FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 02. maj 2026 ura: 06:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: trenutno pomanjkanje energije  (Prebrano 12537 krat)
krasendan
gost
« dne:: ponedeljek, 02. marec 2009 ura: 16:43 »

Pozdraljeni...

pred več kot enim mesecem sem zvišala adje...jih jemljem zdej 40 mg cipramila...do tuki še vse kul...se mi pa zadnjih 14 dni pojavlja ena druga stvar, vsak dan se mi zgodi, da v nekem trenutku postanem popolnoma brez moči, čist in vidm megleno...celo telo mam čist mehko...pa še salbo mi rata (pa nism noseča) in to traja približno eno uro, pol je spet okej...cukr mi ne pade, ker mi dejansko ne more...tko da zej spet ne vem kuga to je...zej tko nardim, da eno banano pojem, pa pol vrjamem v to banano, da mi bo pol bolš...sam, ker se tale telesna šibkost al pa nemoč pojav lih kadarkol ne morm skoz banane okol nost...kej druzga mi pa niti ne paše...

a se je še komu kej podobnega dogajal?
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 02. marec 2009 ura: 17:09 »

Meni. In isto foro mam z banano. Embarrassed (pa še Smoothie Fructal s seboj nosim)

Samo je ta občutek bil tudi ko sem bila brez AD-ja.
Zato pa sem si merila cukr in pritisk redno doma, da sem se prepričala.
Zdej je še ščitnico treba preiskat....to še nisem šla.

Lahk je pa to res anxina fora: ne "boj ali beg", ampak "zamrznitev".
Ne vem še...

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
krasendan
gost
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 02. marec 2009 ura: 17:14 »

a res?

ja js tega prej nism mela...filing je pa tak...res težke oči za znort in se mi zazdi da bi se sam ulegla pa zaspala...hecn res...

jao če je to še ena anxa fora...k sm že misnla, da skor vse simptome poznam...ja jz tut pritisk pa cukr...sam tle je vse okej...tko da to dvoje je izključeno čist...

more bit kej druzga...no vsaj če ne druga sm potolažena da nism edina

čeprou, zamrnitev to se mi zdi res še najboljši izraz...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 02. marec 2009 ura: 17:18 »

Jest si dam ponavadi takrat CD sproščanje in se uležem...
Po pol ure sem Ok.
Prijavljen

krasendan
gost
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 02. marec 2009 ura: 17:21 »

ja sej sam problem je k nism doma...v službi mal teži to nardim...
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 02. marec 2009 ura: 19:29 »

kako si izključila sladkor, krasendan? imaš za si merit?
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
krasendan
gost
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 02. marec 2009 ura: 23:17 »

nimam lih doma...ma sm na kontroli vsake tri mesece pr osebni zdravnici...tak da je in pritisk in sladkor ok...
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: torek, 03. marec 2009 ura: 00:16 »

sem razmišljala o hipoglikemiji ...
si kdaj ne pojedla banane (ali karkoli drugega), ko si se tako počutila in je čez uro minilo ?
Prijavljen

krasendan
gost
« Odgovori #8 dne:: torek, 03. marec 2009 ura: 09:04 »

sm šla zej brat o tej hipoglikemiji, kr bolš da ne berem, k pišejo neki o komi itd...Smiley

hmm...a veš tko je, čudn mi je zato, ker pred tem "napadom" ni neke fizične aktivnosti...delam tle v službi, sm na miru itd in kr naenkrat jz čist omotična in brez moči, težke učke...itd...

to da ne bi banane pojedla še nism probala...k me je tut šele včer orenk zaskrbel...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #9 dne:: torek, 03. marec 2009 ura: 09:16 »

pomladanska utrujenost je tudi ena od teh zadev...
..delam tle v službi, sm na miru itd in kr naenkrat jz čist omotična in brez moči, težke učke...itd..   

se mi nardi kdaj... pa počakam, da mine  kiselnasmeh vstanem, grem na wc, pa mal sodelavki težit, se kao opdravim po opravkih po firmi, ... če je pa že ura skor 100, pa mrknem domov
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: torek, 03. marec 2009 ura: 09:53 »

Jest sem si v takem "omotičnem" trenutku..k ratam znenada čist švoh...
zmerla sladkor in je bil še vedno v mejah normale.
Bila sem pa prej prepričana vedno, da je zihr "cukr padu". (hipoglikemija)

Fajn si ga je izmerit na tešče...
Pa po jedi....
Pa itak, ko imaš občutek da je "cukr padu"....

Najbolje je pojesti košček kruha piše, če ti sladkor pade.
Je hitreje v krvi, kot če bi pojedu košček čokolade.
Nimam pojma zakaj tako.

Me pa veseli, da nisem edini "čudni" primerek...s takimi občutki.
In odtod pol moj strah pred omedlevico. Iz teh "občutkov"...
Prijavljen

krasendan
gost
« Odgovori #11 dne:: torek, 03. marec 2009 ura: 10:23 »

jah tole je mene kr mal zadel k strela z jasnega...

sam je pa filing predn skup padeš drgačn...kot tale...

eh...zmer je kej novga...

še zmer se mi zdi nekak najboljša možnost zamrznitev...sam kaj zdej, morm ugotovit pred čem zmrznem?
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.674

« Odgovori #12 dne:: torek, 03. marec 2009 ura: 13:04 »

Kako pa kaj spiš?
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: torek, 03. marec 2009 ura: 13:16 »

Tale zamrznitev (freeze) je fora od avtonomnega (parasimpatičnega in simpatičnega) živčnega sistema.
Delujeta neodvisno od naših hotenj, zavedanja.
Večini pri paniki udari na boj ali beg (pospešen utrip srca itd..)
Sva pa z Reboljem to debatirala in je tudi Freeze čist realen.
Bolj se aktivira parasimpatikus.

Krasna a ščitnico si dala pregledat?
Prijavljen

krasendan
gost
« Odgovori #14 dne:: torek, 03. marec 2009 ura: 14:02 »

spim? dobro vprašanje...zadnji mesec po obrokih in izjemno težko zaspim, tko da ponočujem, pol k zaspim se pa zbudim...sanjam pa tut na velko in doživeto...

s ščitnico...dobro leto dni nazaj je bila okej...

hmm...aslan dej mi kej več povej pliz o telem freeze...pa parasimaptikusu...
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.674

« Odgovori #15 dne:: torek, 03. marec 2009 ura: 15:33 »

Lahko je preprosto pomanjkanje spanca, ki se potem kaže v navalih hude utrujenosti. To se je meni dogajalo, ko sem morala vstajati pred deveto Embarrassed.
Ampak je bilo grozno zoprno, ker so me ti "napadi" zaspanosti in nemoči obhajali med predavanji in sem morala res vsak atom energije porabiti za to, da nisem zlezla pod mizo.

Sem si malo prebrala o tem "parasimpatikusu" in "zamrznitvi". Pri tem pojavu sta aktivirana oba, tako simpatični kot parasimpatični sistem, se pravi, da ne bi občutila samo utrujenosti in nemoči, ampak bi se v vsakem momentu lahko sprožila reakcija "boj ali beg" (se pravi, da bi bila hkrati tudi zelo prestrašena in pripravljena na boj/beg). Simpatični sistem pri 'zamrznitvi' se v nevarnosti vedno aktivira pred parasimpatičnim ter ostane aktiviran tudi medtem, ko je aktiviran parasimpatični. To delajo nekatere živali (pa tudi ljudje), ko so soočene s plenilcem/nevarnostjo. Zamrznejo/se delajo mrtve in jo ob prvi priliki popihajo.
http://www.veroniquemead.com/pns.php (nižje pri "The Freeze Response")

Mimogrede, tam je tudi opisana reakcija onesveščenja, za vse tiste, ki vas skrbi, da boste padli skupaj od panike Wink. Ne boste, ker za to, da padete skupaj, mora biti parasimpatikus zelo 'aktiviran' (upočasnjen srčni utrip, nizek pritisk), simpatikus ne sme biti aktiviran bolj kot malo ali srednje, ker potem ne boste padli skupaj, saj se vam bo povišal utrip in pritisk - to je pa ZELO značilno za napad panike. Torej dokler paničarite ne morete pasti skupaj, ker vam vaš lastni živčni sistem tega ne dovoli Smiley.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: torek, 03. marec 2009 ura: 16:10 »

krasendan,
vprašam zato, ker vem iz izkušenj, da je možno imet hipoglikemije tudi, če prej nisi bil lih neki fizično aktiven al pa jedel pred o-ho-ho urami ... se je meni to dogajalo (predlani) ... je pa res, da sma z dragim ugotovila, da sem čez čas boljša, če takrat kaj pojem (ampak fora je, da sem bla včasih tolk slaba, da mi je slabo delalo, ne pa da bi jedla) ... jaz ne pravim, da ti to imaš, samo povedat sem hotela kako je s to zadevo, da ni rečeno, da si prej ne vem kaj počel ali ne jedel ... ampak to se dogaja le nam, ki imamo motnjo v prebavi OHjev ... meni je na tešče cukr vedno vredu pokazalo, nisem pa imela merilca doma, da bi preverila kolko ga imam, ko sem bila slaba ... potem, ko se mi je enkrat to naredilo pri dohtarci (pri njej sem bila zaradi drugih reči) in mi ga je zmerila, smo vidli kje je keč ... pol so me poslali pa na en glukozni test (traja cel dopoldan) - tam so potrdili, da imam to motnjo
in ker si se prestrašila, ko si zasledila tisto o komi ... ti mora ful past cukr, da se ti to zgodi ... tebe nima kej bit strah tega ... sploh, če maš ob sebi vedno kej za dat v usta
sem se pa spomnila (ko sem prebrala post od anchi), da se tud jaz tako počutim kadar ne spim zadosti oz. slabo ... kar v sekundi rataš čist neki švoh ... in tud zarad ankse sem mela filing, da sem se kej podobno že počutila, ampak se ne najdem v tisti 'zamrznitvi'
kaj, če bi se pomenila s tvojim psih. glede spanja ?
Prijavljen

Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: torek, 03. marec 2009 ura: 16:11 »

Super napisano Anchi.
Takole nekak je tudi Rebolj povedal.
Da pri občutkih, da bom padla dol, (počasen utrip, nizek pritisk...deluje bolj parasimpatikus...)
da k se bom tega zares ustrašla se bo zagotovo aktiviral prvo simpatikus.

To delajo nekatere živali (pa tudi ljudje), ko so soočene s plenilcem/nevarnostjo. Zamrznejo/se delajo mrtve in jo ob prvi priliki popihajo.
O tem sem že razmišljala..kaj če se nam ta občutek dogaja res kot "strah pred življenjem"...?
K bi se najraje skril in počakal, da se življenje spremeni, da skrbi minejo, težave da se rešijo...
Kot nekak znak "notranje nemoči", da se spopadaš z življenjskimi bremeni.

Anchi hvala za link...grem na branje....
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #18 dne:: sreda, 04. marec 2009 ura: 07:04 »

O tem sem že razmišljala..kaj če se nam ta občutek dogaja res kot "strah pred življenjem"...?
K bi se najraje skril in počakal, da se življenje spremeni, da skrbi minejo, težave da se rešijo...
Kot nekak znak "notranje nemoči", da se spopadaš z življenjskimi bremeni.

uf, to pa zelo zelo dobro poznam ... in se mi še kdaj to zgodi  zardevam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #19 dne:: sreda, 04. marec 2009 ura: 07:35 »

Zadnja 2-3 meseca se mi skoraj stalno dogaja, ne samo včasih Arwen in Aslan. Enostavno bi zbežala in se skrila. Naj že vse skupaj mine. A kaj naj mine? Morda vse.

Čakam. Kaj čakam? Da bo nov dan, da mine noč, da bo konec kosila, da bom prebrala do konca...da me vsi pustijo pri miru, da jaz vse pustim pri miru, da prime AD, da se nehajo stranski učinki...da končam AD...da shujšam, da neham bluzit....da me povozi tovornjak...da... Tale *trenutno* že predolgo traja. jok

Ma ljudje moji...saj nimam 10 let in bi mi že moralo biti marsikaj jasno...a jaz vse manj razumem.  Cry Saj ni treba nič razumeti, samo vreči se v life pa kar bo naj bo...ampak...jaz tega trenutno NE ZMOREM. Čas pa polzi in samo obračam mesece na koledarju. Marec je že, pa se nisem premaknila že dolgo. Decembra sem rekla...po novem letu bo boljše. Pa ni...slabše je. Pa kaj je to ljudje moji. Besna sem, žalostna in nemočna.
Tole pa bo depresija, a ne? Ne vem. Jaz sem bila samo strahec do sedaj. Od sedaj naprej pa...najbrž kombinatorec.
« Zadnje urejanje: sreda, 04. marec 2009 ura: 07:45 od Alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar