FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 23:11

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Razočarana  (Prebrano 2821 krat)
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 87

« dne:: petek, 10. julij 2009 ura: 15:47 »

Pozdravljeni!
Teče že četrti mesec, odkar ne jem več adjev. Uživala sem jih 2,5 leti, veliko delala na sebi... dobila sem jih pri osebni zdravnici zaradi paničnih napadov z depresijo.  Preden sem prenehala z adji sem obiskala psihiatra ( prvič)  on pa mi je na podlagi razgovora postavil diagnozo generalizirana anksioznost. ker sva se z možem odločila za naraščaj, mi je psihiater svetoval opuščanje adjev, kot terapijo pa sproščanje in suport.
Zelo sem bila vesela in dobro mi je šlo. V tem času sva se odpravila na dopust in bolj se je bližal koncu, bolj sem razmišljala kako bo spet v službi.no in vrnitev v službo je bila pika na i. dvakrat pred spanjem sem doživela panični napad. sedaj se mi pa vsako jutro dogaja, da mi postane kar slabo, imam mravljince po rokah... potem pa nekaj časa globoko diham in se skuliram do te mere da grem v službo. moti me in razočarana sem. javascript:void(0); prosim vas pomagajte mi z vašimi nasveti.
kaj lahko še storim? ali bo to stanje prenehalo ali bom morala ponovno začeti z zdravili? kakšne so vaše izkušnje?
najlepša hvala, vsak odgovor mi bo zelo veliko pomenil jok     
Prijavljen
Yang
gost
« Odgovori #1 dne:: petek, 10. julij 2009 ura: 16:07 »

Teče že četrti mesec, odkar ne jem več adjev. Uživala sem jih 2,5 leti, veliko delala na sebi... dobila sem jih pri osebni zdravnici zaradi paničnih napadov z depresijo.  Preden sem prenehala z adji sem obiskala psihiatra ( prvič)  on pa mi je na podlagi razgovora postavil diagnozo generalizirana anksioznost. ker sva se z možem odločila za naraščaj, mi je psihiater svetoval opuščanje adjev, kot terapijo pa sproščanje in suport.

Kakšno psihoterapijo si pa imela, če sploh?
(praviš da si veliko delala na sebi in kot terapijo sproščanje in support - torej, če prav razumem, to ni bila ravno prava psihoterapija ampak bolj tko kot neka samopomoč)

Sicer pa, na kratko, nasvet bi bil, da si čimprej poiščeš strokovno pomoč - kakšno dobro psihoterapijo.

In če stranje še ni prehudo potem tudi zdravila oz. AD-ji morda niso potrebni.
« Zadnje urejanje: petek, 10. julij 2009 ura: 16:25 od Yang » Prijavljen
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: petek, 10. julij 2009 ura: 16:23 »

Psihoterapija samo pri klinični psihologinji. Bila sem trikrat. Je rekla da sama prepoznavam neustrezne vzorce in jih ustrezno spreminjam... suport - samo od članov moje družine. sproščanje v naravi, ob knjigi pa tudi priročnik in zloženka tris.
zadnjih deset let sem imela zelo stresno življenje ( smrt starša, drugih sorodnikov in rak pri možu), takrat, ko se mi je ta bolezen zgodila sem videla, da sama ne bom mogla. na srečo in sreča, da imamo zdravila. jemala sem asentro 50 mg na dan. 
sedaj sva se pa odločila da bo čas za družino. res pogumno, načrtno sem prenehala z zdravili.
sedaj pa počasi izgubljam pogum.
Prijavljen
Yang
gost
« Odgovori #3 dne:: petek, 10. julij 2009 ura: 16:34 »

Ja, ni čudno, da ti ne gre, ker takole se pač ne dela - tablete in samo 3x (v 2,5 letih) pri klinični psihologinji - takole se v zdravstvu, na žalost, na hitro znebijo ljudi, dajo jim tablete, pa neki malga še povejo, kakšno knjigo, pol pa "adijo" in znajdi se sama.

Pa še to je potrebno vedeti, da tablete same po sebi, brez psihoterapije, nič ne pozdravijo.
Tablete so samo pripomoček, da te "dvignejo" in pomagajo, da lahko lažje zaživiš. Kar pa pomeni, da če nič ne napreduješ v psihološkem smislu (psihoterapija oz. "predelovanje" psih. težav), da ob prenehanju jemanja, se lepo vse "vrne" (kar od psih. težav ni bilo "predelano").

Zate bi bila gotovo najbolj koristna in učinkovita psihoterapija, ki pa je dolgotrajnejši proces in je potrebna nekje 1x ali pa kdaj celo večkrat tedensko (ko je hudo) po 1h.
Za tvoje težave je to po mojem mnenju nujno, saj brez redne terapije, se take težave ne da reševati in trajno odpraviti, saj, kot sama doživljaš, se ti "vračajo" oz. se ponavljajo, ker očitno da vzroki ostajajo.

Sicer pa če si kje iz bližine Ljubljane, pridi v torek na LJ. skupino za samopomoč od tega foruma.
Skupino vodi terapevtka, tako, da ti lahko še ona kaj svetuje.
« Zadnje urejanje: petek, 10. julij 2009 ura: 16:55 od Yang » Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #4 dne:: petek, 10. julij 2009 ura: 16:47 »

Draga moja rojstnodatumska sotrpinka. 22.06. sesmejem jok Razumem kako ti je. Zadnjih 10-11 let tudi meni bogovi niso bili naklonjeni. sesmejem  
Počasi se bom morala sprijazniti, da čisto skulirana ne bom nikoli, ker sem preobčutljiva (če me kdo grdo pogleda), a sedaj vsaj počnem marsikaj, da se približam svojemu idealu mirnosti in si zavestno ukažem. DOSTI!

jona...se družiš z ljudmi? Občutek imam, da sta si z možem bolj edina družba. Moraš ven med ljudi. Tudi na silo. Ne tiste iz službe. Druge. Pa masaža. Sprostitvena. Ene sem bila deležna 4x...medvedja hoja. Ne morem povedati koliko mi je pomagala. Ko si bom lahko finančno privoščila, bo to moje dopolnilno zdravilo. Lahko se je naučita z možem. Obema bi prav prišlo. Oba sta dosti pretrpela. Čas je da se osvobodita strahov in načrtov. Naj življenje prinese kar pač bo.

Občutek imam, da se bo en krat ko dobiš dojenčka vse uredilo.   oki

Dan Brown in Meryl Streep sta tudi rojena 22.06...kreativca. oki

Tudi jaz bom prišla na skupino ta teden. Čas je, da se vrnem h koreninam. sesmejem

« Zadnje urejanje: petek, 10. julij 2009 ura: 16:58 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: petek, 10. julij 2009 ura: 16:53 »

o alexx, jočem ob tvojem odgovoru ( od sreče). javascript:void(0);
imava družbo, še preveč. moja služba je taka, da sem skoz med ljudmi.
v družbi pa sem zanje " največja faca".
vse najboljše tudi tebi!!

glede psihoterapije: potrebujem koga iz okolice celja ali velenja, ljubljana je predaleč.
Prijavljen
Yang
gost
« Odgovori #6 dne:: petek, 10. julij 2009 ura: 16:57 »

glede psihoterapije: potrebujem koga iz okolice celja ali velenja, ljubljana je predaleč.

Pridi v ponedeljek na Celjsko skupino za samopomoč.

Citiraj
Celjska skupina za samopomoč bo v ponedeljek 13.7.2009, Ob 18.00 uri.
Lokacija: v prostorih Zavoda za zdravstveno varstvo Celje, Ipavčeva 18 ,vrata, nasproti glavnega vhoda v Zavod.

Vabljeni !
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #7 dne:: petek, 10. julij 2009 ura: 17:01 »

v družbi pa sem zanje " največja faca".

Potem sva si pa res podobne. Tudi jaz sem vedno bila glavni smejko. V srcu pa... jok
Ampak zmogle bova.

Pojdi na skupino v Celju. Lost jo vodi. Garantiram ti, da bo nucalo.  oki
Prijavljen

alexx Afro 
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sobota, 11. julij 2009 ura: 11:58 »

Kako pa izgleda takšno srečanje? bom poskušala priti.
danes mi je slabo, že celo jutro. čeprav je vikend in sem doma. skoz nekaj delam, da bi se zamotila, samo slabo mi je ful. o kako me mikajo zdravila...
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar