muca5
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 33
|
 |
« dne:: sreda, 01. april 2009 ura: 02:26 » |
|
Sem nova na forumu, prvič se oglašam, berem vas pa že dolgo. Mogoče mi boste lahko pomagali s svojimi nasveti in izkušnjami. Okoli motenj ritma sem prebrala že veliko na forumu, pa vendar, ali so koga mučile ekstrasistole tako grozno kot mene. Že približno tri tedne me tako mučijo, da ne vem več kaj bi naredila. Ne spim že ne vem koliko noči, srce pa ure in ure preskakuje na vsak drugi, tretji utrip. Ne moreš funkcionirat, ne moreš spat, še čudim se, da lahko ob tej pozni uri sploh pišem. Vzela sem že helex zvečer, ob polnoči pa ša 5 mg apaurin pa je skoraj pol treh, pa še kar traja in traja. Bila sem kar nekajkrat na urgenci, tudi v bolnici z rešilcem, EKG je pokazal ekstrasisole, pa moram pred uvedbo kakršnekoli terapije počakati na holter, ki ga imam pa šele čez mesec in pol. Kaj do takrat? Prisoten je strah, da se mi bo kaj zgodilo, saj srce je le srce. Ali je kdo od vas imel podobne težave in kako ste si pomagali. Tudi kakšen teden zelo malo jem, sploh nimam apetita. Kar se pa pomirjeval tiče pa, ko so srečna obdobja brez motenj ritma, se sploh ne spomnim, da imam helexe a predalu. Hvaležna bom, če se mi kdo oglasi in mi pomaga.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sreda, 01. april 2009 ura: 07:19 » |
|
Oj muca5, Sam sm imel kdaj pa kdaj to preskakovanje srca, ampak mi je zdravnica rekla, da če imam to bolj poredko, potem me ne bodo zdravili, potem se je skozi čas samo porihtalo. Žal ti res neznam svetovati drugega, kot pa to, da probaš čim manj skrbeti. Nevem zakaj moraš toliko časa čakati na pomoč, ker si zgleda v stiski  . Uglavnem želim ti, da se ti bo stvar čimprej uredila, in res probaj čim manj razmišljati o tem, čeprav vem, da je skoraj nemogoče... Mogoče bi pa poklicala zdravnika in mu povedala, da ne spiš in da ne moreš več tako naprej, ker pomoje obstajajo zdravila, ki ti uredijo srčni ritem... Onix 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sreda, 01. april 2009 ura: 10:24 » |
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
marea
gost
|
 |
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 05. april 2009 ura: 22:47 » |
|
pozdravljena,
mene so tudi matrale in verjetno si tudi že prebrskala po linkih, ki jih je pripela Arwen
zdravnica mi je rekla, da so ekstrasistole normalne tudi pri zdravem srcu, oz. da jih ima vsak, vendar jih "večina" sploh ne zazna ali pa se jih ne ustraši
pri meni se pojavijo, oz. jih občutim, ko imam obdobja večjih stresov ali napetosti, a se jih več ne ustrašim kot prej, ko sem tudi sama včasih posegla po kakšnem pomirjevalu
po mojem je dobro, da najprej izključiš možnost, da gre za resnejšo zadevo oz. bolezensko stanje, nato pa narediš čim več na sproščanju, saj lahko dolgotrajna napetost in težave, s katerimi se tudi sicer forumovci srečujemo, ravno tako pripelje do poslabšanja stanja
.............strah je pa itak grooooozna stvar.... želim ti čim več sladko prespanih noči........marea
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
speli
gost
|
 |
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 18. maj 2009 ura: 19:22 » |
|
hei no meni so se začele pred dobrima 2 tednoma pojavljati ekstrasistole in je res grozno ..zna trajati tudi po 3 ure  ..ravno ko sem bila že skor da brez tesnobe paničnih napadov tud nisem več mela ..se je začelo to pojavljat in sicer prvič na pogrebu dobrega kolega ki me je res full prizadelo in od takrat veselo srček skače ko postanem živčna oz. tesnobna danes sm mogla prvič u življenju vzeti persen ker sem imela izpit in je pomagalo tesnobe ni bilo je pa srce vseeno preskakovalo na izpitu.. neprijetno je full sicer vem da ni nevarno ker sm bila na ultrazvoku in je srce zdravo..ma kdo kakšne izkušnje s tem kaj pomaga?
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
krasendan
gost
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 18. maj 2009 ura: 19:46 » |
|
sori sicer, če bo zvenelo neumno, ampak meni pomaga...kadar mi začne skakat tko kot ne želim lih...že taprvič, si rečem...uh evo je ekstro sistolčko...pa nej bo če ji paše...pa prsežem da hitr minejo...pa misli usmerm kam drgam...tkoj ko zignoriram, se stanje umiri...
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
speli
gost
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 18. maj 2009 ura: 19:52 » |
|
krasendan ne zveni niti mal neumno jst jst tud probavam zdj s tem ubistvu sm ugotovila da bol ko se sekiram več jih je se pravi da ja ignorirat ubistvu pomaga 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
muca5
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 19. maj 2009 ura: 20:03 » |
|
Špela,
Kot sem že pisala na forum, mene so mučile tudi po 12, 14 ur eno obdobje. Tudi meni zdravniki pravijo, da naj bi bilo s srcem vse OK. Torej se bo treba skulirat in iskati vzroke zanje drugje. Kardiolog mi je svetoval, da naj takrat, ko se pojavljajo, naredim 30 počepov ali grem peš po stopnicah v tretje nadstropje. Nekajkrat mi je to pomagalo. Poskusi, morda bo tudi tebi.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
speli
gost
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sreda, 20. maj 2009 ura: 20:53 » |
|
hvala za nasvete muca5 sem ugotovila da ko se gibljem jih nimam oz. jih ne čutim ja tko da je vse definitivno na psihi  treba sam zrihtat tole pa bo vse ok spet 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
scorpion
gost
|
 |
« Odgovori #9 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 10:09 » |
|
Psihično pogojene težave s srcem se izboljšajo pri gibanju...Resne, organske težave pa se pri gibanju poslabšajo..tako nekako..
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
muca5
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 10. junij 2009 ura: 16:10 » |
|
Spet se javljam, danes ekstrasistole trajajo že od 8 h zjutraj. Vsak drugi, tretji utrip. Zadnjič, ko sem pisala in prosila za pomoč, mi je Anchi prilepila par linkov in sem jih skoraj vse prebrala. Skoraj pri vseh, ki tudi trpite ekstrasistole sem zasledila, da vam po pomirjevalu neha. Helex sem vzela od 11h pa se mi zdi, da je še slabše. Ali je bilo še komu slabše, ko je vzel helex? V odgovorih sem prebrala, da jih je treba zanemariti, ekstrasistole namreč, mislim, da je Anchi to svetovala. Ampak, kako  Kako, če imaš srce v grlu in ne zmoreš niti brati, niti gledati tv, ne morem se skoncentrirati na NIČ. Kaj pomaga mnenje kardiologa, da pač niso nevarne, da jih imajo vsi ljudje in da jih eni pač čutijo, drugi pa ne., če ti ne pustijo v miru živeti. Je pa res, da mi je predpisal Lekoptin, pa ga ne upam jemati zaradi stranskih učinkov. Pa tudi tako razmišljam, da če je vsemu kriva psiha, zakaj pa potem zdravilo? Hvala za kakšne nasvet.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 10. junij 2009 ura: 21:55 » |
|
Sama imam tudi ekstrasistole, oziroma hitrejše bitje srca na splošno. Pred dvema letoma sem šla samoplačniško delat ultrazvok srca, vmes sem bila že na urgenci in je samo srce zdravo. Dobila sem Propranolol za umirjanje bitja srca. Verjetno si tudi ti dobila Lekoptin zaradi tega, stranske učinke pa imajo itak vsa zdravila, tako da dobro preberi še enkrat navodila. Mislim, da ti jih kardiolog nebi kar tako brez veze dal. Bi bila pa pomirjena tudi tvoja psiha, če bi se srček umiril.... To je samo moje mnenje, drži se 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
muca5
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 10. junij 2009 ura: 22:29 » |
|
Hvala Trzinka, vsak nasvet prav pride. Samo mi "strahci" se vsega bojimo. Jaz se bojim vsakega novega zdravila. Danes mi je pa prav posebno hudo. Zdajle trajajo preskoki že 14 ur. Saj sploh ne vem kako zdržim. Na minuto imam približno 30 ekstrasistol. Hudo. Ali si jih ti imela tudi tako veliko? No, upam, da bom zdržala, noči se še posebno bojim, ko je vse tiho, mirno.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #13 dne:: četrtek, 11. junij 2009 ura: 09:07 » |
|
Ja, jih imam še vedno, ampak jih nekako v mislih potisnem v stran. Se ustrašim drugih stvari bolj in vem kako hudo je. Tako pogosto kot jih imaš ti , je bilo mogoče kakšen dan dva, pa se potem umiri, pa spet. Tudi meni je kardiolog rekel, da naj se poskušam umiriti, ker imam pritisk v redu, hitro bitje srca pa imam že iz otroštva. Potrebno je shujšati, to je pri meni največji problem. Ko bom to naredila, se bodo težave umaknile, kar se tiče težav s srcem, ki jih v bistvu ni, če resnici pogledam v oči. Ker pa imamo mi strahci druge težave, si s tem dodatno povečamo simptome različnih bolezni. Na žalost sem tudi jaz postala pravi hipohonder in hud panik, poleg ankse in depre. Probaj premagati strah pred zdravili in poskusi, sem ti že napisala, da kardiolog ve kaj dela in ti ni zaman predpisal zdravil.
lp, Trzinka
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
muca5
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #14 dne:: četrtek, 11. junij 2009 ura: 10:37 » |
|
Trzinka, sem te kar ubogala in ob treh zjutraj prvič vzela Lekoptin. Pa je še kar trajalo in trajalo. Nekje proti jutru sem zaspala za nekaj ur, pa me spet zbudijo. Nato mi je prešlo v tahikardijo-na okoli 130, bila sem čisto mokra, tako sem se potila. Potem se je srce malo umirilo, zdajle je pa nekako na vsak peti, šesti utrip ena VES in to je zame že kar bogovsko. Te pa tole tako utrudi, pa same slabe misli me obhajajo. Včeraj sem premišljevala, da bi si kar nekaj naredila, tako je to hudo, samo, da bi nehalo. Kako odmisliti tele VES, kako ti uspe ? Aja, ti praviš, da imaš pritisk v redu, jaz imam pa visokega in jemljem tablete. lp
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #15 dne:: četrtek, 11. junij 2009 ura: 10:53 » |
|
Verjetno je bil kardiolog seznanjen s tvojim pritiskom? Pa tudi zdravila ne primejo kar takoj, verjetno jih moraš dalj časa jemat, da se zadeva uredi. Ne vem, nisem medicinec, ampak tudi antibiotik ne prime takoj in ga moraš jemati redno. Če je pa že tako slabo, pa pojdi še enkrat k zdravniku, da te pomiri. Saj si tega najbolj potrebna, ker si še dodatno razburjena. Mislim, da vsak problem, vsaka težava ne izgineta kar čez dan, oz. noč. Jaz imam tudi panične napade, je bilo prejšnji teden hudo, dodatno pa še, ker se tudi jaz ustrašim za srce, ker me stiska okrog in gre bolečina v levo roko. Potem se pa umirim in sama sebi govorim, da sem zdrava, da je to strah, ki bo minil, kaj si zapojem v mislih in v službi se zamotim, pa gre na bolje. Pa se spet ponovi , pa spet od začetka. Saj bo bolje 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
muca5
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #16 dne:: četrtek, 11. junij 2009 ura: 11:06 » |
|
Ja, saj bo bolje, samo dočakati je treba tisti dan. Je treba poiskati sonček v sebi, saj drugje ga itak ni. lp 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
speli
gost
|
 |
« Odgovori #17 dne:: četrtek, 11. junij 2009 ura: 21:59 » |
|
hei muca in trzinka no nas ima kar nekaj ekstrasistole  ...jst jih imam tud zadnji mesec vsak dan mislim da okoli 300 - 500 na dan odvisno od dneva..je pa res da ko si živčen nervozn jih je veliko več al pa jih zaznamo več in močneje..jst sm ugotovila da manj ko razmišlam o temu manj jih je in bolj ko se osredotočam bolj jih čutim in močnejši je preskok srca..je pa res da ni lahko živeti s tem..navadit na stalno preskakovanje srca ni lahko  me pa zanima če kdo ve kako nosečnost vpliva na nastanek ekstrasistol ali lahko nastanejo ravno zaradi tega? pač hormonske spremembe in tako?
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
muca5
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #18 dne:: petek, 12. junij 2009 ura: 10:19 » |
|
Speli, nekaj mi ni jasno, praviš, da manj ko razmišljaš, manj jih je. Jaz prav nič ne razmišljam o ekstrasistolah, če jih ni. In takrat se dobro počutim. Če pa srce skače, ja, kako pa ne boš potem razmišljal  Kar se pa hormonov tiče, verjetno vpliva na srček, saj hormonske spremembe vplivajo na celo telo. Saj, če pomisliš, kdaj pa nas najbolj nosi, najprej v puberteti, pa v nosečnosti, pa nazadnje v menopavzi. Pa povsod so takrat hormoni vmes. Za ekstrasistole pa tudi kardiologi ne znajo pojasnit točno zakaj nastajajo. Se mi pa zdi, ne vem kako je to pri drugih, če čutim nezadovoljstvo nad seboj , z življenjem nasploh, s partnerskim odnosom, potem jih je pa več. Pa včasih vreme, pa luna, zanimivo bi bilo vedeti, kdaj se drugim pojavljajo. Morda pa najdemo kak skupen vzorec. Ena luštna pozitivna afirmacija: Moje srce bije v ritmu ljubezni.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
speli
gost
|
 |
« Odgovori #19 dne:: petek, 12. junij 2009 ura: 10:24 » |
|
ja to ko sem napisala da manj ko razmišlam o njih manj jih je sem mislila v tem smislu da manj ko se osredotočam na srce manj intenziven je sam preskok..manj ga čutim in ni potem tok psihično obremenjujoč pač si rečem ok še ena ekstrasistola nč hudega  ..po drugi strani pa nolj ko se osredotočim na ritem srca več jih čutim ko sm tesnobna pa itak še bolj je pa ekstrasistola za ekstrasistolo tako da me včasih že pošteno izčrpajo  lepo muca5 ..hehe moj srček tudi ampak bije za dva 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|