FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 20:26

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Pozdrav depresivnega  (Prebrano 2312 krat)
goblinsly
gost
« dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 23:01 »

Ker je to moj prvi post na tem forumu vas vse lepo pozdravljam !

Ne vem točnega vzroka, za pisanje na ta forum. To sigurno ni iskanje potuhe, morda je to neke vrste samoterapija v tipkani obliki oz. poglabljanje v samega vase.

Torej, star sem 22 let. Dolgo časa sem mislil, da so bili moji začetki depresije tam pri 16 letih. Vendar sem čez čas ugotovil, da temu ni tako, ampak da začetki segajo v samo otroštvo. Takrat sicer nisem vedel, kaj to depresija je ( po svoje je to boljše.. ), ampak sedaj o tem ne dvomim.

Za sabo imam dokaj težavno otroštvo, v neke detaile zaenkrat nebi šel, me pa sigurno matra dosti stvari iz preteklosti, ki se navezujejo na sedanjost in jih avtomatično preslikam v prihodnost. Moja zadnja seansa depresije se je začela nekje avgusta prejšnje leto. Začela se je s paničnimi napadi, te sem v manj kot mesecu dni odpravil, nato je pa udarila depresija. Verjetno najhujša do sedaj. Kot sem omenil, stvar me je presenetila ker zadnje 3 leta o njej ni bilo sledu oz. kakšen dan, 2 je bilo, vsekakor pa ne kakšno daljše obdobje. Sploh me to čudi ker je bilo zadnje leto zame zelo uspešno, imel sem operacijo hrbtenice zaradi katere sedaj nimam več bolečin, lahko normalno hodim, sedim, itd., pol leta sem bil v dobro plačani službi, odpravil sem panične napade ( 1 leto nazaj ), ki so me popolnoma šokirali in ko jih enkrat ni bilo več sem se na novo rodil.

Razmišljam če je morda razlog, da se je zgodilo preveč stvari naenkrat in me je vse skupaj šokiralo. Prekinil sem 3 leta trajajočo zvezo ( s punco sva sicer še vedno zelo dobra prijatelja in vsak dan v stikih ) ker pač nisem čutil, da je to to, nehal sem hoditi v službo ( pomeni, da imam neprimerno manj stika z ljudmi oz. neprimerno manj socializiram ) ob enem pa z zamudo delam maturo, imam namen naslednje leto iti na faks, itd. , morda sem se ustrašil, da mature ne bom naredil, šola me na splošno zelo matra, je pa problem, da ko sem depresiven se učiti ne moram, ker se ne učim vem kaj me čaka na izpitu, to me še bolj potre, uglavnem zaprt krog.

Na splošno sem zelo iskren, kar je verjetno ena mojih večjih napak v življenju. Po eni strani mi dosti ljudi ne verjame ko recimo povem, da imam socialno fobijo ( sem na splošno zelo komunikativen in na ven delujem veselo, hiperaktivno, itd. ), po drugi strani pa nekateri depresije kot take ne razumejo in se avtomatično distancirajo od mene. Pa saj jim niti ne zamerim, ko jaz nisem depresiven težko razumem nekoga ki je, ne vem niti kako sem se počutil 3 dni nazaj ko sem bil depresiven.

Upam, da bom tukaj spoznal osebke obeh spolov, s podobnimi težavami kot jih imam jaz, menda pomaga če nimaš občutka, da si v svojih težavah sam. Če bo kdo za kakšen bolj direkten pogovor naj me doda na msn, goblinsly@gmail.com .

Lep pozdrav, goblinsly

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: petek, 30. januar 2009 ura: 07:47 »

vračam pozdrav  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #2 dne:: petek, 30. januar 2009 ura: 17:48 »

Goblinsky pozdravljen in dobrodošel med nami.

Ni se treba opravičevati, ker si tu. Ti veselo tipkaj, če ti je to terapija in če ti pomaga. Bom brala, jaz itak vse preberem, še etikete na prehrambenih izdelkih.

Najbrž se že čekiral forum in izvedel marsikaj o bolezni in zdravljenju. Pomembno je, da si najdeš ustrezno psihoterapijo, s katero boš predelal stvari, ki te težijo. Mogoče bodo pomagala tudi zdravila. Družba, mogoče se lahko priključiš kakšni skupini, se ukvarjaš s kakšnim hobijem.

Kako zgleda s službo? Si sam prekinil? Izguba službe gotovo vpliva na potek bolezni. Bi rekla, da jo poslabša. najbrž tudi razpadla veza in šola. Kako si paniko premagoval prej? najbrž ti je to, da si jo premagal kar dvignilo samospoštovanje. Za moje pojme tisti, ki premaguje paniko brez zdravil seka.

Praviš, da sta z bivšo prijatelja in dnevno na vezi. To se meni osebno zdi čudno. Ne verjamem v resno prijateljstvo po končani vezi. Zdi se mi nemogoče.

Drži se in oglasi se, kako napreduješ.

Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
broken
gost
« Odgovori #3 dne:: petek, 30. januar 2009 ura: 18:14 »

citiram:
Na splošno sem zelo iskren, kar je verjetno ena mojih večjih napak v življenju.

dvomim da je to resnica..iskrenost je ena dobrih lastnosti cloveka in ne napaka..sam paziti moras, komu zaupat in kaj..js pocasi razumem kdo mi je prijatelj in kdo znanec..in tisti ki ne razumejo, me pac ne poznajo dovolj dobro, in nimajo pravice sodit ( ceprav vecina itk, bedn je ta folk Shocked ) in jim niti ne grem nc govort .. drgac pa vracam pozdrav in uso sreco pri premagovanju tezav rozicodam
broken
Prijavljen
goblinsly
gost
« Odgovori #4 dne:: petek, 30. januar 2009 ura: 23:11 »

O depresiji ( in njenih podpomenkah ) vem že praktično vse, saj kot sem omenil imam z njo težave že od rosnih let. Je pa res, da prvič v življenju zdravila ne pomagajo in sem prvič prisiljen poseči še po kakšnih drugih vzvodih.

Trenutno jemljem 20mg cipralexa in pred spanjem nozinan. Hobijev imam ogromno a kaj ko sem naenkrat izgubil vse zanimanje za njih. Za skupine sem se pa že zmenil tako da bom šel pogledat in videl kako in kaj.
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #5 dne:: sobota, 31. januar 2009 ura: 10:00 »

Če si že v akciji,  oki
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
milina
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 206

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 23:33 »

mogoče bi ti ta knjiga pomagala, že če malo uvod prelistaš, dobiš ideje:
http://www.amazon.com/Ways-Fight-Depression-Without-Drugs/dp/0737305576

pa ful je važno, da si čim bolj zaposlen, pa da se giblješ,
pozdrav Smiley
Prijavljen
polona
gost
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 23:55 »

čAV Milina.
Imam vprašanje; a je ta knjiga samo v angleščini ali je mogoče tudi prevedena v slo?

Zdi se mi zelo zanimiv naslov in bi blo dobro kaj pametnega in pozitivnega prebrat, ampak vem da je v slovenščini bolj malo gradiva.

Lp Poly
Prijavljen
milina
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 206

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 23:57 »

pojma nimam Poly, sem jo slučajo našla, ko sem odtipakla na yahoo-ju: kako zdraviti depresijo brez zdravil...tako da po moje težko, če je prevedena....pozzz
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar