FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 05. oktober 2026 ura: 21:31

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ob pravem času...  (Prebrano 11783 krat)
alprinta
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« Odgovori #20 dne:: petek, 14. maj 2010 ura: 12:16 »

Hehe, tudi to s tipkanjem mi je znano!  sesmejem

Zakaj ne greš nazaj na AD-je, če ti je bilo bolje?
Prijavljen
Aello
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #21 dne:: petek, 14. maj 2010 ura: 12:28 »

Na ADje ne grem, ker poskušam zanositi. Pa rada bi rešila to težavo brez tablet - želela bi spremeniti način razmišljanja. Verjetno pa brez terapije to ne bo šlo...

Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.608

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #22 dne:: petek, 14. maj 2010 ura: 13:18 »

Aelo pozdravljena!

Prebrala sem samo tvoj zadnji post!
Poskusi z AD Asentra, ki jih priporočajo
tudi za jemanje med nosečnostjo,
kajti ko boš ti rodila, bo tvoj otroček
rabil zdravo in umirjeno mamico!
Pozanimaj se!

Poglej tudi na forumu pod zdravila Asenta,
morda ti kaj pomaga pri odločitvi!

Lp rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Aello
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #23 dne:: petek, 14. maj 2010 ura: 13:40 »

Toja, hvala za nasvet. Bom preverila, vendar se vseeno bolj nagibam h kognitivno-vedenjski terapiji, brez ADjev. Če ima kdo kakšen nasvet/izkušnjo v zvezi z KVT, bom zelo vesela vaših mnenj.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #24 dne:: sobota, 15. maj 2010 ura: 09:27 »

Tudi mene mučijo migrene. Najprej sem jih povezala s PMSom , kasneje s pitjem vode-premalo pijem in pa seveda imam težave s hrbtenico, sploh ne nedolžne.

Kar se tiče KVT sem dala skozi in toplo priporočam. Ko mi je bilo najbolj hudo sem imela 1x tedensko, potem pa z mojim napredovanjem vedno bolj poredko. Še vedno grem lahko, odvisno kako se počutim.

Pri KVT najprej odkriješ od kod naši napačni miselni vzorci. Jih prepoznamo, zakaj tako razmišljamo....skratka terapevt te ves čas vodi. Sama sem spoznala mnogo stvari o sebi, ki jih nisem vedela. Boleče, ampak oči  in misli so se odprle.
Z vajami in spreminjanjem mišljenja, preusmeritvijo se naučimo te napačne vzorce prepoznati in jih krotiti. Moram povedat, da je meni KVT zelo pomagal.

Res pa je, da moraš imeti srečo, da naletiš na pravega terapevta, da mu zaupaš, se mu odkriješ, stkeš neko prijateljsko zaupno vezo...Le tako ti lahko pomaga. Sami pa moramo seveda sodelovati. Le tako je uspeh zagotovljen.

Pa srečno rozicodam

Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #25 dne:: sobota, 15. maj 2010 ura: 16:37 »

Hej,

mogoče povprašaš v Begunjah, kjer imajo program mislim da 3 tedenske terapije, na osnovi KVTja...nekaj naših uporabnikov je bilo tam in so vsi zelo pohvalili.

Dobra stran tega programa pa je, da je na koncesijo.

Kakorkoli, priporočam ti neko psihoterapevtsko pomoč...če ne drugače boš imela strokovno podporo...ker nekako v nosečnosti tut hormoni nardijo svoje...: no men nagajajo že zej, pa nism noseča: hihihi...

Držim pesti, da boš čimprej nosečka...Wink

papa
Prijavljen
Skehinah
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #26 dne:: petek, 28. maj 2010 ura: 16:20 »

Pozdravljene,
cisto po nesreci sem naletela na to temo, a se mi je prizgal tak zarek upanja, da bom vecno hvalezna.
Na Ad-jih sem bila eno leto, sedaj sem tri mesece "cista", a sem se ekspresno vrnila direkt tja kjer sem bila preden sem z zdravljenjem pricela tako, da grem v 2. krog.
Nehala sem, ker sem se pocutila odlicno, zdravo in nisem vec nasla razloga zakaj bi sploh tablete jemala tako, da sem zacela zelo optimisticno in hitro tudi padla na realna tla.
To je bil sedaj hiter oris situacije.
Bistveno je tudi to, da sem nehala v prepricanju, da ne smem na noben nacin imeti otroka, to me je tako morilo, da sem samo se to razmisljala.
Pa ga niti ne zelim takoj, samo rada bi vsaj opcijo, ce si "slucajno izmislim" prej kot je planirano in pa, da me cas ne bi prehitel, saj vsi vemo kako gre mimo.

toja, tvoj prispevek me je se dodatno opogumil naj se brcnem v zadnjo plat, speljem k psihiatrinji, od tam naprej bom pa ze nekako, hvala ti.

Sedaj pa k novim zmagam.  Smiley
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: petek, 28. maj 2010 ura: 18:43 »

clap

Skehinah, poglej vse kar sem ti svetovala je iz lastne izkušnje,
sicer ne moje, pač pa izkušnje moje hčerke.

Ker vidim, da si v dilemi oz. malo že bolj nagnjena k razmišljanju
ti povem , da je moja hči prav tako kot ti jemala AD asentro in ko se ji je stanje
izboljšalo, je po mnenju psihiatrinje zaključila.
Vendar poglej, je ravno v letih, ko se ji nekako izteka biol. ura, saj veš -ženske- si je zaželela še enega otroka in tudi uspelo ji je.
Med časom nosečnosti, pa se ji je stanje spet poslabšalo.
Z dogovorom ginekologinje je ponovno na AD-asentri in je njeno stanje dojenčka
popolnoma vredu. Se dobro počuti in začela je tudi s psihoterapijo, ki ji zelo
pomaga.
Tukaj ti dam link, kjer boš najceneje in najbližje lahko opravila razgovor s psihoterapevtom in to v kraju, ki ti je najbližji. Prvi razgovor je zastonj, potem pa se sama odločiš ali nadaljuješ ali ne.

Link: www.psihoterapija-institut.si

Želim ti, da se pravilno in razumno odločiš in kot sem ti že napisala,
če slučajno zanosiš, vedi ni problem z AD, potrebno je, da se ti pozdraviš in
potem ne padeš v poporodno depresijo, kar se rado zgodi.
Pozdravi se zdaj in med nosečnostjo, kajti otročiček potrebuje zdravo mamico!

Lep pozdrav in nikar ne čakaj! rozicodam
Prijavljen

alprinta
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« Odgovori #28 dne:: petek, 28. maj 2010 ura: 18:55 »

Pozdravljeni forumovci.
Oglašam se, ker bi vam rada sporočila, da sem od mojega zadnjega javljanja povsem brez neprijetnih simptomov, kateri so me prej spravljali v obup.
Vztrajam na AD-jih in živim normalno življenje brez velikih odstopanj razpoloženja (prej sem bila čisto high ali pa čisto low..). Zopet lahko berem, gledam filme in uživam v naravi. Normalno lahko opravljam svoj poklic.
Verjetno me še čakajo temnejši dnevi, vendar je bilo sedaj toliko svetlih zapored, kot že dooolgo ne, saj o svojem zdravstvenem stanju skoraj več ne razmišljam, medtem, ko je bilo razmerje misli prej ravno obratno - skoraj ni bilo trenutka v katerem ne bi razmišljala o tem kako mi je in kaj mi je... Končno sem zopet produktivna, normalno zbrana in "socializirana"  Grin
Hvala za pomoč pri brodnji skozi začetke jemanja AD-jev in predvsem za zavedanje, da nisem sama in edina.
Rada bi samo še dodala, da izboljšanja počutja ne pripisujem samo AD-jem, saj sem si v tem času osmislila svoje težave, spremenila način razmišljanja. Lahko bi rekla, da sem se začela opazovati na pozitiven način (prej sem se konstantno opazovala v smislu iskanja simptomov in ocenjevanja njihove jakosti..), spreminjati reakcije, se umirjati ter vsak dan poskusiti nekaj koristnega za svoje zdravje in počutje.
Lepo vas pozdravljam, Katja
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #29 dne:: petek, 28. maj 2010 ura: 20:07 »

Alprinta,to je šele začetek,še več bo takih dnevov in tednov. oki
Veseli me,da se je tvoje razpoloženje dvignilo na bolje in želim ti veliko pozitivnega
razmišljanja ter energije. wav rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Skehinah
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #30 dne:: petek, 28. maj 2010 ura: 21:26 »

toja, jaz mislim, da sem obakrat padla v poporodno depresijo, da sem celo ze prej in tudi po tem, ko me je zacela "slatat" anksioznost, vendar je bilo obvladljivo brez AD bergle, anksioznosti pa ne morem obvladat predvsem zato, ker se je vse skupaj zacelo zgolj s fizicnimi znaki, ki si postajali vedno hujsi, to se mi tudi zdaj dogaja, vendar vsaj vem kaj me matra.

Mudi se mis ponovnim materinstvom sicer nikamor, imam cca 10 let se "rok trajanja" Smiley Bolj me boli, da bolezen lahko do te mere posega v moje zivljenje.

Me veseli, da je tvoja hci taka lepa zgodba o uspehu  clap

Naj bo cimvec takih in naj nam dajo upanje  Smiley

alprinta, situacija mi je se kako domaca. Najprej fizicni simptomi, zdravljenja, analize, preiskave,...kar naenkrat pa razsvetljenje, da je vse v glavi.
Me veseli, da se bolje pocutis, komaj cakam, da se bom tudi jaz. Smiley
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: sobota, 29. maj 2010 ura: 09:31 »

Alprinta wav  oki
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: sobota, 29. maj 2010 ura: 11:29 »

wav

Skehinah, hvala ti za povratno informacijo, ker imaš še res veliko
časa, lahko vse zase opraviš v miru in odpraviš anksioznost.
Gre včasih tudi brez AD un samo s psihoterapijo.

Lep pozdrav  rozicodam
Prijavljen

giggi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 29

« Odgovori #33 dne:: sobota, 17. julij 2010 ura: 11:32 »

Pozdravljeni!
Vesela, sem, da sem vas našla, saj ravno preživljam stranske učinke prvih AD-jev v življenju... V bistvu sem na netu iskala samo navodila od zdravil, da si še enkrat preberem stranske učinke  Smiley. Po samo nekaj prebranih postih vaših uporabnikov sem se pričela bolje počutiti, tako, da imam občutek, da bom v prihodnjih dneh vaš reden obiskovalec - bralec.
O svojem zdravstvenem stanju ne znam še ničesar "pametnega" povedati, razen to, da sem očitno bolj na anksioznem področju  Embarrassed.
Moja do sedaj najbolj uradna diagnoza so migrene in ožilni glavoboli - kar sem do nedavnega pripisovala le težavam z vratnimi vretenci...
Zadnje čase spoznavam, da gre v precejšnji meri za psihosomatiko, čedalje bolj se opazujem in vidim, da bom zagotovo potrebovala pomoč na področju psihe. Zaenkrat samo pozdrav in ob priliki kaj več.. Če ne drugega me 20 minut ni mrazilo, treslo ali se mi vrtelo  sesmejem. Lp

Pozdravljena , tudi sama na novo začenjam z ecytaro , upam da vse to kar se mi dogaja so stranski učinki , in da bo bolje . Včasih je tako hudo da ne vem če tbl. sploh pomagajo . Si tudi ti imela kdaj občutek nemoči v telesu , omotice , tresenje , ko si začela s tabletami ? Je že minilo ?

Lp Giggi
Prijavljen

Giggi
giggi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: torek, 27. julij 2010 ura: 12:52 »

Pozdravljeni vsI,

že vrsto let s spopadam z neopredeljeno anksiozno motnjo , depresijo ; trenutno sem na tabletah eyctara in xantiax , po nekaj letih brez zdravil . Ne morem verjeti da sem komaj nekaj časa nazaj začela brskti po netu in našla vaš forum . Super ste  oki. Sama sem se znašal v krogu ljudi , ki me bolj malo oz.ne razumejo . Tu pa vsepovsod sama opora . Kiss. Večkrat se sprašujem , zakaj jaz , zakaj se bolezen vrača , .... Bo sploh kdaj še vse ok , 100 vprašanj , z različnimi odgovori . Dolgo sem se upirala terapiji s tabletami , saj sem prejšne težko prenašala . In spet stranski učinki , ko misliš da sploh ne pomagajo , da je s teboj vse narobe ,.... Groza  Cry . In ko je hudo , pokukam na forum , kaj napišem , veliko prebiram in vidim , da nisem sama .  Sad Vse kar želim sebi in vsem drugim , da čimprej ozdravimo . happy Imam še vprašanje : kdaj stranski učinki ponehajo , in ali ponhajo v celoti ? Meni se namreč grozno vrti , skoraj vsak dan . Se je komu od vas povečala telesna teža , in prehalad vlekel v nedogled ?
Lep sončen dan vsem in obilo pozitivne energije rozicodam.
Giggi
Prijavljen

Giggi
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: torek, 27. julij 2010 ura: 19:17 »

giggi, pozdravljena rozicodam

nič nisi napisala koliko časa spet jemlješ zdravila. Stranski učinki trajajo lahko nekje do tri ali pa do osem tednov. Stanje je v bistvu takrat slabše kot je sicer, vendar ko zadeva prime in začne s polno paro učinkovati, si spet v zagonu.
Veliko pa moraš delati na spreminjanju napačnih miselnih vzorcev, zaradi katerih pride do anksioznosti, depresije....
Pomembno je tudi sproščanje, druženje, opravljanje tistega kar te veseli, sprehodi, šport......

Ko enkrat več ne zmoreš, so zdravila res naša bergla na katero se lahko naslonimo, sami pa smo tisti, ki moramo delati na spremembah v življenju. rozicodam
Prijavljen
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.547

« Odgovori #36 dne:: četrtek, 29. julij 2010 ura: 10:02 »

Sam še to bi poudarila, da stranski učinki res lahko trajajo še toliko časa, vendar niso vse 3 tedne enaki, temveč od dneva do dneva pojenjujejo, niso vsak dan enako intenzivni.

Jaz sem se jih tudi neznosno bala in sem AD-je(Cymbalta) začela jemati šele ko strah kljub temu, da sem se trudila s sproščanjem, hojo in ne vem še s čim, ni hotel pojenjati, prav zaradi teh stranskih učinkov.
1. teden je bilo res hudo, potem pa vsak dan bolje in bolje,...

Giggi, vsak dan bo bolje, probaj se čim bolj zamotiti s stvarmi, ki te veselijo, pa s pogovori , poskušaj čim manj misliti na stranske učinke.

Imam še vprašanje : kdaj stranski učinki ponehajo , in ali ponhajo v celoti ? Meni se namreč grozno vrti , skoraj vsak dan . Se je komu od vas povečala telesna teža , in prehalad vlekel v nedogled ?

Giggi

Ja, vrtoglavica je skoraj zagotovo stranski učinek AD-ja.
Ti, hudi, hujši stranski učinki ponehajo v celoti.
Meni je ostalo od stranskih učinkov samo nočno znojenje-OBČASNO, povečano znojenje, ko je vroče(prej se skoraj nisem potila), pa zelo šibka menstra, ....v glavnem nič hudega  pomezik
Telesna teža se pri nekaterih AD-jih poveča zaradi povečanega apetita.
Pri mojih se ni (sem se tudi jaz tega bala  pomezik).

Ne, prehlad pa ne bi smel imet nič z AD-ji .... mogoče ti je padel imunski sistem  ojoj .... no, pa tut vreme je zelo spremenljivo zadnje čase....vroče, hladno, pa klime,.... pa ti prehlad kar traja.

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
giggi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: četrtek, 29. julij 2010 ura: 11:45 »

Sam še to bi poudarila, da stranski učinki res lahko trajajo še toliko časa, vendar niso vse 3 tedne enaki, temveč od dneva do dneva pojenjujejo, niso vsak dan enako intenzivni.

Jaz sem se jih tudi neznosno bala in sem AD-je(Cymbalta) začela jemati šele ko strah kljub temu, da sem se trudila s sproščanjem, hojo in ne vem še s čim, ni hotel pojenjati, prav zaradi teh stranskih učinkov.
1. teden je bilo res hudo, potem pa vsak dan bolje in bolje,...

Giggi, vsak dan bo bolje, probaj se čim bolj zamotiti s stvarmi, ki te veselijo, pa s pogovori , poskušaj čim manj misliti na stranske učinke.

Imam še vprašanje : kdaj stranski učinki ponehajo , in ali ponhajo v celoti ? Meni se namreč grozno vrti , skoraj vsak dan . Se je komu od vas povečala telesna teža , in prehalad vlekel v nedogled ?

Giggi

Ja, vrtoglavica je skoraj zagotovo stranski učinek AD-ja.
Ti, hudi, hujši stranski učinki ponehajo v celoti.
Meni je ostalo od stranskih učinkov samo nočno znojenje-OBČASNO, povečano znojenje, ko je vroče(prej se skoraj nisem potila), pa zelo šibka menstra, ....v glavnem nič hudega  pomezik
Telesna teža se pri nekaterih AD-jih poveča zaradi povečanega apetita.
Pri mojih se ni (sem se tudi jaz tega bala  pomezik).

Ne, prehlad pa ne bi smel imet nič z AD-ji .... mogoče ti je padel imunski sistem  ojoj .... no, pa tut vreme je zelo spremenljivo zadnje čase....vroče, hladno, pa klime,.... pa ti prehlad kar traja.

Res hvala , sem pomirjena . Me pa še nekaj zanima : grozna pekoča bolečina za prsnico , ki traja vsak dan že nekaj dni . Je to le še en stranski učinek '
Prijavljen

Giggi
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.547

« Odgovori #38 dne:: četrtek, 29. julij 2010 ura: 12:18 »

Najbrž je to, Giggi ... če ne bo minilo povprašaj tvojo zdravnico oz. zdravnika.
Ampak mislim, da bo  Smiley .

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #39 dne:: četrtek, 29. julij 2010 ura: 13:19 »

giggi, mene je peklo vse telo, kot bi pojedla žerjavico in to dokler niso ADji prijeli. Sedaj me ta pekoča bolečina v manjšem navalu obišče kadar imam napad ankse ali paničnega, pa še to v mejah normale. rozicodam
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar