FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 02. maj 2026 ura: 06:49

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Srčni utrip...  (Prebrano 45215 krat)
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« dne:: torek, 17. november 2009 ura: 11:05 »

Hey usi,

Ponavadi sm mel zmerej ko sm meril srčni utrip tm okol 80/min. Zdej zadnje 3 dni mam pa samo okol 65/min. Zdej me pa skrbi, da je kej narobe Sad. Kaj vi mislite? Vem, da je normalen utrip od 60 do 100 v mirovanju. Sam useen mi je mal čudn, ker se mi je kr naenkrat zmanjšal... Tko umirjeno mi bije zadnje dni, pa nevem a je to znak, da sm pač bl miren, a je kej fizično narobe. Je pa mal čuden občutek, ker prej sm ponavadi skos čutu srce v prsih kako bije, zdej mam pa filing da mi sploh ne bije hehe.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: torek, 17. november 2009 ura: 11:17 »

he he jest sem mela tud skoz feeling da srce ne bije, da se je že kar ustavu...

Meni vedno srce bije bolj počasi...pa mi je psihiater reku da je to Ok,
da ima on sam še 10 udarcev manj...
Športniki imajo ponavadi baje nizek utrip...

Če te zelo moti se malo razgibaj, potelovadi in bo takoj bolj pospešen utrip... srce-utrip

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
muca5
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #2 dne:: sreda, 18. november 2009 ura: 22:37 »

Jaz mislim, da si lahko samo vesel, da imaš tako super utrip. Verjetno imaš v telesu manj adrenalina, ki si ga anksiozni tako na veliko pošiljamo po žilah ( čisto po nepotrebnem, ampak si pač ne znamo pomagati ). Sigurno je 60 utripov boljše kot pa 80, čeprav tudi 80 ni tako slabo. Bolj problematičen je utrip čez 100. Manj, ko imaš utripov, dlje živiš. Tako, da to naj te pa res ne skrbi. Uživaj.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #3 dne:: sreda, 18. november 2009 ura: 22:48 »

Če je prehiter nam ni všeč, če je prepočasen nam tud ni všeč sesmejem
Povprečni utrip udarcev na minuto pri odraslem človeku je 72, p o v p r e č n i pomezik, tko da ni panike Onix. rozicodam

Ko sem začela hoditi z mojim možem in sem se enkrat naslonila na njegova prsa, sem bila šokirana in sem mu štela udarce. 42/minuto!!!Saj hodim s komaj živim človekom!!! Panika!!! sesmejem Ja, bil je profesionalen športnik, nič takega, to je za njih normalno kiselnasmeh
Prijavljen
Ventilator
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 856

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 23. november 2009 ura: 19:34 »

Smešno, jaz sem vesel, ker ga imam med 55 in 65 Grin, pa nisem glih športnik. Aja, pa opazil sem, da se mi ob počasnem nadzorovanem dihanju zelo hitro utrip in pritisk opazno znižata Smiley, tudi v eni minuti, tak da priporočam komu, naj sproba.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: sreda, 25. november 2009 ura: 11:09 »

Onix, kako kaj?  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 162

« Odgovori #6 dne:: sreda, 25. november 2009 ura: 11:52 »

Moj utrip,  ko se umirim zleze celo pod 50. Nič ni s tem narobe, če si začel zdravljenje. Očitno si zdaj bolj umirjen. Oziroma se znaš sam umiriti (nisem brala tvoje prejšnje vpise.. Embarrassed).
Prijavljen

Be you
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 153

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 30. november 2009 ura: 18:14 »

Koliko pa imate med napadom?
Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 30. november 2009 ura: 19:13 »

men je zadnič, tebi nič meni nič, narstil na 110 v čistem mirovanju Sad
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 30. november 2009 ura: 19:50 »

Anxa...aktivira se simpatični živčni sistem, telo se pripravi na "boj"...
(boj ali beg unafora še iz pradavnine - varovalni mehanizem).

Utrip se Ne poveča kar tako...brez razloga.
Razlog res lahko ni očiten, lahko je pa nezaveden, avtomatska misel in HOP smo že tam...

Drugič, ko se to zgodi SI ZAPIŠi kaj si pred tem razmišljal, kaj so bile tvoje MISLI...kaj se ti je dogajlo...
Tako boš počasi prišel do tega KAJ te spravi v tesnobo..strah...
Prepoznal boš KAJ (avtomatsko) PREMLEVAŠ v mislih...
Prijavljen

asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 30. november 2009 ura: 20:42 »

ubistvu sem se ravno ustal iz posle, pojedel en oreh in boom, na nč kej takega nisem mislil
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 30. november 2009 ura: 20:49 »

Hja..jest k te berem vidim, da zelo zelo zelo pogosto razmišljaš o hudih boleznih, ki jih mogoče imaš? unsure ... to je lahko VELIk sprožilec neprijetnih občutkov...strahov...telesne simptomatike..
Prijavljen

dman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 68

« Odgovori #12 dne:: torek, 01. december 2009 ura: 10:21 »

Tudi ko človk ustane iz postelje, mu precej naraste. Ko človek prehodi 5 stopnic, mu precej naraste. Začasno seveda. Razen če ni športnik.

Drugače, kar se pa rado tudi dogaja, je da nam utrip naraste zaradi samega merjenja, vzrok je nek zavesten ali nezaveden strah, da ne bi bil pulz previsok.

Kar se tiče pulza, se jaz ne bi preveč obremenjeval, najbolj pametno si ga je zmerit npr. zjutraj (preden vstaneš), ali pa po tem, ko nekaj minut sproščeno ležiš na kavču.

Med napadom naraste precej preko 100, pa to ni nič hudega. Problem je, če je zjutraj, ko se zbudiš, previsok.

Še moja zgodbica: sem precje v kondiciji in imam pulz 55-65, tlak pa večinoma malenkost znižan (110/70). No, zadnjič sem šel na krvodajalsko in so me zavrnili, ker sem imel 145/90 tlaka in pulza 110.  Smiley No, ves čas me je bilo strah, da bi imel previsok tlak in pulz, tak da pol se je pa to res zgodilo.
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: torek, 01. december 2009 ura: 11:20 »

Sem športnik, vsak dan trening in vseeno mi je zelo neprijetno ko grem gor na faks in je gor 60 stopnic. Ko pridem gor imam ziher okoli 120 pulza in ga čutim (mislite da ni dosi?) . To mi je zelo neprijetno, med napadom ga imam ziher 150. To traja vsega skupaj 3 minute, če že. No tak da povem malo.
Prijavljen
dman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: torek, 01. december 2009 ura: 15:57 »

Ah dejte no stopnice sploh niso tak švoh, kot mislite.
Dejte enkrat poskust hodt 5 minut po stopnicah (max 5 stopnic) gor in dol s frekvenco 120/min (=2/s), boste vidl, da je to kar orenk telovadba. In pulz bo krepko preko 100.

cvetkus, če si športnik, pol se najbrž tut zavedaš, da ima povišan pulz nek smisel v telesu ane? Mišice so bolj obremenjene med hojo po stopnicah, pretok krvi skozi mišice se poveča, potreben je višji pulz, da zadosti potrebam po hranilih. Ne vem, zakaj bi ti bilo neprijetno. Mislim, da bi ti bilo bolj neprijetno, če tvoje telo tega mehanizma ne bi melo. Pol ne bi blo šans, da bi prehodu 60 šteng  Smiley Tok čist nakratko in laično o tem.
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: torek, 01. december 2009 ura: 18:07 »

Najbolj me moti to, da čutim utrip ko pridem do vrha. In sem rahlo zadihane, potem je za 30s že vse bolj ko ne normalno.
če bi gor laufal, bi bolj verjel, da se s telesom ravno to dogaja kot bi se moglo, vem pa da potrebuje telo toliko in toliko "hrane" da lahko pridem na vrh, čeprav sem med tem ko prehodim 40 stopnic že zadihan.
Prijavljen
dman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: torek, 01. december 2009 ura: 18:55 »

To, da ga bolj čutiš, je pa zaradi povečanega pritiska, kar je tudi normalno med aktivnostjo. In da je čez 30s pulz že precej znižan (praktično normalen), je tudi normalno.

Če se ti pulz ne bi (tolk) povečal, bi bil ti na vrhu veliko bolj zadihan.

Smisel je ravno v tem - če si ti v kondiciji, to ne pomeni, da se ti pulz počasneje viša med naporom, ampak ravno obratno - hitreje se, zato da na vrhu nisi tolk zadihan. Ljudje, ki niso v kondiciji, so na vrhu stopnic bolj zadihani, ni pa nujno, da imajo višji pulz kot ti.
In ker si ti v dobri kondiciji, ti tudi hitro pade (po koncu vadbe najprej nekaj časa pada zelo hitro, potem pa se počasneje bliža pulzu v mirnosti). Ljudje, ki so v slabi kondiciji, jim pulz veliko počasneje pada.

Torej, jaz mislim, da to kar opisuješ, lepo potrjuje, da si v dobri kondiciji. Le tako naprej.  oki
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #17 dne:: sreda, 02. december 2009 ura: 07:12 »

rozicodam dman, hvala za razlago  rozicodam; vsak dan prehodim kar precej km, na enih trapastih stopnicah  Angry se mi pa podobna štorija dogaja, kot Cvetkus pravi in pol tuhtam, kaj dogaja, kam je šla vsa kondicija ... 
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 162

« Odgovori #18 dne:: sreda, 02. december 2009 ura: 12:30 »

Zmorem maraton, brez da sem zadihana. Na enih parih stopnicah pa se mi to zgodi. Se s tem sploh ne ukvarjam. Nič nenavadnega.
Prijavljen

Be you
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 03. december 2009 ura: 12:43 »

Kaj pa utrip čuti kdo tak ko sediš. Jaz ga ponavadi čutim, ko grem spat. Vedno! Tudi zelo nadležna stvar!
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4 ... 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar