lusilu
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 51
|
 |
« Odgovori #20 dne:: nedelja, 13. december 2009 ura: 14:33 » |
|
Samo 3? Joj, zakaj sem jaz med njimi, zakaj se morm ob teh mislih počutit tako grozno, gnusim se sama sebi...Kok je pa ura pri dr. Rebolju? A to je samo v LJ?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #21 dne:: nedelja, 13. december 2009 ura: 14:48 » |
|
Hey, če malo drugače pogledaš 3% ni tako malo. So delal ene raziskave, pa če bi vse ljudi, ki imajo v veliki britaniji OKM dali v eno mesto, bi bilo to mesto večje od New Yorka... Poznam te občutke, ko se gnusiš sam sebi, ampak to je res brez potrebe, ker kot sm že rekel večkrat na tem forumu, te misli dobi vsak človek, tudi tisti ki nima OKM, ampak mi se pri njih zataknemo, ker so čisto nasprotje tega, kar si v resnici želimo. Tako da, ne imeti slabega mnenja o sebi, ker si čisto normalna, samo imaš pač OKM (anksiozno motnjo), ki pa povzroča zatikanje pri teh vsiljivkah. Dr. Rebolj računa za eno uro okoli 80 evrov (po mojem mnenju fuuul drago), ampak če maš denar, potem se ti splača to reskirat. Use bo še uredu, ne skrbi, veliko nas je tukaj, ki smo dajali skozi to bolezen in še vsem je šlo na bolš. Drži se! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #22 dne:: nedelja, 13. december 2009 ura: 14:49 » |
|
Am drugače dela Rebolj tudi v Begunjah in v Trnovem, ampak v Begunjah pomoje ne sprejema, ker je na koncesijo in ima tam preveč dren...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
lusilu
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #23 dne:: nedelja, 13. december 2009 ura: 15:30 » |
|
Saj mi je že malo bolje, v bistvu me je bolj strah, kaj bo na to rekel moj mož....sem ful vesela, ko mi nekdo reče, da sem normalna, ker res mislim, da sem in zato me te misli še toliko bolj begajo in mi ne dajo miru. Ampak ne razumem zakaj, zakaj to pride....Malo sem brskala po forumu in sem videla, da imajo to motnjo tudi ljudje, ki se ne upajo postaviti zase in se rajši držijo v ozadju...no, jaz sem že ena izmed takih in tudi doma so me učili, da naj se držim v ozadju, naj se ne kregam, naj bom tiho.....Ampak to sploh ni pravilno!! Onix, koliko časa si ti rabil, da si se odločil za psihiatra? A potem moraš biti vse življenje na tabletah?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #24 dne:: nedelja, 13. december 2009 ura: 16:12 » |
|
Hey  Seveda, da si normalna, OKM ne vpliva na našo osebnost in razum in to ostane nedotaknjeno. Vse kar je tukej fora je tesnoba, ki se sprošča ob mislih, anksioznost pač... Tako da, v to da si normalna in ne zmešana si lahko čisto prepričana  . Ne ni ti treba biti celo življenje na tabletah, čist odvisno kolk si s psihoterapijo napredoval, zato je pa pomembno, da si najdeš dobrega psihoterapevta. Am ja, tud možno je, da se OKM bolj pojavlja pri ljudeh, ki se nekako niso nikoli pred drugim dajali na prvo mesto in se niso znali pravilno zase tudi postaviti. Tako da, tud na tem se splača delat... Tudi sam sm eden izmed teh ljudi, ki se premalo cenimo in se ne upamo dobro postaviti na prvo mesto in zase. Ampak počasi se da to zrihtat in popravit. Uglavnem, naj te ne bo preveč strah, use se bo še zrihtal, OKM je smotana bolezen, ni pa neozdravljiva in s pravim pristopom in terapijo se da veliko postoriti. Seveda pa svoj del prispevajo tudi tablete... Drži se! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
lusilu
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #25 dne:: nedelja, 13. december 2009 ura: 23:18 » |
|
To se pravi, Onix, potem ni bojazni, da bi v teh mislih človek začel uživati? Tega se ful bojim, da bi začela uživat v njih...brrrrrrr...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 14. december 2009 ura: 03:54 » |
|
Ne, definitivno ni nobene bojazni, da bi začel človek v teh mislih uživati. Poznam res veliko OKMjevcev in še noben ni začel uživati v teh mislih. Glede tega si res lahko brez skrbi  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #27 dne:: sreda, 16. december 2009 ura: 22:55 » |
|
Lusilu, če te kaj tolaži, naj ti povem, da tudi moj mož nima posluha za težave, ki jih imam. Ljudje, ki nikoli tega ne doživijo, ne razumejo in nikoli ne bodo razumeli, na žalost. Tudi mama me ne razume. Lahko jim je rečt, daj se malo k sebi vzemi, nehi tako razmišljat...., če pa naše misli kar same švigajo sem in tja. Zavedamo se jih, pa si ne moremo brez pomoči pomagati. Glej, smatram, da će se moževe reakcije bojiš, pač ni treba vse razlagati, ker te itak popolnoma ne bo razumel. Lepo bi bilo, da ti stoji ob strani, ampak če ne gre ne gre. Ti moraš poskrbeti zase in za svoje misli. Naroči se nekje na psihoterapije, možu pa reci, ne vem, da greš v mesto...., ne vem. Ni lepo lagati, ampak, če drugače ne gre...  Objem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #28 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 11:17 » |
|
Ja mene to, da folk ne zastopi res jezi... Ampak kaj moremo, pač dokler niso bolni so usi pametni, ko pa sami zbolijo pa kr hitro utihnejo...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 162
|
 |
« Odgovori #29 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 11:58 » |
|
Po mojem to izvira tudi iz nezadovoljstva!!!!?  ? Mogoče. Moja naj frendica...nikoli nisem ljubosumna nanjo, želim ji najboljše....zadnjič sem imela neke take misli.... Ker vem, da ji tega ne želim, se niti s tem ne obremenjujem. Torej če mislim na to, se misli pojavijo, če ne, se pa ne. Sliši se že preprosto... Ko enkrat ugotoviš, da nisi sam in so tudi drugi s podobni problemi, se pač sprejmeš...taka sem, si pravim. Če te partner ne bo zastopil, to nima veze z ljubeznijo, pač pa z njegovo zmožnjosto čutiti....je kar težko.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Be you
|
|
|
|
Janja
|
 |
« Odgovori #30 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 12:11 » |
|
Po mojem to izvira tudi iz nezadovoljstva!!!!?  ? Mogoče. Moja naj frendica...nikoli nisem ljubosumna nanjo, želim ji najboljše....zadnjič sem imela neke take misli.... Jaz pa mislim, da ni tako zelo enostavno. Te misli, ki jih ti omenjaš, poznam tudi jaz, in če sem res iskrena, jih pozna prav vsak človek. To se nam dogaja občasno prav vsem in temu ne posvečamo pozornosti. Občutek pa imam, da te misli niso identične tistim, ki so opredeljene kot OKM. Jaz teh misli nisem imela nikoli, po prebranem sodeč pa jih nekako ne morem enačiti z takimi mislimi, ki jih ti omenjaš. Ti ljudje, ki to doživljajo, so v hudi stiski. O tem področju zelo veliko ve Onix. Se pa da iz tega priti, vendar je potrebno veliko delati, včasih se tudi medikamentozno zdraviti, izvajati psihoterapijo in se izpostavljati. Vsaj meni se zdi, da je tako, po vsem prebranem sodeč. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
lusilu
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #31 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 17:14 » |
|
Pozdravljeni, prvo kot prvo vam moram povedati, da sem se izpovedala možu in da je kar presenetljivo sprejel, me je poslušal (sicer ni ravno vedel, kaj na to reči, ampak vseeno, ve), naročila sem se tudi k psihiatru, ampak šele 22.1.2010. Do takrat je še kar dolga, včasih imam občutek, da ne bom zdržala... Drugače pa opažam, da me te težave pestijo bolj dopoldan, nevem, do 15h, 16h, zvečer pa minejo, oziroma niso več tako trdovratne...Ampak dopoldan je pa zelo hudo (tiščanje v prsih, strah, da bi mojemu fantku kaj naredila, misli...). Drugače bi pa rada vsem povedala, da ni vrag, da ne bi premagal tole sranje!!!! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
lusilu
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #32 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 17:15 » |
|
Aja še nekaj...kako prideš do psihologa, oziroma psihoterapevta? A ti psihiater da napotnico, ali se moraš sam naročiti k psihologu oz. psihoterapevtu?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #33 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 17:23 » |
|
Hey  Am, lahko ti psihiater koga priporoči za psihoterapijo, ampak ti se pozanimaj za psihoterapevta, ki se ukvarja s KVT(kognitivno vedenjsko terapijo) OK? To je najboljša terapija za OKM, kjer se naučiš soočati s svojimi strahovi in spreminjaš vzorce mišljenja. Drugače pa well done, da si se naročila pri psihiatru  . Ko boš dobila antidepresive, boš videla, da ti bo po kkšne 2h mesecih prijelo in ti bo ful odleglo  . No držim pesti zate, da boš čimprej zrihtala use  . Drži se! Pa lep dan ti želim, oz. večer hehe  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
lusilu
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #34 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 17:32 » |
|
Onix, a to prime šele po 2h mesecih? A do takrat bo pa še taka agonija? Kako si ti, a hodiš na maturitetni tečaj, a imaš še težave z OKM? Kako se znebiš tega občutka, da veš, da ne bi nikoli nekomu kaj slabega storil, ampak še zmeraj se ti pojavi misel, kaj pa če...?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #35 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 17:42 » |
|
Prime lahko tudi že po enem mesecu, ampak ponavadi polni učinek pri OKM je pa lahko tudi tm do 2 meseca. Ampak s tem se ne obremenjuj, važno je, da si si poiskala pomoč!  . Fora je u temu, da 100% si ne moreš nikoli zagotovit, ker bo zmeraj prišel kaj pa če. Okm je kot nasilnež v šoli, če se z njim spopadeš, boš vedno izgubil, če pa se ga latoš tako, da greš enostavno mimo njega in ga ne porajtaš, potem pa bo izgubil zanimanje zate. Moraš sprejeti tisti dvom, ki ga imaš in se koncentrirati na druge stvari. Priporočam ti, da rešuješ križanke, ko ti bo hudo, da se zamotiš... Resnica pa je, da je več možnosti, da pade komet na tvojo hišo, kot pa da bi ti svojemu otroku kaj naredila, samo občutek je tak, da so te misli nevarne, ampak če se jih človek boji, jih definitivno ne bo izvedel... Pravzaprav to je naš problem, da se jih preveč bojimo in zato ne grejo iz glave, sigurno pa to ne pomeni, da bi lahko storili kaj slabega ljudem, ki jih imamo ful radi. Brav sm rezultate ene raziskave in ljudje z nasilnim OKMjem so najbolj ljubeči in nenasilni ljudje po karakterju, tako da probej se zavedat tega, da te je teh misli tako strah ravno zato, ker se preveč sikiraš za stvari, ki druge pač ne gane. Use bo še OK, da se pozdravit do te mere, da te misli ne motijo več in se pojavljajo veliko bolj poredko kot pa na začetku, tako da, kar pogumno, in vedno se lahko obrneš na nas tu gor na forumu, ker vemo kako je, ko si v dreku in tud vemo kako vn zlezt. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
lusilu
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #36 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 17:50 » |
|
Tole od dreka si dobr povedu, sm se kr mal nasmejala  No ja, sej bo šlo, tega se bomo rešl...A ti si kdaj poskusu avtogeni trening? Jst ga bom zele probala, bom vidla, kako bo... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #37 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 18:26 » |
|
Hehe, ja če je pa res en drek  . Itq da bo, sj jest sm zdej kr uredu, sm kr zadovoln, in tud ti boš, sam borit se je treba. Am ne avtogenega treninga še nism delov, delam pa dihalne vaje pa mišično relaksacijo, to sm se nauču na oddelku za KVT v Begunjah in morm rečt da je kr dobr  . No piši še kej, pa se slišva  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #39 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 19:50 » |
|
Ja se strinjam s Trzinko, to je res super! Use bo še ql, boš vidla  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|