FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 07. junij 2026 ura: 13:44

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nenehna negativna energija v okolici  (Prebrano 3013 krat)
PseudoSciencePsych
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« dne:: nedelja, 09. maj 2010 ura: 07:44 »

Lep prisrčn pozdrav, rad bi tukaj govoril o zelo napeti situaciji in sicer, sem 17 letnik in živim s starši. Kar me ornk žre je to, da je mama tako zelo nesamozavestna, nenehno nervozna, zelo svojeglava, zelo nedostojanstvena, zelo neuslišliva, brez pozitivnih čustev, brez spoštovanja, samo jeza jo je in je to zastrašjujoče zamene. Nenehno izvaja negativno energijo, oče je pa alkoholik in je nasiln. Oba sta kritično nehumana. Jaz sem zaradi njih prestal 7x po psihijatričnih oddelkih v mojem otroštvu, nafilan z antipsihotiki vseh raznih, redko sm zaužil tut antidepresive. In to sam zarad tega ker sem doma imel konflikte. Pustimo sedaj to kar sm prestal, ker je bilo grozno, saj mi je bilo celo otroštvo na silo odvzeto in tudi najstniških let, katerih je samozavest nujen pogoj za kvalitetne preživljanje obdobje sprememb. Tega seveda jaz nisem poznal, saj so mi starši ter živčna sestra učiperali grozne vere v moje možgane. Jaz mislim, da si zaslužim boljše kot sem doživel. To je groza. Veste kako mi je teško bilo in mi še zdaj je, ko bi se rad vključil v družbo, a se nemoram saj so me navadili tako razžirajoči biti do soljudi, brez da se jaz zavedam. Posledično mi je tudi vedno očitan za naučeno vedenje. Sedaj najboljša rešitev je, da bi se isselil, imam enormno dobrega prijatelja, ki živi v stresnih okoliščinah in morva it. Kruto je tako resno, rada bi živela materialno in duševno mirno stanje ter v normalni okolici, ker sem sit tega resnično. Težko se znajdem kar se tiče dela in finančnih zaslužkov, tudi sit sem ko mi okolica učita za moje vedenje, jaz pa brez krivde, usiljujejo ta vzgled kle doma. Morm it na svoje. Sem 3. letnik poklicne šole. Sedaj nam dijakom grozijo z malim delom in nevem, pa še grki bojo jedl od naših znojev. Res nočm da živim v nesrečni okolici ker me prepričajo v tak vzorc mišlenja. Neznam se dobro usmerjat sam v naprej, res dobesedno sam moram vse, tukaj mi pa grozi nemoč. Prosim če mi kdo svetuje kaj. Biti rojen v stresni družini je res satan, neki najhujšga kar te lah doleti pa še nč kriv nisi, lep pozdrav.
Prijavljen
nebesno modra
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 259

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 09. maj 2010 ura: 16:00 »

Pozdravljen rozicodam!

Tvoja zgodba je pretresljiva. Hudo je, kar si dal skozi v okolju, ki si ga nisi sam izbral. Strinjam se, da bi bilo najboljše, da se odseliš, če je to le možno in izvedljivo. Začasno lahko greš tudi v krizni center za mlade in od tam v podnajem in svobodo. Sigurno ti ne bo lahko, saj te je življenje, kakršnega si živel po svoje zaznamovalo, vendar, če imaš močno voljo in boš našel nek smisel, je možno pretrgati verigo. Ozaveščanje o tem, kaj se je zgodilo in graditev novih temeljev se splača!

Praviš, da imaš dobrega prijatelja. Bosta poskusila iti skupaj v najem? Ali obiskuješ kakšno skupino za samopomoč? Se s kom pogovarjaš o svojem življenju težavah? Imaš kakšne hobije, si želiš opravljati delo v svojem poklicu? Obiskuješ kakšnega psihoterapevta? Bilo bi dobrodošlo. Postavljanje na noge v drugačnem okolju in novo življenje bo zahtevalo precej truda in dela na vč področjih. Vendar se da! Zagotovo se tudi splača. To je namreč tvoje življenje in zdaj je na tebi kaj boš v bodoče naredil iz njega.
Želim ti vse dobro in oglasi se kaj in poročaj kako ti gre! rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen

When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
PseudoSciencePsych
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 10. maj 2010 ura: 10:08 »

Zelo je kruto bit odvisn od takih umsko zaostalih oseb. Žalostno je da sta oba zelo kruto nesramna. Imam miljon ciljev in želj vendar mi ta 2 starša seveda to na vsak način preprečujeta, da bi jih dosegel morem iti na samo. Satan je ko si odvisen od takih zločesnih nesramnežev ki te prsiljujejo biti v nesrečni poziciji. Kako naj js se osamosvojim ko sem pa tako finančno nemočn? Ravno zdej so začel groziti o malem delu. Joj tako kritično želim it na svoje, to se mi skor zmešava ampk se trudm zadržat. Veš kok je men teško, ko se nikol nism mogel uklučiti u družbo, ko sta me navadila takega zločesnega odnosa med seboj. Mislim, da je to najhuje padet v tako okolje in da hujšega 100% nikol nemore v okviru možnosti biti. Star sem 17 let, uničla sta mi otroštvo, kar je pa še huje - najstniška leta sta mi ogrožala, ki so že tko po svoje kruta in so stvar spremembe in seveda starši vedno glava, ko bi jim sam ostrelu možgane tok jih preziram. Oba sta przadeta PRASCA - sam mal jeze zlivam, nič zamerlivega prosim.

Kako naj grem na svoje, ta prijatelj bo imel 500 eur mesečne dohodnine ker mu je oče umrl. Jaz pa tako nemočen pa še delo nam ogrožajo. Ma kdo predlog, a se da vseeno nekako finančno okrepit?

LP
Prijavljen
Penzic
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 20

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 10. maj 2010 ura: 10:48 »

Pozdravljen!

Res pretresljiva zgodba, vendar pa občutim pri tebi močno voljo, da nekaj spremeniš v svojem življenju, predvsem pa si želiš boljše življenje. Praviš da si 3. letnik poklicne. Torej je prva stvar na katero moraš mislit, da končaš šolo in imaš vsaj poklic in poskušaš nekako zdržat do 18. leta s starši (predvidevam da boš kmalu 18?) Če ne gre, ti je "nebesno modra" svetovala krizni center za mlade. Sicer teh zadev ne poznam, sem pa prepričan, da ti bo kdo tukaj na forumu o tem povedal kaj več. Ne vem od kje prihajaš, ampak ko boš končal šolo, bosta lahko s prijateljem planirala lažje življenje na svojem. Prav tako nisi napisal koliko je star prijatelj in kako je z njegovo izobrazbo, glede na napisano predvidevam da dobiva po očetu penzijo do 18. leta, oziroma dokler se šola. Kako je z njegovo mamo? Glede malega dela se ne sekiraj preveč. Res da se veliko govori o tem in verjetno bodo spremembe, ampak za zdaj je tako kot je in bo ostalo vsaj nekaj časa enako. Tudi malo delo bo omogočalo delo, pa še prispevki se bodo plačevali in zavarovanje. In vedi, da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha in pri tej zadevi gre enako. 

Mogoče ti lahko pomagajo na Centru za socialno delo. Tvoji starši verjetno dobivajo za tebe otroški dodatek. Glede na to, da končuješ šolanje, verjetno nimaš časa za kakšno občasno delo, sam čez počitnice pa lahko probaš kaj najt. Sicer nisi napisal katera poklicna šola si, ampak lahko že zdaj poskušaš kaj najti v svoji stroki. Imaš pa eno srečo v nesreči in sicer zelo dobrega prijatelja, s katerim se vsaj razumeta in verjam, da lahko skupaj uspeta.

Vsekakor ti iz srca želim, da se bodo zadeve začele pomikati v pozitivo, drugače pa napiši še kaj več, več ljudi več ve in ljudje tukaj na forumu so enkratni, vzpodbujajo te in pomagajo z nasveti, predvsem pa te poslušajo (berejo).
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 10. maj 2010 ura: 12:59 »

šole. Sedaj nam dijakom grozijo z malim delom

če bo zakon sprejet, bo stopil v veljavo naslednje leto, tako da se letos še da izkoristit delo preko MS; kar se pa tiče osamosvojitve - koliko ti pa še manjka do 18. leta?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
nebesno modra
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 259

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 10. maj 2010 ura: 19:50 »

Pozdravljen rozicodam!

Kot so ti že povedali, ti glede malega dela zaenkrat še ni treba skrbeti. Če so razmere doma kritične in ubijajoče, bi jaz še vedno svetovala umik v krizni center za mlade. to je začasna rešitev, v manj obremenujočem okolju boš tudi lažje načrtoval nadaljno pot. Poleg tega so tam ljudje,  ki ti lahko pomagajo na poti naprej.

Kot sem že napisala, ti sigurno ne bo lahko, vendar se da! Držim ti pesti za nadaljne korake in oglasi se še kaj! rozicodam
Prijavljen

When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
martinca
gost
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 10. maj 2010 ura: 21:17 »

Za kateri poklic pa se učiš, kako je z zaposlitvenimi možnostmi ?
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 13. maj 2010 ura: 08:01 »

Krizni center pa tud sprejema ljudi v stiski, fizično ogrožene.

Pa kakšen mladinski dom, ki sprejema vse, tudi one, ki trpijo v svoji družini zaradi dolgotrajnih sporov. Ampak glede na to, da boš kmalu 18 let star, je malce pozno zdaj zate, to bi se moral prej pobrigat. Ker je to postopek, preden ti CeNter za socialno delo to uredi - sam od sebe nihče ne more kar nekam it. 

Kaj, kaj ne boš povedal poklica? Ne vem česa se bojiš ? Pa najbrž še imaš kakšno leto pred seboj, ne ?
Vprašam samo zarad tvojih zaposlitvenih možnosti kasneje.
Kakšni tesarji, kleparji, krovci, takoj dobijo delo, nimajo težav kot večina.

Človek sam ne more it na svoje s poklicno plačo, lahko gresta s frendom v najete sobe za delavce ali v najeto stanovanje. In prvo je šele pripravniška plača, ki ni cela...  In tudi kamorkoli greš, enako povsod  velja nek hišni red in pravila in prilagoditev v skupno dobro, kar pa ni za konfliktne osebnosti.
« Zadnje urejanje: četrtek, 13. maj 2010 ura: 10:21 od martinca » Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 13. maj 2010 ura: 08:14 »

Še to :

http://www.mdj.si/stanovanjske-skupine/hisa.html

spodaj piše, da je njihovo pričakovanje tud, da nisi psihiatrični bolnik. Najlažje pa prideš tja tako, da se najprej zatečeš  Krizni center za mlade, od koder delavci iz Centra za socialno delo napišejo vlogo zate za življenje v stanovanjski skupnosti, s tvojim strinjanjem, ampak to traja nekaj tednov ali mesecev in ob vstopu ne smeš dopolniti 18 let. Ko pa si enkrat notr, pa si lahko notr še nekaj časa kljub preseženi polnoletnosti.

Prijavljen
Carantanian
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 18

« Odgovori #9 dne:: sreda, 26. maj 2010 ura: 14:09 »

Lep prisrčn pozdrav, rad bi tukaj govoril o zelo napeti situaciji in sicer, sem 17 letnik in živim s starši. Kar me ornk žre je to, da je mama tako zelo nesamozavestna, nenehno nervozna, zelo svojeglava, zelo nedostojanstvena, zelo neuslišliva, brez pozitivnih čustev, brez spoštovanja, samo jeza jo je in je to zastrašjujoče zamene. Nenehno izvaja negativno energijo, oče je pa alkoholik in je nasiln. Oba sta kritično nehumana. Jaz sem zaradi njih prestal 7x po psihijatričnih oddelkih v mojem otroštvu, nafilan z antipsihotiki vseh raznih, redko sm zaužil tut antidepresive. In to sam zarad tega ker sem doma imel konflikte. Pustimo sedaj to kar sm prestal, ker je bilo grozno, saj mi je bilo celo otroštvo na silo odvzeto in tudi najstniških let, katerih je samozavest nujen pogoj za kvalitetne preživljanje obdobje sprememb. Tega seveda jaz nisem poznal, saj so mi starši ter živčna sestra učiperali grozne vere v moje možgane. Jaz mislim, da si zaslužim boljše kot sem doživel. To je groza. Veste kako mi je teško bilo in mi še zdaj je, ko bi se rad vključil v družbo, a se nemoram saj so me navadili tako razžirajoči biti do soljudi, brez da se jaz zavedam. Posledično mi je tudi vedno očitan za naučeno vedenje. Sedaj najboljša rešitev je, da bi se isselil, imam enormno dobrega prijatelja, ki živi v stresnih okoliščinah in morva it. Kruto je tako resno, rada bi živela materialno in duševno mirno stanje ter v normalni okolici, ker sem sit tega resnično. Težko se znajdem kar se tiče dela in finančnih zaslužkov, tudi sit sem ko mi okolica učita za moje vedenje, jaz pa brez krivde, usiljujejo ta vzgled kle doma. Morm it na svoje. Sem 3. letnik poklicne šole. Sedaj nam dijakom grozijo z malim delom in nevem, pa še grki bojo jedl od naših znojev. Res nočm da živim v nesrečni okolici ker me prepričajo v tak vzorc mišlenja. Neznam se dobro usmerjat sam v naprej, res dobesedno sam moram vse, tukaj mi pa grozi nemoč. Prosim če mi kdo svetuje kaj. Biti rojen v stresni družini je res satan, neki najhujšga kar te lah doleti pa še nč kriv nisi, lep pozdrav.

Hej nisi ne prvi ne zadnji, in mnogim je še huje kot tebi . . . . Preklet dobr te razumem, edin kar ti lahko svetujem, nared to šolo, služba pa spokej se od doma, ter pusti preteklost za sabo, ne pouslušaj neumnosti kot so ( kri ni voda ) in ne poslušaj negativcev ki te nazaj držijo, oni nimajo jajc, in si ne upajo živeti . . . . TAKRAT boš lahko šele zadihu pa začel delat na sebi, to da se zavedaš vsega tega, je velik plus, in dokaz močnega karakterja, sam it tega še ne veš . . . Zmagu si že . . . Uporabi vse kar se ti dogaja za motivacijo, za učenje, iskanje dela, uporabi to kot moč, ki ti bo pomagala da se izkoplješ iz tega, prijatelju pa svetujem isto, in če ne drgač, se lahko skupaj nekam odselita, si delita stroške, pol pa že počas . . . . Ne bo lahko, daleč od tega, sam začel si že . . . . glavo gor fant, ker vse je odvins od TEBE . . . Pozab kemijo, ta te bo sam odvisnga nardila, najdi nekaj kar te sprošča karkoli ( Šprot je najboljša rešitev za ventil čustveni ) . . . .

Zaupam vate
Srečno
David
Prijavljen

Some people are only alive because it is illegal to shoot them.
David
dman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 68

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 10:26 »

Hej nisi ne prvi ne zadnji, in mnogim je še huje kot tebi . . . . Preklet dobr te razumem, edin kar ti lahko svetujem, nared to šolo, služba pa spokej se od doma, ter pusti preteklost za sabo, ne pouslušaj neumnosti kot so ( kri ni voda ) in ne poslušaj negativcev ki te nazaj držijo, oni nimajo jajc, in si ne upajo živeti . . . . TAKRAT boš lahko šele zadihu pa začel delat na sebi, to da se zavedaš vsega tega, je velik plus, in dokaz močnega karakterja, sam it tega še ne veš . . . Zmagu si že . . . Uporabi vse kar se ti dogaja za motivacijo, za učenje, iskanje dela, uporabi to kot moč, ki ti bo pomagala da se izkoplješ iz tega, prijatelju pa svetujem isto, in če ne drgač, se lahko skupaj nekam odselita, si delita stroške, pol pa že počas . . . . Ne bo lahko, daleč od tega, sam začel si že . . . . glavo gor fant, ker vse je odvins od TEBE . . . Pozab kemijo, ta te bo sam odvisnga nardila, najdi nekaj kar te sprošča karkoli ( Šprot je najboljša rešitev za ventil čustveni ) . . . .

Zaupam vate
Srečno
David

Krasen post. Men je šlo kar na jok.  oki
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar