Evo pa sem se tudi jaz odločil, da napišem svojo zgodbo...

Začelo se je pred cca. 3. leti, ko sem bil star 24 let.. Panični napadi (zaradi misli "kaj če padem skupaj"), predvsem na javnih krajih pa tudi tam, kjer me noben ne bi mogel najti... S to težavo sem se spopadel tako, da sem vedno in povsod imel zraven nekaj malega za jest, saj sem bil prepričan, da padeš skupaj, ko premalo ješ. Vendar prav veliko ni pomagalo (razen da sem se zredil) - nekajkrat dnevno sem doživljal pravi pekel.
Potem sem menjal službo in po 2. mesecih sem enkrat ravno poskušal zaspati, ko se je začel nek drugačen krog.. Kaj če ne bom mogel zaspat, če bom potem zjutraj zamudil v službo in me bodo odpustili, kaj če.... Skratka drugačna oblika straha kot prej.. Naslednji dan se je isto ponovilo še v avtu, ko sem čakal v koloni.. Kaj če znorim, se mi zmeša, obrnem volan in se zaletim, postanem samomorilen,..... Skratka too much....
Temu je sledil obisk pri psihiatru in začetek terapije z AD Asentra... Od 50mg do 150mg in po enem letu po nasvetu psihiatra počasi nazaj na 0... Moram reči, da so AD-ji pomagali do neke mere, oz. se mi je zdelo da imam lahko iste misli, a tesnoba in strah le nista tako izrazita. Tudi kakovost spanca je postala boljša. Paničnih napadov več ni bilo.
Danes je od tega skoraj 3 mesece. Vmes smo se z družino preselili v svoje stanovanje, dogodil pa se je tudi tragični dogodek v partnerkini družini... Skratka dokaj stresne situacije, ki jih očitno ne znam pravilno prebaviti in jih izražam skozi anksioznost. A panični napadi se kljub temu še vedno niso vrnili. Se je pa anksioznost ponovno dvignila na takšno raven, da sem začel razmišljati, da potrebujem pomoč.
Tokrat bi rad poskusil s čim drugim, ne AD-ji, saj očitno nudijo le olajšanje za čas, ko jih jemlješ, jaz pa bi se rad naučil zdravega življenja brez AD-jev in brez anksioznosti!
Zato moje vprašanje: ima kdo izkušnje s psihoterapijo ali KVT? Kakšne so prednosti ene ali druge, je kdo že poskušal morda obe?
Hvala vam za vse odgovore in ČIM MANJ SKRBI!:)