FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 25. avgust 2026 ura: 09:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3] 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prehod meje z zdravili - uradno pojasnilo  (Prebrano 18936 krat)
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #40 dne:: sobota, 01. avgust 2009 ura: 12:33 »

clap clap clap Sinuska, ti si faca!
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #41 dne:: sobota, 01. avgust 2009 ura: 12:34 »

Tako da......če bo kakšen fejst carinik - može, da me pregleduje cel dan..... Grin Grin Grin

Ma može i mene...samo dok mi ne dira tabletice.  taz E tu ne poznajem šalu. Ima, da ga bijem, ko vola u kupusu. boks
Prijavljen

alexx Afro 
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #42 dne:: sobota, 01. avgust 2009 ura: 12:34 »

zvizgam zvizgam zvizgam
ko je sex v igri pa res zablestim v vsem svojem žaru.  sesmejem sesmejem sesmejem
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #43 dne:: sobota, 01. avgust 2009 ura: 12:49 »

Alexx, škoda naših ročic. Lahko uporabimo orožje kot je jeziček, naprimer. "Stvar" zardevam zardevam zardevam tako dolgo zateguješ, da na koncu pade v nezavest.......
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #44 dne:: sobota, 01. avgust 2009 ura: 13:13 »

Alexx, škoda naših ročic. Lahko uporabimo orožje kot je jeziček, naprimer. "Stvar" zardevam zardevam zardevam tako dolgo zateguješ, da na koncu pade v nezavest.......

Ali pa pristane v društvu DAM, zaradi psihičnih traum, stresa, sitaucijske depresije...ali...bomo že kaj našli. In potem bomo imeli "našega" človeka na meji. Nema veze što je Hrvat. Jadran...hir I kam, hir I go. sesmejem
Prijavljen

alexx Afro 
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #45 dne:: sobota, 01. avgust 2009 ura: 13:17 »

Seveeeeeeeeeeeda oki oki oki
Morda bi bilo dobro tudi, da Ima DAM svojo turistično agencijo, ki bo rezervirala destinacije za 5 dni.... delirij delirij delirij valjamsesmeh valjamsesmeh
Prijavljen
najden
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 107

« Odgovori #46 dne:: sreda, 19. avgust 2009 ura: 14:45 »

Daj še varuhinji človekovih pravic pošlji! Je lih taprava! Iz foha! sesmejem
Šrinkica, ja. Valda bo poskrbela za svoje ljudi!

DAM, namesto da prosjačite pri Hrvatih, ki se igrajo z vami, jih odkrito neposredno napadite! Postopki niso bili izvedeni korektno. Hrvaška tudi ne sodeluje, nima jasno predpisane zakonodaje, kaj je dovoljeno in kaj ne, kar dokazuje s tem, da še sami ne vejo, kaj se sme uvoziti in kaj ne.

Hrvaška hoče v EU. Torej naj pojasni zakaj je slovenska, bi si upal ugibati da kar evropska, zakonodaja do zdravil bistveno bolj odprta od njihove.

Poleg tega uporabite argument, da je zdravstveno stanje vsakega pacienta, njegova osebna stvar in da ima vsakdo pravico do zasebnosti. Da je poniževanje, da mora nekdo na meji obvezno pokazati potrdilo s katerim pokaže na svojo bolezen: ne gre le za psihične bolnike, ki so zaradi tega še toliko bolj izpostavljeni šikaniranju, gre tudi za bolnike s težkimi boleznimi kot je npr. rak.

Namesto, da prosjačite pri Hrvatih, pošljite - lahko kar ta post - direktno na MZZ, na varuhinjo človekovih pravic (po mojem lahko gremo s tem tudi na Evropsko sodišče za človekove pravice), nekaterim poslancem kot je npr. Jelinčič - očitno imamo možnost blokade še na enem področju Tongue

Oškodovana bolnica naj najeme odvetnika in v kolikor je možno vloži pritožbo. Sklicuje se naj na nejasno zakonodajo, na to, da so policisti z njo ravnali nekorektno (predvidevam, da niso bili prijazni) in na to, da je takšna zakonodaja v nasprotju s temeljnimi človekovimi pravicami.

Verjamem, da bi se marsikdo bil pripravljen zastonj ponuditi za tak primer.

Po drugi strani ne verjamem, da bo MZZ zainteresirano, ker imamo že itak precejšen občutek krivde, da blokiramo Hrvaško tam kjer jo pač. Varuhinja človekovih pravic pa bi znala biti napadalna. Prav tako kakšni poslanci v DZ RS, zlasti tisti, ki so psihiatri (Perne npr.) oz. zdravniki, pa tisti iz vrst SNS in SLS prav tako gotovo.
Prijavljen
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.852

« Odgovori #47 dne:: sreda, 19. avgust 2009 ura: 20:08 »

Hrvati imajo zakonodajo, kakršna pač je in ni uperjena proti Slovencem, ampak velja za vse. Jaz sem bolj jezna na slovenske urade, ki nas pošiljajo sem ter tja, čeprav so ustanovljeni zato, da delajo za državljane. Pričakovala bi, da se bo MZZ angažiralo in stopilo v stik s hrvaškimi ustreznimi organi, da se zadeve uskladijo in da se točno napiše navodila in poda seznam zdravil, saj vsi ne vemo, kaj spada pod psihotropna zdravila.
Edini do sedaj so mi odgovorili hrvaški organi in to že dvakrat. Obvestili so me, da so prejeli moje pismo in da mi bodo odgovorili. Vsaj to....brez prepošiljanja na druge naslove-------
Bila sem (posredno) udeležena pri dogodku, ki se je zgodil na meji, saj sem pomagala pridobiti zdravstveno potrdilo, v imenu društva sem stopila v stik z konzulatom.
Govorila sem tudi z gospo iz carine, ki je spremljala našo članico na zaslišanje. Postopek je bil voden povsem korektno, kar je potrdila tudi naša članica.

Niti slučajno ne branim sosedov, samo poskušam biti objektivna. V tem primeru si zasluži velik minus slovenska stran, ki se ji ne zdi pomembno poskrbeti za državljane.

LP,
Koky
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #48 dne:: četrtek, 20. avgust 2009 ura: 07:58 »

Jaz sem bolj jezna na slovenske urade, ki nas pošiljajo sem ter tja, čeprav so ustanovljeni zato, da delajo za državljane. Pričakovala bi, da se bo MZZ angažiralo in stopilo v stik s hrvaškimi ustreznimi organi, da se zadeve uskladijo in da se točno napiše navodila in poda seznam zdravil, saj vsi ne vemo, kaj spada pod psihotropna zdravila............... 

... V tem primeru si zasluži velik minus slovenska stran, ki se ji ne zdi pomembno poskrbeti za državljane.

jp, se zelo zelo strinjam.
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Amelie
gost
« Odgovori #49 dne:: četrtek, 20. avgust 2009 ura: 09:18 »

Naši ne morejo napisati nobenega pojasnila ali seznama, če jim hrvaški organi ne dajo nobene informacije oz. razlage o svoji zakonodaji. Hrvati lahko psihotropna zdravila v svojih predpisih definirajo ravno kakor se jim zdi. Je pa ta del na njihovi strani očitno še nedorečen, če do sedaj ni nobenega odgovora. Šesturno zadrževanje na meji brez jasne pravne podlage, hm, no ampak kakor sem že rekla, podrobnosti ne poznam.

Najden, ti pa ne podpihuj.

Prijavljen
najden
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #50 dne:: četrtek, 20. avgust 2009 ura: 14:10 »

Najden, ti pa ne podpihuj.
Itak da bom! sesmejem
(če bi pa mene držali 6 ur na meji jim ne bi odpustil nikoli...)

No saj iz svojega vira sem slišal, da je to samo eden izmed njihovih "čudnih" predpisov, ki jih bodo morali spremeniti preden bodo stopili v EU. Evropa se njim namreč ne bo prilagajala. Vsi s(m)o se prilagodili, pa se bodo še oni.

Če se vam zdi normalno, da se ponižujete pred vstopom v eno xyz državo, s tem, da jim kažeta potrdila kaj jemljete, ste ****** (dobesedno, pa naj je žaljivka Tongue). Ali pa podpihovanje. Tongue

(no saj eni tu so itak zaljubljeni v svojo motnjo, taki verjetno ob tem uživajo Tongue)
« Zadnje urejanje: četrtek, 20. avgust 2009 ura: 22:32 od najden » Prijavljen
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #51 dne:: četrtek, 20. avgust 2009 ura: 14:21 »

Citiraj
no saj eni tu so itak zaljubljeni v svojo motnjo, taki verjetno ob tem uživajo
Tale tvoja izjava pa je žaljiva za naše uporabnike. Marsikdo goji bolezen zaradi bolezni same...Kdor se noče poniževati, po tvojem, naj pač ne gre....domnevam, da ti letos ne boš šel na hrvaško morje. Jaz pa grem ta vikend, mirno, ker sem povabljena in to s Helexi brez potrdila. Jih bom pač malo zakrila....

Prosim za prijaznejši in nenapadalni ton.

Koklja
Prijavljen
najden
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #52 dne:: četrtek, 20. avgust 2009 ura: 14:43 »

Kdor se noče poniževati, po tvojem, naj pač ne gre...

Ni nujno. Saj sama ponujaš alternativno rešitev:
Citiraj
Jaz pa grem ta vikend, mirno, ker sem povabljena in to s Helexi brez potrdila. Jih bom pač malo zakrila....
Tongue

Citiraj
Prosim za prijaznejši in nenapadalni ton.
OK. Lahko mi daš opomin. Tongue S tem se urednštvo na nek način distancira od mojih žaljivih besed. Tongue

No, me pa vseeno še nekaj zanima.
A je o "mednarodnem incidentu" bil obveščen kdo od "višjih"?
Z "višjimi" mislim na predsednika vlade/države, ministre, poslance DZ RS in kakšne višje uradnike na ministrstvih.
Prav tako me zanima, če je dotična informacija prišla do varuhinje človekovih pravic.
Prijavljen
Amelie
gost
« Odgovori #53 dne:: četrtek, 20. avgust 2009 ura: 14:51 »

V to zadnjo bistro izjavo se ne bom vtaknila, ker je ne jemljem za naslovljeno name.
(Edit: se nanaša na prejšnji post najdenega.)

Noro oz. tretjerazredno je to, da skušaš zdaj iz tega zanetit politično debato. Pa ti razbobnaj medijem, če se ti da ukvarjat s tem, lahko je sedet za monitorjem in ščuvat društvo in druge. Je samo odločitev članice, ki se je bodla s cariniki, kaj in kako bo ukrepala, če se ji bo zdelo. In pohvale društvu, ker se trudi kaj več izvedeti, da se kaj podobnega ne bi ponovilo.

Koklja, brez skrbi. APji, ADji, Helexi za vsak slučaj, vse je šlo gladko čez mejo (in nazaj). Brez omembe ali kakršnegakoli papirčka.

Prijavljen
najden
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #54 dne:: četrtek, 20. avgust 2009 ura: 15:16 »

lahko je sedet za monitorjem in ščuvat društvo in druge.
OK, pa glejmo tako. Društvo se je v sami stvari angažiralo in poskrbelo za svojo članico. To je dobro!

Nato je društvo skušalo poskrbeti še za svoje ostale člane in od pristojnih hrvaških služb pridobiti informacijo katera zdravila so tam dovoljena in katera ne. Zelo podpiram to.

Nato sem šel na stran, prebral tri novice in še vedno mi ni bilo nič jasno. Šel sem na forum in našel vsaj tri teme o tem. V tej temi sem zasledil, da še vedno ni jasno, kaj se sme peljati čez mejo in kaj ne.

Nato sem pač hotel predlagati drugi način reševanja problema. Ljudje v društvu so zapravili dosti energije, ko so skušali pridobiti informacije na lep, human, človeški način. Pa niso bili ravno uspešni.

Zato je zelo na mestu vprašanje, ki sem ga postavil nazadnje. Kdo od predstavnikov oblasti je bil obveščen. In tudi verjamem, da če bi se kateri med njimi osebno zavzel za problem, bi dobili ustrezne informacije dokaj hitro. Hkrati pa želim apelirati na politike naj sosedom še povejo, da je za bolnike neprijetno, da se morajo izpostavljati na meji. (Dokaz za to je, da mnogi trdijo, da zdravil niso prijavili na carini.)

Bi pa res bil vesel, če bi mi kdo dal informacijo o tem kdo je bil obveščen...
Prijavljen
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #55 dne:: četrtek, 20. avgust 2009 ura: 15:28 »

Pismo je bilo poslamo na:
Zunanje ministrstvo
Konzulat rep. Hrvaške
Ministrstvo za zdravje
Slovenska carina (po navodilu MZZ...hecno, a ne)
Hrvaška carina
Vsem nevladnim organizacijam s področja duševnega zdravja
Objavili radio Capris
Radio Maribor
Časopis Dnevnik

Čakam odgovor MZZ in dogovorjen odgovor od ministrstva za zunanje zadeve Hrvaške. Ko bo kaj oprijemljivega, bomo objavili.
Prijavljen
najden
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #56 dne:: četrtek, 20. avgust 2009 ura: 16:09 »

OK, hvala!

Pridni ste Cool
Prijavljen
najden
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #57 dne:: sobota, 22. avgust 2009 ura: 20:14 »

Pa nadaljujmo Tongue

http://24ur.com/novice/slovenija/zaradi-zdravil-v-zapor.html
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #58 dne:: torek, 06. oktober 2009 ura: 19:53 »

Bogve kako je potem ta oseba rešila problem  Huh?
Tega Hrvati ne bi naredili Angležu ali Nemcu, ker bi jih takoj tožili za veliko denarja in osmešili vso državo. In ministrstvo za zdravje bi takoj poslalo protestno noto oz. ambasada bi prav gotovo posredovala.

Norca se delat takole in ustrahovat psihiatričnega bolnika pa je že več kot svinjarija in mislim, da bi morala ta oseba Hrvaško tožiti zaradi protipravnega 12 urnega pridržanja in zapora,  pa tudi pri globi tukaj je vprašljivo, le od kje jim izračun 70 eu?! Očitno iz domišljije , saj jih nihče ne kontrolira, saj so si kazni kar sproti izmišljali in se nato pač zmenili, očitno odvisno od tega, kako se je ona tisti hip kaj sekirala  Angry

Nima nihče pravice posegati v tvojo intimo kot je, katere bolezni imaš in katera zdravila jemlješ in kakšno zdravstveno kartoteko imaš, tukaj je kršena pravica do varstva osebnih podatkov in tega sosedje nismo mogli vedeti in nihče se ni dolžan v zvezi s tem skrivati, katera zdravila ima in tale njihova 5 dni = 5 tablet, mogoče 10 tablet, to je navadno zajebavanje, neznanje in

Ker je vse zastalo in tudi na hrvaški strani niso znali ničesar odgovorit, gre za samovoljno ravnanje hrvaških obmejnih organov in zato je tožba na mestu, sicer se bo zadeva ponavljala, očitno samo Slovenki, brez skrbi, da ne kakšnim bogatim Rusom ali Nemcem, tega si ne bi upali, ker se bojijo tožb in visokih odškodnin. Sama bi vsekakor tožila in zahtevala odškodnino in vse, zato da se to ne bi ponovilo nikoli več, ker ženska ni storila nič narobe in če bi resnično obstajal kakršnakoli podlaga za ravnanje njihovih carinikov, potem bi odgovori takoj prileteli.Taka samovolja pa mora biti kaznovana in zato vašega humorja na tem mestu ne razumem.
Sicer pa, zakaj bi se mi borili za boljšo in humanejšo "lepo njihovo". Naj se sami borijo.
Prijavljen
scaeva
gost
« Odgovori #59 dne:: sreda, 07. oktober 2009 ura: 00:40 »

Pred dvema letoma so na meji med Hrvaško in Slovenijo dobili enega švicarja pri katerem so našli mamila-potem so ga odvlekli v prostor za zasliševanje,kjer je dobil tudi batine-tožil je slovensko državo na sodišču v Haagu za grdo ravnanje in slovenska država mu je morala plačati 30000e odškodnine-ta novica je bila celo na slovenski televiziji!
Prijavljen
Strani: 1 2 [3] 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar