FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 14:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prehod meje z zdravili - uradno pojasnilo  (Prebrano 18000 krat)
martinca
gost
« Odgovori #60 dne:: sreda, 07. oktober 2009 ura: 09:30 »

Celo prekupčevalec z mamili, torej celo kriminalec, je dosegel pravico in dobil moralno in denarno zadoščenje, pa čeprav je grdo ravnanje do neke mere na Hrvaškem očitno dovoljeno, saj jih nihče ne nadzira, vendar pa je to dobil zaradi kršitve njegovih osebnostnih pravic.
Zdravil za zdravljenje telesnih ali duševnih bolezni pa nikakor ne moremo enačiti s kriminalno dejavnostjo tipa, kot je prodaja ali nakup heroina.  Zato menim, da bi dotična oseba morala vztrajati in iskati sankcijo ter zadoščenje zaradi grdega ravnanja, protipravnega pridržanja in zapora prav tako v Haagu. Zaradi kršenja njenih osebnostnih pravic, neposrednega napada nate, ker tebi nima nihče kaj za gledat v zdravstveno kartoteko in te zajebavati zgolj zato, ker si psihiatrični bolnik  happy
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #61 dne:: četrtek, 08. oktober 2009 ura: 21:09 »

Hm, pri tej zgodbi v 24.ur je zanimivo nekaj drugega...gospa je kupila Xanax in Sanval za svojega očeta. Dobro. Obe zdravili se v Sloveniji dobita na brezplačen recept v kolikor je zavarovanje urejeno.
Ni mi najbolj jasno.............
Prijavljen
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.547

« Odgovori #62 dne:: sreda, 14. oktober 2009 ura: 11:24 »

Pismo je bilo poslamo na:
Zunanje ministrstvo
Konzulat rep. Hrvaške
Ministrstvo za zdravje
Slovenska carina (po navodilu MZZ...hecno, a ne)
Hrvaška carina
Vsem nevladnim organizacijam s področja duševnega zdravja
Objavili radio Capris
Radio Maribor
Časopis Dnevnik

Čakam odgovor MZZ in dogovorjen odgovor od ministrstva za zunanje zadeve Hrvaške. Ko bo kaj oprijemljivega, bomo objavili.

A še ni nobenega odgovora  Huh?   ?

Ker to mi je bila res beda, da sem se 1 uro ubadala kam bom skrila AD-je in Helexe....sem jih dala v zložljivo marelo  sesmejem .

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #63 dne:: sreda, 14. oktober 2009 ura: 11:38 »

sesmejem sesmejem sesmejem
visoko usposobljena švercerka!
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #64 dne:: sreda, 14. oktober 2009 ura: 11:45 »

sem, a ne  sesmejem sesmejem kiselnasmeh
Prijavljen

ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #65 dne:: ponedeljek, 14. junij 2010 ura: 10:30 »

Kako je letos s prehodom meje?
Na spletu Veleposlaništva, MZZ in ostalih so še vedno informacije, ki so veljale lansko leto.
Kakšen nasvet, izkušnja??
Prijavljen
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.852

« Odgovori #66 dne:: ponedeljek, 14. junij 2010 ura: 11:48 »

Bomo spet poskušali pridobiti odgovore.

Za enkrat velja, da je najbolje, da si pri svojem zdravniku pridobite potrdilo, da posedujete zdravila (anksiolitike, antidepresive...) zaradi zdravljenja depresija ali anksiozne motnje. Najbolje je, da tudi napiše katere in koliko.
Najbolje je, da za prehod hrvaške meje upoštevate sledeče...

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=542&Itemid=2

Mogoče ne bi bilo slabo, da to pokažete svojemu zdravniku, saj tudi oni ne vedo za to  sesmejem
LP,
K

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 14. junij 2010 ura: 11:51 od koklja » Prijavljen
Amelie
gost
« Odgovori #67 dne:: ponedeljek, 14. junij 2010 ura: 12:38 »

To pojasnilo je nepopolno. Kako naj bo laiku jasno katere so opojne snovi, katera zdravila je potrebno prijavit in katera ne. Poleg tega to pomeni, da de facto omejujejo bivanje na Hrvaškem tistim, ki jemljejo (določena) zdravila na pet / petnajst / mesec dni. Totalno diskriminatorno.

Jaz nikoli ne bom prijavila ničesar. (Letos itak nimam kaj.) Če mi bodo kdaj zatežili, se bomo pa na dolgo pogovorili...

Prijavljen
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #68 dne:: ponedeljek, 14. junij 2010 ura: 13:41 »

Se povsem strinjam....Povezali smo se z Ozaro, da bomo poskušali pridobiti koristne informacije...

LP,
Koky
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #69 dne:: ponedeljek, 14. junij 2010 ura: 21:17 »

Koklja, jaz sem zdravnici to pokazala lani. Pa tudi na Vzajemni mi je hotela "uturiti" neko zavarovanje, pa ji jaz potem pomolim list, pa rečem, če ve za tole.....Seveda ni vedela......Haloooo???
Prijavljen
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #70 dne:: torek, 15. junij 2010 ura: 09:14 »

Ja žal....saj poskušamo...prvo bomo poskušali pridobiti informacije od pristojnih. Če spet ne bo šlo, se bomo obrnili na novinarje...

LP,
M
Prijavljen
Star
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 180

« Odgovori #71 dne:: četrtek, 24. junij 2010 ura: 14:55 »

Sama sem imela potem lansko leto srečo, ker sem v agenciji spraševala, pa so rekli, da nič posebnega ne potrebujem, v kolikor imam zdravila. Odšla sem pa tudi na Hrvaško na morje. Noben ni nič spraševal, nič gledal, je pa mogoče drugače, če greš sam. Težav nisem imela, sam mislim, da je res bolje, da imaš kakšen papir v rokah, da te ne pohakljajo.
Odšla sem tudi z vlakom do Rijeke v oktobru, pa so sicer vprašali, če imam kaj za prijaviti, pa sem rekla, da ne, pa noben ni galamil. Skratka, s tem nisem imela slabih izkušenj. Mislim pa, da je res bolje, če imaš kaj pri roki in imaš mir, v kolikor bi prišlo do česa.
Prijavljen

Dobro vjeruj u ono što želiš i zapamti, izgubljeno je samo ono, od čega smo se odrekli.
U životu poželi samo jedno: da ne voliš izgubljeno i da ne izgubiš voljeno!
nejc22
gost
« Odgovori #72 dne:: ponedeljek, 16. maj 2011 ura: 23:37 »

sicer malo stara tema, a mislim da je vseeno prav da je tukaj se to:

po malo brskanja sem naletel na http://www.uredzadroge.hr/upload/File/Dokumenti/Popis%20opojnih%20droga%20i%20dopune/Popis_opojnih_droga_04_09.doc.pdf seznam t.i. opojnih drog, na katerega se sklicuje zakon, ki ga omenjajo v pojasnilih kontaktirane institucije.

naj opozorim da seznam vsebuje ime ucinkovine, in ne imena zdravil.

nisem 100% preprican, a po hitrem pregledu ugotavljam, da so na dolgem seznamu med drugim tudi anksiolitiki, ne pa tudi antidepresivi.
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #73 dne:: torek, 17. maj 2011 ura: 07:43 »

Citiraj
Jaz nikoli ne bom prijavila ničesar. (Letos itak nimam kaj.) Če mi bodo kdaj zatežili, se bomo pa na dolgo pogovorili...
Moj prijatelj se je na dolgo pogovarjal, pa ni kaj dosti pomagalo. Na meji je izgubil 4 ure s prigovarjanjem. Končalo se je tako, da je hotel zabrisati zdravila v smeti (se je vračal v SLO), pa so se ga le usmilili in ga spustili preko.
Jemlje samo AD-je, nobenih pomirjeval, ansiolitikov ali antipsihotikov.
Sama sem si že pred leti nabavila potrdilo. Zdravnica mi je na nek obrazec samo napisala čisto vsa zdravila, ki jih jemljem. Tudi za astmo. Baje tudi ta vsebujejo neke prepovedane substance.  sesmejem
Hudiča smo pa res ožigosani.  Shocked
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #74 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 09:28 »

Pismo je bilo poslamo na:
Zunanje ministrstvo
Konzulat rep. Hrvaške
Ministrstvo za zdravje
Slovenska carina (po navodilu MZZ...hecno, a ne)
Hrvaška carina
Vsem nevladnim organizacijam s področja duševnega zdravja
Objavili radio Capris
Radio Maribor
Časopis Dnevnik

Čakam odgovor MZZ in dogovorjen odgovor od ministrstva za zunanje zadeve Hrvaške. Ko bo kaj oprijemljivega, bomo objavili.

A še ni nobenega odgovora  Huh?   ?

Mina, hvala tebi za sporočilo (odgovora s foruma še nisem dobila)....se pravi, najbolje, da dohtar kar napiše za vsa zdravila, pa konc  kiselnasmeh.... ker jaz še vedno skrivam ...
Prijavljen

Strani: 1 2 3 [4]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar