|
Tati
gost
|
 |
« dne:: četrtek, 12. junij 2008 ura: 15:45 » |
|
Pa sem spet tu. Po sedmih mesecih Cipralexa se mi je stanje zelo izboljšalo, zadnja dva meseca res nisem občutila nič več simptomov te ogabne bolezni. Zdravnica mi je svetovala zmanjševanje in sčasoma ukinitev zdravil. Tako sem že en teden na polovički. Moje stanje pa gre spet navzdol. Sicer ne tako drastično, kot je bilo pred in med zdravljenjem, amapk vseeno. Danes se spet cel dan počutim nemočno, solze mi kar špricajo že za neznatne stvari. Pa me zanima: je to del procesa, je to normalno, ali ne? Prosim za kakšne izkušnje, ker sem že kar obupana, to ni tisto, kar sem pričakovala, da se bo zgodilo. Ali je čas spet za celo tableto in v bistvu še nisem zrela za življenje brez AD?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ton
gost
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 12. junij 2008 ura: 15:47 » |
|
Tati: pri spremembah doze so takšna občutja povsem običajna. Ne obupuj, malo počakaj in pomisli, kako si vendarle že napredovala od najgloblje faze.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
katarina-keti
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 20
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 12. junij 2008 ura: 15:54 » |
|
tati
Tudi sama , sem prenehala z jemanji ad ( jemala sem cipralex in kasneje paroxat) , mal je krize ko nehaš . Ampak boš videla, da bo prišlo vse na svoje mesto.... ne obupaj..
l.p. katarina
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tati
gost
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 12. junij 2008 ura: 16:00 » |
|
O, hvala, Ton in Katarina! Sta me potolažila, in takoj sem že malo bolje, ko vem, da mi mogoče le ne bo treba spet od začetka...  Res sem bila že obupana. Hvala.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marika
gost
|
 |
« Odgovori #4 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 00:00 » |
|
Pozdravljena Tati,
ali te poleg spremembe razpoloženja kaj boli glava? Meni se je tudi stanje močno popravilo, tako da naj bi kmalu začela zmanjševati odmerek antidepresila. Ampak zelo me skrbi, saj se mi je vedno doslej pojavil strašen glavobol, če sem slučajno pozabila vzeti AD.
marika
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #5 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 00:46 » |
|
Si poleg terapije z zdravili dala skozi tudi kakšno psihoterapijo?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|
Tati
gost
|
 |
« Odgovori #6 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 09:31 » |
|
Marika, ne boli me glava, me je pa velikokrat pred in nekaj časa tudi med zdravljenjem z AD, potem pa je sčasoma nehalo. Upam, da se ne vrnejo, ali pa vsaj ne tako pogosto. Anchi, nisem bila na psihoterapiji. Prosila sem sicer za napotnico in jo tudi dobila, a sem se v tistem času pogovarjala s kar nekaj osebami, ki so imele izkušnjo s psihoterapevti oz. psihiatri in niso bili zadovoljni. Reševali so nekakšne tekste kar nekajkrat in so obupali. Jaz sem sama prekinila stike z osebo, ki me je veliko let psihično zlorabljala in bilo mi je veliko bolje. Se mi pa zadnje čase pojavljajo nočne more, v katerih podoživljam vse tisto in zelo trpim, tako da spet nekaj razmišljam v tej smeri, da bi poiskala nekoga. Problem je samo - koga?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ton
gost
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 09:59 » |
|
Tati: pri izbiri psihoterapevta je bistveno zaupanje. Drug pomemben detajl pa je žal v tem, da so pri nas tako redki, da skoraj ni moč priti do pravega. Predlagam, da izkoristiš tisto napotnico in se naročiš - boš vsaj videla, kako to zgleda.
Marika: kaj pa, če tvoj glavobol sproži strah, kaj bi bilo, če bi zaradi pozabljenega zdravila spet padla v jamo? Po mojem gre v to stvar iskat odgovor, ne v fizični povezavi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #8 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 10:00 » |
|
Tati, z zdravili se lahko relativno hitro doseže izboljšanje simptomov, psihoterapija pa pomaga, da se naučimo bolj učinkovitih načinov ravnanja in da se lažje spopadamo s težavami v življenju, vključno z depresijo. Ad-ji so "bergle", ostalo pa je na nas - in pri depresiji je pametno spremeniti negativne vzorce mišljenja in vedenja, ki so pripomogli k nastanku depresije... Opustitev nezdravih in pogosto nezavednih mehanizmov, s katerimi človek uničuje samega sebe ter uvedba novega, pozitivnega razmišljanja, samospoštovanja.. je ključ do ozdravitve.
Obstoja precej dobrih psihoterapevtov, psihiatrov, psihologov, tudi ustanov, pa skupine za samopomoč, pa seveda tudi tehnike samopomoči, kot npr. branje ustreznih terapevtskih knijg, pisanje dnevnika, uporaba afirmacij, ....
arwen
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Tati
gost
|
 |
« Odgovori #9 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 10:20 » |
|
Mogoče kakšen predlog? Je kakšen dober v Celju?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|