FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 19:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: tek in anksioznost  (Prebrano 5073 krat)
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« dne:: torek, 29. december 2009 ura: 17:29 »

mene samo zanima, če je tek neke vrste zdravilo za anksioznost oz. če pomaga v boju z njo ?? Je komu pomagal tek prebrodit to krizo
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #1 dne:: torek, 29. december 2009 ura: 17:49 »

mene samo zanima, če je tek neke vrste zdravilo za anksioznost oz. če pomaga v boju z njo ?? Je komu pomagal tek prebrodit to krizo

adsf rozicodam, daj malce pomisli, kaj smo ti že vse svetovali, med drugim se mogoče spomniš na športno aktivnost? Kam spada tek?
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #2 dne:: sreda, 30. december 2009 ura: 00:17 »

zase lahko recem, da sta tek in plavanje pomembni sekundarni zdravili za depro in ankso. evo, ravno s teka in pocutje je boljse  zardevam

lp

himiko
Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #3 dne:: sreda, 30. december 2009 ura: 11:08 »

hvala, tudi sam tečem po novem usak dan in plavam 1x tedensko
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #4 dne:: sreda, 30. december 2009 ura: 13:43 »

clap  clap  oki  rozicodam
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #5 dne:: sreda, 30. december 2009 ura: 14:00 »

super !!!
Prijavljen
stellina
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 04. januar 2010 ura: 01:58 »

ja, tek tudi meni zelo pomaga, kar se tiče mojih glavobolov, edino takrat popustijo, zato se potrudim in prakticiram tek čim večkrat.
Prijavljen
tutifruti
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 36

« Odgovori #7 dne:: torek, 05. januar 2010 ura: 20:24 »

Mislim da nasploh pri vseh anksioznih motnjah šport prinaša sam pozitivno in pomaga k izboljšanju stanja. Meni tudi kolesarjenje zelo pomaga, še bolj kot tek; vsak ima pač šport ki mu bolj leži, za nas pa je sploh priporočljivo da smo telesno dovolj aktivni,... kaj pa vem, zgleda da to pospeši proizvodnjo serotonina, ki ga nam primanjkuje (ali pa se le napačno povezuje z ostalimi hormoni, ne vem lih točn) unsure
Prijavljen
Roza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 115

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 15. februar 2010 ura: 11:59 »

Tek je zakon.
Če kdo potrebuje motivacijo pri teku naj se obrne name , sem polna nasvetov kako teči in v teku uživati Smiley
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #9 dne:: sreda, 17. februar 2010 ura: 09:47 »

Res je. Šport je naravni antidepresiv.

Asdf  clap clap, kar tako naprej. Tudi jaz si moram omislit plavanje, ga obožujem!

lp,
gigli
Prijavljen
upica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 213

« Odgovori #10 dne:: petek, 21. maj 2010 ura: 20:36 »

hoi pozdravljeni, jst mam tudi probleme s konstantno anksioznostjo in tesnobo in posledično kroničnim tenzijskim glavobolom, moje edino upanje je da bi mi tek pomagal pri lajšanju glavobola, trenutno še bolj hitro hodim in si nabiram kondicijo, junija pa nameravam začet tečt ravno zaradi lajšanja glavobola, bom pa začela postopoma nekaj minut teka in nekaj minut hoje, da pridem v kondicijo. Držte se vsi in čim manj anksioznosti in tesnobe želim nam vsem!!!! rozicodam
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: petek, 21. maj 2010 ura: 20:53 »

Roza.. rozicodam jaz bi rada tekla..predvsem pa bi rada tekla z užitkom? Imaš kakšen nasvet?

lp,
gigli
Prijavljen
upanje86
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 08. avgust 2010 ura: 13:55 »

dobr če tudi jaz ne bom šov danes lavfat....ali pa mogoče malo v hribe.
Prijavljen
kaplca
gost
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 09. avgust 2010 ura: 10:33 »

Ja roza, povej kako?
Lansko leto sem si kupila kolo in sama kolesarila, hodila tudi tečt in mi je bilo super!!
Potem sem nehala jemati AD-je in se je stanje zelo poslabšalo, letos sploh še nisem bila na kolesu,niti šla tečt, še na psrehod ne. Delam samo najnujnejše Sad
Že ko pomislim, da bi šla na kolo, me taka panika doma, da ne upam nikamor. Ene 2 krat sem šla z mami malo hodit, pa me je ves čas tako huda tesnoba, da sem sam čakala kdaj mi bodo noge odpovedale. Grozno je bilo. Namesto, da bi domov prišla polna energije in sproščena, semm bila še bolj žiučna, žalostna, izčrpana, da nisem nič več mogla. Popolnoma kontra učinek.
Zdaj pa ne grem, pa mi je zelo hudo, sam me milijon strahov....
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 09. avgust 2010 ura: 20:16 »

Kaplca rozicodam

tudi mene zagrabi tesnoba, kadar samo pomislim na to, da bi šla tečt..ne vem zakaj..in parkrat sem šla ampak sem tudi jaz prišla domov mogoče še bolj anksiozna in tesnobna..
..zdaj sem se odločila, da bom spet začela igrati tenis in sem ga. In moram rečt, da mi je super ampak ne vem pa zakaj me vedno preden grem od doma tako zagrabi tesnoba-ni mi jasno..

lp,
gigli
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar