FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 19. avgust 2026 ura: 18:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: čudna toplota po glavi  (Prebrano 15543 krat)
jovanotta
gost
« dne:: sreda, 20. maj 2009 ura: 02:32 »

Živjo, mene pa zanima, če se še komu dogaja kdaj isto kot meni. Včasih se mi zgodi, da mi na določenem delu lobanje ali obraza pride kot nek topel val (začutim toploto samo na enem delu), včasih malo bolj, včasih malo manj. Potem izgine.

Težko je opisat kako točno ... kot ko vas kdaj zaboli samo na določenem delu glave, samo da se namesto bolečine pojavi toplota ...

Hvala za odgovore!!!  Smiley

Prijavljen
Mimoza
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 41

« Odgovori #1 dne:: petek, 22. maj 2009 ura: 11:57 »

Jaz sem občutila, kot da me glava "peče", ne vem, mogoče je šlo za isti občutek. Zdaj jemljem AD (verjetno še niso sploh prijeli tableti), vendar me ne peče več. Občutek je pa trajal kakšnih 14 dni, 3 tedne...

Po mojem bo minilo...
Prijavljen
evaN
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 43

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 27. avgust 2009 ura: 15:27 »

Tudi mene tu in tam peče glava ... Joj, pa me potem panika zgrabi in dobim še kup drugih simptomov hudih bolezni ... Sem že na AD, ampak se stanje po 1 mesecu še vedno ni ravno uredilo. Sem še vedno precej paranoična. Uf. upam, da bo kmalu minilo!
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 27. avgust 2009 ura: 21:06 »

Eva, mene je pekla cela glava in celo telo, groza,kot, da bi pojedla žerjavico. Vse to so naše psihične bolečine in ne fizične. Čeprav te je strah (popolnoma te razumem, verjemi), vedi, da s teboj fizično ni nič narobe. Potem so tukaj slabosti, vrtoglavice, omotičnost, špikanje okoli srca, bolečine v levi roki, bolečine v želodcu, driska ali trdo blato,potenje, hladno-toplo.......Pozabila sem vse našteti... Vse to sem imela.
Zdrava sem, samo v glavi je treba vse pošlihtati, z močno voljo in optimizmom. Pa počasi, ker le tako bomo daleč prišli oki
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #4 dne:: petek, 28. avgust 2009 ura: 16:47 »

Mene pa tko na roki dostkrat, v določeni točki začutim tako toploto, kot bi mi nekdo približal cigareto. Pa tud ne znam pojasnit, zakaj se to dogaja.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: petek, 28. avgust 2009 ura: 21:19 »

Jaz občutim to toploto na nogi, Onix. Pa se nič ne sekiram, včasih je prav prijetna toplota, čeprav ne vem zakaj se to dogaja kiselnasmeh
Prijavljen
hope*
gost
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 01. oktober 2009 ura: 17:45 »

Tudi jaz sem imela te čudne občutke vročine, ki že nekoliko peče, po celem telesu. Enkrat v glavi, drugič v mišicah al pa kr povsod. Zanima pa me, če ima še  kateri občutek, kot da ima hromo telo, oziroma spodnji del prsnega koša in zgornji del želodca. Jaz imam včsaih občutek, kot da mi tisti del telesa manjka in da se bom na tem mestu prepolovila.   Hvala za odgovore
Prijavljen
nomis
gost
« Odgovori #7 dne:: sobota, 03. oktober 2009 ura: 13:31 »

...vedi, da s teboj fizično ni nič narobe. Potem so tukaj slabosti, vrtoglavice, omotičnost, špikanje okoli srca, bolečine v levi roki, bolečine v želodcu, driska ali trdo blato,potenje, hladno-toplo.......Pozabila sem vse našteti... Vse to sem imela.
Zdrava sem, samo v glavi je treba vse pošlihtati, z močno voljo in optimizmom... 
Res lepo spisano in resmično Smiley vse našteto že imel in vedno preživel Smiley no zdaj ko seo prenehal z AD-ji mi kar naprej piska v ušesu Smiley ma bo že če sem vse to preživel bom tudi to pa upajmo da brez zdravil. Življenje mora biti lepo ne pa polno skrbi in tesnob. Enim ni usojeno zato se pač moramo boriti Smiley
Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #8 dne:: petek, 09. oktober 2009 ura: 21:28 »

baje z mano tut ni nč fizično narobe, UZ srca BP, en kup endokrinoloških preiskav bp, pa mam še vedno to špikanje okrog srca, v glavi tak čuden občutek, v levi roki tako zbadanje čudno ko da bi mi delal akupunkturo ( pač mislim leva roka, zdej bo ziher infarkt al pa kej ) grozni občutki, ko enkrat to občutiš to je neverjetno res, me zanima če se sploh lahka kdaj za vedno rešiš teh občutkov, al pač tut če eno leto jemleš ADje, se potem po 5ih letih to spet pojavi, res groza no. Pa tako špikanje v prstih na rokah, tut kot si napisala učasih čist normalno blato, dans sem meu pa čist neko mehko, to je ja tuk raznih telesnih težav, da nemogoče da bi use psiha povzročila ?? Je možna tudi vročina zaradi panike, paničnih motenj, depresije ?? Sam se sicer ne počutim depresiven, sam strah me je da bom usak trenutek fertik
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: petek, 09. oktober 2009 ura: 22:08 »

asdf, imaš močno anksioznost, kot jaz in pa verjetno panične motnje ali napade. Če te je strah, da boš zdaj, zdaj fertik, to ni depresija. Le ta ima drugačne simptome.
Svetujem ti, da si poiščeš psihoterapevta, ki se ukvarja s KVT-kognitivna vedenjska terapija. AD-ji so ti samo v pomoč, da te spravijo gor, na realna tla, potem pa se moraš sam potruditi s terapijami, sproščanjem, športom, branjem, .......,v glavnem spoznavanjem sebe in spremembo načina življenja.
To je dolgotrajen proces in ni lahka pot, lahko traja tudi nekaj let. Sama še nisem prenehala z jemanjem ADja, pa jih jemljem že eno leto, če bo treba bom tudi dve, ali pa celo življenje. Se ne obremenjujem s tem. Predvsem delam veliko na tem, da spremenim svoje stare miselne vzorce. Napredujem, vendar imam vmes tudi padce.
Najprej si pomagaj z zdravili, da se rešiš tega groznega, močnega strahu, potem pa počasi naprej.

Drži se rozicodam
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8.091

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #10 dne:: sobota, 10. oktober 2009 ura: 07:52 »

Sam se sicer ne počutim depresiven,

Tudi če se trenutno ne počutiš, te bo dnevni strah ki traja in traja.... kmalu pripeljal v depresijo.
Zato se pridruzume nasvetom ki si jih dobil tudi v drugih temah, poisci pomoc cim prej .
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #11 dne:: sobota, 10. oktober 2009 ura: 09:05 »

čakam, v torek grem prvič in berem tle kok je ogromen enih ADjev, kok bo ženska tam vedla ka mi dat ? Kaj pa če mi ne da nič, groza
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8.091

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #12 dne:: sobota, 10. oktober 2009 ura: 09:34 »

Ves bos povedal o svojem pocutju vec info bo imela kaj ti lahko da. Vsekakor v enem pogovoru
ne bosta resila veliko ampak dobila dokaj realno sliko tvojega stanja in naredila nacrt....kako ven.
Potrpljenje in disciplina .....pa bo  oki
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sobota, 10. oktober 2009 ura: 10:38 »

Vse povej, tako kot nam, samo tako ti bo lahko pomagala. Vse svoje občutke, bolečine, doživljanje, to, da boš padel dol. Vse, vse, vse, saj so specializirani zato, da ugotovijo, kaj nam je in nam pomagajo.

Drži se, vse bo v redu rozicodam
Prijavljen
emir55
gost
« Odgovori #14 dne:: sreda, 04. december 2013 ura: 22:42 »

Jas imam podobno situacijo,katero sem imel tudi pred 10 min:D uglavnem jas imam tudi neko toploto v glavi in v levi roki,zdi se mi kod da mi bo zgorela glava,in vedno mislim da imam visok pritisk ko se mi to dogaja...sicer se bojim visokega pritiska,ker sem ze imel visoke meritve,ampak vedno je bil nek razlog za to,nervoza,strah...sploh pri zdravniku...ali ima kdo podobne težave,včasih mi je tudi slabo zvečer in mislim da me bo infarkt,če se mi moti mislim da bo kap..mogoče je smešno ampak res je tako...kaj pravite? ):
Prijavljen
zelvica999
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 210

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 05. december 2013 ura: 17:16 »

emir, tudi jaz imam podobne obcutke, kot da bom glihkar umrla, da sem tik pred tem, da skup padem, da mi kaksen organ poci, itd. ... zgodi se pa nic. Neko obdobje je tudi meni 'gorela' glava in sicer samo leva polovica obraza, slo mi je na bruhanje, in vse to kar naenkrat, brez razloga... zdaj se je moja podzavest spomnila necesa drugega, glava mi ne gori vec, imam pa obcutek, kot da se mi bo 'odpeljalo', da bom spremenila pogled na ljudi kot ziva bitja in da nas bom videla v nasi realni podobni, nagravzne, brez dlak... sploh ti ne znam opisat. Tako da to je spet psiha. Si se ze narocil psihiatru?
Prijavljen
Anonimka20
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 174

« Odgovori #16 dne:: torek, 17. december 2013 ura: 01:37 »

Se komu dogaja slučajno, no niti nevem točno kako bi to sploh opisala hm.,če se še komu dogaja, recmo da nekje sediš popolnoma miren, brez glavobolov in kar na lepem na glavi začutiš kot da bi te neka roka prijela, mislim kot da bi te nekaj prijelo in da imaš na sebi oz. samo na nekem delu glave. Čutiš kot da ti nekaj pritiska na možgane, vendar ne boli...čeprav zlo nadležno, občutek imam kot da bi me nekdo prijel, da morem ubistvu prav okol sebe pogledat in se šlatam po glavi vsa panična. In to samo na enem delu in nato spet na drugem, kot če bi dali roko na določen del svoje glave.Točen takšn občutek. Ubistvu nek čuden pritisk na glavi, vendar vseeno malo drugače, niti me ne stiska, no tudi me občasno stiska..ampak zdaj ne govorim o tem. Tokrat je občutek drugačen, kot da bi mi samo nekaj položilo čez lasje in nato pritiskalo skoz bolj...in zadnji teden se mi to precej pogosto dogaja, se še komu, in kaj je to? :S
« Zadnje urejanje: torek, 17. december 2013 ura: 01:52 od Anonimka20 » Prijavljen
zelvica999
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 210

« Odgovori #17 dne:: torek, 17. december 2013 ura: 13:38 »

to se tudi meni dogaja, vendar na rami. Kot bi me nekdo kar naenkrat udaril po rami in trznem, zelo boli.
Prijavljen
Anonimka20
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 174

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 09. februar 2014 ura: 23:19 »

aaa danes je spet nek čuden dan. Spet glava.
Se komu dogaja, ko recimo sedi in ko vstane, da ga zatišči v glavi, bolj zadaj v malih možganih, dobesedno tišči, kot da bi nek vretenc pritiskal na nek del, kot da bi mi nekdo z pestjo možgane stiskal, in takrat se mi tudi ušesa zamašijo. Kaj je to?  Cry Se še komu dogaja. Strah me je, da me bo kap.
Danes imam tudi rahlo vrtoglavico. bleh. Slab dan
Prijavljen
janjag
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 53

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 10. februar 2014 ura: 14:19 »

Ja Smiley meni se to dogaja neprestano, čeprav mislim da je pri meni kriv vrat - nekaj v zvezi z vretenci imam narobe postavljeno. Boli lahko od tega glava, pa omotična sem, pa pritisk v zadnjem delu, če sem dolgo v določenem položaju...itd. No pri meni je kriv vrat - bila na MR-ju...ampak ni kaj dosti za pomagat...no vsaj zdaj še ne. lahko pa je seveda tudi psiha. Srečno!
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar