Lep pozdrav vsem!
Redno spremljam tale forum in mi je v veliko pomoč in uteho. Že 6 let trpim, se borim in imam grenko življenje zaradi hude hipohondrije, anksioznosti in paničnih napadov. Ravno zdaj sem enega 'preživela'. Začelo se je tako, da sem se slabo počutila; vse me je bolelo kot bi imela vročino. Misli so začele kar bežati....razmišljala sem o vsem mogočem, kaj bi to lahko bilo.......da ni slučajno legionela, ki je bila zdaj odkrita v izolski bolnišnici, ali pa salmonela, katero je pred mesecem dni prebolel moj oče. Te misli so me popolnoma ohromile. Sem se že videla, kako umiram v bolnišnici. 'Usekal' me je tako močan panični napad, da bi se najraje ulegla sredi ceste. Fanta, ki je bil z menoj, sem kar pustila tam in zbežala domov. K mamici po tolažbo. Groza. Ne morem več. Tako ne gre več naprej. Ne morem se otresti misli o bolezni!!
Naj povem, da sem pred šestimi leti začela jemati Anafranil, ki mi je takrat rešil življenje. Po osmih mesecih sem kar sama prenehala z jemanjem (kako pametno!), ker sem se tako dobro počutila. Mislila sem, da sem za vedno osvobojena paničnih napadov. A so se kaj kmalu spet ponovili. Anafranila se nisem več upala piti, zaradi zeloooooooo močnih stranskih učinkov. Dobila sem Cipralex, ki mi pa ni popolnoma nič pomagal. Enako je z Efectinom, ki ga zdaj jemljem že leto dni.
Bojim se, da mi nobene tablete ne bodo več pomagale, ker se mi je Anafranil zdej veliko bolj 'močno' zdravilo.
Zdaj bi pa rada koga vprašala, kje na Obali se da dobiti ustrezno pomoč za tale naš problem?? Vem, da obstaja tudi skupina za samopomoč in tudi tej bi se z veseljem pridružila.
Iz srca se vam zahvaljujem za vsakršno pomoč!