FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 16:52

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: KONCENTRACIJA IN STRAH  (Prebrano 3281 krat)
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 87

« dne:: sobota, 23. januar 2010 ura: 16:13 »

Imela sem bolj stresni teden. Danes kar ne vem, kaj bi s sabo. Zopet se mi vrti, strah me je da naenkrat ne bom sposobna več funkcionirati. Sem si že merila krvni tlak, rezultat normalen. se mi zdi, da imam preveč stvari.... Strah me je, kako naj zmorem?
Prijavljen
moljka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 269

« Odgovori #1 dne:: sobota, 23. januar 2010 ura: 16:59 »

Jona, pozdravljena  rozicodam

Se bo kaj slabega zgodilo, če ne boš več sposobna funkcionirati? Svet se najbrž ne bo porušil, ljudje okoli tebe bodo pa tudi razumeli, če boš rekla, da si izmozgana in ne moreš več (vsaj tisti, ki te imajo radi).

Če le lahko, preloži kakšno obveznost na drug teden in si privošči sprostitev, počitek, aktivnosti, ki te polnijo z energijo, pogovor z ljudmi, ki te vzpodbujajo,.. Ali pa za obveznosti porabi res samo toliko energije, kot jo nujno moraš, nič več. Saj si najbrž ti sama sebi najpomembnejša, ane - in ne kdo drug ali pa reči, ki te obdajajo..

Jaz sem včasih utrujena tudi zaradi strahov in negativnih misli, ki se mi motajo po glavi. "Ne bom zmogla", "Nikoli ne bo bolje", "Še to pa to mam za naredit, uf, kdaj bo tega trpljenja konec?", itd. itd. V tem primeru mi najbolj pomaga, če ozavestim strahove (tudi s pomočjo kake druge osebe) in se zavem, da so to preprosto samo naj naj najbolj črna pričakovanja ter da strah izgine, ko se z njim soočimo.

Drugače pa napiši še kaj, kaj se s tabo dogaja, da ti bomo vedeli bolje svetovati  rozicodam

Drži se  sonce
Prijavljen

I am in the right place, at the right time, doing the right thing.
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 24. januar 2010 ura: 11:46 »

Pozdravljeni!
Kar ne morem brez vas javascript:void(0); .
Res je večino dni že dobro funkcioniram, sem precej aktivna in veliko zmorem. Potem pa kot bi odrezal... Postanem apatična, nesrečna, nezadovoljna z vsem. Kaj je vzrok? ne vem. Bojim se takih dni, ker so tako črni, da ne vidim ven. Je to nihanje? Asentro jem drugič, že pol leta.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 24. januar 2010 ura: 13:33 »

Predvidevam, da so to nihanja. Fajn je, da si aktivna in vztrajaj še naprej pri tem, da boš odmislila druge težave rozicodam Odvisno pa je, kaj smatraš pod to, da veliko zmoreš. Sprostitvene aktivnosti ali službo? Ker drugo je pa že bolj psihični napor, ki bolj utrudi kot fizični.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 25. januar 2010 ura: 10:58 »

Jona, kako kaj?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 12:17 »

O hvala Arwen, da se zanimaš zame.
ja nekako se trudim. zjutraj sem se precej slabo počutila, potem sem pa previdno zaštartala v delovne obveznosti, pa kar nekako gre.
ne morem se naučiti, ne primerjati z drugimi. potem pa vedno postanem slabe volje in sem čisto na dnu. vsi okrog mene mi trobijo, da naj pohitim z naraščajem.... nama pa še vedno ne rata. saj ne vem, če si sploh želim. raje si ničesar več ne želim,potem vsaj nisem zopet razočarana.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #6 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 12:44 »

vsi okrog mene mi trobijo, da naj pohitim z naraščajem....

ne nikar poslušat, če je le možno, poskušaj to odmislit. Odločitev je izključno vajina - to je tvoja in partnerjeva. Vsi ostali sicer naj godrnjajo, a... to je pač to. Ljudje so vedno pametovali, pametujejo in bojo pametovali  kiselnasmeh. Od nas (tebe) pa je odvisno, v kolikšni meri se nas to dotakne. Samo mi odločamo, kaj pride do nas in kaj s tistim potem naredimo....

ne morem se naučiti, ne primerjati z drugimi.

v kakšnem smislu to? kakšne primerjave iščeš? kako so vsi boljši, pametnejši... kako vsi že nekaj kao imajo...  ne
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 14:32 »

točno to , ja. če si človek depresvin, po vrhu pa še anksiozen - težko zastaviš cilj, kaj šele realiziraš. a ne?
so vaše izkušnje tudi takšne?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #8 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 14:38 »

jp, zato pa velja, da je za nas najprej akcija, nato šele sledi motivacija (pri ostalih je to obratno - najprej  motivacija, nato akcija)
Prijavljen

moljka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 16:16 »

Jona, tudi ne si zastavljati previsokih ciljev, da ti ne upade pogum. Lepo počasi, toliko, kot zmoreš, ne biti preveč stroga do sebe, važno je, da se trudiš  rozicodam

Imaš kakšnega terapevta? Ta bi ti lahko pomagal pri zastavljanju ciljev..
Prijavljen

jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 28. januar 2010 ura: 19:10 »

Ali je še kdo te dni tako utrujen? Moji utrujenosti kar ni konca. Ko pridem iz službe bi lahko samo spala, pa ponoči tudi. Je krivo vreme ali kaj?
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #11 dne:: petek, 29. januar 2010 ura: 09:18 »

Tudi jaz sem zadnje dneve neprestano utrujena in bi samo spala in se sprašujem zakaj.
 Angry Angry
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: petek, 29. januar 2010 ura: 10:49 »

Najbrž sem preobremenjena... dopoldan sem se tresla, imela težave s koncentracijo.  kaj mi svetujete? dopust? povečan odmerek?
eh se jezim...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #13 dne:: torek, 02. februar 2010 ura: 09:12 »

kaj mi svetujete? dopust?

krajši oddih lahko tudi čudeže dela ...
Prijavljen

moljka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: torek, 02. februar 2010 ura: 11:56 »

se strinjam, ja, z Arwen. razbremenitev, sprostitev, počitek...  rozicodam
Prijavljen

Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar