FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 02. maj 2026 ura: 08:36

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Srčni utrip...  (Prebrano 45229 krat)
lovely
gost
« Odgovori #60 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 11:29 »

Ampak a se kdo potem tudi fizično slabo počuti po teh napadih hotrga bitja? Ali samo panično?
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 153

« Odgovori #61 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 13:04 »

Ja po napadu sem čist tak gotov. Po pravem napadu, ko sem ga imel dvakrat trikrat tam pulza nekje od 120 -150 samo tak. Ampak sem vseeno šel na trening in je bilo vse vredu. Nevem! Asdf jaz sem tudi taki, naprimer mam pulz 80 sem že rahlo živčen! Če me boli leva roka sem tudi živčen (trenutno me boli), takoj mislim, da je povezano s srcem. Nevem zakaj. Pred pol ure me je bolela leva rama! Kriza je to!
Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #62 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 13:47 »

ja tole z levo roko je totalno sranje! Tudi mene to zjebe takoj, rahla bolečina in že napad po celem telesu, me neki oblije, kot da bo use ven butnal, ampak se probam pomirit in po minuti mine! Js si pač u glavi rečem usi UZji srca so bli normalni, ekG tudi, tudi obremenitveni test, tudi holter 24ur ni pokazal nič, tko da je najbrž srce zdravo!
Prijavljen
lovely
gost
« Odgovori #63 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 13:48 »

Nisem sicer prebrala vseh prispevkov od prej...kaj pa zdravstveni pregledi, da bi izključili probleme s srcem?

Moja situacije je še toliko bolj zabavna...Jaz dejansko imam aritmije, ker imam prirojeno napako na srcu...in potem je "zabavno" ko komaj ločim, kdaj gre za fizični in kdaj za psihično aritmiji... Cry

no, ko sem včeraj gledala smučanje je bilo psihično  Tongue

Poskušajte si takrat ponavljat stavek: "Moje srce bije mirno in enakomerno"...meni pomaga. Grem v tih prostor, v službi ponavadi na WC Smiley in se poskušam tako umiriti. Pomagajo pa mi tudi magnezijeve tablete, ampak ne šumeče, prav tablete 250mg, ko je hudo vzamem kar 500mg. Priporočilo kardiologa.

lp

Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #64 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 14:02 »

Septembra sem bil pri karidologu na UZ (ker ko sem laufal me je na desni strani nekaj pičilo v prsih me je panika te pa EKG v zdravsteniv dom tam imel 160/100 pritiska pulza 100 itd, v glavnem me je panika. Drugale mam pritisk nizek (105-100/70-55), kjub temu, da čutim vedno utrip!!!!!, kar mi gre zelo naživce!!!!) , bil sem lani na dveh ali treh EKG jih, dal kri! Vse dokaj normalno samo holesterol imam povišan 5,77 (baje da še se sedaj neve koliko je normalno, eni doktorji pravijo 5,7 deugi 5,2 pred nevem desetimi leti je baje bilo normlano 7,2 - samo nisem ziher). Pa še to ga probam zbiti zdaj, ker jem dosti dosti manj čokolade itd... Sem imel obdobje pred tem da sem jedel same čokolade, sladolede, v glavnem same sladkarije! No rad bi še shujšal za kakih 5 kg pa bi blo to to. Lahko, da se od holesterola mi to dogaja! Ke te vem. Drugače pa nevem!
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #65 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 14:21 »

Kaj pa če bi si enostavno nehal merit utrip Tongue

Poskusi vzdržat en dan, da si ga ne meriš. Pa poskusi dva dni, boš precej pozabil na to, da je s teboj kaj narobe. Če si boš samo enkrat zmeril, se boš že prekršil kiselnasmeh

Tko si ga pa non stop in je vedno panika, s tabo je pa drugače vse ok. Pač, jaz si ga sploh ne merim, ker mi itak bije enkrat 75/min , drugič pa 150/min, ko se malce razburim ali pa hodim. Utrip se preko dneva menja, tako kot naša telesna teža.
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #66 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 16:25 »

Saj si ga ne merim namerno. Naprimer sedim pa ga čutim nekje naprimer v nogi ali kje. Potem pa začnem šteti. Ali pa ko delam AT ko ležim ga čutim kako mi bije! Nevem zakaj. Te pa močno bije pa si začnem študirati zakaj ga sploh čutim itd.... Pa ko grem spat ga tudi čutim... Nevem te ap si nonstop štejem en, dva, tri....
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #67 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 16:30 »

Saj vem, da ni namerno rozicodam , ampak poskusi enostavno ignorirati.
Jaz npr. sem delala napako in sem za vse znake bolezni takoj šla gor na internet in se samo še bolj vznemirila in paničarla in primerjala , razmišljala katere vse bolezni imam Shocked. Zdaj enostavno ignoriram.

S teboj je vse v redu, pa bil utrip 60 ali 150, pa spal ali ne spal. Enostavno poskusi prekiniti s takimi pozornostmi. Če začutiš utrip, počni kaj drugega. Jaz ga tudi, pa se poskusim umiriti, ga ne štejem.
Če pač slabo spiš prižgi TV ali beri knjigo, telovadi. Nič zato, če ne moreš. To ni nič drastičnega, pač ne moreš, ker...., ne razmišljaj.
To je ravno tako če bi si štel kolikokrat na dan greš na vodo in koliko na blato, je bilo mehko ali trdo, si se napenjal ali je šlo z lahkoto, kaj si pojedel, kaj si popil....., malo za šalo, malo zares Smiley
Prijavljen
dman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 68

« Odgovori #68 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 16:31 »

"Moje srce bije mirno in enakomerno"

AvtogeniTrening.press  sesmejem

cvetkus: boljšiga nasveta kot je od trzinke, ne boš slišal. Preprost nehi štet! Postopoma in se drži. Tko kot se kadilci odvajajo od cigaret. Najprej 1 dan 0, potem 2 dni 0, potem 3 dni ...

P.S.: Nisem siguren, če res tako poteka odvajanje od cigaret ...  sesmejem
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.674

« Odgovori #69 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 21:07 »

S strinjam s trzinko in dmanom. Tudi jaz sem si obsedeno štela in merila utrip vsako minuto dneva in ga čutila kako bije tudi v mirovanju ali tik pred spanjem in vem kako težko je ignorirati utrip, ki ti, tudi ko je počasen, odmeva po celem prsnem košu, včasih pa še višje, v vratu in to tudi takrat (ko msiliš, da) si povsem miren. Ampak res, sprejmi da tolče, sprejmi da ga čutiš, tvoje srce nima druge funkcije, kot da se odziva na adrenalin in noradrenalin. S stresom, ki si ga povzročaš okoli srca, spodbujaš svojo nadledvično žlezo,d a ti proizvaja adrenalin, rezultat pa je hitrejši/močnejši utrip. V stanu stresa smo pa tudi veliko bolj občutljivi in dojemljivi za vse telesne občutke, zato takrat srce čutiš bolj, kot bi ga, če se z njim ne bi toliko obremenjeval.

Dman ima prav, ko primerja z zasvojenostjo. Sam s seboj se zmeni, da si boš utrip izmeril/štel ob 20:35 in nič prej, pa ni važno kaj dela. Ko mine tisti čas in si ga izmeriš ali ga zavestno šteješ, si določi drugo uro (recimo 22:00). In zmeraj redkeje. Ne vem, meni je takrat pri prvih korakih tak način pomagal, da nisem non stop ali držala roke na utripalki, ali tiho v glavi štela utripov na sekundo.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
dman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #70 dne:: sobota, 27. februar 2010 ura: 03:15 »

utripalki

Uff, tale izraz mi je pa zelo všeč. Lep slovenski. Sliši se pa zelo arhaično.  sesmejem
Prijavljen
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 164

« Odgovori #71 dne:: sobota, 27. februar 2010 ura: 09:11 »

meni se sinoč dogaja ko sem skušal zaspati pa sem čutil kako me srce močno bije...
skušam kar se da ignorirat. tud sam sem bil na vsem pregledu, vse b.p.
edino mi ostane da verjamem da je moje srce ok.
res zoprna stvar, tako pač je, gremo naprej sesmejem
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #72 dne:: petek, 05. marec 2010 ura: 18:47 »

Zopet se mi je zgodilo nekaj čudnega. Sem na fitnesu, normalno sem na ekliptiku, do 140 pulza na 7 levelu, dam na 4 level in pulz se mi je povečal oz. se mi je večal do 150, potem stopim dol nomralno takoj pade. Počakam punco in zopet pogledam gor in narase od 100 utripov gor, ko sem imel 130 sem, dal pulz meter dol po pol minute sem si ga dal nazaj gor sem imel pulza 114 po še pol minutni pavzi 100, tako da mi je v minuti padel za 30 utripov. no delam naprej normalno vse vredi. dvigujem uteži do 140 pulza nomalno vse. Potem grem na trening se pelamo gledam na uro pulz je bil tam nekje 88 potem gledam na uro no nostop sem gledal in gledal kako gredo številke gor tako se je ustavil na 111. Takoj ko sem dal pogled dol iz ure in po 10 sekundah mi je padel na 80.
No potem smo še na začtku treninga igrali košarko in mi je v enem prodoru narasel na 160 takoj. V minuti mi je padel na 120 (to imam vse na računalniku, saj lahko ura prenese podatke na računalnik). No potem se nisem več nekaj naprezal na treningu in potem je pulz bil tam do 130 utripov na minuto (saj sem golman in smo igrali, pa mi ni nekaj narasel).
No pišem vam zato, ker vem, da je za to vse verejtno povezana psiha. Saj tudi ko si merim pritisk (mamo takega ki za vsak srčni udarec zapiska), si lahko merim normlano, če pa si hočem še zmeriti pa poslušam tisto, pa gre vedno hitreje, čez 5 sekund pa je že vse normalno zopet.
Tudi s punco sma se malo postrani gledala zaradi tega. Rekla je da sem paničen za vsako figo, da me zanima preveč zakaj telo tak deluje. itd... Mene pravzaprava zanima vse zakaj se nekaj zgodi z mojim telesom. Pravzaprav sem obsedeni s tem. Tudi naprimer: Če ga kdaj malo pijemo čez vikend (ne pijem dosti alkohola, ampak če ga), se takrat počutim normalnega, drugi dan pa zanič, stalno čutim utrip itd...
Saj sem vam že rekel, da sem bil na UZ letos (pravzaprav pred 4 meseci), v letu dneh na 3 EKG...
Nevem več kaj naj naredim. Delam AT, ki pa upam, da mi bo pomagal, saj baje dela na dolgi rok!

LP

to sem napisal enemu zdravniku. No to se mi dogaja. Vem trzinka da bije kakor bije, samo tisti trenutek panike. KO misliš, da boš umrl. Nevem. Potem sem se pri punci razjokal, še danes zjutraj sem imel oči zljeplene skupaj. Prvič sem se jokal eno uro skup. Ker sem bil jaz kriv, da se mi to dogaja. Res sem kreten!
Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #73 dne:: petek, 05. marec 2010 ura: 19:50 »

Prvo ti bom svetoval eno ! Punci ne preveč o tem težit, ker te bo pustila, no vsaj mene je moja, ker to pač eni ne razumejo, mislijo da se nam blede in si zmišlujemo, mamo pa ubistvu resne probleme, ker se to samo sproža in tega nočemo!  Lej kok ti naj ta utrip razložim, bral sem da je zdravo če si parkrat na dan nabiješ utripa na 150-170, srce je mišica in jo moreš krepit, tko da ne vem kaj te tko to skrbi, a ti recimo nabije kdaj 150-170 utripa ko ležiš v posli doma, ali pa sediš in gledaš tv ?? če ti, potem je to lahko neka blaga aritmija in baje so mi rekel da se aritmije sploh ne zdravi ! Lej UZ je normalen, živi naprej jebi ga !  Js se tut že 3 mesce počutim, ko kup dreka nič ne morem, pa jebi ga !  Pride mi pakrat v dnevu pikanje, bolečina v hrbtu lopatici, prsih, pa kaj naj nardim ... te čist razumem, tut js sem se razjuku, ko nisem vedu zakaj ravno men to in očitno kuker kaže mi ne bo nikol minil, nč ne mormo, tak je !  za začetek pa probi vržit tisto uro ko ti meri pulz stran ! ker če maš to skoz gor in gledaš skoz kuk maš utripa itak da je vedno večji, nč čudnega !  Bol boš gledu večji bo ... no vidiš js mam drugi problem , js mam strah da bo se mi usak trenutek žila v srce zamašila in bom padu dol, ali pa bo srce kar na lepem nehalo biti in tega straha se ne morem znebiti, use je pa povezano z meglo v glavi in tem občutkom prazne glave in odtujenosti, ki ne mine in imam konstanten občutek da mam slabo prekrvavljeno glavo ali pač neka, sem tut bral nekaj o tem fibro megla ... Uglavnem drž se, pa bod srečen s punco, ne ji tega omenjat kar imaš, js sem moji povedu o tem in ni razumela in me je pustila po dveh letih in pol boš še bol na tleh in ti bo še slabše, če te še punca pusti, drži se ! Čimveč športaj, sprost se, kaka savna, bazen , ... itd  delaj kar te veseli in nasploh uživaj ! Pusti ta utrip, bol boš o njem študiro bol ga boš čuto ! Nimaš kej če je UZ normalen, je srce zdravo, za potrditev bi še ti svetoval da nardiš 24 urni EKG, da se razčisti če maš aritmijo al maš pač večji utrip ob naparu.. drži se !
Prijavljen
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 164

« Odgovori #74 dne:: petek, 05. marec 2010 ura: 21:01 »

cvetkus, si pa obseden  Huh?
nekaj časa pusti uro na stran pa boš ugotovil razliko...
asdf ti je več povedal! tudi meni bije čudno kaj moremo...

oki
Prijavljen
tomius1111
gost
« Odgovori #75 dne:: petek, 02. april 2010 ura: 22:42 »

ok jes sm tole mal bral..jes sm isti ko ti cvetkus...zadne čase skoz študiram sam o srčnem utripu, se mi bo zmešal, pa sej to se mi je že itk...nvem...treniru sm košarko 9 let in kosm nehu nvem me je začel neki fukat, pa itk še problemi doma pa vse skup, pa srce mi je začel tak preskakvat ne, tist ko ti tk čudn nardi...neprijetna zadeva res, ko ti srce preskoči, tedi zmeri pomislim de bom umrl...ko sam vidm aparat za merjenje pritiska pa utripa mi srce znori....to ti ga res zmeša od tega...
« Zadnje urejanje: petek, 02. april 2010 ura: 22:48 od tomius1111 » Prijavljen
nomis
gost
« Odgovori #76 dne:: ponedeljek, 05. april 2010 ura: 16:35 »

Sem športnik, vsak dan trening in vseeno mi je zelo neprijetno ko grem gor na faks in je gor 60 stopnic. Ko pridem gor imam ziher okoli 120 pulza in ga čutim (mislite da ni dosi?) . To mi je zelo neprijetno, med napadom ga imam ziher 150. To traja vsega skupaj 3 minute, če že. No tak da povem malo.

Nisi edini tudi jaz ponavadi treniram vsak dan in tudi ko grem po stopnicah mi naraste utrip (tako da ga čutim) in me tudi moti sam se hitro umiri. Wink
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #77 dne:: ponedeljek, 05. april 2010 ura: 20:51 »

Saj umiri se res dokaj hitro v roku kaj te vem pol minute pa je normalne.! No mogoče še ga mam več lahko tudi do 150. Jaz ga čutim recimo tudi po kaki neprespani noči - tu in tam, ko pa se vležem na posteljo pa vedno (pa čeprav mogoče nič alkohola ne pijem). (se že bojim piti)

No sma šla s punco laufat prejšnič pa mi je kao preskočilo srce ko sma lufala. Pa me je ful motilo. Saj ko sem zadihan ful pa dihaš kar globoko se mi zdi da se srce ustavi malo pa dalje gre (dal sem si roko na vratno žilo in sem tam čutil, kako mi bije, seveda sem tekel in poslušal kako mi bije). (nisem imel ure za merjenje utripa gor), ko sem se ustavil sem si ga zmeril in imel od 160 pa tam do 180.
Ko sem imel v fitnesu gor sem normalno tekel sem gledal na uro in to je to, tam do 173 pulza (čeprav bi lahko več samo nisem hotel), pomoje je moj maksimalen pulz tam nekje pri 200.
Ustrašim se za vsako p....

Upam, da bo čimprej boljše!!!
Prijavljen
dman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #78 dne:: ponedeljek, 05. april 2010 ura: 23:14 »

Tvoj max pulz je 220 - (minus) kolko let si.

Ma dej 173 ni nič pri hudi obremenitvi.
Jst sem zanč res hudo obremenitev se šel - 2 minuti sonožnih visokih poskokov s frekvenco 2/s - pa sem mel 210 utripa, pa nisem 10 let star.  Smiley

Na srce zlo psiha vpliva (utrip + pulz), tko da ne se s tem obremenjevat. Let it go ... Naj gre srce po svoje. Nč hudga se vam ne more zgodit.
Prijavljen
GrowinUp
gost
« Odgovori #79 dne:: ponedeljek, 05. april 2010 ura: 23:44 »

če si športnik, imaš srčno mišico itak bolj močno, normalno da ti bolj bije. Če dohtarji niso nič ugotovil, pa če se sicer dobr počutš, paničarš za brezveze.
Prijavljen
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar