|
LostOneFuture
|
 |
« Odgovori #100 dne:: sreda, 17. junij 2015 ura: 00:03 » |
|
lily, lepo slišati da si toliko časa brez napadov, jaz sem trenutno tudi ok, zadnji panični napad sem imela lani jeseni, in upam da bom čim dlje brez sicer sem sedaj vredu, čeprav se nenehno gibljem na tisti meji da me v kaj nazaj ne potegne, OKM me včasih hoče oplaziti, tudi anksioznos, a se ne dam, redno vadim in mi uspeva biti brez resnih težav. upam da boš munonukleozo dobro in hitro prebolela. drži se 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
*Lily*
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 114
|
 |
« Odgovori #101 dne:: sreda, 17. junij 2015 ura: 15:53 » |
|
LostOnFuture, hvala za lepo željo o ozdravitvi. Mononukleozo sem dobila že februarja in sem bila marca že iz najhujšega ven. Dva meseca sem po stopnicah še malo bolj sopihala, imela povečano vranico in jetra, sedaj pa je že kakšen mesec vse bp. Kar se tiče moje ponovitve paničnega napada po sedmih letih... Ja, ne bi ga bilo, če se ne bi tako zelo, zelo, zelo poglabljala v to moje boleče grlo in tako zelo, zelo, zelo vztrajno sama sebe prepričevala, da sem na smrt bolna. Moj lubi je imel kar prav, da je sopihal od jeze. Panični napad sem vztrajno vabila k sebi nekaj ur. Normalno, da je prišel, po tako dolgem prepričevanju bi še črna barva postala bela  . No, point tega paničnega napada je bil nov vpis v paničarjev zdravstveni leksikon: boleče grlo = neznana bolezen, ki me bo prav gotovo spravila na britof Lp. Lily.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Zdrava pamet je samo skupek predsodkov. (Einstein)
|
|
|
|
mina
|
 |
« Odgovori #102 dne:: četrtek, 18. junij 2015 ura: 16:05 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
Voda
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 41
|
 |
« Odgovori #103 dne:: torek, 23. junij 2015 ura: 19:21 » |
|
Bom še jz prispevala svoje: - piskanje v ušesih = oglušela bom - utrujenost = nikoli se bom spočita, nikoli ne bom srečna, zakaj je življenje tako težko?!? - neuspeh = nič na svetu mi ne bo uspelo (med nič sodijo tudi osnovne stvari kot je pomivanje posode) - jok pomešan s strahom = zmešalo se mi bo - ko se zbudim sredi noči = staknila sem kronično nespečnost - bolečine v hrbtu = tumor v hrbenici - čudno delovanje hormonov = tumor/rak na hipofizi - nenavadna ostra bolečina tu in tam po telesu = tumor v možganih Zadnji trije sicer še niso povzročili paničnega napada, so pa hrana moji anksi. Aja, pa če težko diham je pa itak kriva astma, k jo pa zdravniško potrjeno imam!  Tko da, ko zarad ankse težko diham, mal "zlorabljam" zdravila za astmo, ker znam ločit kdaj težko diham zarad ankse in kdaj zarad astme... sm zdravilo mi pa vseeno paše 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
tinkibinki16
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 105
|
 |
« Odgovori #104 dne:: torek, 27. oktober 2015 ura: 18:18 » |
|
Ahoj. Spet tu..stiskanje in vročica med lopaticami ter stiskanje v prsnem košu- srčni infarkt, čeprav me drži že pet dni...glej ga no; še sem tu. Je pa vprašanje, kdaj se bo razbohotil v vsej svoji veličini, da me bo lih na dan mrtvih zagrebu..... Sej res ne moreš verjeti, kaj mi lahko pade na pamet  - enostaven odgovor: paničarjev leksikon vsebuje vse nepredvidljive elemente. Vsake toliko časa ga obiščem, da ne pozabim nanj.Lp vsem
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 893
Rule your mind or it will rule you.
|
 |
« Odgovori #105 dne:: sreda, 28. oktober 2015 ura: 08:52 » |
|
Evo še moj leksikon  -hiter pulz = infarkt me bo, srce imam bolno -glavobol = anevrizma, kap ... -stiskanje za prsnico = embolija, infarkt -bolečine v nogah = tromboza -težave s prebavo = nekoč bo iz tega rak -če kdo pokliče po 22i ali pa pred 8.00 = nekaj hudega se je zgodilo -če mi kdo od ljubljanih se ne oglasi/ne odpiše na sms = nekaj hudega se jim je zgodilo .... te so najhujše 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 28. oktober 2015 ura: 08:56 od Regina »
|
Prijavljen
|
You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
|
|
|
UrosBuros
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 129
|
 |
« Odgovori #106 dne:: sobota, 14. november 2015 ura: 16:25 » |
|
hehe, sem se nasmejal. Jaz sem pa prepičan, da, ko me špikne v desni strani trebuha, da gre za vnetje slepiča 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
sasona
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 13
|
 |
« Odgovori #107 dne:: petek, 18. december 2015 ura: 14:25 » |
|
Živjo, sicer nisem nova tu, sem pa bila nekaj časa na "dopustu"  . Včeraj sem se po 3 letih ponovno prijavila, saj sem pred 14 dnevi doživela panični napad. Urgenca, pomirjevalo, nič ni narobe z vami, blabla...Pri meni je zgodba taka, da leksikona nimam in ga nisem nikoli imela, se pravi ne paničarim za vsako stvar, ravno obratno, k zdravniku grem zelo redko, ponavadi po bolniško če sem prehlajena oz. kaj takega. V bistvi sem flegmatik. Za vse vas, ki imate izkušnje s paničnimi napadi bi imela naslednje vprašanje...Imam diagnozo neopredeljena tahikardija. Srce mi najprej podivja, nato pa se za par trenutkov ustavi in ponovno zažene. Včasih ob tem zaradi strahu doživim panični napad, včasih ne. Torej, nimam nekih namišljenih strahov, na vse gledam iz svetle strani, samo, ko se mi srce ustavi, se zelo ustašim, torej gre za utemeljen strah pred nečem kar se mi res dogaja. Tako da sem zmedena, ko mi npr. na urgenci po opravljenem ekg-ju, ki seveda tisto minuto ne ujame preskoka srca, zagotavljajo, da z mano ni nič narobe, dobim pomirjevalo in sem poslana domov, češ, kaj pa ta paničari. Ali ima kdo podobne izkušnje? Je že res, da sem paničnega parkrat doživela (in to res hudega, da me je čisto izčrpal), ampak imam razlog za to. Kdo se ne bi ustašil, če bi si poslušal pulz in bi ta izginil? Preden se mi to zgodi začutim slabost in pekoč občutek v glavi, tako da vem, kdaj se mi po "napad" lahko pričakujem. Par dni nazaj, ko sem vedela da nekaj bo, mi je partner poslušal utrip in kar naenkrat postal čisto zelen, saj je srce začelo v trenutku biti tako plitko, da je bilo komaj slišno, potem pa je pulz za trenutek izginil. Ok, 14 dni nazaj sem to doživela po treh letih...od takrat mi vsak dan srce razbija kot noro, ko mirujem je utrip 90-100, če grem npr. samo po stopnicah, ko pride poštar, pa mi naraste na 110-120. Se to dogaja tudi vam, da ste po napadu izčrpani, omotični, srce pa divja tja po svoje? Osebna zdravnica mi kljub diagnozi tahikardije ne zna pomagati in pravi, da je kriva psiha. Zanima me, če ima kdo take izkušnje in bi ih delil z mano, saj ko berem vaše poste, nikjer ne najdem česa podobnega. Vsem začne srce razbijati, meni pa ravno obratno. Hvala za vse odgovore, lepo vas pozdravljam, s
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 893
Rule your mind or it will rule you.
|
 |
« Odgovori #108 dne:: četrtek, 24. december 2015 ura: 16:34 » |
|
Draga Sasona ponovno pozdravljena  Mislim, da si tipična paničarka, kakor vsi mi tukaj  Tudi sama sem zaradi prvega paničnega napada pristala na urgenci, nisem dobila pomirjevala. Imela sem pulz 156/min! Izkazalo se je da je šlo za psihosomatsko tahikardijo. Po letu in pol sem se nakako navadila, da stem živim. Zdravniki pravijo, da je to v glavi... No pa naj bo  Tudi jaz imam dneve, ko imam pulz konstantno okoli 100, so pa tudi ti svetlejši dnevi in jih je še dobro več, ko imam pluz normalen  Ko se+o pa dnevi z hitrejšim pulzom sem pa skozi slabe volje, v skrbeh, utrujena... grozno je, ampak važno je, da si rečemo, da bo minilo. Kar ti opisuješ, da bije, bije, bije, potem pa kar ne več.. mislim, da gre tukaj prej za aritmijo. Če si opravila osnovne preiskave pa še UZ, se nimaš kaj bati pomoje  Moj parter ima aritmijo od malega. Včasih se pojavi, včasih ne. Na pregledih je bil, vse ok, le mitralna zaklopka malo pušča, ampak tega se pač ne zdravi, ker gre za ''lepotno napako''. Glavo pokonci, prebrodila boš. Imaš srečo, da nisi toliko panična kakor nekateri izmed nas, ko za vsak špik najdemo eno bolezen Držim pesti zate! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
|
|
|
*Lily*
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 114
|
 |
« Odgovori #109 dne:: ponedeljek, 08. februar 2016 ura: 10:28 » |
|
No, pa sem spet prišla malo pogledat na tole temo. Sem zdravljena in ozdravljena paničarka in depresivka. Ko sem zbolela za temi dvemi motnjami, se je seveda tudi moj apetit ustavil in posledica tega je bila drastična izguba teže in podhranjenost. Kmalu po začetku jemanja AD-jev se je apetit vrnil. In tudi moja teža je kmalu prišla na normalo. Seveda pa se je v moje možgane naselil bolesten strah pred podhranjenostjo. Če nekaj ur nisem čutila lakote je bil že cel  ... In tako se je moj strah vlekel tako dolgo, da sem pridelala 20 odvečnih kilogramov (in to je optimistična ocena)  . Pred nekaj več kot enim tednom sem sklenila odpraviti te kilograme. Sedaj pa je čas za nov vpis v moj paničarjev zdravstveni leksikon: Prvi vidni rezultati na tehtnici (- 2 kg) = bližajoča smrt zaradi podhranjenosti. WTF?! (pri 165 cm in 80 kg verjetno nisem ravno podhranjena...  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Zdrava pamet je samo skupek predsodkov. (Einstein)
|
|
|
skylost
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 157
|
 |
« Odgovori #110 dne:: ponedeljek, 08. februar 2016 ura: 23:00 » |
|
Pozdravljeni  , no bom še jaz napisala svoj dolg leksikon, ki me še kar drži in pridejo dnevi ko je res kriza.. saj ko sem ok, mi je kar smesno brati ta leksikon, ko se pa meni dogaja, pa mi ni prav nic smesno. Ahhh ta panika. Tiscanje v prsih,zbadanje v prsnem kosu, mravljincenje rok, bolecine v vratu ali ramah - infarkt in to vsak cas Zbadanje v glavi, pritisk, zvonenje v usesih - kap Potpludbe brez udarca - levkemija Izpadanje las - rak Bolecine pod desnim rebrnim lokom - jetra so sla po gobe Bolecine pod levim rebrnim lokom - slinavka ne dela vec Bolecine v zlicki - blizajoc infarkt Bolecine med lopaticami - pljucni rak Bolecine v krizu in nogah - rak Mravljincenje in otrdelost rok ponoci - multipla ali revma Povecane bezgavke oz. Meni se zdijo povecane - rak Otekanje sklepov na rokah in okorelost rok - nekaj je, ne vem pa kaj Razsirjene zenice - samo se Idrija me resi Vrtoglavica - skupaj bom padla takoj Zamegljen vid - tumor v glavi Moteci zvoki, bobnanje v glavi - ze se mi je zacelo mesat Slabo pocutje - te more ne bo nikoli konec in ne bom vec normalno zazivela Odvajanje blata vec kot obicajno - crevesje ne stima Padanje kilogramov kljub redni prehrani - nekaj sem hudo bolna Ufff se bi se kaj naslo. Bom dopolnila, ce se cesa spomnim. Lep vecer vsem tu .
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 08. februar 2016 ura: 23:11 od skylost »
|
Prijavljen
|
Love the life you live, and live the life you love
|
|
|
|
mina
|
 |
« Odgovori #111 dne:: četrtek, 21. april 2016 ura: 21:49 » |
|
Ko sem malo out of order pridem sem gor in ni šans, da se ne nasmejim od srca. Vsi paničarji, vsak s podobnimi simptomi in tako pestrimi razlagami. A glej ga zlomka, niti en fizični simptom ne pokaže kake pozitivne spremembe v telesu. Samo kap, smrt, rak, infarkt....Ajaj jaj, kako smo hecni. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
vesna25
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 88
|
 |
« Odgovori #112 dne:: ponedeljek, 16. maj 2016 ura: 20:14 » |
|
Pozdravljeni,sama imam tezave s strahom pred boleznijo.Smem vprasati,kako si pomagate?Namrec v meni sprozajo tej strahovi hudo tesnobo in anksioznost,in nevem,kako naj si pomagam,pa tudi ne razlikujem,kdaj je bolecina organskega vzroka in kdaj je na delu psiha.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
skylost
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 157
|
 |
« Odgovori #113 dne:: ponedeljek, 23. maj 2016 ura: 19:42 » |
|
Vesna25 pozdravljena, ne vem ti nič pametnega napisati oz. svetovati. Sem v istem "šmornu" kakor ti. Meni nekako najbolj pomaga, da preusmerjam misli (včasih uspe, včasih ne  ), sprehodi v naravi... So pa te naše misli tako grozovito močne, da je res težko. In to vemo samo mi tukaj, ker smo to poskusili  . Vse dobro Vesna.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Love the life you live, and live the life you love
|
|
|
vesna25
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 88
|
 |
« Odgovori #114 dne:: torek, 24. maj 2016 ura: 05:52 » |
|
Skylost,hvala za odgovor.Joj joj,kako se prepoznam po vasih zapisih...En kup namisljenih bolezni prebolela,leta 2010sem imela mr zaradi glavobolov,in na koncu ni bilo nic..bp..skratka,tistega leta sem izjemno trpela-strah,kaj bo pokazal izvid,strah,strah,strah...takrat sem zacela z adji in strah je izginil.No,jemala sem jih 6let,bilo je ok,z vmesnimi padci,ampak brez hujsih tesnob...sedaj sem brez cipralexa1mesec,in je obup  shujsana,brez apetita,ne spim,spet imam nek strah,tokrat multipla,seveda je osebna dr rekla,da to ni to,in da naj grem na mri spet,da se pomirim.. Odkar mi je omenila ponoven mri,je se huje,ponoven strah,panika,... Skratka,rekla je,da so mravljinci posledica panike oz-hitrega dihanja,hrbet oz kriz in noge-da je lahko majhen isias..Vceraj sem pricela s cipralexom ponovno,polovicko tablete...upam da prime cimprej  Ze dolga leta ste opora zame,ko mi je hudo,in sem hvalezna ustanoviteljem tega foruma ter prav tako clanom,ki imate vedno prijazen nasvet in posluh 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
tinkibinki16
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 105
|
 |
« Odgovori #115 dne:: ponedeljek, 25. julij 2016 ura: 15:32 » |
|
Halo, zgleda da bi moji možgani rabili en  ...po enem letu spet občutek votle glave in juhuhu tesnoba je tu. Spet opomnik da ne pozabim na tetko kako izgleda. Simptomatika: vakuum v glavi- neka neznana tvorba, bliža se izguba spomina
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
gogi
|
 |
« Odgovori #116 dne:: sobota, 10. december 2016 ura: 10:00 » |
|
Pozdrav, danes moram pa še jaz dodati svoje: -glavobol, omotica...vsak čas bom padla okol -razbijanje srca...poiščem številko dežurnega da jih poklič, -srce še zmeri na drobno čutim v vratu....vsak čas se bo zgodilo najhuje -stiskanje v prsih....vsa otrdim in se pripravljam na najhujše..SPET -pekoča koža, mravljinci.....kja je tooo?   znorela bom... -zebe me...tresem se.....spet vsa zakrčena...strah strah strah!!!!!!!!! Jaaaa, tkoe je dane spr meni. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.601
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #117 dne:: sobota, 10. december 2016 ura: 10:15 » |
|
Pozdrav, danes moram pa še jaz dodati svoje: -glavobol, omotica...vsak čas bom padla okol -razbijanje srca...poiščem številko dežurnega da jih poklič, -srce še zmeri na drobno čutim v vratu....vsak čas se bo zgodilo najhuje -stiskanje v prsih....vsa otrdim in se pripravljam na najhujše..SPET -pekoča koža, mravljinci.....kja je tooo?   znorela bom... -zebe me...tresem se.....spet vsa zakrčena...strah strah strah!!!!!!!!! Jaaaa, tkoe je dane spr meni.  Poskušaj se umirit, to je tesnoba...nič se ne bo zgodilo, poskusi preusmerit misli, sprosti se...morda si narediš toplo kopel...če zmoreš pojdi malo na zrak...pa popij po požirkih vodo... včasih za sprostitev pomaga tudi, če se malo zjokaš... drži se, minilo bo... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|
gogi
|
 |
« Odgovori #118 dne:: sobota, 10. december 2016 ura: 10:50 » |
|
Oh hvala Toja,,,tko sem žalostna. Sploh si ne upam začet migat, ker imam občutek da bo še huje. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.601
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #119 dne:: sobota, 10. december 2016 ura: 11:04 » |
|
Oh hvala Toja,,,tko sem žalostna. Sploh si ne upam začet migat, ker imam občutek da bo še huje.  Gogi, ti garantiram, da ne bo huje... tudi meni se to dogaja...  Imam malega kužka, ki ga je nujno peljat ven, jaz pa čist omotična... ni kaj, vzamem povodec in grem ven, dovolj je že 10 minut in je bolje, osredotočim se nanjo in misli se spremenijo, ne rečem, da se mi zunaj ne vrti.. stopim malo narazen in se z nogami uprem proti zemlji in si predstavljam, da sem drevo, ki z vso silo poganja korenine v zemljo(nasvet psihoterapevtke)...mine.... Svež zrak in dihanje pa tudi svoje opravita... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|