FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 15:57

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: najprimernejša in najučinkovitejša zdravila za SF?  (Prebrano 2589 krat)
Taylor
gost
« dne:: sobota, 23. maj 2009 ura: 14:13 »

Pozdravljeni!

Mene pa zanima katera zdravila bi bila mogoče najboljša za zdravljenje socialne fobije...sicer sem že kar v redu vendar moti me da se mi še vedno v določenih socialnih situacijah (recimo ko se dobim s prijatelji) pojavi močno tresenje glasu, rok, visok srčni utrip, znojenje , občutek odvojenosti od telesa , nerealnosti ...potem pa po par minutah vse izgine in postanem popolnoma sproščena in samozavestna...ne vem  počutim se kot da bi imela nenaden naval adrenalina ...in u bistvu me zanima če obstajajo kakšna zdravila za omilitev teh simptomov?

hvala za vaše odgovore

LP
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: sobota, 23. maj 2009 ura: 14:35 »

Psihoterapija....kakšna kognitivno vedenjska bi ti pomagala razrešiti te tegobe.
Predelava vzorce kaj razmišljaš v situaciji....kako se vedeš...
Učenje sproščanja....dihanja..
Delo na samozavesti in samospoštovanju...
To je proces, ki traja nekaj časa..zahteva veliko dela na sebi, ampak prinese trajne rezultate.

Antidepresivi omilijo zadevo, niso pa trajna rešitev če niso kombinirani z psihoterapevtskim procesom. Jemlje se jih redno in dlje časa.

Pomirila delujejo takoj ampak so na dolgi rok droga, ki te pripelje v odvisnost od tablet.

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 349

« Odgovori #2 dne:: sobota, 23. maj 2009 ura: 17:04 »

Pri socialni fobiji najbolj pomaga, da se čim bolj izpostavljaš. Čim več delaj stvari, ki se jih bojiš, tako boš tudi sčasoma premagala strah. Tu je potrebna samo vaja in še enkrat vaja. Torej le pojdi pogumno v akcijo in v boj proti strahu.
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Taylor
gost
« Odgovori #3 dne:: sobota, 23. maj 2009 ura: 20:11 »

kaj pa betablokatorji sem slišala da pomagajo...ali kdo ve kaj o tem?

hvala
Prijavljen
Master
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 01. junij 2009 ura: 19:25 »

Psihoterapija....kakšna kognitivno vedenjska bi ti pomagala razrešiti te tegobe.
To je proces, ki traja nekaj časa..zahteva veliko dela na sebi, ampak prinese trajne rezultate.

Antidepresivi omilijo zadevo, niso pa trajna rešitev če niso kombinirani z psihoterapevtskim procesom. Jemlje se jih redno in dlje časa.

Pomirila delujejo takoj ampak so na dolgi rok droga, ki te pripelje v odvisnost od tablet.

Ti kar lepo poslušaj Aslan - vse je lepo razloženo in tako je.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: torek, 02. junij 2009 ura: 07:28 »

in vse našteto zatotovo spada med najučinkovitejša zdravila - preverjeno deluje in vodi v ozdravitev !!!!!!!
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar