jaz na drugi strani pa nimam nič. Večino dneva ali prespim ali pa se sprehajam in razmišljam kam vse to gre.
Ne vem kaj naj naredim..
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 30. maj 2010 ura: 19:09 »

Enej živjo ...

Depresija človeka spremeni... Sad..pobere moč, voljo, nergijo in upanje....
Zato je treba začet resno z zdravljenjem in boš kmalu spet vesel,
ne tako kot prej, živel boš bolje kot nekoč....to prinese osebna rast.

Prvo ti priporočam obisk psihiatra, glede na to da si že dolgo časa u depresiji
ti bo morda predpisal antidepresive. (o tem si lahko prebereš več tudi na tem forumu).
Sočasno s tem pa ti toplo priporočam psihoterapijo - to je zdravljenje skozi pogovor...
To je osebna rast... spoznavanje sebe, svojih vzorce kako razmišljaš, čustvuješ in utukaj lahko marsikaj spremenimo ko ugotovimo, da za nas ni funkcionalno.

Mislim, da se bo kmalu začela ena delavnica posebej za socilano fobijo.
(pobrskaj po forumu! ... zdajle ti ne morem poiskat linka)

Počasi boš splaval na površje iz globine depresije...
Da se, pot ni ravno vedno lahka, je proces, ki traja...
Ampak jaz vem, da ti zmoreš ... mi tukaj ti bomo stali ob strani
in videl boš ... kako boš napredoval korak za korakom...in tvoje življenje bo postajalo kvalitetnejše.

Za začetek bi ti toplo priporočila tudi obisk katere od naših skupin za samopomoč
(glej koledar ali pod Srečanja). Ko vidiš sotrpine, ki so nekateri na istem kot ti, drugi na poti, tretji pa že splezali iz depresije dobiš dodatno moč, podporo in vero v to da depresijo se da premagati.

rozicodam

Ps.
Ko si pisal o šoli...se spomnim nekoga s tega foruma ki je tudi pustil šolo.
Danes po letu dni ali malo več jo uspešno nadaljuje!
Boril se je in zmagal.

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar