FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 04:35

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: pomoč glede panike na Obali  (Prebrano 4352 krat)
Ireland
gost
« dne:: ponedeljek, 16. junij 2008 ura: 22:30 »

Lep pozdrav vsem!
Redno spremljam tale forum in mi je v veliko pomoč in uteho. Že 6 let trpim, se borim in imam grenko življenje zaradi hude hipohondrije, anksioznosti in paničnih napadov. Ravno zdaj sem enega 'preživela'. Začelo se je tako, da sem se slabo počutila; vse me je bolelo kot bi imela vročino. Misli so začele kar bežati....razmišljala sem o vsem mogočem, kaj bi to lahko bilo.......da ni slučajno legionela, ki je bila zdaj odkrita v izolski bolnišnici, ali pa salmonela, katero je pred mesecem dni prebolel moj oče. Te misli so me popolnoma ohromile. Sem se že videla, kako umiram v bolnišnici. 'Usekal' me je tako močan panični napad, da bi se najraje ulegla sredi ceste. Fanta, ki je bil z menoj, sem kar pustila tam in zbežala domov. K mamici po tolažbo. Groza. Ne morem več. Tako ne gre več naprej. Ne morem se otresti misli o bolezni!!
Naj povem, da sem pred šestimi leti začela jemati Anafranil, ki mi je takrat rešil življenje. Po osmih mesecih sem kar sama prenehala z jemanjem (kako pametno!), ker sem se tako dobro počutila. Mislila sem, da sem za vedno osvobojena paničnih napadov. A so se kaj kmalu spet ponovili. Anafranila se nisem več upala piti, zaradi zeloooooooo močnih stranskih učinkov. Dobila sem Cipralex, ki mi pa ni popolnoma nič pomagal. Enako je z Efectinom, ki ga zdaj jemljem že leto dni.
Bojim se, da mi nobene tablete ne bodo več pomagale, ker se mi je Anafranil zdej veliko bolj 'močno' zdravilo.
Zdaj bi pa rada koga vprašala, kje na Obali se da dobiti ustrezno pomoč za tale naš problem?? Vem, da obstaja tudi skupina za samopomoč in tudi tej bi se z veseljem pridružila.
Iz srca se vam zahvaljujem za vsakršno pomoč!  rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 07:32 »

pozdravljena, ireland  rozicodam

v vezi skupine lahko prebereš tu kaj več
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,58.0.html

arwen
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #2 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 08:07 »

Ireland, dobrodošla! Upam, da se vidimo na skupini, naslednja je točno čez en teden, pridi, smo sami fajn Smiley se pomenimo, potožimo, si svetujemo, delimo izkušnje ...
Sama dobro poznam anksioznost, panične napade ... trenutno jemljem Alvento(že pol leta, učinka ni), prej sem imela Cipralex ... čakam na mnenje druge zdravnice (ta zdajšnja je za en drek-lepo povedano!), sem z Gorice drugače ... na Primorskem smo bolj šwoh kar se OK psihiatrov tiče, mogoče ti bo le znal kdo svetovat koga pametnega ... sama vem le za psihoterapevta na Obali, ki je super - Kleibencetel (v novem ZD, tam pri gasilskem domu, v KP), lahko stopiš do njega ali ga pokličeš, a on ne piše in ne svetuje glede zdravil. Da bi pa kdo prav posebej pohvalil koga z Obale (oz. nasploh s Primorske) pa ... ne, tega nisem še slišala. Če imaš možnost prevoza bi bilo mogoče za iskati tudi kje drugje - Postojna, Lj. ... ?
Vse lepo ti želim Ireland in upam, da se vidimo na skupini!!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Ireland
gost
« Odgovori #3 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 11:48 »

Hvala obema za odgovor!! wav
Moonica, kje in kdaj pa se dobite drugi teden??
Arwen, hvala za link! Sem si pogledala vse o skupini in izgleda super!
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 11:53 »

v prostorih KS Žusterna, v torek (27.6. ob 20ih ... in potem na 14 dni)
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,471.0.html

Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 12:13 »

... in potem na 14 dni

čeprav...sedaj je na vidiku premor, to je, skupine se dobijo še enkrat, potem pa spet septembra?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 18:24 »

Arwen, mi se nismo nič dogovarjali, da čez poletje skupine ne bi bilo ... mogoče rečemo kaj o tem naslednji teden ... jaz sem definitivno ZA skupino poleti ... če je premor je potem spet težje začet hodit na skupino (anksiozneži bodo že vedli o čem govorim), pa tako al tako kdaj kdo manjka, nismo nikoli vsi ... enkrat bo eden na počitnicah, drugič drugi, če sploh ... itak sem jaz edina, ki pride od daleč (drugi imajo vsi skupino pred nosom ... lahko so na plaži ali na delu do sedme ure, ob osmih so že stuširani in na skupini) Smiley
Prijavljen

mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #7 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 20:58 »

Ej, nič panike. Na Obali deluje skupina čez celo leto, tudi poleti.
Tako kot je rekla Moonica, ti draga Ireland kar pridi...
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #8 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 06:36 »

Ej, nič panike. Na Obali deluje skupina čez celo leto, tudi poleti.

ma super! saj meni bi bilo tudi lepo, če bi kranjska non stop delovala.... pa so razložili...ma , saj ni važno... super, da se srečujete tudi čez poletje  clap clap clap
Prijavljen

Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar