FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 14. februar 2026 ura: 14:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: PANIČARJEV ZDRAVSTVENI LEKSIKON  (Prebrano 53175 krat)
Ribica06
gost
« Odgovori #80 dne:: sreda, 10. april 2013 ura: 01:09 »

Jaz imam kar veliko tega...

izvenciklična krvavitev - rak na maternici ali MV (izkazalo se je, da je šlo za ovulacijsko krvavitev, vsi izvidi bp)
bolečina pri jajčnikih - rak na jajčnikih (v resnici ni bilo nič, spet nekaj, kar sem sama sproducirala)
zelo mehko blato (ne driska) - rak na črevesju
bolečine v žlički - rak na trebušni slinavki (ultrazvok celotnega trebuha je bil bp)
temno znamenje - maligni melanom
mravljinci - multipla skleroza (mravljince vedno dobim, ko pomislim na to)
omotica - multipla skleroza, tumor v glavi (do omotice pri meni pride, kadar se sekiram zaradi drugih boleznih...VEDNO)
bolečine v mišicah brez razloga - ALS (raje ne berite, kaj to je) sesmejem sesmejem sesmejem sesmejem
glavobol - tumor v glavi, jasno (CT brez problemov)
lulanje večkrat kot ponavadi - sladkorna bolezen (prejšni teden sem bila prepričana, da imam sladkorno in me je seveda skos lulat in skos sem imela suha usta).

Zadnja, ki se je ne morem znebit...
BOLEČINA NA HRBTU - rak požiralnika.
No, ta zadnji mi ni smešen, ker dejansko mislim, da to imam.
Tako.

Heheheehhe, veš kako si me nasmejala s tistim ALS- raje ne berite, kaj to je Smiley))))
Prijavljen
Adan
gost
« Odgovori #81 dne:: sreda, 10. april 2013 ura: 11:07 »

Lep pozdrav vsem. Vidim, da nas je tukaj kar nekaj podobnih, čeprav sem jaz zdaj v takšni situaciji, da res več ne vidim izhoda. Moj strah verjetno izvira iz mladih let, ko sem kot majhen otrok imel srčne težave in niso vedeli, kaj bo z mano, ampak sem preživel in od takrat težav več ni bilo. S prvimi zamišljanji o vseh mogočih boleznih sem se znašel na koncu osnovne šole, ko sem opazil povečano vratno bezgavko in poguglal da to pomeni maligni rak. Od takrat naprej me je panika, ampak živim še zdaj 10 let po tem, tako da očitno tam ni bilo nič narobe. Ob koncu srednje šole sem dobil skoraj vse znake raka na modih in sem se (kljub temu da je ta rak najbolj ozdravljiv) že videl v krsti. Od takrat naprej je bilo samo še huje. V študentskih letih (na začetku) sem imel probleme z odvajanjem in seveda je stric google ob simptomih pokazal na sum raka na črevesju. Paničen sem odšel k študentski zdravnici, ki mi je v smehu dejala, da ne smem takoj pomislit na najhujše in ugotovila da imam hemeroide. No v začetku tega leta so se mi začeli pojavljati mravljinci in vsi veste, google takoj pove , multipla skleroza. Kar naenkrat sem imel vse znake multiple skleroze, ki se mi občasno pojavljajo še danes. Vsake toliko se mi ob gledanju v računalnik malo zamegli (kar sem se tolažil in pripisal da zaradi trenutnega stanja brezposelnosti presedim po cele dneve na računalniku) in vsake toliko me je ko sem vstal malo zaneslo. Seveda sem prebral, da je to eden znakov značilnih za multiplo in od takrat naprej me pogosteje zanaša. Dobil sem tudi nekaj ostalih znakov, ampak ok. Prejšnji teden sem zbolel in začel se je rahel glavobol. Itak spet človek pogugla in najde možganski tumor (vsi vemo, da je to neozdravljivo). Od takrat naprej imam delne simptome zapisanega, jutranji glavobol in rahla slabost (kar sicer pripisujem prehladu, ampak mislim, da se s tem samo tolažim), res je da se ob glavobolu pojavljajo še druge značilnosti, ki so bolj značilne za tenzijski glavobol kot za možganski tumor ampak vseeno. Seveda me zdaj grabi panika, ker imata multipla in možganski tumor kar nekaj podobnih simptomov, in prišel sem že tako daleč, da razmišljam v smislu, upam da je multipla, samo da ni možganski tumor. Čutim kot da nekaj ni ok, ampak po eni strani si govorim, da je to spet moja panika in da v vsem vidim najhujše, ali pa je tokrat resnično kaj hudega. In moti me ker ne morem normalno razmišljat čez dan, niti si iskati nove službe, ker preprosto nisem sposoben
Prijavljen
pipi :D
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 554

« Odgovori #82 dne:: petek, 12. april 2013 ura: 17:35 »

dragi adan

prenehaj s tem početjem. ker boš po čedalje bolj "bolan". jaz sem znala družinski zdravstveni vodnik na pamet. Wink

sedaj tega ne počnem več in veš,kaj sem najbolj zdravo bitje pod soncem Wink
Prijavljen

pipi Grin

Lahkovernost, ubija.
*Lily*
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 114

« Odgovori #83 dne:: ponedeljek, 01. julij 2013 ura: 09:22 »

Pozdravljeni sotrpini!

Naj vas potolažim, da tudi ozdravljeni strahci (že 4 leta brez ad-jev) občasno doživljamo grozne samodiagnoze. Že tri mesece me občasno boli glava ob sklanjanju ali pa če sem ves dan na nogah... Vzrok so malce poškodovana vretenca (uradno). Ampak panik ostane vedno panik po duši in ni ga zlomka, da sem si ob glavobolu postavila... saj veste kakšno diagnozo zvizgam. In po tej samodiagnozi sem dva tedna živela v premišljanju ali naj se odločim za kemoterapijo ali za kakšno alternativo. Pa razmišljanje o tem komu bo hudo in komu ne, ko bom umrla... Mislim!!! Halo!!!??? In v teh dveh tednih sem shujšala za 5 kg. Valda, če pa sem tok razmišljala, da tudi jest nisem več imela časa. Ampak izguba teže je zame takrat pomenila, da sem si postavila pravilno diagnozo... Torej potrjeno - tumor na možganih...

To je trajalo vse dokler nisem zavestno ustavila mojih "bolnih" misli in se odločila, da živim naprej. In vse je spet ok. Občasne glavobole in boleče, oteklo vratno vretence pozdravim tako, da za pol ure ležem na kavč  in se sprostim. In bolečina mine. Naj povem, da sem v teh štirih letih, ko sem brez ad-jev imela še nekaj takšnih groznih samodiagnoz ampak slej ko prej se prepričam, da nisem ravno dober zdravnik-diagnostik in da se mi ne izplača obremenjevati z mojimi "strokovnimi mnenji".

Topel objem in lep pozdrav vsem paničarjem  rozicodam. Lily.

Prijavljen

Zdrava pamet je samo skupek predsodkov. (Einstein)
številka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 203

Zdaj sem človek, ne več številka.

« Odgovori #84 dne:: sobota, 06. julij 2013 ura: 18:32 »

Za depresijo in panično motnjo je značilno, da nas navdajata s črnimi mislimi. V mnogih, če ne že kar v vseh situacijah, vidimo le najbolj črn scenarij. To velja tudi za tiste najbolj mile bolezni in  bolečine. Pa naj vam zaupam moj zdravstveni leksikon, ki je v času moje depresije in panike čisto na poseben način določene simptome opredelil kot znak bližajoče se hude bolezni. Pa ne vzemite te teme kot ustrahovanje, vzemite jo kot nekakšen priročnik o tem kaj vse lahko paničar ustvari s svojo bujno domišljijo.

ZDRAVSTVENI LEKSIKON PANIČARKE LILY
mravljinci v roki (roka mi je zaspala) = bližajoča kap
glavobol = tumor v možganih
zadihanost, zasoplost = rak na pljučih
hitro bitje srca = bližajoči se infarkt
jok = jutri grem v psihiatrično bolnico in nikdar več me ne bodo izpustili ven

No, to je le nekaj stavkov iz mojega paničarskega zdravstvenega leksikona. Kakšen pa je (ali je bil) vaš zdravstveni leksikon?

Moj leksikon ni ravno zdravstven, je pa zapuščen. Namreč, vsi moji napadi panike imajo samo eno vsebino - ostal bom sam v daljnjem kraju, od koder ni lahke vrnitve. Zato me je strah hoditi na izlete in na potovanja sam. Raje grem v skupini.
Prijavljen
aljazm
gost
« Odgovori #85 dne:: sreda, 16. oktober 2013 ura: 22:26 »

Se prav nasmejem, ko vidim sam sebe v tem, kar  napišete!  clap
 Moj leksikon Cheesy

Jutranje prebujanje telesa- telo se pripravlja na smrt  seznojim
Ko se česa ne spomnim- demenca
Ko se zarečem ali ko mi trzne roka- tumor ali kap
V polspanju, ko nam po glavi hodijo nesmiselni stavki: psihoza, shizofrenija ( v družini je nimamo  zardevam)
Bližajoči se napad panike v javnosti : direktno me bodo poslali v PB Begunje, nikoli ven, nato bom storil samomor  Shocked   ne
pik čebele ( mimogrede začel sem čebelariti) - anafalaktični šok, zadušitev
arašidi, morski sadeži- anafalaktični šok, zadušitev
težko dihanje( soparno vreme)- pljučna embulija
nenadna bolečina v glavi- anevrizma

Skratko, ko pišeš tu, se smeješ samemu sebi in si misliš: sem res tako naiven! ?
Lepo se imejte
LPAljaž
Prijavljen
tinkibinki16
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 105

« Odgovori #86 dne:: nedelja, 20. oktober 2013 ura: 12:33 »

Še ena nova:-) trzanje misic v trebuhu : kljub redni menstruaciji =  nosečnost  clap
Prijavljen
sabinch00
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 27

« Odgovori #87 dne:: ponedeljek, 21. oktober 2013 ura: 12:30 »

prazna glava- daje me demenca, izgubila bom spomin
občutek teže v prsih- prenehala bom dihat
ko sem zunaj ne vidim ljudi- strah me je da mi nihče ne bo znal pomagat če bo kaj narobe z menoj
kepa v želodcu- notranje krvavitve
cmok v grlu- rak
špikanje v glavi- strdek
in še se kaj najde... pomisli
Prijavljen
Lado
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 238

« Odgovori #88 dne:: ponedeljek, 21. oktober 2013 ura: 13:23 »

TA NORI VRTILJAK ZDRAVIL

Zdravniki in farmacevti med vami zelo dobro vedo, kaj je vrtiljak

zdravil. To je vrtiljak, na katerem se ni preveč priporočljvo znajti,

kajti ko si enkrat na njem, je sila težko izstopiti ... In čim

starejši smo, tem bolj postaja ta vrtiljak nevaren. In pogost. In nor.

Vzemimo na primer Janeza. Janez je dokaj zdrav 50-letnik, ki nima

posebnih zdravstvenih težav. Na sistematskem zdravniškem pregledu pove

zdravniku, da mu včasih malce ponagaja prebava ... in zdravnik mu

napiše recept za zdravilo famotidin, ki »pomaga« proti slabi prebavi.

Na videz povsem nedolžno zdravilo. Toda Janez žal ne ve, da famotidin

povzroča bolečine v sklepih. Slednje postajajo vedno hujše in vse bolj

moteče, zato začne Janez jemati paracetamol, da si bolečine olajša.

Tudi paracetamol se mu zdi docela nenevaren, saj je na voljo brez

recepta.

Še vedno pa se počuti slabo oziroma se zdaj počuti še slabše. Postane

depresiven, kar je prav tako stranski učinek famotidina. Toda Janez

tega ne ve. Prav tako je stranski učinek famotidina to, da mu nenadoma

začnejo rasti prsi, težave pa ima tudi s potenco. To dvoje njegove

depresije zagotovo ne olajša. Janez, ki je z razpoloženjem vse bolj na

psu, prebere, kako zelo zdravo naj bi bilo rdeče vino. Zato vsak dan

pri večerji zvrne kakšen kozarček, včasih pa še pri kosilu. Zakaj bi

si vino omejeval, če je pa zdravo? Pa še razpoloženje mu popravi.

Vendar pa se Janez ne zaveda, da paracetamol v kombinaciji z alkoholom

lahko hudo poškoduje jetra. Poleg tega so njegova jetra močno

obremenjena že zaradi prvega zdravila, famotidina, tako da se te

poškodbe kaj hitro spreminjajo v kronične. Jetra so sicer organ, ki se

izjemno hitro obnavlja in je v nekaj tednih že popolnoma regeneriran.

Vendar tudi jetra ne zmorejo delati čudežev, če morajo nenehno

razgrajevati tuje sintetične snovi in alkohol. Zato jetra (ki

opravljajo v telesu nad 400 funkcij) v tem stanju nenehnega stresa

kmalu omagajo in prenehajo učinkovito izvajati detoksifikacijo

organizma. Posledice so takojšnje in uničujoče, zlasti za imunski

sistem. Janezovo telo, ki ne zmore več presnavljati strupov, postane

nemočna tarča raznih okužb.

Zato mu zdravnik predpiše antibiotike.

Antibiotiki zadajo Janezu najhujši udarec od vseh, saj mu dokončno

sesujejo že tako načeti imunski sistem. Obenem poškodujejo tudi

njegova prebavila ter omogočijo razrast kandide. Zdaj ima Janez žal

tudi že kronično vnetje sinusov; zanj mu zdravnik predpiše zdravilo

proti alergijam-antihistaminik, katerega neželeni stranski učinek pa je, da Janez

kmalu postane tudi vzkipljiv in razdražljiv. Pri tem seveda to

zdravilo, antihistaminik, alergij prav čisto nič ne zdravi, le

blokira  njihove simptome. Pa še to le v 40 do 60 % primerov, kajti

alergije povzročajo tudi druge snovi in ne le histamin. Hkrati so

protialergijska zdravila znana po številnih stranskih učinkih, Tako

ima Janez zdaj še glavobole, zvišan holesterol in motnje srčnega

ritma. Pogosto ga stiska v prsih, nenehno se znoji, povrnile pa so se

tudi prebavne težave, kajti antihistaminik mu je povzročil vnetje

želodca. Janez tudi velikokrat bruha, njegov krvni sladkor je precej

povišan, ima nenormalno krvno sliko in težave z uriniranjem, zadnje

čase pa opaža še, da ima motnje pri koordinaciji gibov in svojega

telesa ne obvladuje več popolnoma. In tako naprej ... in naprej.

Pravzaprav v njegovem telesu ni več stvari, ki bi delovala normalno.

Uradna medicina, v vsej svoji krasoti in veličastnosti.

Verjetno vsak od nas pozna nekaj takšnih Janezov, ki so se zelo hitro

spremenili v razvaline. Psihične motnje, izpadanje las, težave z

dihanjem, ustne afte, zvišanje telesne teže, nenormalnosti v EKG-ju,

okvare vida, gomazenje po telesu, pordelost kože, nočne more,

osebnostne spremembe, samomorilne misli ... vse to je »normalno« in

»sprejemljivo«, dokler »koristi prekašajo tveganje«. Obstajajo pa še

tudi taki stranski učinki, ki jih zdravnik nikoli ne vidi. N.pr., žena

Janeza zapusti, ker ne more več prenašati njegovih izbruhov besa in

nenormalnega vedenja. Otroci so se mu odtujili, morda bo izgubil tudi

službo, saj je nenehno na bolniški, ko je na delu, pa se nanj ni

mogoče več zanesti. Vse zaradi nepomembne težavic s prebavoe, ki bi se

dala zlahka urediti s kakšnim čajem ali zeliščnim pripravkom, če bi se

Janezov zdravnik (ali Janez sam) na to seveda spoznal.

Ne zanašajte se na druge, zanesite se nase in na svoje telo.

Privoščite mu hrano - tisto naravno in brez črtnih kod ... Privoščite

mu zdravje.

Toliko o naših čudežnih zdravilih in ko mislijo-mo da taaako veliko vemo o zdravilih  pa lep pozdrav
Prijavljen

Nikoli ni tako, da nekako nebi bilo
maja_tolovaja
gost
« Odgovori #89 dne:: nedelja, 16. februar 2014 ura: 17:04 »

-vnetje obnohtne kožice (ko si odtrgaš ali zgrizeš kožico ob nohtu pa se ti zagnoji)-vnetje se mi bo razširilo na kosti in bom umrla zarad sepse ali pa izgubila prst
-boleč zob-postala bom stara škrbasta baba brez zob ker mi bodo mogli zobe (ne samo enga,ker se bo vnetje itak tako razširilo sesmejem) izpulit
-hitro bitje srca-ziher mam neko neozdravljivo bolezen srca in bom umrla predčasno al me bo pa kap
-potenje- ves živčni sistem mam v k in mi ni pomoči, v tistem trenutku se vidim kako me ljudje gledajo čudno (prav vizualiziram), kak sem bolana konstantno, ker se prehladim zarad prepiha, in strah da bom dobila glivice po celem telesu
-če se česa ne morem spomnit-se kar začnem obtoževat zakaj sem tako neumna, in da bom dementna
-zdravila in kajenje-demenca,rak,kap..
-preskakovanje v kolenu-slabe vezi imam,ziher mam že hrustanec obrabljen,rabla bom protezo katere moje telo ne bo sprejelo, ali bo pa na operaciji šlo kaj narobe
-ko se pogovarjam o porodih,nosečnostih in otrocih vidim samo strah pred psihozo in shizofrenijo ali pa močno depresijo, ki me popade že med nosečnostjo, vidim kak me spet filajo z tabletami in kak sem nesposobna skrbet za otroka, al pa da otroka ne bom mogla imet rada zarad vsega tega (tega se izredno bojim!mi že gre na jok seznojim).. pa da me bo partner zapustil zarad tega
-ko jem v kitajski: trebušna viroza
-zadnjič sm se zaskalila pa sem potem že vidla sebe kak sem možgansko čist v k ker bom tetanus dobla (sem se spomnila ob prebiranju teme) in da ne bom mogla niti sama na wc..bla bla bla
-včasih ponoči ne vidim dobro na eno oko,oz. samo temo-multipla skleroza
-astmatični napad-rak pljuč (nehala kadit zarad tega)
-ko mam panični napad-da sem zmešana ker ne morem videt stvari jasno
-če povem kaj napačnega- itak me ne marajo
-če se mi zdi da uporabim napačen ton glasu-bodo ljudje razumeli da nisem želela bit nesramna
-glavobol-zbolela bom in bom rabla vsaj dva tedna da se poberem in potem vidim vse posledice v zvezi s tem:si mislim itak sem samo bolana,od življenja nimam nič
-ker nimam rednih menstruacij-nikoli ne bom mogla met otrok,vedno bom mela akne
-ko nekdo kašlja se že vidim z pljučnico doma (ponavadi se to zgodi z razliko od ostalega)
-če kdo pove kaj novega,neznanega-obtoževanje da sem neumna,nerazgledana in da tega ne bom nikoli mogla nadoknadit

« Zadnje urejanje: nedelja, 16. februar 2014 ura: 17:27 od maja_tolovaja » Prijavljen
barbara
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 195

« Odgovori #90 dne:: četrtek, 20. februar 2014 ura: 15:49 »

Pozdravljeni,

meni je tudi smešno, ko to vse berem in se najdem v vsem Smiley ... kljub temu bom napisala še moj leksikon, prej ko nisem toliko googlala ni blo tak hudo, ker zdaj je res vseeee diagnoze, tudi tiste res najbolj nepoznane, možno najt tu na netu.
Trzanje veke - ali kap ali multipla skleroza
Glavobol - tumor, kap, meningitis
Vročina - full huda infekcija
Mravljinčenje - kap ali multipla skleroza
tiščanje v prsih, palpitacije - infarkt
mravljinci po glavi - anevrizma, tumor, kap
nisem čutila enega dela narta - zagotovo je t zaradi kapi ali pa multipla (dejansko je šlo za blag išias)
bolečine v ledvenem delu - vnetje ledvic
kašelj - zagotovo ni samo prehlad ampak bo pljučnica
omotica ali vrtoglavica - kap, multipla, tumor (vratna hrbtenica ali stres ziher ne:))
takih simptomov je miljon ... aja, da ne pozabim, med, oreščki, morski sadeži, piki čebel, tablete ali analgetiki ali antibiotiki, za vse me skrbi,da bom dobila alergijo in sicer v obliki anafilaksije ... pa ko sploh nikolinisem imela alergije, razen na primotren malo pikic po rokah :/ ... grozno je živet v takem svetu, začaranem krogu ... kdaj bomo prišli ven iz tegA ?Sad
Prijavljen
limoncka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #91 dne:: sreda, 23. april 2014 ura: 23:52 »

Haha zanimivo, a smo vsi depresivci hipohondri?  sesmejem

Jaz sem bila brez zdravil skozi pri zdravniku (no saj zdaj sem tudi, a malo manj).. zaradi takih in drugačnih nepojasnjenih bolečin. Pa se je skoraj vedno izkazalo, da je vse v redu. Je pa zanimivo, da ko je bilo potem RES nekaj narobe z mano, pa mi ni nihče verjel  sesmejem Dokler ni zdravnik potrdil.
Prijavljen
ARMELA
gost
« Odgovori #92 dne:: petek, 25. april 2014 ura: 07:34 »

Oh zanimivo branje teh vaših prispevkov in vsaj ena stvar, ki me je po dolgem času spravila majčkeno v smeh.
Jaz imam obratno težavo. Nobena stvar se mi ne zdi dovolj resna za obisk zdravnika in ko se končno pojavim pri njem tuli name, kje hodim tako dolgo. REci in piši, v enem letu sem petkrat zbolela za pljučnico, nujno moram dajati bris materničnega vratu (imam že spremembe celic) pa me je ginekologinja morala poklicati štirikrat, da sem sploh pristala na to, da mi da vsaj datum pregleda (pa nisem prepričana, da bom šla). Edini zdravnik h kateremu grem vsake štirinajst dni je moja psihiatrinja.

Odkar sem zbolela za depresijo imam občutek, da itak  umiram. Ampak tega si želim, ker ne morem prenašati hudega stanja, ki ga depresija prinese.
Prijavljen
tinkibinki16
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #93 dne:: torek, 29. april 2014 ura: 12:38 »

Pozdravljeni paničarji, stari in mladi, veliki in suhi, okrogli in debeli,...!

Res je, da zelo malokrat pokukam na to spletno stran, če pa mi le uspe, poiščem meni najbolj zanimivo diskusijo in to je seveda paničarjev zdravstveni leksikon. Mogoče bi ga lahko še posodobili in naredili diagram poteka simptomatike naših namišljenih bolezni Wink

Večino časa sem v redu, zato tudi nisem prisotna na forumu. Mislim, da je to nefer do drugih, ker vem, da ko si v krizi, iščeš samo pozitivne izkušnje. In najbolj te zamori, ko vidiš, da se ne objavlja veliko pozitivnih rezultatov posameznikov, ker slovencelni znamo samo jokat. In ker nas je večina takih, prihaja do izkrivljenosti podatkov in izgleda, kot, da če si enkrat noter v tej paniki, ni mogoče več iti ven. Vendar to ni res!!!! Jaz in najbrž velika večina obiskovalcev te strani, ki se ne ukvarja več toliko s temi anksioznimi mislimi.

Ne morem pa rečt, da nimam več butastih neracionalnih misli, a priznati moram, da jim ne nasedam več v taki meri. Malo se pozabavam z mojo simptomatiko, ker sem seveda ultra dober zdravnik diagnostik. Sam da ne boste mislili,da sem preveč dobro, vam tudi povem, da včasih še vedno poslušam moj neracionalni um in nasedem diagnozi, ki izključuje možnost preživetja na daljši rok.

In seveda imam novo izpeljanko moje bujne domišljije:
Začela me je peči nožnica (ob enem povem, da sem šla na kolo po doooolgem času), posumila na glivice, kupila Canesten, ki ni pomagal, šla na samoplačniški pregled vode, ker stane samo 5 eur in vidiš vse (tutto BP), nato kupila vse možne kreme, ki res niso poceni (1 stane ku 3 pregledi). In do česa sem prišla? Ker je stanje nespremenjeno oziroma za malenkost bolje, sem pomislila, da imam bogve kako tvorbo nekje v bližini rodil-mehurja (seveda katastrofiziram) in da mi to povroča težave.

In danes se spominim na paničarjev zdravstveni leksikon, pogledam nazaj, kaj vse smo že sproducirali v svojih možgančkih in verjamete ali ne, da se počutim že bolje.  clap
Čeprav skeli lih tolk ku prej zvizgam

Zdaj pa čau mjav, živel prvi maj!
Prijavljen
katja_
gost
« Odgovori #94 dne:: ponedeljek, 05. maj 2014 ura: 20:44 »

Gres do ginek.in stvar resena....
Prijavljen
Akira
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 180

« Odgovori #95 dne:: torek, 06. maj 2014 ura: 09:04 »

Ja res je . Ta prava tema, paničarjev zdravstveni leksikon.  sesmejem

Sama sem bila nekaj časa ista. Še lasne mešičke sem čutila kako mi rastejo in , da mi bodo lasje izpadli  tko. Da o bitju srca ne govorim, mravljinčenje telesnih udov in vsem ostalem kaj pride zraven. Ob računalniku( ker tudi veliko časa preživim pred njim) pa se tudi meni včasih zvrti ali zamegli pred očmi. To se ti dobesedno res lahko zmeša. Bom rekla, da so neka obdobja, ko mislim na te stvari in so takšna obdobja ,ko jih ignoriram. Sedaj mislim, da jih kar dobro rešujem.

Je pa res, da je treba te leksikone (in internet ) vse dati vstran ( po nasvetu osebnega zdravnika), saj vse kaj prebereš že misliš, da imaš to bolezen.

Vse dobro želim vsem nam paničarjem. rozicodam Mislim, da nam bo en krat uspelo, takrat se bomo še samo smejali temu kar se nam sedaj dogaja.  pomezik
Prijavljen

The quality of your life is determined by quality of your thoughts.
nora
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 95

« Odgovori #96 dne:: ponedeljek, 26. januar 2015 ura: 07:58 »

Žiu!  Smiley

No, v zahvalo Pumi, sem odkrila tole temo. Pa vidim, da ni več prav zelo obiskana. Pa sem se vseeno odločila, da pristavim svoj piskerček Smiley

Moj leksikon:

mravljinci - multipla;
odreveneli udi - multipla;
nemirne noge - krvni rak, mogoče ščitnica (ni tako aktualno, ker se pozdravi oziroma se od tega ne umre);
meglen vid - očesni nevritis, torej multipla;
omotica - multipla;
glavobol - multipla;
prebavne težave - rak na prebavilih (pa vem, da imam prebavne alergije)

pa verjetno še kaj, pa se zdaj ne spomnim.

No, trenutno sem očitno specialist za multiplo.

Vse lepo strahci  rozicodam
Prijavljen
tinkibinki16
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #97 dne:: petek, 15. maj 2015 ura: 14:49 »

Ojla vsi skupaj.
Da malo obudim temo, katero še kdaj pa kdaj obiščem, ker mi je pri srcu.
Jaz sem vglavnem v redu, ampak ko pride prečastita gospa viroza na obisk, se še kdaj odvzovem z vso jakostjo, da se spomnim, kako anksa izgleda. Vmes res pozabim na to. Uglavnem ni druge, kot , da jo sprejmeš in jo pustiš da te objame in nehaš mislit . Imam pa nov občutek votle glave. Misel: na sploh nisem več jaz Wink
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #98 dne:: ponedeljek, 15. junij 2015 ura: 08:02 »

Uglavnem ni druge, kot , da jo sprejmeš in jo pustiš da te objame in nehaš mislit .

clap clap clap clap clap
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
*Lily*
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 114

« Odgovori #99 dne:: ponedeljek, 15. junij 2015 ura: 21:07 »

O, kok lepo, da ta tema še živi!!! Ne morem verjeti, že  šest let je minilo!!! Sicer sem že kar nekaj let brez ad-jev ampak včasih pa še "namozgam" kakšno lovsko.

Februarja me je bolelo grlo. Gremo k zdravniku. Diagnoza: angina. Antibiotiki, pet dni. Grlo neha bolet tretji dan. Dva dni po koncu antibiotične terapije pa spet. Boli grlo. K zdravniku. Spet antibiotiki. Tokrat drugi in močnejši. Sploh ne primejo. Sedem na kavč in globoko, globoko premišljujem o mojem grlu. Antibiotiki ga ne pozdravijo... Verjetno sem na smrt bolna... Verjetno sem na smrt bolna... To svojo diagnozo zaupam tudi mojemu lubiju, ki se le prime za glavo in globoko vzdihne... In po nekaj minutah prepričevanja same sebe v smrtno bolezen - panični napad - po sedmih letih! Mojmu dedcu se je čist strgal. Točno je vedu, da bom "namozgala" nekaj smrtonosnega in si "pričarala" panični napad. Jezen je bil kot hudič. Potem pa se je le spomnil, da v takšnih trenutkih najbolj pomaga, da me poleže na kavč, leže za mano, me objame čez trebuh in čaka da me mine. In je minilo. Na koncu je zdravnik ugotovil, da imam mononukleozo.

Sam tok, da veste, da tudi ozdravljeni paničarji še znamo "pričarat" paniko.

Lp in topel objem vsem sotrpinom. Lily.
Prijavljen

Zdrava pamet je samo skupek predsodkov. (Einstein)
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar