FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 07:10

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kaj se mi dogaja  (Prebrano 4200 krat)
stenzi
gost
« dne:: nedelja, 22. marec 2009 ura: 23:21 »

Zdravo

Že vrsto let delam v službi kjer je je menjavanje nekaj časa delam notri potem grem za nekaj časa   ven na mraz in potem zopet notri .  Sedaj se mi pa že nekaj  let dogaja da me pozimi stalno zebe prej teh težav ni bilo .

Dogaja se mi da  imam potem ledeno mrzle roke in tudi noge in pa  mrazenje .   Ko sem v službi je precej nizka temperatura in ,ko pridem domov je doma precej  vroče   po pol ure huda rdečica v glavo tako da me prav žge in povečan utrip srca in pa tudi povečan krvni tlak

Sem pa tudi včasih tesnoben ker se malo bojim za službo ker so precej negotove razmere in to traja že nekaj časa .

Je pa tudi precej stresno delo zato se mi tudi ob tem pojavljajo nekateri simptomi

Lep pozdrav Stenzi 

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 23. marec 2009 ura: 06:45 od stenzi » Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 23. marec 2009 ura: 08:39 »

nekje sem prebrala, da so te težave večje pri nizkem krvem pritisku.. slaba cirkulacija...

Menda je za boljšo prekrvavitev mrzlih nog dobra solna kopel, ki jo je priporočljivo priporočljivo izvajati pred spanjem

Kadar so noge mrzle, običajno ne pomagajo debele nogavice oz. menda so primernejše nogavice z varovalnim znakom za srce in ožilje.  Običajne nogavice stiskajo žile na mečih in v predelu gležnjev in s tem dodatneje ovirajo krvni pretok.

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
stenzi
gost
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 23. marec 2009 ura: 10:10 »

Hvala Arwen 

S aj je čist možno da imam v službi nizek krvni tlak in ,ko pridem domov ,ko mi vse skupaj zakuha se potem tudi krvni tlak močno zviša .

Bom  izvajal kar si mi svetovala
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 23. marec 2009 ura: 10:15 »

Da te zebe je mislim tud en tak anxiozen simptom...hladne roke, noge...
Itak pa tudi cirkulacija...
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
jola
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 417

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 23. marec 2009 ura: 16:55 »

Stenzi, sama imam letos kar precej podobnih težav kot ti. Tudi mene letos neverjetno zebe in imam pretežno hladne roke in noge. Ugotovila sem, da se mi to pojavi ob stresu oziroma tesnobi in vzporedno se mi še krvni tlak nenormalno poviša kljub rednim jemanju zdravila proti pritisku. Postanem tudi neverjetno utrujena, popolnoma sem brez moči in volje, ko se počasi umirim, zreleksiram, mi postane toplo in tudi pritisk se mi umiri in tesnoba izgine.

Sedaj se po navodilih zdravnika redno ukvarjam z merjenjem krvnega tlaka in na ta način sem tudi ugotovila vzrok za svoje počutje. Stenzi, če imaš kakšno možnost si probaj večkrat na dan meriti krvni pritisk in si ga skrbno zapisuj, nato pa se pogovori s svojim zdravnikom.

Pozdravček-jola

Prijavljen

Bogu je gotovo ljubše, da ozdravim,kot odpustim.
krasendan
gost
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 23. marec 2009 ura: 23:05 »

ojla stenzi...

se strinjam z Jolo, le preverjaj vsake toliko svoj pritisk...oziroma vsaj en teden vsak dan...2-3x, pa boš videl kako pa kaj...ker tudi nihanja pritiska niso normalna, ...in z rezulatati pol do zdravnika, če bi bilo kaj posebnega...

Sicer pa Stenzi, marsikej si dosegel in zdaj znaš poslušati sebe...Pazi nase, prav?!
Prijavljen
stenzi
gost
« Odgovori #6 dne:: torek, 24. marec 2009 ura: 23:09 »

Zdravo  Hvala vam za nasvete  oki bom preverjal krvni tlak si zapisoval in potem svoje ugotovitve posredoval zdravniku ,če bo to potrebno .

Čeprav je tudi res da moje  stanje trenutno ni najboljše preveč simptomov in še drugih težav  vendar se vseno ne dam in se bom trudil še naprej .

Pa tudi zdravila imajo stranske učinke upam da jih bo s časom vedno manj 

Lep pozdrav Stenzi 

« Zadnje urejanje: sreda, 25. marec 2009 ura: 00:04 od stenzi » Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar