FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 18:23

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ZANIMA ME  (Prebrano 5347 krat)
Carrie
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 117

« Odgovori #20 dne:: torek, 08. december 2009 ura: 15:06 »

Rada bi se spremenila in nekaj naredila
iz sebe, tako kot hočejo.

Naredi nekaj zaradi SEBE in ne zaradi drugih. TI si pomembna! To kar si drugi želijo je njihova stvar, pomembno je, kaj si ti ZASE želiš in verjameš, da je to OK.... Vem, da je težko, ker imaš nizko samozavest, vendar verjemi, ko se začneš zavedati sebe, ti ni mar, kaj drugi mislijo, kakšna imajo pričakovanja glede tebe... Verjameš vase in veš, da je vse kar se ti zgodi DOBRO ZATE!

Vse dobro!  rozicodam
« Zadnje urejanje: torek, 08. december 2009 ura: 15:11 od Carrie » Prijavljen

Nič ni težko tistemu, ki hoče...
mucek
gost
« Odgovori #21 dne:: torek, 08. december 2009 ura: 15:35 »

ojla olika

Zelo dobro te razumem, ker sem doživljala nekaj zelo podobnega. Tečaj avtogenega treninga sem opravila na Polikliniki v Ljubljani, pred leti. Sestavlja 8 vaj za sproščanje. Morda bi za začetek malo pobrskala po internetu, ali pa mogoče tudi na tem portalu. Najboljše pa je da bi se udeležila tečaja,
ker je zelo pomembno da te vaja izvajaš pravilno. Ga toplo priporočam. Lahko vprašaš tudi zdravnika, kje bi se lahko udeležila avtogenega treninga.
Boš videla da že to da nekaj počneš v tej smeri, da se zaposliš, daje pozitiven občutek, saj pri meni je bilo tako. Najhujše mi je bilo ko nisem vedela kaj početi, potem so misli kar tavale.
Največ kar lahko narediš, da poleg zdravil ki ti jih predpišejo začneš delati na sebi.
Ne imej slabega občutka če se posvetiš sebi, da greš na sprehod, da si vzameš prosto uro pa prebereš kakšno dobo knjigo npr. Luis Hay Življenje je tvoje, lepa knjiga ki je meni v marsičem odprla oči.
V sebi imaš moč, ki se je sedaj še ne zavedaš, začni z majhnimi stvarmi, pa boš videla napredek.
Vsak dan bo boljši.
Oglasi se, pazi nase in delaj na sebi.
Prijavljen
olika
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #22 dne:: nedelja, 13. december 2009 ura: 00:55 »

mucek, hvala ti za vse te informacije!!  Smiley
koliko si pa plačala za ta tečaj?
pa je to res, da se veliko tam tudi pogovarjaš?  unsure unsure
a ne izvajaš samo vaj?
jaz se namreč ne želim pogovarjat, samo vaje me
zanimajo. Embarrassed

zanima me še, kaj so vzroki za psihogeno bolečino? stres?
tesnoba? js mam že celo življenje, na vsake tolk časa, močne
bolečine v mišicah in sklepih in to ni revma, sm pa slišala da je
to verjetno taka bolečina. Prvič slišim, zato me zanima, če ima
kdo podobne bolečine? Ta bolečina je včasih tako neznosna, da
niti hodt ne morm, noge me ne držijo. Bolečina se širi iz sklepa na
drug sklep, kakor jo prime, tudi v mišice in sploh ne neha kr tko.
Sem bla pri zdravniku, pa me je dal testirat za revmo (pri 17 letih
al še prej  Smiley), na to me pa ni opozoril.

Pozdravček vsem!! rozicodam
Prijavljen
mucek
gost
« Odgovori #23 dne:: nedelja, 13. december 2009 ura: 09:46 »

Ojla olika

Tečaj zajema osnovna navodila za izvajanje vaj, nekaj malega je govora me udeleženci, nato pa so vaje.
Zajema osem vaj, s tem da vsak teden obdelajo eno vajo, ki jo potem doma treniraš en teden 3x a dan.
Za učenje avtogenega treninga je najbolje, da ti ga predstavi izkušen terapevt, ki te bo vodil in spremljal, da se vaj priučiš pravilno. Jaz sem pred petimi leti plačala za tečaj 10.000,00 sit.

Mene je po nekaj letih spet malo zaneslo v smislu anaksioznosti. Ko sem to opazila sem takoj pričela z vajami AT, delam jih 14 dni in že gre na boljše. Tudi razmišljam bolj pozitivno.

Trenutno se kot ti sprašujem ali lahko anksioznost, depresija povzroća tudi bolečine. Mene namreč zelo boli hrbet in to že en mesec. Ne pomaga pa razen toplega tuša in masaže  za nekaj časa čisto nič.

Pošiljam ti objemček wav
Prijavljen
franjagerdej.gerdej95
gost
« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 14. december 2009 ura: 16:54 »

Imela sem takšno tremo, da nisem zmogla postreči kozarca na mizo za slučajnega gosta! Padel mi je iz tresoče roke, sama pa sem se tresla kot "šiba na vodi".

Čez leta - ko sem okrepila živce (kako, me lahko vprašaš na sz) si upam z mirno roko in vselej na pravi način -kontaktirati tudi z predsednikom, papežem - če je potrebno.
Prijavljen
olika
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #25 dne:: ponedeljek, 25. januar 2010 ura: 22:19 »

Lep pozdrav vsem skupaj! Smiley

Po dolgem času se spet oglašam..naj povem,da sem KONČNO obiskala osebnega zdravnika,ki
me je takoj napotil do klinične psihologinje.Začeli bova s kognitivno vedenjsko terapijo in avtogenim
treningom.Če kaj veste mogoče,kako so kej psihologi uspešni pri tem?Kako je glede zdravil,če
hodiš k psihologu?a to oni kej predpišejo a morš do psihiatra it?

hvala za odgovore. Smiley

rozicodam

Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar