FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 06:09

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Vse se 'lepi' name ... :(  (Prebrano 4780 krat)
evaN
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 43

« dne:: sreda, 31. marec 2010 ura: 12:55 »

Pozdravljeni, zopet jaz ... Tokrat imam nov problem in sklepam, da je spet povezan z ankso ... Na Cipralexu sem že 6/7 teden in ne vem, koliko mi pravzaprav pomaga. jemljem 10mg.  V glavnem - trzanje je nekoliko popustilo, misli o tem, da imam neko hudo bolezen pa so se spremenile v misli, da imam nekaj, kar bo vsak čas počilo ... Smiley No, da razložim. Nekaj dni od tega je moji znanki počila žilica v glavi ... Takoj sem drugo prijateljico vprašala po simptomih, ki jih je naša skupna znanka imela. ta mi je navedla nekaj dni trajajoči glavobol ... Verjeli ali ne - sedaj imam že 3 dan glavobol - sicer ne pretirano močan, ampak dovolj, da vzamem vsaj 1 aspirin ... Ki mi pomaga... Sad Zjutraj se že zbudim z glavobolom in me seveda spravlja v slabo voljo, ker samo čakam, kaj se bo zgodilo ... Buah ... Sem res že naveličana. med drugim pa sem tudi nekje prebrala, da je možni stranski učinek pri začetku jemanja cipralexa tudi glavobol. še koga ta drži?
hvala in lep dan vsem sotrpinom Smiley
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #1 dne:: sreda, 31. marec 2010 ura: 13:02 »

Draga EvaN. Naj te potolažim...zagotovo je s tabo vse o.k. Naša psiha po svoje obrne informacije, ki jih dobimo in potem dobimo en kup simptomov za bolezni, ki se jih bojimo. Jaz sem imela včasih grozen občutek v glavi, kot, da mi zatekajo možgani...strah me je bilo, da mi bo glava eksplodirala. Pa mi ni...in tudi ne bo, bi rekla.
Predlagam ti, da ne prebiraš veliko o raznih boleznih, izogibaj se tudi takih pogovorov, ker te potem to psihira in si prikličeš bolečine. Jaz sem npr. prenehala brati razne ženske revije, kjer so bile vse popolne in srečne...sem potem pri sebi opazila en kup napak. Pa sploh nisem tako grozna, konec koncev  sesmejem Sekirala sem se po nepotrebnem.
Preusmeri razmišljanje v pozitivno počutje, v dobro voljo, v pesem...
Proti glavobolu pa vzemi kakšen lekadol, pa bo prenehal.

Objem  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: sreda, 31. marec 2010 ura: 13:08 »

evaN, a to še drži?
Ja, tudi jaz spadam med hipohonder (vsaj upam, da nisem res kaj bolna).....

+ hodiš še vedno le k bioenergetiku? 
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
evaN
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 31. marec 2010 ura: 13:10 »

ne, ne hodim več ... zdaj hodim kar k psihjatru  in po eni strani mi je bolje, ker smo bili pri bioenergetiku vsi na kupu - videla sem kup bolnih in mi je bilo še slabše ... Naj pa omenim še, da sem se pred glavoboli huuuuudo skregala doma in da nisem ravno srečna v zadnjem času - problemi s partnerjem ... Sad Uf, tečna-tečna Smiley)))
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: sreda, 31. marec 2010 ura: 13:18 »

Naj pa omenim še, da sem se pred glavoboli huuuuudo skregala doma in da nisem ravno srečna v zadnjem času - problemi s partnerjem ...

Smiley odgovor je na dlani
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
evaN
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sreda, 31. marec 2010 ura: 13:23 »

tudi sama slutim to in sem precej nesrečna, ker res ne vem, kako naprej ... mah ... upam, da se bo kaj spremenilo med nama ... Hvala vam!
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #6 dne:: sreda, 31. marec 2010 ura: 13:40 »

kaj pa kakšno strokovno svetovanje za oba?
Prijavljen

evaN
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sreda, 31. marec 2010 ura: 13:56 »

ah, to je predlagala tudi psihjatrinja, vendar ne vem, če bi se obneslo ... sploh časovno ne - verjeli ali ne - absolutno nimava časa .. ne jaz in ne on. jaz sem v službi do 16.00, potem grem po otroka, sem z njim do 19.30, ko se vrne on - potem dava otroka spat in jaz grem zopet delat - poleg službe delam tudi doma. tako vsak božji dan ... sploh nimam več nič (razen otroka), kar bi me razvedrilo. samo skrbi, denar, služba, delo, računi... uf ...
saj res ni čudno, da mi vedno neki fali Smiley
Prijavljen
Soncnica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 603

« Odgovori #8 dne:: sreda, 31. marec 2010 ura: 14:02 »

EvaN delo je samo izgovor. Določita termin pri svetovalcu in si za tisti dan vzamita prosto. Vsaj tisto uro ko imata termin.
Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #9 dne:: sreda, 31. marec 2010 ura: 15:57 »

Evan, si se uprašal/a koliko je stara tvoja znanka? Morda ji je žilica počla zaradi let? Morda od udarca? Drži se  rozicodam
Prijavljen
evaN
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 06. maj 2010 ura: 11:23 »

znanka je bila stara 40 let, jaz jih imam 38. Nekaj časa je bilo (pri meni) z glavoboli vse ok ... Potem pa prejšnji teden izvem eno kar hudo novico, speeeet povezano z mojim partnerjem in ... dva dni vse ok, potem pa spet glavobol - začne se za očmi in potem cela glava, dokler ne vzamem tablete (pomaga mi že apirin ali pa nalgezin). Mah, kaj naj rečem - zdi se mi, kot da sem si sama spremenila diagnozo in če so se mi prej pri življenjskih problemih začele pojavljati nevrološke težave (ali vsaj tako sem mislila)... se mi sedaj začnejo pojavljati glavoboli ... bljak!
no, zdaj sem se spomnila, da moram vzet cipralex... uf... Sad
ciao ciao
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 06. maj 2010 ura: 17:58 »

evaN,

tvoje počutje je definitivno povezano s tempom življenja in partnerskim odnosom. Glavobol tudi, pa še stranski učinkek je zaradi ADja.

Ko boš spremenila način življenja in uredila doma odnose, se bo tudi tvoje psihično zdravje izboljšalo. Pri tem ti pomagajo tudi zdravila, vendar je vse ostalo delo na tebi. Sproščanje,sprehodi, telovadba, druženje, privošči si kaj podobnega kot je masaža, frizer... čas zase, psihoterapije....ipd.

Vsi smo na istem kar se časa tiče, vendar še vedno ni tako slabo s teboj, ker bi se drugače zamislila in naredila nekaj v zvezi s tem. Pa ne jemlji tega kot kritiko, ker sem bila sama ista. Vedno sem našla izgovore , da ni časa, pa otroka, pa starši, pa služba,pa tisto, pa ono, jaz pa, kje sem bila???

Ko je bilo tako hudo, da sem mislila, da bom umrla,ko sem padla tako globoko, da nisem videla več izhoda, sem se zamislila, odšla najprej k zdravniku in začela, težko, ampak vendarle. Našla sem čas zase in sem se naučila si ga vzeti. Mi sami smo tisti, ki si usmerjamo način življenja in moramo se imeti radi in narediti nekaj zase, ker nihče drug ne bo.

Le pogumno, počasi boš tudi ti splavala rozicodam
Prijavljen
evaN
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: petek, 07. maj 2010 ura: 11:09 »

Hvala Trzinka ... Samo naj  ti še to povem ... zdaj sem se še dodatno zredila in to me še bolj spravlja v neko slabo voljo ... Pa sem zopet v fazi bolezni ... Sad(((( REs ne vem, če mi AD ji res pomagajo ... Imam občutek, da mi ne...  Sicer jemljem le 10mg na dan.
Mah... bo že. Smiley hvala še enkrat.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #13 dne:: petek, 07. maj 2010 ura: 11:14 »

Hja, to pa tudi mene muči, absolutno prekomerna teža, groza. Ampak, to smo si tudi same krive, na žalost. Zdravila povečajo apetit, željo po hrani. Če bi bila disciplinirana, bi bilo drugače, tako pa jem in jem kiselnasmeh

In debelost mi povzroča dodatno ankso zaradi strahu, ker sem zaradi teže ogrožena. Ko bom še to v glavi pošlihtala bo bolje, samo do tega moram še prtz, se mučim že leta in leta.

Kar se tiče doze, vprašaj psihiatra , če lahko povišaš. Jaz imam Citalon, ki je identičen Cipramilu, Cipralexu in imam 20 mg.

Drži se rozicodam

Prijavljen
barbarasostaric81
gost
« Odgovori #14 dne:: torek, 18. maj 2010 ura: 16:43 »

EN LEP SONČNI POZDRAVČEK ŠE OD MENE,TUDI NAME SE LEPI VSE OD GLAVE DO PETE,VSAKO JUTRO KO VSTANEM NASTOPI V MENE ŽE TA ANKSIOZA KI MI POČASI ŽE PRAV PARA ŽIVCE,NAJBOLJ PA IMAM OBČUTEK SEVEDA V GLAVI KO DA ME NOMSTOP KDO VLEČE ZA LASE PA OD SPREDAJ PA OD ZADAJ HUDO TO BOLI NI ZA POVEDAT,POTEM PA ŠE BOLEČINE OKROG SRCA V HRBTU IN MOREŠ ŽIVET Z TEM,JEMLJEM SICER AD.KI MI KAJ DOSTI NE POMAGA V 2 LETIH SEM SE ZREDILA 40 KG.PA ČE VERJAMETE AL NE ZELO HUDO,TUDI VSAKA STVAR ME PRIZADENE KO SLIŠIM DA JE KDO UMRL CELI KAKŠEN MLAD DA GA JE KAP AL PA DA JE IMEL RAKA UF.ŽE IŠČEM SIMTOME IN VIDIM SE V NJIH KDO TO DOŽIVLJA VE KAKO JE HUDO UPAM DA BO KDAJ TO MINILO wav
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.086

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #15 dne:: torek, 18. maj 2010 ura: 17:36 »

Barbara... piši s malimi črkami. Pisanje z velikimi, pomeni KRIČANJE  pomezik
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
barbarasostaric81
gost
« Odgovori #16 dne:: sreda, 19. maj 2010 ura: 06:57 »

ok lost zadovoljen,saj bi najraje na glas kričala Cheesy
Prijavljen
moljka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 269

« Odgovori #17 dne:: sreda, 19. maj 2010 ura: 09:20 »

Draga Barbara, preveč razmišljanja o tem, kdo je umrl in kako, lahko zaruka še tako trdnega človeka, kaj šele nas, ki nas matra tesnoba  rozicodam Svetujem ti, da se raje ukvarjaš z novicami, ki te dvignejo, ne pa s takimi, po katerih se počutiš sesuto in negotovo.. Na splošno si poskušaj vzeti čas za dejavnosti, po katerih se počutiš bolje, druži se z ljudmi, ki nate pozitivno vplivajo, sonček pa tudi pomaga - izkoristi ga! Pa še ena vaja, ki je meni osebno zelo všeč in mi pomaga, da lažje spim: bodi pozorna na svoje misli pred spanjem, ko razmišljaš o dogodkih minulega dne, poskušaj razmišljati samo o pozitivnih rečeh, ki so se zgodile, poskušaj biti čim bolj sproščena in neobremenjena (mogoče prvič ne bo šlo tako zlahka, ampak vaja dela mojstra).. Jaz po taki vaji spim kot dojenček  clap

Pa drži se  sonce
Prijavljen

I am in the right place, at the right time, doing the right thing.
barbarasostaric81
gost
« Odgovori #18 dne:: sreda, 19. maj 2010 ura: 22:49 »

Hvala ti Moljka,za te lepe besede,upam da bom res kdaj začela ter potrudla le z pozitivni misli,hudoo je to mislim da sama veš.Želim ti mirno noč ter upam da še mi boš napisala kaj tako lepega  sonce palecgor
Prijavljen
moljka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 269

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 20. maj 2010 ura: 11:34 »

Ja, vem, da je hudo  kiselnasmeh Tudi sama po enem letu terapije in obiskovanju skupin velikokrat obupujem in imam temne dneve. Ampak nekje je treba začeti, saj veš: potovanje, dolgo 1000 milj, se začne s prvim korakom  rozicodam Moje mnenje je tudi, da same pozitivne misli niso dovolj (so pa lahko začetek - za izboljšanje počutja in več aktivnosti v življenju).. Zato zelo priporočam tudi terapijo, da se pogleda malo vzroke za določene vzorce, ki nas bremzajo, in se poskuša te vzorce odpraviti ter predvsem spremeniti mnenje o sebi (imamo kar vsi po vrsti bolj slabo samopodobo  Embarrassed). Meni je moja terapevtka pri tem v veliko pomoč!

Lepo se mej!  sonce
Prijavljen

I am in the right place, at the right time, doing the right thing.
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar