FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 02. maj 2026 ura: 06:32

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Moj problem... pomagajte mi razumeti...  (Prebrano 4707 krat)
nomis
gost
« dne:: ponedeljek, 23. februar 2009 ura: 19:38 »

Že kar nekaj časa berem vaše probleme in v večini vidim da imate enake probleme tudi vi kar mi malo pomaga ker vidim da v tem sra..u nisem sam. Moj problem se je začel pred tremi leti, ko mi je bilo v službi slabo in sem čutil nekakšno slabost v glavi kot da bom padel v nezavest. Najprej sem se ustrašil da je kaj narobe z srcem in stanje se je še poslabšalo, ko sem z kolegi odšel pred zgradbo mi je postalo zelo slabo in sem se skoraj onesvestil. Odpeljali so me na urgenco kjer so mi pregledali kri in naredili EKG. Seveda so bili vsi izvidi brez posebnosti ravno nasprotno vse je bilo v mejah normale. A jaz sem si v glavo zabil da je z menoj nekaj narobe natančneje z mojim srcem. Moja zdravnica me je poslala na ultrazvok srca in holster (24 urni nadzor srca) kar spet ni pokazalo ničesar a ta občutek me je ubijal. No in čez dve leti sem bil napoten na mirovno misijo na Kosovo kjer se je stanje poslabšalo. Slab mesec pred koncem misije sem začel postajati zelo napet, nisem se mogle sprostiti mislil sem da se mi bo strgalo in od tedaj naprej nimam težav z srcam imam pa problem z mislimi kar naprej imam slabe misli kaj če... se mi strga, znorim, ne bom več to kar sem bil in take blesave fore. Seveda sem se odločil za obisk psihiatra in psihologinje. Sedaj sem na Paroxatu in hodim k psihologinji a obiski so na 2 meseca to pa mi je predolgo. Kaj mi svetujete res bom hvaležen za vaša mnenja. Imejte se. Cry Cry Cry
Prijavljen
Azrael
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 808

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 23. februar 2009 ura: 19:46 »

Priporočam ti psihoterapevta... 1× na teden je običajno. Na 2 meseca je v vsakem primeru premalo.
Prijavljen
nomis
gost
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 23. februar 2009 ura: 19:51 »

Ja saj v tem je problem ker tu pri nas ni psihoterapevta je samo en psihiater in ena psihologinja. Za to bi moral iti drugam. Kaj mi svetuješ?
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.667

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 23. februar 2009 ura: 20:05 »

nomis, imaš možnost prevoza ?
če se lahko kako (pri)pelješ, potem išči v kakem drugem kraju
na dva meseca je ful premalo!

so pa to znaki panike, kot si verjetno že ugotovil ... dosti nas je tu, ki vemo kako ti je
počasi boš prilezel s tega!!
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 23. februar 2009 ura: 20:09 od moonica » Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Azrael
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 808

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 23. februar 2009 ura: 20:06 »

Hja, svetujem ti da greš drugam, saj je jasno, da to potrebuješ. Na tem forumu imaš seznam nekaterih terapevtov. Jaz ti sicer ne morem nobenega priporočiti, ker nimam izkušenj z njimi. Jaz terapijo kar sam izvajam... prebiram literaturo, ki je obstaja zelo veliko.
Prijavljen
nomis
gost
« Odgovori #5 dne:: sreda, 25. februar 2009 ura: 18:50 »

Hvala za odgovore. Ja itak da imam možnost prevoza. Izgleda da bom res moral iti kam drugam. A veste kaj me še zanima če kdo od vas jemlje Paroxat. Koliko na dan in kdaj?
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #6 dne:: sreda, 25. februar 2009 ura: 19:45 »

Jemljem Paroxat 20 mg. 1 tableto zjutraj.
Začetna doza je bila 1 zjutraj, 1 popoldne.
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #7 dne:: sreda, 25. februar 2009 ura: 19:49 »

A veste kaj me še zanima če kdo od vas jemlje Paroxat. Koliko na dan in kdaj?

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,136.0.html
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
marika
gost
« Odgovori #8 dne:: petek, 27. februar 2009 ura: 14:09 »

Nomis,

jaz ti svetujem, da začneš tudi sam delati na izboljšanju zdravja in sicer tako, da se začneš intenzivno sproščati. Tvoje stanje je namreč posledica prenapetosti. Počni kar te veseli in sprošča. V tem lepem vremenu je obilo možnosti za izlete v naravo, kolesarjenje, vrtnarjenje, jogging, karkoli... beri knjige, glej filme, kuhaj, popravljaj, pojdi s prijatelji na izlet...skratka poskusi se sprostiti. Ko je meni uspel en temeljit odklop od vsakodnevnih skrbi, sem bila kmalu čisto v redu.

Fajn bodi in lep vikend,

marika
Prijavljen
msavic12
gost
« Odgovori #9 dne:: petek, 27. februar 2009 ura: 18:45 »

Živijo nomis Imas skoraj iste težave kot jaz in vsi smo si ful podobni. Jaz mam tud paroxat in se kr uredu počutm sam sm ugotovu da psihoterapija je zlo pomenbna ,da se stvari v glavi predelajo skozi pogovor z terapevtom,zdi se mi da zdravila samo prikrijejo simptome. Jaz mam tud težave že 4 leta terapije sm pa šele pred tremi tedni začel izvajat pa se mi zdi to prava stvar da se pride do dna težavam. Pa tudi literatura je pomenbna k si več seznanjen lažje razumeš svoje težave. Smiley
Prijavljen
nomis
gost
« Odgovori #10 dne:: sobota, 28. februar 2009 ura: 18:48 »

Še enkrat se najlepše zahvaljujem vsem ki ste pisali na moj blog res hvala. Vem da morm veliko delati na sebi saj se trudim in moram priznati da mi nekako kar uspeva najhuje je zjutraj ko moram na pot v službo ki traja kar 1 uro in 15 vminut a ko pridem na tja pa se stanje kar nekako popravi. Ja glede literature sem tudi spoznal da je pomembna osveščenost, več ko vemo o problemu prej ti strahovi in dvomi izginejo. Pebral sem že knjigo ali dve o tem in sem se počutil bolje ko sem spoznal za kaj gre. clap
V ponedeljek imam spet terapijo pri psihologinji in bom videl kako bo. Če mi ne bo ugajala jo bom pač enostavno zamenjal in poiskal pomoč drugje.
Nič lepo se imejte moji sotrpini in čimhitrejše okrevanje vam želim.

Pa mislite pozitivno. Nič nas ne more ustaviti.  sesmejem Grin  oki
Prijavljen
marika
gost
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 02. marec 2009 ura: 00:58 »

Nomis,

iskreno me veseli, da si začel aktivno iskati pot ozdravitve. Očitno je, da si na pravi poti in da misliš pozitivno.

Ni problema, skupaj smo močnejši!

marika
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 02. marec 2009 ura: 16:34 »

Nomis..jaz sem padel v te težave 1978 na vojaških vajah na Blokah..takrat sem skakal okrog vojaških zrdavnikov, ki so se mi smejali in rekli, da srce kot organ ne more boleti, ker ni oživčen... unsure

Od takrat sem še vedno živ, čeprav me srce še vedno občanso opominja na to, da sem še živ Smiley
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 02. marec 2009 ura: 17:06 od scorpion » Prijavljen
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 532

« Odgovori #13 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 20:18 »

Nomis, zaprosi psihiatra za pogostejše obiske, dokler si v večjih težavah. Morda ti bo prisluhnil. Drži se!  rozicodam
Prijavljen
nomis
gost
« Odgovori #14 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 20:57 »

Tayana ni panike mi tale forum tolk pomaga da bo šlo naprej. Vidim da nisem sam v tej godlji in da tudi drugi trpijo z podobnimi in celo enakimi težavami. Pomaga pogovor, tehnike sproščanja, kakšna knjiga in te stvari. Hvala za skrb.

Lepo bodi in uživaj.
Nomis
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar