FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 20. april 2024 ura: 14:38


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: 1 2 3 [4] 5   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Povratnica  (Prebrano 19464 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
martinca
gost
« Odgovori #60 dne:: nedelja, 13. september 2009 ura: 11:07 »

Dragi moji, koraki k boljšemu počutju so res "mišji". Zdaj teče peti teden, odkar jemljem Paroxat...

sem Xanax in potem spala, spala. Danes je malo bolje. Pri meni toooooliko časa traja, da primejo ADji.... da sem celo zdaj, ko se mi že drugič to dogaja, podvomila, da mi bo kdaj bolje. In potem se prikradejo misli: nikoli ne bo bolje, vedno bodo ti zvoki, to piskanje, življenje nima več smisla. In sem se zalotila, kako razmišljam o smrti, o ljudeh, ki sem jih poznala in so bili moje starosti, pa so že umrli... kar nekaj jih je naredilo samomor... in tako grozno se mi zdi, da se svet vrti naprej, vse gre naprej, ljudje še naprej hodijo v službe, zvečer ob sedmih so še naprej poročila, sonce še vedno vzide vsako jutro... tebe več ni, življenje pa gre svojo pot. Počasi te pozabijo. Ko tako razmišljam, mi je grozno.



Še ena, ki te osebni zdravnik ne posluša in ne napoti na ustrezne preiskave.

Mislim da je vzrok nekje v delovanju možgan čisto organski, od hrbtenice do pritiskov na hrbtenjačo, povezava s slušnim živcem - kladivce, stremence in nakovalce - tole bi kanilo preiskati, ali se premikajo med tvojim poslušanjem tega zvoka. Po moje je težava organska.

Tvoj hud strah pred življenjem, kar sem tukaj zdaj citirala, pa je SAMO POSLEDICA  VSEGA TVOJEGA TRPLJENJA zaradi tega prisilnega groznega zvoka.

 Ker to, kar ti preživljaš, ti povroča travmo in depresijo za naprej. Med samim zvokom jasno panika… ob okrevanju pa, čisto normalno in značilno, travmiranje, žalost in potrtost . Kot posledica vse nemoči zaradi izgube nadzora zaradi tega hrupa v ušesu, črno razmišljanje. Saj ne more biti drugače.  Vsak bi tako čutil kot ti in nič ni čudnega to.

Paroxat je menda najmočnejši med SSRI, ki pa ti bo odvzel samo duševno muko zaradi hrupa. Če pa mene vprašaš, pa bo hrup še ostal kakšen čas, dokler se organski vzrok ne popravi.

V tem času pa ti bo Paroxat odvzel duševno bolečino – to pa je panika in žalost in te bo naredil brezčutno za to, do te mere, da boš ti lahko ta zvok z lahkoto psihično prenesla in ga boš občutila samo takrat trenutno fizično.

 Tvoja samopomoč je torej v tem, da ne trpiš več in rpi tem ti Paroxat pomaga, še pomembnejša naloga zate pa je,  da najdeš dobrega zdravnika, ki bo prepoznal organski vzrok tvoje težave in ti ga pomagal ODPRAVITI z ustrezno terapijo.

 
Tak zdravnik, ki zna take stvari in čudne bolečine brez zunaj vidnega izvora prikazati,  je npr.  dr. VRABL ŽIVAN in odkrije še tako skrite vzroke težav in tudi pove terapijo, ki večinoma ni zastonj, lahko vsebuje recimo samo masažo ali kitajsko akupunkturo, vedno je to uspešno, a se mora terapija ponavljati .

Dajem njegovo stran javno, morda bi ti pomagal tudi tebi :


http://www.protibolecinska.si/dejavnost.htm

 Smiley


Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #61 dne:: nedelja, 13. september 2009 ura: 11:13 »

Nehajte organsko oboleli iz sebe delati duševne bolnike, ker je to napačen pristop k rešitvi problema. Duševna motnja je samo v sekiranju zaradi hrupa, sam hrup pa ne izvira iz norosti, ČISTO MOŽEN JE NAVADEN PREHLAD UŠESA, kot bi rekla kakšna babica, a naj se sliši še tako preprosto!

 Najdite in odpravite organski vzrok in zaživite brez strahov in brez navajanja na zdravila za živce  in Ronja, lahko boš imela naraščaj in vse, kar brez obupavanja oki

Preberi tukaj, najdi ustrezne institucije ali ljudi, ki se s tem ukvarjajo in pomagajo, ampak mora bit to uradna medicina, ne pa mazači, ne znam dost nemško, poskusi se povezat takoj s kom, pa čeprav iz tujine, ki delajo s tinitusom , menda ja nisi mišljenja, da trpiš za prisluhi, ti nisi shizofrena, zgrabi bika za roge, pojdi v akcijo , do takrat pa se zjoči, če to pomaga

 wav



TINITUS

Tinitus je vsako zvonjenje, brenčanje, žvižganje, šumenje, sikanje ali kakšen drug zvok v enem ali obeh ušesih, ki se pojavlja brez posebnega dražljaja iz okolice.

Diagnoza

Tinitus – hrup v enem ali obeh ušesih

Ti zvoki se lahko začnejo pojavljati komaj opazno, v obdobju nekaj mesecev ali let pa lahko postajajo vse glasnejši. Lahko se pojavijo nenadno in z jakostjo s katero je zelo težko živeti.

Tinitus – velik udarec kakovosti življenja

Imeti stalno prisoten hrup v ušesih, pri čemer se spreminja jakost od komaj slišnega pa do neznosno glasnega zvoka, pomeni prikrajšanje za tišino in s tem izgubo počitka. Kroničen tinitus ne vpliva le na slab spanec, temveč vodi tudi v druga stanja kot je vsesplošna utrujenost in slaba koncentracija. končni rezultat pa so lahko nezmožnost obvladovanja socialnega okolja, zmanjšan delovni učinek in potencialna možnost izgube zaposlitve. Veliko ljudi, ki trpijo zaradi tinitusa konča v fizični in duševni izolaciji. Največkrat se pojavi občutek depresije in obupa.

Tinitus – razlogi za pojav oz. razvoj

- stres zaradi hrupa ali eksplozije - dolgotrajna izpostavljenost hrupu

- posledica nesreče in/ali operacije - nenadna izguba sluha

- piki insektov - mišična napetost (v predelu vratne hrbtenice)

- infekcija in/ali poškodba srednjega ušesa - premaknjena čeljust

- antibiotiki - visok krvni pritisk

- stres - itd.

Za tinitus se v veliko primerih domneva, da izhaja iz notranjega ušesa (iz polža). Tukaj se nahajajo majhne živčne celice - lasnice (čutnice), ki ob prisotnosti tinitusa ne delujejo pravilno.

Tinitus – različne vrste

Po letih obsežnih raziskav znanstveniki in zdravniki še vedno razpravljajo o enotni klasifikaciji tinitusa, v glavnem pa govorijo o naslednjih vrstah:

- objektivni in subjektivni tinitus
Objektivni tinitus lahko zaznamo in izmerimo z fizikalnimi meritvami, torej ga lahko z uporabo specifične opreme naredimo slišnega tudi za ostale. Subjektivni tinitus lahko sliši le tisti, ki zaradi njega trpi.

- akutni in kronični tinitus
Akutni tinitus se pojavi nenadoma. Lahko izgine tako hitro kot se pojavi, ali pa se razvije v kronično obliko. Če je akutni tinitus slišen dlje kot 3-6 mesecev, se smatra za kronični tinitus.

- kompenziran in nekompenziran tinitus

Ta pojma označujeta kako uspešno pacient obvladuje težave s tinitusom. Zdravniki uporabljajo pojem kompenziran tinitus ponavadi pri pacientih, ki so se naučili prenašati nastalo težavo relativno dobro. Dekompenzirani tinitus ima resne negativne posledice na pacientih, saj jih prikrajša za miren nočni spanec in povzroča stres. Ni potrebno poudarjati, da je kakovost življenja v tem primeru na veliko nižji ravni.

Zdravljenje

TINNEX – Pristop k zdravljenju

S TINNEX aparatom je možno odpraviti tinitus brez zdravil ali stranskih učinkov. Preko posebnih naglavnih slušalk se širi pulzirajoče magnetno polje in podpira bolne celice z energijo s tem pa tudi regulira njihov kontrolni sistem. Ker je magnetno polje del našega okolja, lahko smatramo zdravljenje s TINNEXTM aparatom za naraven pristop k zdravljenju, ki sloni na bioloških mehanizmih.

TINNEX je aparat, ki ga uporabljate doma in je namenjen zdravljenju tako akutnega kot tudi kroničnega tinitusa. S TINNEXTM aparatom lahko vsakdo sam zdravi svoj tinitus. Ta aparat se je izkazal v kliničnih raziskavah tako, da je izboljšal in/ali povsem ozdravil tinitus pri pacientih brez stranskih učinkov.

TINNEX – Raziskovanja in razvoj

TINNEXTM so razvili avstrijski elektronski strokovnjaki s pomočjo ing. Geralda Neuwirtha, ki je tudi sam 11 let trpel zaradi kroničnega tinitusa. Njegovo stanje se ni izboljšalo niti po neštetih terapijah in zdravljenjih, zato je sam začel raziskovati in končno razvil napravo za zdravljenje tinitusa. Po uspešno dokončanem prototipu, so strokovnjaki testirali napravo na njem za obdobje desetih tednov. Rezultat je bil revolucionaren. Njegov tinitus je bil popolnoma odpravljen. Za Neuwirtha se je začelo povsem novo poglavje v njegovem življenju.

Od razvoja TINNEXTM aparata in njegove posodobtve ter obsežnih testiranj otolaringologov je bilo vse več ljudi zdravljeno s TINNEXTM – om. Rezultat ni bilo samo znatno izboljšanje temveč v veliko primerih povsem normalizirano stanje.

TINNEXTM – Delovanje naprave

TINNEXTM sestoji iz dveh komponent: elektronske enote (15x8x3 cm) in naglavnih slušalk. Impulzi, proizvedeni v elektronski enoti, se v slušalkah pretvorijo v magnetno polje in prenesejo v notranje uho. S pomočjo nizkofrekvenčnega magnetnega polja poskušamo vzpostaviti sinhronizirano delovanje poškodovanih čutnic za sluh v polžu.

TINNEXTM – Pomembna je točna diagnoza vzroka tinitusa

Pred začetkom zdravljenja s TINNEXTM – om je potrebna zdravniška diagnoza. Z diagnozo je potrebno ugotoviti vzrok za nastanek in vrsto tinitusa. Če pacient trpi zaradi neenakomernega utripa srca, je pred zdravljenjem nujno potreben pregled pri zdravniku.

TINNEXTM – Navodila in zdravljenje

Zdravljenje s TINNEXTM – om sestoji iz dveh dnevnih terapij. Eno se izvede zjutraj, drugo pa zvečer. Vsaka terapija mora trajati od 20 do 30 minut v sproščenem stanju sede ali leže. Dolžina celotnega zdravljenja se razlikuje od osebe do osebe, ponavadi pa traja od dveh tednov do štirih mesecev.

TINNEXTM – V čem se razlikuje od zdravljenja z običajnim magnetnim poljem

Vsa magnetna polja niso enaka. Za razliko, npr. od magnetnega polja, ki ga proizvaja antena prenosnega telefona, je magnetno polje, ki ga proizvaja TINNEXTM, sestavljeno iz zelo nizkih frekvenc in povsem nenevarno. TINNEXTM je namenjen izključno zdravljenju tinitusa in je prva naprava za domačo uporabo, ki uporablja nizkofrekvenčno magnetno polje za zdravljenje tega nadležnega pojava.

TINNEXTM – Izredni rezultati

Zdravniki po Evropi so poročali o izrednih pozitivnih rezultatih ob zdravljenju s TINNEXTM aparatom. Ti predlagajo uporabo aparata pacientom, ki so pripravljeni poizkusiti z revolucionarnim načinom zdravljenja tinitusa.

TINNEXTM – Raziskave in certifikat

Metoda zdravljenja po kateri deluje TINNEXTM je bila testirana s tako imenovano dvojno-slepo raziskavo na univerzitetni kliniki v Liverpoolu (Velika britanija). Dodatne raziskave so bile narejene tudi v raziskovalnem inštitutu Joannem v Gradcu (Avstrija). Rezultati obeh raziskav so potrdili pozitiven učinek pri pacientih s tinitusom.

V evropi se TINNEXTM prodaja z znakom CE. Številka certifikata je 0408, ki ga je izdala TÜV v Avstriji. Znak CE je zunanji vidni znak za ujemanje z zahtevami EG direktiv 93/42 EWG za medicinsko opremo.

TINNEXTM – Kvaliteten izdelek

Podjetje Tinnitronics jamči za kvaliteto izdelka. V aparat TINNEXTM so vgrajeni le visoko kakovostni elektronski elementi, ki so bili temeljito testirani za elektromagnetno združljivost.

TINNEXTM – Nadaljevanje razvoja

Tako Tinnitronics kot Gerald Neuwirth sta si postavila za cilj nadaljevanje uspešnega dela v sodelovanju z znanimi strokovnjaki s področja zdravljenja tinitusa.

Kratek vodič in diagnoze tinitusa:

Anamneza

- genetski faktor

- izpostavljenost hrupu

Infekcijska anamneza:

- pogosti otitisi,

- rdečke,

- toksoplazmoza,

- gripozne infekcije.

Ostale sistemske bolezni:

- angiopatija,

- endokrinopatija (npr. diabetes mellitus),

- metabolične bolezni (npr. hipo oz. hipertiriodizem),

- artropatija,

- poškodbe glave in možganov.



Preiskave:

- Otoskopija,

- Timpanometrija,

- Audiometrija,

- Računalniška tomografija lobanje,

- Morebitna rentgenska slika,

- Temporomandibularna artroza,

- Mišični revmatizem v predelu glave in vratu.



OPOZORILO

Brezpogojne kontraindikacije za zdravljenje z TINNEXTM - om!

-Srčni vzpodbujevalnik

-Kohlearni implant

-Epilepsija

-Ponavljajoče infekcije

-Intrakranialni poteki

Pogojne kontraindikacije

-Hipertiriodizem

-Maligni tumorji v predelu glave in vratu

-Težka srčna aritmija

TINNEXTM se lahko uporablja v primeru kohlearnega ali idiopatskega izvora.

Uporaba TINNEXTM - a

Zdravljenje s TINNEXTM – om se izvaja dvakrat dnevno po 30 minut z frekvenco 6 Hz. Pri večini pacientov z znaki izboljšanja, se le-to pokaže v obdobju od enega do treh mesecev terapije. Ko se pojavi pozitiven učinek terapije, se zdravljenje nadaljuje z dvema do štirimi terapijami tedensko. Nekateri pacienti opazijo ob začetku kratkotrajno povečano raven tinitusa, ki pa jo je potrebno razumeti v pozitivni luči. Kar 55 % pacientov s tinitusom se je odzvalo pozitivno na terapijo s TINNEXTM – om.
1) Bentsen 2001

Kratek povzetek normalnega slušnega zaznavanja

Mehanske vibracije zraka okoli nas dosežejo zunanji sluhovod, kar povzroči vibriranje bobniča in osikularne verige. To vodi v nastajanje valov v perilimfi (v skali vestibuli), ki povzroči potujoči val v kohlearno ločno steno (bazilarna membrana), kjer se nahajajo zunanje in notranje lasnice (čutnice za sluh). Ta mehanska energija povzroči odprtje ionskih kanalov notranjih lasnic. Z energijo dotoka iz cepitve ATP (depolarizacija) se aktivira Na+/K+ črpalka. K+ teče v notranje lasnice in povzroča porast intracelularnega potenciala z –70mV na –30mV, povečani senzorni potencial za +40mV pa povzroči mehansko-kemično prevajanje. Glutamat, snov oddajnika, je sproščen in generira elektrokemično prevajanje na bazi celice. Električni signal potuje od sinapse po aferentnem živčevju nato pa se razširi po celotnem aferentnem auditornem traktu (slušnem predelu) do temporalnega cortexa, kjer je signal tolmačen kot zvok. K+ teče bazolateralno iz notranjih lasnic v extracelularno tekočino. Počivajoči potencial je spet pridobljen z repolarizacijo.



Delovanje TINNEX - a

Izsledki kažejo, da je pri tinitusu motena homeostaza med zunanjimi in notranjimi celičnimi potenciali notranjih lasnic. Vzrok je verjetno v Na+/K+ črpalki, ki ne deluje zadovoljivo (zaradi zmanjšane dotočne energije, katere vzrok je nezadovoljiva energija iz cepljenja ATP), zato nesinhronizirani signali dosežejo temporalni cortex brez zunanjega dražljaja. Električno pulzirajoča stimulacija (inducirani tok) povzroči cepljenje ATP, ta pa oskrbuje Na+/K+ črpalko z energijo, ki vzpostavi predhodno stanje delno ali v celoti. Proizvodnja glutamata je zmanjšana ali povsem ustavljena, kar vodi do zmanjšanja ali popolne odprave tinitusa.


Literatura:

Feldmann, Harald/Lenarz, Thomas/von Wedel, Hasso: Tinnitus, 1998

Schmidt, Robert F./Schaible, Hans-Georg: Neuro-und Sinnesphysiologie, 2001

Dr. Paal Bentsen, ENT, Narvik, Norveška

Norveški kongres otorinolaringologov – Kirurgija glave in obraza, Frederikstad, 2001

Namen raziskave je bilo ovrednotenje (ocena) zdravljenja tinitusa z napravo TINEXTM. Sodelovalo je 44 pacientov starih med 26 in 82 leti. Povprečna starost je bila 63 let. Raziskava je vključevala 18 žensk in 26 moških. Pri teh pacientih je tinitus trajal od 1 leta do 38 let. Imeli so različne vrste tinitusa od visoko frekvenčnih do pulzirajočega širokopasovnega tuljenja. Vzroki so bili: kohlearne narave (hrup, starostna naglušnost, Menierrova bolezen), apopleksia cerebri, kronično vnetje srednjega ušesa do idiopatske narave. Zdravljenje je bilo sestavljeno iz dveh dnevnih terapij po 25 minut v obdobju od 4-ih tednov do 4–ih mesecev - do izboljšanja. Po znakih izboljšanja se je zdravljenje nadaljevalo z eno do tremi terapijami na teden. Opazovalni čas je bil do 9 mesecev. 55 % (24) pacientov je zaznalo znatno izboljšanje ali popolno odpravo tinitusa. Pri 45 % (20) je bilo izboljšanje majhno ali pa ga sploh ni bilo.


http://www.audiovox.si/print/tinitus.html
« Zadnje urejanje: nedelja, 13. september 2009 ura: 11:17 od martinca » Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #62 dne:: nedelja, 13. september 2009 ura: 11:19 »

p.s. : sama nisem brala vsega v celoti iz tega zadnjega posta....

Ronja na tvojem mestu bi obiskala tako onega zdravnika v prvem postu kot te ljudi obvezno tukaj, dobro je imeti več mnenj, ampak ne vem, kako do njih teh, ko pa ta link očitno ne dela. 
Prijavljen
Ronja
gost
« Odgovori #63 dne:: nedelja, 13. september 2009 ura: 11:43 »

Martinca,

ko se je moj problem pred dvemi leti pojavil, sem bila pri treh otorinolaringologij in nevrologu. ORL so me odpravili, da imam pač smolo in da naj si kupim kak CD, da ne bom samo poslušala zvokov in da je to neozdravljivo, nevrolog me je poslal na preiskave (APMD, magnetna resonanca). Pregledali so me za ščitnico in borelijo, za vratna vretenca. Vse b.p. In ko sem jaz že čisto znorela zaradi tega, sem dobila ADje. Verjemi, da poznam vse mogoče internetne strani o tinitusu, da vem, da so v Nemčiji celo klinike o tinitusu, da je mogoče poskusiti z alternativno medicino ipd. Bila sem pri bioterapevtih, pri akupunkturi. Vse zaman. Ne morem več zapravljati denarja za nič. Moj osebni zdravnik, ki ga zelo cenim, je po vseh preiskavah in po družinski anamnezi (mama ima 70 % izgubo sluha) zaključil, da je zadeva verjetno dedna, da pa jaz zelo zelo težko prenašam te zvoke. Verjetno bom v prihodnosti manj slišala. In ker sem resnično padla v depresijo, mi je predpisal ADje. In nato sem po internetu iskala tudi strani o morebitni povezavi med ADji in tinitusom in našla članke o tem, da dejansko je neka povezava, da pa še ne znajo razložiti, kako to, da se tinitus ob jemanju ADjev zmanjša.
In... dejstvo je, da je pri meni šumenje ob jemanju ADjev izginilo... ni ga bilo več. Tudi potem, ko sem nehala jemati ADje, ga več kot pet mesecev ni bilo... Ne vem.. ne morem več razmišljati, kakšnega vzroka je to šumenje. Tudi ne morem več slišati besede tinitus. Kot so pokazale vse preiskave, je moje telo fizično b.p. Moj zdravnik mi je zelo lepo razložil, kako ti zvoki ob depresiji in anksioznosti oziroma ob zmanjšanem serotonitu prehajajo v možgansko skorjo in me motijo. Verjamem mu.
Sicer sem zainteresirana za dr. Žvana, vendar sem videla, da se ukvarja večinoma z bolečinami. O napravi tinnextm se tudi že slišala. Ampak ne morem zapravljati denarja (in to ne malo denarja) za neke naprave, ki dejansko ne delujejo. Poleg reklame za to napravo je na internetu tudi ogromno svaril, da naj ne kupujemo teh naprav. Poleg tega nihče, popolnoma nihče ni napisal, da bi mu to pomagalo.
Vem, martinca, da želiš dobro in sem ti hvaležna.
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #64 dne:: nedelja, 13. september 2009 ura: 12:08 »

Seveda ti želim dobro, zato sem ti tudi vse to pisala, ker me take stvari pretresejo, pa bi rada pomagala, vendar pa nisem odgovorna za tvoje osebno sprejemanje mojega pisanja. S katerim se očitno ne strinjaš, saj si kapitulirala oz. se vdala prepričanju, da je razlog psiha.

Jaz pa pravim, da je psiha - torej zmanjšan serotonin, kot ti je lepo razložil zdravnik in mu ti verjameš, samo sprožilec v smislu kaplje čez rob, da pride do zvoka in da so osnovni vzroki organski, čeprav jih po tvoji izkušnji (še) niso našli in to mišljenje je popolnoma logično in morda pravilno, saj k temu napeljuje že samo dejstvo, da ima tvoja mami 70% izgubo sluha  - torej imaš lahko to dedno in to je popolnoma organsko in to kljub temu, da niso našli vzroka, ga pač niso, morda ga enkrat bodo.

AD pa pomaga lažje prenesti, dokler ne mine.
Na tem svetu so še vedno zakoni materije nad duhom in ni duh nad materijo. Brez telesne okvare na tem slušnem področju do česa takega ne bi moglo priti.

V otroštvu me je bolel trebuh in želodec v napadih, pa so rekli, da se bojim šole in češ, da pretiravam.

Res je bil strah pred šolo sprožilec , torej padec serotonina : toda vseeno sem imela rano dvanajstnika. Imela sem srečo, da so meni našli organski vzrok. In ko sem dobila zdravila, sem bila vredu.

A dokler jih nisem dobila, sem trpela.

Ti si rešitev že našla in si pravkar v stanju, ko se skušaš prepričati, da bojo AD pomagali, saj si vmes že podvomila. Paroxat je najmočnejši iz vrst SSRI.


p.s. : Na tvojem mestu pa bi ponovila vsaj MRI ! Meni je celjski radiolog iskreno povedal, da so naprave za magnetno različne kakovosti in da je najslabša v Ptuju pri zasebniku, v Fontani v MB tudi slaba, najboljša z najboljšimi slikami pa je v Celju v bolnici ali v Novi Gorici, sploh pa v Celju imajo nov aparat. 
Je rekel, da so slike različne kakovosti in da MRI na Ptuju pri tistem zasebniku pogosto celo ne pokaže ničesar, ker je preko 25 let star aparat.
Tud če greš pod nujno v Celje, seveda ni nujno, da bi kaj pokazalo. Povedala sem to samo mimogrede, ker je to izjavil sam tamkajšnji zaposleni, ko sem ga vprašala, kam iti za svoje koleno.


 
Prijavljen
Ronja
gost
« Odgovori #65 dne:: nedelja, 13. september 2009 ura: 13:05 »

Verjetno imaš prav, da brez telesne okvare na slušnem področju ne bi moglo priti do takšnega psihičnega stanja, v kakršnem sem sedaj. Ampak glede na to, da zaenkrat niso ničesar našli, ne vem, kaj lahko še naredim... ker, vse tiste preiskave, ki sem jih opravila, so bile precej stresne... sploh ker ti že na začetku povejo, da verjetno to ni to... Po drugi strani si pa težko razližim organski vzrok, če sem bila sedaj polni dve leti brez zvokov (in to tudi v času ne-jemanja ADjev). Morda sem se prehitro vdala v usodo. Ne vem. Zdaj sem naročena na psihoterapijo in pri psihiatru. Slišala pa sem tudi, da je baje v Celju dober zdravnik, ki zdravi z akupunkturo. Morda bi še enkrat poskusila s tem. Ker, kot so mi razložili, so dlačice v polžu v notranjem ušesu tako majcene, da jih zaenkrat ne znajo pozdraviti.
Prijavljen
Ventilator
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 856


« Odgovori #66 dne:: nedelja, 13. september 2009 ura: 13:28 »

Ali ne obstajajo neke vaje oz. terapije, da lažje prenašaš tinitus, nekaj v smislu KBT?
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
*****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.772


Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.


« Odgovori #67 dne:: nedelja, 13. september 2009 ura: 20:19 »

Ronja prav je, da si se odločila za psihoterapijo.
Glede na vse kar poznam o tvoji zgodbi, mislim, da si na pravi poti.

Čustvene stiske, ki jih zanemarimo se nam čez čas pokažejo v obliki telesne simptomatike.
Vsekakor pa je prvi korak telesni pregled in izključitev morebitnih organskih okvar.
Po mojem mnenju greš po pravi poti.

Mnenja drugih so dragocena.
Še bolj dragocene so lastne izkušnje drugih. Predvsem to res šteje.
Ne gre pa pozabiti na to, da ima vsak izmed nas svojo zgodbo, svojo pot in da
čeprav je simptomatika podobna...bo pot do razrešitve lahko zelo drugačna.
Drug drugemu tukaj ne moremo postavljat diagnoze..nismo strokovnjaki in
razpolgamo zgolj z omejenimi informacijami...

Ronja, objem...še malo pa bodo stranski učinki Paraxata minili...
Tvoj svet bo zopet tak kot si želiš....hkrati pa bo postajal boljši, kvalitetnejši,
kar boš dosegla z psihoterapijo. In morda ko boš uredila stvari v sami sebi...
bo tudi piskanje odpiskalo zavedno...saj boš v ravnovesju telesa in duha.

 rozicodam





Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
bikica66
DAM
Heroj
*****
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109



« Odgovori #68 dne:: ponedeljek, 14. september 2009 ura: 19:23 »

Ronja si na pravi poti in ti to veš.Si izredna mlada ženska,ki točno ve kaj v življenju hoče in kaj pričakuje.
Življenje nam pa s svojimi preizkušnjami včasih zelo ponagaja in takrat se moramo upreti in se znajti po svojih močeh.Saj veš kako pravijo vsaka stvar je za nekaj dobra  oki
Kar te ne ubije,te utrdi.Vem,da boš zmogla,ker znaš in verjamem vate.
Pozdravi fanta,ki je prav tako simpatičen kot ti.
Objem !

lp
Prijavljen
Ronja
gost
« Odgovori #69 dne:: sreda, 16. september 2009 ura: 16:01 »

Včeraj se je začel šesti teden, odkar sem spet na Paroxatu. Danes mi je bilo hudo. Kriza. Verjetno sem se iz najhujšega že pobrala, ampak, prekleto, kako počasi gre. V službi komaj funkcioniram... ko pridem domov, sem pa tako zanič, da se lahko poberem samo v posteljo. Cel dan me preganjajo zvoki v desnem ušesu. Takšno životarjenje ni za nikamor. Počutim se kot en kupček dreka. Ne vem, kako to, da nekaterim ADji dokaj hitro "primejo"... meni se zdi, da se pri meni nikamor ne premakne. Stranski učinki res niso več tako hudo, ampak jaz tudi nisem za nikamor.  jok
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
*****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.772


Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.


« Odgovori #70 dne:: četrtek, 17. september 2009 ura: 10:32 »

Ronja objem... rozicodam

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Ronja
gost
« Odgovori #71 dne:: četrtek, 17. september 2009 ura: 13:27 »

Danes je počutje malce bolje. Sem v službi in mi še kar nekako gre. Upam, da bo zdaj čim več dnevov takšnih oziroma še boljših, ker se še vedno bojim popoldneva... Ampak že to je uspeh, da preguram celo službo in še celo nekaj naredim. Mi je včeraj rekel fant, da ne smem preveč zahtevati od sebe. Pobiramo se pač počasi... in verjetno ni za pričakovati, da bom po skoraj treh tednih, ki sem jih preživela v postelji s stranskimi učinki, lahko cel dan funkcionirala s polno paro. Naslednji teden imam prvič psihoterapijo.
Prijavljen
lunca
gost
« Odgovori #72 dne:: četrtek, 17. september 2009 ura: 13:41 »

Ronja,

objemček tudi od mene  Kiss
Prijavljen
Janja
Expert
*****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713



« Odgovori #73 dne:: četrtek, 17. september 2009 ura: 18:14 »

Ronja,
ali si danes že kaj bolje? Res mi je žal, da se ti je ponovilo in držim pesti zate, da ti bo uspelo.  oki
Če ti je že prvič uspelo, ti bo tudi sedaj! Verjamem vate!  rozicodam rozicodam rozicodam

Drži se in vse bo še dobro!  Kiss

Janja
Prijavljen
Ronja
gost
« Odgovori #74 dne:: sobota, 19. september 2009 ura: 18:04 »

Vikend je in meni je bolje. Sem na obisku pri starših in čakam prijateljico, da greva na sprehod s kužki. Torej... napredek je opazen. In tega sem zelo vesela. Zvečer in včasih čez dan me še moti zvenenje v desnem ušesu, ki se je malo utišalo. Nisem še čisto okej, ampak napredek je... In treba je biti vesel tudi najmanjšega koraka, ki vodi k svetlobi, k boljšemu počutju, k življenju. Naslednji teden grem prvič na psihoterapijo, ki se je na nek način tudi veselim. Predvsem tega, da bom spoznala veliko o sebi. Naročena pa sem tudi pri psihiatri dr. Kapšu v Novem mestu, ker bi se rada pogovorila o zdravilih in predvsem o morebitni nosečnosti v bližnji prihodnosti. Zadnjič, ko sem prišla utrujena iz službe in sem šla malo počivat, sem si (mislim, da prvič v svojem življenju) resnično zaželela otroka. In tudi tega sem vesela.

Zdaj nisem več žalostna, da sem spet na ADjih. Čeprav se mi zdi, da sem po prvem "padcu" pred dvemi leti naredila veliko, vem, da ni bilo dovolj... predvsem pa me je potegnilo v stare miselne vzorce in v "staro življenje". Tudi doma so mi povedali, kako sem se spreminjala nazaj v "staro Ronjo" in to kar nekaj mesecev pred ponovnim jemanjem Paroxata. Upam, da mi bo s psihoterapijo in še s kakšnimi pozitivnimi spremembami v življenju sedaj uspelo. Če pa mi slučjano ne bo, se ne bom obtoževala. Kakor koli bo, bo dobro.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
*****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.772


Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.


« Odgovori #75 dne:: sobota, 19. september 2009 ura: 18:17 »

Ronja  wav
Same lepe misli in novice....
Vesela sem zate....In prepričana sem da greš v pravo smer... oki

Poljubček, objemček...pa počohaj še Goyo.... rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Ronja
gost
« Odgovori #76 dne:: četrtek, 24. september 2009 ura: 19:54 »

Danes sem bila pri dr. Kapšu v Novem mestu. Prijetno presenečena nad njegovim sproščenim pristopom. Razložil mi je, kaj se dogaja z mano in me pomiril. Zvedela sem veliko o vegetativnem živčevju in moji preobčutljivosti in tudi, zakaj mi ADji pomagajo. Pogovarjala sva se o morebitni nosečnosti in res sem si oddahnila, ko mi je povedal, da bom tudi ob teh težavah lahko imela otroka in kako "bova" prilagodila terapijo, če bi se zgodilo, da zanosim. Res sem zadovoljna. ADji počasi začenjajo delovati, psihiater mi je vse razložil, življenje postaja spet lepo in z menoj ni nič narobe. Moji vegetativni nevrončki mi pač "nagajajo", jaz pa sem (ker takšna pač sem) pretirano občutljiva, sploh na zvoke. In živela bom naprej.
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
*****
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 7.838


I'm not lost, just undiscovered.


« Odgovori #77 dne:: četrtek, 24. september 2009 ura: 19:57 »

 rozicodam bravo Ronja, vidis da da se trud in delo izplacata.
Pogumno naprej !!!
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Agnes
http://nezekbezek.blogspot.com/
Izkušen član/ica
***
Odsotni Odsotni

Prispevki: 319


« Odgovori #78 dne:: četrtek, 24. september 2009 ura: 19:59 »

E, Ronja, to je to! Super, bravo, čestitam! Zdaj pa hitro pocrkljaj Gojo. Saj veš, vabilo na sprehod pa vedno velja. LP Agnes
Prijavljen
vesnav
gost
« Odgovori #79 dne:: četrtek, 24. september 2009 ura: 20:09 »

Super, Ronja!

Vesna
Prijavljen
Strani: 1 2 3 [4] 5   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.148 sekundah z 22 povpraševanji.