FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 02. maj 2026 ura: 06:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: trenutno pomanjkanje energije  (Prebrano 12544 krat)
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #20 dne:: sreda, 04. marec 2009 ura: 08:03 »

alexx, si se obrnila že h kakemu strokovnjaku, se mi zdi, da rabiš strokovno pomoč? če ne - kaj lahko zgubiš? ne veliko. Kaj lahko pridobiš? Vse !
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #21 dne:: sreda, 04. marec 2009 ura: 09:39 »

Sem poklicala poklicnega *čira čara* in grem jutri tja.  Smiley

Pri meni je problem, da bi rada imela vse. In brihtno bučo in dobro spala in čutila da sem živa (saj veš kaj mislim), ne da sem počutim malo *zamagljeno*. Hočem in nočem čustva.
Po preteklem letu na berglah, zdravnikih, policajih (saj se spomniš)...se niti ne bi smela pritoževati ker sem v ritki... Embarrassed In po načinu na katerem letos živim in zimi in megli in dežju.

A se me kdo spomni, da sem kdaj prav jamrala. Niti ni moj stil. Mislim, da prvič tu gor tako odprto. O strela...o porkamotorka...o  Angry Angry Angry Angry

Prijavljen

alexx Afro 
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #22 dne:: sreda, 04. marec 2009 ura: 10:19 »

Dernovškova nam je rekla "depresija je družabna bolezen"...
Rada se prilepi zraven...

In ker nam naša anksioznost onemogoča polno in brezskrbno življenje,
se zapiramo, počasi in nevede si ožamo bivalni krog...počasi ugasne nasmeh,
upanje v boljše počutje...čakanje na nekaj..in ko spoznaš, da ne veš niti na kaj...
In takrat so depresiji vrat odprta....

Sam se zato na vse kriplje borim proti tmurnemu počutju, čakanju in brezupju.
Magari muska, petje, ples..nekaj da preženem tmuročo, ki se želi priplaziti od zadaj nekje..
Tudi vice berem...samo da se počutje ne bi zasidralo v mlaki "krneki od lajfa"...
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: sreda, 04. marec 2009 ura: 10:36 »

Levček moj. Kako si to lepo napisala in še prekleto res je. Tenutno sem zraven tebe v tej mlakuži 2-eh km zračne linije. Razen če je še kakšna žaba z depresijo skrita v Koseškem bajerju. Počnem isto kot ti in na vse kriplje brcam. Pišem blesarije...se norčujem iz sveta...tudi smejem se na glas.(Boh ne dej, da bi sosedje videli *slabo* Alexx).  Bi pa komot jokola ves dan. Noge me slabo držijo...in roke so mehke...in kako solzo tudi najdeš.

Saj bova zmagale in potem peljem Ruby na pršut. oki

P.S. Lažje mi pa je ker si zraven.
« Zadnje urejanje: sreda, 04. marec 2009 ura: 11:55 od Alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #24 dne:: sreda, 04. marec 2009 ura: 11:15 »

Pride tudi čas, ko ti ne bo težko pokazat komurkoli svoje počutje.
Sama sem se dolgo let smehljala, čeprav je bilo težko...
Objokana nisem šla ven...skrivala sem bolečino, žalost, razočaranje...

Zdaj je že dolgo drugače. Povem kako mi je, kaj mi je...
Pač imam težave....in če je dan težek povem, da ne morem ven, ker je anxa močnejša.
Z Ruby greva ven...včasih veseli in nasmejani, drugič pa samo malo..ker nisem za nobeno rabo.

Vsi smo ljudje, vsi imamo svoje dobre in slabe dni.
Ko kažemo resnične občutke, dobimo od drugh tudi primerne odzive...
Začutimo, da jim je mar za nas...in vidimo KOMU je mar za nas...
Naša iskrenost odpira iskrenost v drugih.

Alexx objem.

PS:
Ruby zna vajo: sedi in ji dam rezino pršuta na nos in "čaka"..sedi in strmi vame...
Zdej grem že lahko v drugo sobo in se vrnemin pršut je še kar na smrčku... Cool
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
krasendan
gost
« Odgovori #25 dne:: sreda, 04. marec 2009 ura: 11:48 »

jap moonica, sej kul da si vprašala...sm jz tut razmišljala o tej zadevi...in tenx za odg...

sem pa prebrala tisti članek k ga je anchi prpopala, sicer mam mal težav s strokovnimi izrazi, prbližn razumem kaj se zgodi, ne vem pa zdej al me more skrbet al ne...?

hmm...no sej če ne pa bom pač nosla kako malenkost v torbici za primer ponovnega "napada"...

Alexx...v bistvu če tko pogledamo ni najbolj kul čas...vreme---premalo sonca itd...plus, da je potrebno še spomladansko utrujenost dat čez...
Hej, kaj pa če nas prideš kej pogledat kdaj? itak veš, da ne grizemo...bo vsaj dan malo drugačen...

Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: sreda, 04. marec 2009 ura: 11:54 »

Hvala drage moje punce. RVM  Kiss
Prijavljen

alexx Afro 
krasendan
gost
« Odgovori #27 dne:: sreda, 04. marec 2009 ura: 12:01 »

evo ga...lih me je usekal spet...komi žvim, (kolnem)...dobr, vsaj vem da mine...
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.674

« Odgovori #28 dne:: sreda, 04. marec 2009 ura: 12:11 »

sem pa prebrala tisti članek k ga je anchi prpopala, sicer mam mal težav s strokovnimi izrazi, prbližn razumem kaj se zgodi, ne vem pa zdej al me more skrbet al ne...?
Tisti članek je bil samo za razlago pojava "zamrznitve", izvora tvojih težav pa ne poznaš(mo). Mogoče je samo pomanjkanje spanja, mogoče je pa tudi kronična utrujenost. Najbolje je, da pokličeš svojega psihiatra/zdravnika pa se pogovoriš o tem.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
krasendan
gost
« Odgovori #29 dne:: sreda, 04. marec 2009 ura: 13:27 »

eh osebno mam zej eno čudno, k moja je na porodniški...bom pa s psihiatrom govorila o tem...

dokler mine, je še kul...sam od začetka sm zmer taka...po/trpim, dokler mi ne gre ultra na živce in me utruja...

je pa res da mi spanja kronično primanjkuje, ker tut tist kar ga je ni nič kvalitetnega...

hvala vsem za odg
Prijavljen
Francka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 206

« Odgovori #30 dne:: sobota, 07. marec 2009 ura: 19:49 »

Ej, sedaj se spomnim kako je to mene matralo.
Kar nenadoma se je pojavilo in čez čas tudi izginilo.
Prav tako sem ratala švoh. Nisem se tresla ali kaj podobnega, le ful utrujena sem ratala in nekako cunjasta-za nobeno rabo. Nekako se mi je dozdevalo, da mi primanjkuje energije, vendar mi nič ni pasalo pojest-kot bi mi bilo nekako na drugačen način slabo.
Vendar je to trajalo le eno obdobje. Sedaj že dalj časa nimam teh napadov.
Je pa res, da poznam te napade iz zdravega obdobja. Vendar takrat sem res bila brez energije.
Recimo kadar dalj časa nisem jedla, pa se učila.
Torej je precej verjetnosti, da je telo utrujeno, ko se ti to zgodi.
V službi se jaz ob takih prilikah odpravim na WC. Tam je mir in za minuto lahko zapreš oči.
Pomagalo bo tudi če kakšen sok spiješ.
Lepo bodi.
Prijavljen
marika
gost
« Odgovori #31 dne:: petek, 13. marec 2009 ura: 09:28 »

Tudi meni je situacija, ko naenkrat zmanjka energije dobro poznana.
Jaz sem se proti temu borila s tem, da sem spila kakšno kavo, da sem si dvignila pritisk. Vem, da kava ni najboljša, ker povzroča tesnobo, ampak meni je na srečo ne povzroča, pač pa mi res pomaga, da prebrodim najhujše. Je pa res, da si moram dati obvezno sladkor vanjo, sicer ni učinka. Sem poskusila tudi s tablicami čokolade ali frutabelami ter podobnim, pa mi ni čisto nič zaleglo.

Če sem si lahko privoščila sem šla malo počivat, drugače sem delala naprej in je nekako šlo. Upam, da so obdobja, ko sem naenkrat postala čisto šibka za menoj.

marika
Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #32 dne:: petek, 13. marec 2009 ura: 10:03 »

hej marika...tudi jz sm poskusla tko ja...

hecno res, da čokoladka in podobne zadeve ne pomagajo...

Jz tut upam, da bo kmalu minilo tole obdobje...čeprou vem, da bi se mogla predvsem orenk spočit...trenutn se počutm kot 70 letnica, k bi vsako popoldne počivala...

tale utrujenost mi živce para...

Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: petek, 13. marec 2009 ura: 10:17 »

Ma punce/fantje...ste kdaj slišale/i za pomladansko utrujenost...heheheeeeee. Bliža se spring time...zvončki so povsod...vrtnice že poganjajo...jauuuuuuuu...ke lepo. Mi smo pa kot cote....hehehe. Tole je izpod peresa naše psih. dr. Ilinove:

POMLADANSKA UTRUJENOST

P.S. Jaz sem bila danes že 2x zunaj...hja...sedaj sem pa že utrujena. Taka sem kot gross mutti.  sesmejem sesmejem kiselnasmeh
« Zadnje urejanje: petek, 13. marec 2009 ura: 10:28 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
krasendan
gost
« Odgovori #34 dne:: petek, 13. marec 2009 ura: 10:26 »

sem jz to slišala...sam me tale pomladanska utrujenost daje že od začetka februarja...tko da mal sumim, da mogoč pa le ni pomladanska utrujenost...

hmm...hecn res...

k ne zaspim do treh zjutri...
da me vidte zjutri k se morm vstat...k se konkretno sama s sabo pogovarjam in petkrat prestavm alarm...groza...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #35 dne:: petek, 13. marec 2009 ura: 10:36 »

in v čem bi lahko bil izvor nespečnosti? te kaj tare zadnje čase? se podzavest oglaša?.... kaj pa šiht - kako kaj kaže s službo - tudi tovrstne skrbi so lahko razlog nespečnosti....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #36 dne:: petek, 13. marec 2009 ura: 10:55 »

krasendan, kaj pa pravi tvoj psih. na to ?
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: petek, 13. marec 2009 ura: 11:05 »

Ja...ampak lanjsko leto nismo niti imeli prave jeseni krasendan. Tema se je začela že konec oktobra. Vem, da sem 28.10. šla na pokopališče še na berglah...in je pričelo deževati...in sem morala čez gradbišče (tam kjer je barakersko naselje)...in od takrat skoraj, da ni nehalo deževati ali biti temno. Vse to upliva na naše počutje.
Morda mi strahci malo preveč časa posvečamo svojem počutja in njegovi analizi. kiselnasmeh

Prijavljen

alexx Afro 
ribič
gost
« Odgovori #38 dne:: petek, 13. marec 2009 ura: 11:20 »

Letošnja zima je bla res sama tema. Za nas je to zelo obremenjujoče, zdaj pa še pomladanska utrujenost in to je dobitna kombinacija Grin
Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #39 dne:: petek, 13. marec 2009 ura: 11:46 »

hmm...sej to je to...meni nikoli ni bil problem, če kako noč nism spala...sm pol naslednjo čist brez problema...tudi zato se temu nism toliko posvečala...tudi ko so se začeli teli dnevni napadi...sm si misnla okej bo že...ampak zdej sm pa že kronično utrujena...in seveda me je po enmu mescu pa pol, labavega spanja strah it spat...k se nočm več mučt pred spanjem 3 ure s svojimi mislimi...

arwen...ja dost premlevam...skrbi me marsikaj...kot vedno...tut služba ja...čeprou vem, da se bom znašla...če ne drugje v strežbi zmer koga rabjo...ne bi bil noben problem...mi pa fajn misli šibajo iz ene teme v drugo...se skušam sproščat ampak ne pomaga kej dost...še najbolj helex...sam to je tko...vzamem na 14 dni, da se vsaj en dan orenk naspim...

moonica...rebolj še nič ne ve...ker ga imam konec meseca...
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar