FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 25. avgust 2026 ura: 08:04

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 24   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: temne misli, samomor; ste kdaj poskusili...razmišljali o tem...  (Prebrano 116612 krat)
scorpion
gost
« Odgovori #100 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 11:16 »

Ja res je..vendar je težko ljubiti nekoga, ki ne mara sebe......
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #101 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 11:18 »

mhm, to mogoče res... a ko začneš počasi sebe sprejemat, pa (lahko) dobiš odgovor, da si bil prej sprejemljivejši....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Dusan
gost
« Odgovori #102 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 11:40 »

Sem včeraj odpeljal soseda na pregled v psihiatrično bolnišnico v Ormož. Po 20 minutah pogovora so ga odpeljali na zaprti oddelek.
Sosed se zdravi zaradi depresije in že dva meseca žveči cypralex. Nenadoma so ga začele obletavati misli da bi naredil samomor tudi načrt kako bi to naredil je že imel izdelan.
Njegove besede: Dosti se vozim po cesti, bi pač zavil pred tovornjak in to je to.
Sosed je star 45 let ima družino vsi otroci imajo službe in so preskrbljeni. Tudi v službi nima težav. Pravi da je ta tempo življenja kriv za njegove težave, da pač enostavno ne sledi temu ritmu.
Jaz se pa ne strinjam s tem mislim da mu težave delajo tablete cypralex tudi sam sem jih goltal več kot dva meseca in je šlo samo na slabše tudi sam sem med  zdravljenjem imel podobne misli.
Ne vem kam gre ta svet, popolnoma normalen človek z dobro službo z družino in brez nekih problemov začne razmišljat da bi naredil samomor in to pri 45 letih ko so vsi otroci izven šole ko več nimaš toliko skrbi....
Kaj vse še nas čaka....?
Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #103 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 11:44 »

U šit...

zarad cypralexa?Huh?
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #104 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 11:52 »

nekdo hoče narediti samomor v najboljših letih in mu ničesar na zunaj ne manjka.....ja ja ja...dajmo mu nekaj zdravorazumskih nasvetov....."pa dej glej na svet z lepe strani!", "Ej nič ti ne majka! Nič ne znaš ceniti!", "Pa kaj si zdaj domišljaš! Razmišljaj pozitivno!", "Joj, kolk si ti razvajen!", "prav nič ti ne manjka!Daj se zaposli z nečim, da ne boš mislil na neumnosti!".....
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #105 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 11:58 »

...popolnoma normalen človek z dobro službo z družino in brez nekih problemov začne razmišljat da bi naredil samomor in to pri 45 letih ko so vsi otroci izven šole ko več nimaš toliko skrbi....

človek brez problemov, z urejenimi odnosi, z urejeno samopodobo....  dvomim, da pomisli na samomor... Tvojega soseda tare kup pa še ena težava... da bi bil vzrok v zdravilih  Shocked Shocked Shocked haloooooooo

Za štirimi stenami se dogaja marsikaj... v človekovi glavi (možganih) pa še več... razlogov za depresijo je precej.... depresiven človek je ponavadi lahko tudi samomorilno nagnjen... itd itd itd
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
scorpion
gost
« Odgovori #106 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 12:02 »

Jap nekaj je znotraj narobe...koga pa še danes briga kaj se v človekovi notranjsti dogaja....
Prijavljen
Dečko
gost
« Odgovori #107 dne:: sobota, 05. julij 2008 ura: 13:03 »

Ajej na tko se trudim, da nebi razmišljal o samomoru ampak zadnje čase mi kar nekam misli begajo. Počasi bom obupal nad vsem in tudi nad tem svetom.  jok
Prijavljen
MC
Druge motnje
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 56

« Odgovori #108 dne:: sobota, 05. julij 2008 ura: 14:28 »

Ej Dečko,

težko je, ko se začneš pograzeti v globine obupa... vendar prosim, poskusi najti kakšno svetlo točko. Mogoče v stvari, ki te čaka čez pol leta... ali pa še kasneje. Včasih nam, ko je trenutna situacija res huda, pomaga le pogled v prihodnost in pa trma. Da bo v prihodnje... drugače. Prosim vztrajaj. Naredi si nek načrt. Cilje. Karkoli. Mislim, da bi ti že veliko pomagala sprememba okolja. Spomnim se, da si razmišljal o selitvi od doma. Kaj je zdaj s tem? Drugače je pa poletni čas in priložnosti, da izgineš iz sivega vsakdana se kar ponujajo... Predvsem pa, kar se naučimo "hard way", ne polagaj preveč svojih upov v druge.

Zavedaj se tudi, da si en super fant, ki mi je zelo pomagal, ko sem se šla spužvo...

Drži se,
MC

Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 483

« Odgovori #109 dne:: sobota, 05. julij 2008 ura: 16:02 »

Zmeda , ali je to sploh še življenje, samo še životarim. Rada imam drugega prijatelja pa kar vstrajam pri možu. Saj se trudi ne rečem, ampak šele sedaj ko sem mu zagrozila da me bo izgubil, če se ne bo spremenil. Poskuša se spremeniti in mi dajati pozornost, meni pa gre vedno bolj na živce, ker tega pri njem nisem več navajena.Otroci so odrasli. Sin se je že odselil. hčerka je nafaksu.Hiša je počasi propadala 20 let, sedaj pa hoče vse nadoknaditi v 3 mesecih. V hribih imamo eno brunarico, tam se zbirajo moški in vedno vse vikende pridejo domov pijani. mene to živcira. Razmišljam da bi se našla eno garsonjero in odšla. Želim si miru. Prosim za nasvet.   OLJA
Prijavljen

OLJA
Platoon
gost
« Odgovori #110 dne:: sobota, 05. julij 2008 ura: 22:25 »

Mislim, da ko se bo stanje umirilo, da se bo vaš mož vrnil na stara pota. Ponavadi je tako, mogoče pa se motim. Zakaj pa točno pa ga želite zapustiti? Ker si želite mira? Ker želite poskusiti novo ljubezen ali vsega po malo? Kako moteče pa je, ko je pijan, ali je nasilen?
Prijavljen
jade*shade
http://demonic-jade.deviantart.com/
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 179

tHE WAY SHE FEELS..

« Odgovori #111 dne:: nedelja, 06. julij 2008 ura: 17:05 »

Dejstva:
Stara sem 20 let.
Otrok si staršev ne more izbrati.
S samomorom sem poskušala 2x.
Težko se soočam z realnostjo.
Še težje se soočam s samopodobo,posledica motnja prehranjevanja in samopoškodovanje.

Nimam več ničesar izgubit spremenila bom vse v svojem okolju.
Prijavljen

scorpion
gost
« Odgovori #112 dne:: nedelja, 06. julij 2008 ura: 22:56 »

V svojem okolju?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #113 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 06:37 »

... spremenila bom vse v svojem okolju.

lepo, jade, kaj konkretno pa maš v mislih? sprememba okolja.... ?
Prijavljen

jola
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 417

« Odgovori #114 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 07:14 »

Največkrat v življenju sem temne misli preganjala s prepričanjem, da sem nekomu pa le pomembna, da sem potrebna vsaj otrokom, da bi jih s takim dejanjem prizadela in jim čisto spremenila življenje. Zdaj pa enostavno razmišljam, da je na svetu toliko hujših stvari, ki prizadanejo ljudi in enostavno zdržijo. Pred dnevi sem bila priča tolikšnemu trpljenju dveh staršev, da to ni mogoče opisati..........v obupu sem prosila boga, da bi me v življenju ne doletelo kaj tako strašnega.........pomislila sem na vse, tudi nase, ki sem se tudi že v življenju nekajkrat ukvarjala s temi temnimi misli.V tem tednu sem se dostikrat ukvarjala s temi misli in ugotovila, da se da dosti zdržat, res ni lahko, se pa da. Čutim, da sem bila v veliko oporo tem dvema staršema, a vam povem, da sem  od njiju tudi jaz dobila zelo veliko..........pokazala sta mi, da se da in da se mora premagati še tako huda bolečina, da se splača živeti naprej zase in za vse ostale, ki ju imajo radi............
Prijavljen

Bogu je gotovo ljubše, da ozdravim,kot odpustim.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #115 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 07:18 »

res je, jola, človek prenese ogromno...več, kot ti si kdajkoli mislil...
Prijavljen

Dečko
gost
« Odgovori #116 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 08:51 »

Ej Dečko,

težko je, ko se začneš pograzeti v globine obupa... vendar prosim, poskusi najti kakšno svetlo točko. Mogoče v stvari, ki te čaka čez pol leta... ali pa še kasneje. Včasih nam, ko je trenutna situacija res huda, pomaga le pogled v prihodnost in pa trma. Da bo v prihodnje... drugače. Prosim vztrajaj. Naredi si nek načrt. Cilje. Karkoli. Mislim, da bi ti že veliko pomagala sprememba okolja. Spomnim se, da si razmišljal o selitvi od doma. Kaj je zdaj s tem? Drugače je pa poletni čas in priložnosti, da izgineš iz sivega vsakdana se kar ponujajo... Predvsem pa, kar se naučimo "hard way", ne polagaj preveč svojih upov v druge.

Zavedaj se tudi, da si en super fant, ki mi je zelo pomagal, ko sem se šla spužvo...

Drži se,
MC

MC hvala ti za odgovor. Sem našel svetlo točko in gremo dalje tko, da bom pregural.  Smiley
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 483

« Odgovori #117 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 09:12 »

Sem upokojenka rada bi uživala še malo lepega življenja.Ko sem imela 13 let me je oče začel izkoriščati. Mami nisem upala povedati, ker me ni razumela in sem bila vedno krivec za vse jaz. To sem naredila konec tako, da sem na vrat na nos zanosila se poročila in odšla od doma. Pa s tem nisem rešila nič, to vem šele danes, čeprav imam čudovitega sina v vseh pogledih.Sedaj se je odselil in tudi nima sreče v ljubezni. Po 10 letih zakona, v katerem sem bila pretepena velikokrat, ni se brigal za otroka itd. Odšla sem živet k prijatelju kateri je sprejel mojega otroka kot svojega to je sedanji mož. Imela sva se še kar v redu, dokler nisem začela opažati,da je velikokrat pijan. Rekla sem mu da me to moti pa je rekel da on ni pijanec. Rodila se nama je hčerka, katera je sedaj na faksu 2.letnik FDV in je stara 22 let. Pred cca 13.leti smo na nekih rovtah vzeli v najem eno leseno brunarico, čeprav sem bila jaz proti,saj sem vedela da bomo od sedaj naprej hodili samo še v brunarico in nikamor drugam. In res, začelo se je popravljati in vsak vidend smo bili tam. Ni bilo drugega kot alkohol in prepir. Vedno je bilo polno prijateljev. Mož je hotel da s hčerko hodiva poleg njih ampak jaz sem se uprla. Saj ne moreš 9 let starega otroka voditi po taki družbi, kjer je veliko alkohola ,cigaret itd. Začeli sva se hoditi kopat na Bled, na kopališča, v kino , v gledališče na kolo itd. Hčerka je zrasla midva z možem pa sva se odtujla.Za nas in za hišo ni bilo časa, za brunarico in prijatelje pa vedno. Imela sem sodelavca kateri mi je vedno stal ob strani in nekega dne me je vprašal zakaj sva s hčerko vedno same. Med pripovedovanjem zakaj sem izbruhnila v jok in mu vse povedala. Saj sem tudi jaz samo človek s čustvi ki rabi lepo besedo in nežnost. Bil je moj skrivni zaupnik, dokler se med nama ni razvila ljubezen. Takrat sem spoznala da sem šla z možem zato ker sem zopet bežala pred slabim zakonom. Prijatelju je pred 7,leti umrla žena za rakom in od se je vrgel v alkohol. Pomagala sem mu prebresti to veliko izgubo. Srala sem mu ob strani, da je prenehal piti. Ker svaoba mehke duše sva si tudi pomoč poiskala pri za to usposobljenih osebah v Begunjah. Vedno kadar sem ga rabila vedno je bil tu. V začetku leta pa je moj mož ugotovil, da zahajam drugam in naredil sceno. Otroci o tem ne vedo nič. Zmenila sva se, da bom prekinila z njim in poizkusila znova. In res mož se počasi spreinja, nevem koliko časa bo to držalo, ker se to spreminjanje ponavlja iz leta v leto. Ampak tokrat mislim da je še najdalj. Doma popravlja pri hiši stvari katere so čakale 20 let, prijazen je do mene , hoče biti tudi ljubeč. Vendar tu nastaja problem. Cel dan je v službi, to meni čisto ugaja da sem sama doma, hčerka je tako ali tako večino prostega časa pri fantu. Pospravljam. kuham tudi malo rišem , kar je to moj hobi. Ko pride domov se še lahko pogovarjam, potem pa nastane problem, ko me hoče objeti itd. Meni pa je to zelo odveč in zoprno. Ne znam si pomagati. Razmišljala sem veliko in ugotovila, da tako ne gre več, ker mi bo odpovedala pamet in bom zbolela. rada bi še uživala življenje. V Begunjah so mi psihologi rekli, naj si poiščem garsonjero da bom sama vsaj eno leto in razmislim v miru kako naprej. In če ugotovim, da mi tako paše naj tako tudi ostane. S prijateljem pa naj uživam stvari katere z možem ne morem in tudi nikoli ne bi mogla, ker on ni za to. Rada kolesarim, rada dobro jem, rada se lepo oblačim, skratka vse kar ženskam godi. Prosim povejtemi kaj si mislite o meni in kaj delam narobe da me peče vest, ker mislim zapustiti družino.     OLJA
Prijavljen

OLJA
scorpion
gost
« Odgovori #118 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 10:12 »

Zapustiti družino? Kje pa je kakšna družina, Olja?
Prijavljen
marika
gost
« Odgovori #119 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 12:00 »

Olja,

mislim, da moraš o svojih čustvih do moža trezno razmisliti, da ne boš ponovila napake in spet zbežala v objem napačnemu moškemu. Mož ti je na začetku očitno stal ob strani, potem sta se odtujila in morda ne bi bilo napak, če bi mu dala še eno priložnost. Sploh se mi zdi vzpodbudno, da se spreminja. Ne vem, jaz ne bi rinila v odnos z nekom, ki že ima za seboj odisejado z alkoholom.

Razmisli, če je mogoče, da do moža ničesar ne čutiš, ker misliš na drugega moškega?

Res si moraš vzeti nekaj časa in stvari temeljito premisliti.

Vse dobro in veliko sreče ti želim,

marika
Prijavljen
Strani: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 24   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar