FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 23:16

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Še kr panika...  (Prebrano 3010 krat)
Orhideja
gost
« dne:: nedelja, 01. junij 2008 ura: 19:25 »

Kot sem že omenila jemljem Mapron že 17 dni. Tableto vzamem zjutraj in se čez dan dobro počutim in imam dost energije. Nekak proti večeru recimo po 19h pa tud bolj pozno pa me prime tesnoba. Najhuje je ko grem spat in se še kr zbujam in imam pogoste panične napade. Podobno je v avtu, ko se vozim sama ali sem sopotnik tudi tam me še daje tesnoba. Pa zadnjič sem tudi imela pri požiranju hrane zarad cmoka čudn občutek, da sem izkašljala ven! Zanima kako je bilo pri vas s tem? Ker nekak prvič jemljem ad-je in mi pač ni ravno vse najbolj jasno in bi bile kakršnekoli info dobrodošle. Aja še to po diagnozi psihiatra naj bi imela depresijo z anksioznostjo hkrati pa tud panične napade.

Hvala za odgovore v naprej!
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 00:30 »

Orhideja pozdravljena !
Naj ti kar na začetku povem,da še premalo časa jemlješ AD,da bi se stanje že lahko izboljšalo.Bo treba še malo počakat.Če imaš kakšna pomirjevala bi jih mogoče pred spanjem vzela min. dozo.Tudi jaz sem imela tesnobo in panične napade največ zvečer in ponoči,zato AD jemljem zvečer.Priporočam ti , da psihiatra pokličeš in poveš kaj te matra in mislim,da ti bo on najbolj znal svetovati.
Vse dobro ti želim in kar pogumno !

lp
Prijavljen
Starlight
gost
« Odgovori #2 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 17:02 »

se popolnoma strinjam z bikico,..vse kar ti opisujes so mozni stranski ucinki ob jemanju AD-ja,..in ponavadi minejo po 3h tednih,..lahko pa se zavlece tudi dlje,..odvisno od cloveka in organizma,..
naj te potolazim, kot sem dobila sama informacijo, hujsi kot so stranski ucinki, bolj so AD-ji primerni za cloveka,..saj ce ne cutis spremembe pomeni da ali nimas pravih AD-jev ali pa je premajhna doza,...

lp pa javi se kaj da vidimo tvoj napredek
Prijavljen
OPC
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 13

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 17. avgust 2008 ura: 10:37 »

Živjo!

Enako motno imam tudi jaz!!Identično. oz sem jo imel.Jaz pa jemljem Cipramil in moram povedat da je kar boljše.Ti je mogoče psiheater predpisal še dodatek h hrani?Namreč meni je, in sicer magnezij šumeče tablete(1 na dan), ker magnezij zmanjšuje adrenalin in s tem tesnobo! ter omega 3 maščobne kisline(1-2 kapusli na dan, ki regenerirajo možganske celice in s tem zadosten dovod kisika v možgane.(sicer so v prosti prodaji)
Tablete jemljem že 3 mesec + dodatke ki sem jih zgoraj napisal in vsak dan pa še rekreacija min. 1 uro in mi res pomaga, se dosti boljše počutim, imam pa še težave, saj to se ne ozdravi čez noč.Pomembno je, da ad-jev ne prenehaš jemati!!AD-je se jemlje min. 6 mesecev, če prej nehaš tudi ko se dobro počutiš, se težave ponovijo.
Dobra telesna pripravljenost pomeni, da si dosti bolj odporen na strese in tesnobo.
Pa uporabljaj še dihalne vaje, mislim da so kje na netu, če pa jih ne najdeš ti jih lahko pošljem jaz.Te pripomorejo pri zmanjšanju tesnobe!
Meni so panični napadi prenehali tam po kakem mescu in pol oz. dveh, in zdej se vsako tolko malo čudno počutim, ampak ni več tako grave.

lp
opc
 oki
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar