FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 02. maj 2026 ura: 01:42

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Odgovor psihiatrinje dr. Biserke Ilin  (Prebrano 3346 krat)
HisTer
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.472

« dne:: četrtek, 05. november 2009 ura: 17:23 »

Psihiatrinja Biserka Ilin dr. med. spec. psihiater, pedopsihiater, psihoterapevt

Redno odgovarja na vprašanja uporabnikov.
Pravkar smo objavili zadnji odgovor psihiatrinje uporabnici U****.

Vprašanje in odgovor lahko preberete na naslednji povezavi  

Vsa dosedanja vprašanja uporabnikov in odgovore psihiatrinje dr. Biserke Ilin pa lahko prebirate na naslednji povezavi

Prijavljen

Rock&Roll
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.852

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 08. november 2009 ura: 17:49 »

Spoštovana Martinca,

škoda da si to lepo nedeljo pokvarila s tako močno jezo. Žal si brcnila v temo.
Prišlo je enostavno do pomote, odgovor objavljamo tukaj, sledil bo tudi na portalu.
Citiraj
Spoštovana!
Cipralex se praviloma uvaja postopoma in sicer pol tablete 8 do 10 dni in šele nato se preide na celo tableto. S takšnim načinom uvajanja zmanjšamo intenziteto stranskih učinkov (najpogostejši so: slabost v želodcu, stopnjevana tesnoba, nespečnost, glavobol...). To so prehodni stranski učinki zaradi katerih ni potrebno prekinjati terapije in, ki postopoma izzvenijo. Ni jasnih navodil pri prekinjanju terapije z Cipralexom, vendar so moje izkušnje takšne, da je najboljše, ko zdravilo ukinjam postopoma, če ni kakšnega medicinskega razloga, ki terja takojšnjo ukinitev. Z postopnim ukinjanjem se izognemo morebitnim "odtegnitvenim simptomom", ki jih tudi sama opisujete. Če se ob nenadni ukinitvi zdravila ti pojavijo se praviloma postopno umaknejo v nekaj dnevih. Simptomi, ki jih opisujete niso nevarni, le neprijetni so.
Kar se tiče vašega vprašanja glede Tramala vam lahko povem, da s tem analgetikom nimam izkušnje vendar vem, da je "težko" zdravilo s številnimi stranskimi učinki, žal pa vam ne znam povedati koliko dolgo so lahko prisotni.
Na vaše vprašanje ali so opisane težave znamenje depresivnosti ali ne vam teško odgovorim brez klničnega pregleda in dodatnih informacij.
Po smernicah stroke antidepresiv uvedemo le, če jasni klinični znaki depresije persistirajo (so prisotni) neprekinjeno vsaj dva tedna.
Upam, da sem vam vsaj delno pomagala, da se orjentirate glede vaših dilem.
Lep pozdrav!  Biserka Ilin

O tvojih očitkih pa v drugem sporočilu....

Lep dan,
Koklja
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 08. november 2009 ura: 17:54 »

Zbrisano zaradi ljubega miru, oko sokolovo, nič ne uide, kajne  Smiley
Ampak ....  seznojim
Jezna nisem več, grem pa še pregledat, kam sem v temo brcnila.  pomisli
Prijavljen
martin64
gost
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 08. november 2009 ura: 18:01 »

Vnos popravljen, ker je bilo pripeto napačno besedilo (bralcu je bil nesmisel zelo očiten, urejevalcu ne, ker ureja več stvari hkrati). Torej ni bilo zbrisano zaradi ljubega miru, mu bomo pa dosledno sledili - ljubemu míru namreč.
Prijavljen
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 08. november 2009 ura: 18:03 »

Res ne vem, zakaj si zbrisala, če stojiš za svojimi besedami.
Ni mi pa jasno od kod vse tvoje trditve, kako jih lahko podkrepiš....

Vsekakor, kdor dela, dela tudi napake....in danes se je to zgodilo tudi nam. Verjetno ne zadnjič.
In Hister ima odlične ljudi pod "seboj", ne skrbi.
Če bi pa ti toliko besed, časa kot si jih namenila kritiziranju farmacije (ki, si seveda kritiko tudi zasluži dostikrat!!!) na tem forumu usmerila v pogovor z nekom, ki ga potrebuje, bi naredila veliko stvar.

K
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #5 dne:: nedelja, 08. november 2009 ura: 21:29 »

Koklja, saz sem tisto prvotno zapisano, kar zdaj pravite, da je bila pomota, dojela kot omalovaževanje in se takoj na dolgo izpovedala  Embarrassed  Ja, zdaj pa pač ne morem več stati za svojimi težkimi besedami, saj so bile odgovor na oni vaš napačen vnos  in zato sem jih morala izbrisat. Ampak nič zato, konec dober, ali ne.  rozicodam  (Sicer pa kako me sploh lahko kdo resno jemlje). Kritizirala tu ne bi nikogar, zdaj nimam za kaj. Ugajat se pa tud morem trudit, ko pa ne znam.
Prijavljen
HisTer
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.472

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 09. november 2009 ura: 00:25 »

Vsekakor, kdor dela, dela tudi napake....in danes se je to zgodilo tudi nam. Verjetno ne zadnjič.
In Hister ima odlične ljudi pod "seboj", ne skrbi.

K

Ne, nam se tokrat to ni zgodilo, ker mi (Uredništvo) ni naredilo nobene napake.
Tokrat pravim, drugače delamo napake kot vsi, ki delajo.  kadim
Prijavljen

Rock&Roll
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 09. november 2009 ura: 07:10 »

Po pregledu mailov smo ugotovili, da nam je ga. psihiatrinja posredovala mail, v katerem je bil odgovor farmacevtke poslan skupaj z vprašanjem naše članice. Kasneje pa je poslala še pravi odgovor.

K
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar