FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 14:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Živio  (Prebrano 6329 krat)
tiara
gost
« dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 11:31 »

Spet jaz. po dolgem času. da vam povem, po 6 mesečnem jemanju cipraleksa (povečanju doze iz 1 tablete, na eno in pol, ker se stanje ni boljšalo), na napotnico splošne zdravnice, sem končno dočakala obisk psihiatrinje. Namreč privat je grdo drago, tako da sem čakala na koncesijo. In ugotovila je, da boleham za depresijo, ki "boli", tako da cipralex ukinjamo in sem začela z manjšo dozo cymbalta (30mg), zvečer. Počasi bova prešle na 60 mg in popolno ukinitev cipralexa. In kaj naj si mislim po vsem tem? Počutim se polna energije. Tečem skoraj vsak dan po 1h, če me kdaj stiska v prsih si rečem bo že minilo. Ima kdo izkušnje s tem zdravilom? je m0ožno, da je to tisto kar rabim in z močnejšo dozo bo še bolje?
Vesela bom kakšnega odgovora, saj ste edini stik s katerim komuniciram o tem.

Pa, pa, Tiara  Smiley
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 11:41 »

Draga tiara. Pa si prepričana, da imaš depresijo. Tole mi ni čisto jasno. Prvič namreč slišim, da se nekdo ki ima depresijo tako počuti. Huh? Huh? Huh? Huh?

Počutim se polna energije. Tečem skoraj vsak dan po 1h, če me kdaj stiska v prsih si rečem bo že minilo.
Pa, pa, Tiara  Smiley
Prijavljen

alexx Afro 
BB
gost
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 11:50 »

Verjetno je polna energije odkar je na Cymbalti, kolikor sem jo jaz razumel...
Jaz sem jemal Cymbalto, potem sem nehal in zobet jemljem cymbalto in moram priznat da res dvigne nivo energije. Nimam pa občutka da bi bil zaradi cymbalte manj tesnoben, mogoče bi moral probat 90 mg, zdaj sem na 60 mg. Undecided
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 12:38 »

Ojej....možno seveda. Nisem pa mislila, da Cymbalta tako hitro prime. Huh?
Prijavljen

alexx Afro 
tiara
gost
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 12:40 »

Počutila sem se grozno. Tiščalo me je v prsih, brez opozorila, bala sem se večerov, ko je bilo najhuje. Če sem spiola kaj alkohola na kakšni zabavi, sem potem še tri dni ležala, tako me je bnolelo v prsih. Kot bi imela na sebi 10 slonov(to preživljam že 15 let, vendar sem do zdaj iskala razloge v telesni bolezni pa je bilo vedno vse bp)) Po jemanju cipralexa je bilo malo bolje, ampak še vedno sem bila brez energije in se bala tesnobnega občutka. Zdaj vzamem zvečer 30 mg cymbalta in zjutraj 1 tableto cipralexa. Nekako sem začela dobivati nasmeh na obraz, vidim več sonca in rada tečem. Zdravnica mi bo cipralex čisto rezala in bom ostala samo na večji dozi cymbalta. Ona pravi, da je depresij več vrst in moja boli telesno. Zelo boli že predolgo časa!
Pa še odgovor zadnjemu. Cymbalta jem že dober mesec.

Tiara
Prijavljen
pupika
gost
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 13:40 »

neverjetno kako lahko depresija boli Sad
sama depro doživljam na enak način, in ko mi je najhuje hodim, ker za tek nimam dovolj kondicije
pišeš, da se ti je stanje po jemanju AD izboljšalo. Nekako ne razberem ali so se tudi telesne bolečine zmanjšale oz. umirile?
Prijavljen
tiara
gost
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 13:47 »

Ja. Ni več tako intenzivno, kot je bilo. Lahko rečem, da če se spomnim nazaj, skoraj ni bilo dneva, ko sem zvečer doživljala traume, ko sem imela bolečine - tiščanje v prsnem košu. Vsako sekundo sem se pripravljala da bom šla na urgenco, ker me bo kap in parkrat celo šla, tako hudo je bilo. Pa je bilo spet vse ok. Dali so mi pomirjevalo pa sem šla domov. No zdaj je staanje veliko bolje. Napadi tesnobe so se zmanjšali in mislim da s pravimi zdravili še bolj. Res upam!!!!!!!! Tega nikoli ne moreš razumeti, če ne doživljaš. Mesec dni nazaaj sem bila celo na obremenitvenem testu, da sem sebe potolažila, da je vse ok. Ker ko tišđči, imam občutek, da srce ne bo zdržalo pritiska. Skratka eno veliko sr...

Tiara
Prijavljen
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 152

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 14:48 »

Tudi sama sem imela več mesecev bolečine v nogah in rokah. Ko me je začel boleti še vrat, sem šla k splošnem zdravniku. Po parih preiskavaj je bilo vse b.p.,
razen malo povišan pritisk.
Nato sem doživela še paničen napad in končno spoznala, da grem še k psihiatru,
ker teh bolečin, slabega počutja, ko nimaš kaj pokazat, nisem več prenašala. Me
je zelo razumel in rekel, da depresija boli. Začela sem s Cymbalto 30 mg, nadaljevala po dveh tednih s 60 mg in dodala še Neurontin 100 mg 3x na dan. Po treh tednih sem začutila opaznejše izboljšanje. Upoštevala sem tudi vse nasvete,
ki sem jih prebrala tu gor:  da mislim najprej na sebe, da si dovolim počitek, takoj, ko mi misli pričnejo bežati, začnem počasi s trebuhom dihat itd. V glavnem,
telesne bolečine so me privedle do zdravljenja, sedaj, ko popuščajo, pa vse bolj
vidim, da je v ozadju preobremenjenost, strah, občutek manjvrednosti, negotovost, vedno bit tiho in pripravljen izpolnit pričakovanja drugih. Vse to je privedlo od kronične depresije, ki ZELO ZELO BOLI. Ali mi je bolj pomagalo katero
od zdravil ali topla beseda psihiatra ali delo na sebi, ne morem trditi, je pa dosti
bolje. Prej sem na vsako vprašanje imela le črn in negativen odgovor, zdaj se vsaj parkrat na dan za krajši čas sprostim in razveselim. Res je, da tudi nisem imela že kak teden stresov ali hujših obremenitev ne v službi, ne doma. Bom
sporočila, kako bom prenesla kako hujšo epizodo.
Veliko sem tudi prebrala o delovanju omenjenih zdravil.
Tudi meni je ta forum odprl pogled v drugačen svet. Če ne bi naletela nanj, sama
ne bi šla k psihiatru. Večina še vedno misli, da ko greš enkrat tam, si nor. In da
so AD-ji nekaj daleč od tega, kar ti zamegli um.
Zdaj je dober mesec okrog, še sem večkrat žalostna in tesnobna, ampak se
hitro preusmerim in je bolje. Zdi se mi, da bi probala Cymbalto povečat na 90 mg,
bom videla, kaj bo rekel zdravnik. Bolečine se pojavijo redkeje, če pa so, jih tudi
drugače prenašam. Prijajo mi tudi topli dnevi, saj me večino leta zebe.
Ja, Tiara, depresija boli. Zato ti kar veselo tekaj in si bodi hvaležna, da si se
pričela zdravit, preden bi te depra preveč razžrla.
Lp, Oliva
Prijavljen
tiara
gost
« Odgovori #8 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 13:21 »

Hvala Oliva, dolgo mi ni nobeden tako opisal svojih težav. Za razliko od tebe, mene boli, tišči v prsnem košu in neko obdobje sem celo težko dihala (kar nekaj časa). Da ne govorim kam vse sem šla na pregled, od pulmologa, kardiologa, otolaringologa .... In vse je bilo ok.S tem, da jaz sem orenk zabredla. To pri meni traja že več kot 15 let, le da se je začelo z leti stopnjevati, postalo je tako moteče, da sem morala najti pot v rešitev. Še edino, ki mi je ostala. pa da ne boste mislili, da še ne razmišljam, da bi šla mogoče glavo slikat ali na ct. ma grozno je to. Ko ne veš kaj je s teboj! Ker ena stvar me zelo bega. Ta moja težava se je prvič pojavila pri pitju alhkohola (da ne bo pomote, mislim ko smo se ga kot študenti kdaj napili). Nasloednji dan sem mislila da bom umrla od tiščanja v prsnem košu. Le kaj je alkohol sprožil za tako počutje. Če sem spila pivo, UNI ali navadno je tiščanje popustilo. To me še najbolj čudi. Kaj bi lahko to bilo. Isto sem se počutila, ko nisem dovolj spala čez noč. Potem pa se je zadeva stopnjevala in zdaj me tišči brez teh dveh stvari. Ko sem imela hujše napade, so mi rekli na urgenci naj le poskusim pri psihiatru pa sem skoz odlašala. Kaj ima to veze s psiho, če po zaužitju alkohola in nespanju čutim tako tiščanje v prsih???!!!! Ampak do danes ni nič telesnega ugotovljeno. Vse bp. Pa da se ti zmeša!!!!! je kdo ki ima iste težave???!!! Jutri imam spet psihiatrinjo in bova povečali dozo, da se rešim cipralexa.
Smo še na vezi ....
Hvaležna bom za vsak odgovor!!!!!!

LP, Tiara
Prijavljen
tiara
gost
« Odgovori #9 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 12:31 »

PROSIM MI LAHKO KDO POVE KJE NAJDEM SVOJE SOTRPINE NA TEMI "TELESNA BOLEČINA", "DEPRESIJA BOLI". PO NAKLJUČNO SEM NAŠALA NEKAJ NA SPLETI, VENDAR BI RADA KLEPETALA Z NJIMI PREKO FORUMA. PROSIM!!!!!

TIARA
Prijavljen
pupika
gost
« Odgovori #10 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 13:36 »

tiara- mene ni potrebno prav dolgo iskat, ker sem skoraj vsak dan na forumu sesmejem- malo heca ne škodi
piši mi ZS- pa se kdaj dobiva v klepetalnici
Prijavljen
tiara
gost
« Odgovori #11 dne:: petek, 06. junij 2008 ura: 08:49 »

Pupika, čao,

sem te že našla. In povem ti, da mi je veliko lažje zdaj, ko sem videla, da nisem sama s tako težavo.
Hvala. Sva na vezi.

LP, Tiara
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar