FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 06. junij 2026 ura: 21:37

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: KAJ NAJ NAREDIM  (Prebrano 19765 krat)
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.805

moja mačkonka Opa

« Odgovori #20 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 19:20 »

Kakadu a začetno dozo so ti predpisali 100 ali prav berem???, jah saj to je za vola ubit doza no in ni čudno, da si tako boga  kiselnasmeh
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 30

« Odgovori #21 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 19:31 »

ne v bistvu sem dobila recept za 1oomg asentro, v lekarni niso imeli in mi je dal zoloft 100mg, en al dva dni sem jemala pol pa sem klicala psihijatra če je to cool, ker me je totalno neka panika zgrabila in vsiljivke so bile neznosne. no pol je reku da naj jemljem 25mg tri dni.danes sem se posvetovala z drugo psihijatrinjo in mi je rekla da naj kar vzamem50mg, zraven pa mi je predpisala se seraquel po 25mg zjutraj in zvečer. vsiljivke da sem noseča in da bom komu kaj naredila se niso ponehale, sedaj pa razmisljam se o tem da sem dobila aids zaradi prej opisanega. psihijatrinja mi je predlagala da bi se sla zdravit na oddelek ampak jaz tega res nočem.kaj mi je storiti?v ponedeljek imam službo, izgovorov za bolniško bo kmalu zmanjkalo če mi ne bo bolje. zelo zelo se bojim.
Prijavljen
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

moja mačkonka Opa

« Odgovori #22 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 19:37 »

uff kakdu absolutno konjska doza na začetku no. Potrebno je začeti z malimi dozami in nato postopno višati-tudi 50 je preveč in ni čudno, da si slaba in da si sploh na nogah. 25 je čisto pravilno doziranje na začetku. Sama sem tudi imela Zoloft in me je že 25 doziranje povzročalo zelo hude stranske učinke, tako da previdno in nič se ne boj, saj po moji presoji in kolikor vem je tvoje poslabšanje posledica ubijalske doze oz. predoziranja tako da 25 bo čisto prav.

drži se  rozicodam
Prijavljen

(O.Wilde)
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #23 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 19:41 »

Se strinjam z masi. Za začetek ja 100 mg veliko preveč.  Cheesy. Za začetek je 25 mg največ. Vsaj kak teden.
Prijavljen

alexx Afro 
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 19:42 »

sem že uzela 50mg danes ker, mi je tako svetovala psihijatrinja.vzela sem danes ob 17:44. tableto sem požrla prvo brez vode in pol popila vodo iz pipe in se mi je zazdelo da se mi je zataknila.ma pomojem tudi če se zatakne malo v grlu ali mandlih se glih tako raztopi.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #25 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 19:49 »

Tud jes se strinjam, da je 100 za začetek preveč. Ampak cilj pri OKM je da jemleš 150-200mg zolofta, ker nižje doze skoraj nikoli ne pomagajo, nasprotno od depresije, kjer je dosti že 50 mg. Ampak je pa res, da morš počasi večat dozo in ne začeti z veliko dozo. Sam jemlem 200 mg, men so usak tedn v bolnišnici zviševali za 50 mg, tko da sm začel s 50 sedaj pa sm že 2 leti na 200. Je pa res da mi je zdravnik rekel, da marsikdo ne prenaša tako visoke doze, tko da mi je kr prov prišla takrt hospitalizacija, da so skos sproti opazovali učinke zolofta na moje počutje in fizično stanje.
Prijavljen
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

moja mačkonka Opa

« Odgovori #26 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 19:54 »

Tud jes se strinjam, da je 100 za začetek preveč. Ampak cilj pri OKM je da jemleš 150-200mg zolofta, ker nižje doze skoraj nikoli ne pomagajo, nasprotno od depresije, kjer je dosti že 50 mg. Ampak je pa res, da morš počasi večat dozo in ne začeti z veliko dozo. Sam jemlem 200 mg, men so usak tedn v bolnišnici zviševali za 50 mg, tko da sm začel s 50 sedaj pa sm že 2 leti na 200. Je pa res da mi je zdravnik rekel, da marsikdo ne prenaša tako visoke doze, tko da mi je kr prov prišla takrt hospitalizacija, da so skos sproti opazovali učinke zolofta na moje počutje in fizično stanje.

....res je in tudi sama sem bila kasneje seveda na višji dozi, vendar nikakor ne na začetku, saj kot sem že pisala sem imela že pri najnižji 25 zelo hude stranske učinke-kot poslabšanje moje motnje in kaj bi bilo, če bi imela višjo takoj na začetku.Odvisno je od konstitucije človeka, občutljivosti na zdravilo..
Prijavljen

(O.Wilde)
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

moja mačkonka Opa

« Odgovori #27 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 20:15 »

....Kakadu nič ni hudega z teboj, stanje se ti ni poslabšalo, bil je previsok odmerek in začni z nižjim odmerkom ter nam poročaj kako si.

masi

Prijavljen

(O.Wilde)
vesnav
gost
« Odgovori #28 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 20:37 »

LJUDJE, nehajte s tem, kaj je preveč in premalo.
Kakadu ima psihiatra, ki ji bo svetoval, koliko, kdaj in kaj.

Kakadu, poslušaj me dobro:

1. V bolnišnici ti ne bo hudega. Tudi sama sem bila tam. Diagnoza: akutna psihoza. TODA, kar koli že tam piše, to navsezadnje ni pomembno. Pomembno je, da boš na varnem, da boš lahko v vsakem trenutku povprašala, kar te bo zanimalo, ter komu potožila.
Jaz bi na tvojem mestu šla že jutri tja, kar sem v tvoji situaciji tudi naredila. NIČ SE NE BOJ. VSE BO OK. Zagotavljam. In vse to, kar si nam, povej tam psihiatru. To je zelo pomembno. Povej vse, tudi stvari, ki jih sicer skrivaš. KER - ZELO JE VAŽNO, DA TO VEŠ - NIČ NISI KRIVA. Nikomur nisi nič naredila niti ne boš. Imaš slabo vest, najverjetneje, si visoko moralna oseba in se vsaj v podzavesti žreš, ker se ti je vse to zgodilo v preteklosti.
Čeprav je ljubezen, spolni odnos, pa magari s človekom, ki je imel težave z mamili, normalna stvar. Ti si ga imela rada in to je ves tvoj "greh".
Prosim, pojdi v bolnico. Po treh mesecih boš mnogo bolje.

2. Torej, tudi če imaš psihozo, to ne pomeni drugega kot strah, ki ga ne obvladuješ in se ti kaže tudi skozi grde, vsiljive misli. Akutno je pa zato, ker te zdajle to boli do konca in še dlje.

3. NImaš aidsa. Tudi okužila nisi nikogar. To misliš zato, ker se tako bojiš za druge, ker ti ni vseeno. Jaz sem imela vse te misli pa še ene 50 dodatnih bolezni... In v bolnici mi je bilo vsaj v toliko lažje, ker sem lahko to povedala prvemu, ki sem ga srečala zjutraj, pa se ni čudil. Tega si v službi ne bi mogla privoščiti.

Torej, prebrala si, da je z vsemi temi ljudmi, vključno z mano, bolje. In še bolje bo. Jaz nimam več nobene misli, ki bi tako vladala nad mano in tako bo tudi s tabo. Prva stvar pa je, da to veš, da se zavedaš, da si vsaj poveš, da to ni res.  In še najbolj butasto misel zaupaj psihiatru. Poslušal te bo. In nič čudnega se mu ne bo zdelo.
Poleg tega bodo v bolnišnici vse preglede, ki bod nujni opravili urgentno, tudi težave z menstruacijo se ti bodo tam uredile, saj bodo poskrbeli za to. Saj sem ti že povedala, da nisi noseča.

Verjemi, zaupaj, lahko tudi moliš. To je vse.
Drži se, verjamem in prepričana sem, da se še oglasiš, ampak treba bo naprej, moraš TO narediti zase. Naredi. Že jutri. Ne odlašaj. Pojdi v bolnico.

Vesna
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 20:50 »

Vesnav je ful dobr povedala, tud jes ti priporočam, da greš v bolnico. Res jes v svoji krizi brez hospitalizacije nebi zdržov.
Prijavljen
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 304

« Odgovori #30 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 20:55 »

Onix, zakaj brez bolnice ne bi zdržal? Zdravila dobiš ista kot doma, čemu torej bolnica? Meni je bilo hudo, a sem točno vedela, zakaj se grfe, tako da sem dobila ista zdravila tudi doma. Vsekakor pa mi je doma partner stal ob strani in sem lažje prenesla. Tudi Rebolj mi je rekel, da ljudje z okm obravnava večinoma ambulantno. Pri okm veš, za kaj se gre oz. tvoja pamet ni okrnjena, kot pri raznih psihozah, ko ne vedo, kaj je realnost.
Prijavljen
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 21:59 »

bom probala za zdaj se malo doma zdržat,vsaj raje bi bila res doma.nocem v bolnico in se tega bojim.konc koncev moram resevat zadeve tu in tam.ne vem no.hvala vsem, ki mi pomagate z besedami, ki mi zdaj ful prav pridejo. glede zolofta in pipe, pa se mi najverjetneje ni zataknil kar v mandelj, ampak sem tableto požrla.no to sem mogla zapisat.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 23:08 »

Ja zdravila že dobivaš ista. Ampak tm maš skos možnost za pogovor z zdravniki, pa spoznaš ljudi ki te zastopjo. No jes nism spal 5 dni, niti minutke nism se niti ulegu tko de jes sm mogu it. Mi je pa blo zmeri žou k sm že tolk časa čakov da se mi je to sploh do take mere zgodil. Odvisno je od človeka, enim paše it v bolnico, ko so tako slabi enim pa bolj odgovarja dom in podpora svojcev.
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #33 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 23:15 »

Oprosti, če se motim, ampak tebe je strah bolnice zaradi drugih. Kaj bodo rekli in to.

Glej, če se boš odločila za hospitalizacijo je prednost predvsem ta, da imaš vedno pri roki strokovnjaka, ki ti lahko pomaga. Tako kot pravita Onix in Vesna. Jaz sem se pustila hospitalizirat (sicer panična motnja in depresija), da so ADji prijeli. Doma bi samo težila in zganjala paniko. V bolnici sem se počutila varno in tudi moji so si oddahnili od mojih izpadov. Niti za sekundo mi ni žal.
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
vesnav
gost
« Odgovori #34 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 23:26 »

Jasno.

Kakadu, odloči se sama. Važno je, da se ne bojiš. Vendar čutim tvojo stisko, zato ti svetujem, da greš tja čimprej. Da boš v pravih rokah.

Koki, vsak primer je drugačen. Poleg tega gre pri okm ravno toliko za izgubo občutka za realnost kot pri psihozi, ne vem, kaj si pod tem predstavljaš?
Zato venomer ponavljam, da je vseeno za nas, kaj na ceglcu piše. Gre za misli, občutke, ki niso resnični. Za posameznika v akutnem stanju so še kako, zato se jih boji. Misli, ki te strašijo, pač niso resnične. Pri OKM je ravno tako nekaj okrnjeno, pamet je pamet... Kakadu je pametno dekle in bo poiskala pomoč!

Moja pamet je ista, kot je bila pred, po psihozi ali pa pri šestih letih. Gre le za razvoj, izkušnje, v akutnem stanju pa je bila ta moja pamet pač prežeta s strahom. V tem je ves point, ampak to nima veze s temo.

V.
Prijavljen
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

moja mačkonka Opa

« Odgovori #35 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 23:46 »

....se strinjam, da bolnica ni noben bav bav. Sama sem bila dvakrat in je bila prva hospitalizacija edina rešitev, saj sem bila na opazovanju kako bom reagirala na zdravila, kasneje pa seveda sem bila deležna psihoterapije tako skupinske kot individualne in spočila sem se odmaknjena od vsega, kar je izrednega pomena, tako da bolnice nič bat.

Vesnav zdravila so zelo pomembna in v tem primeru je šlo za predoziranje in tudi zato se počuti kot se in je prav, da sem to napisala, kajti to bi ji morala nujno povedat farmacevtka, če ji je izdala drugo zdravilo, kot je imela na receptu.
Prijavljen

(O.Wilde)
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #36 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 02:07 »

Draga Kakadu,

vse bo se dobro!!!

Tudi jaz sem imela pred letom in pol strasne vsiljivke. 1oo misli se mi je vrtelo naenkrat po glavi, panicni napadi itd...  A danes sem OK, da OK - sej pridejo slabsi dnevi ;evo, ravn zdej so spet potrkal - sam s pomocjo zdravil in terapije sem se pozdravila. Gre pocasi, a GRE! In tako bo tudi s teboj, verjemi!

Bolnisnica res ni bav bav - kot so ze ostali napisali - tam so ti strokovnjaki skoz in skoz pri roki, vse obctuke , misli jim lahko zaupas. Sicer jz nism bila v bolnici, a meni je npr zelo pomagalo, da sem svoje misli, obcutke zaupala najprej fantu, mami... Ko sem zadeve izgovorila, mi je kar malo odleglo. Zato je zelo pomembno, da tudi psihiatru vse zaupas... Jaz ne bom nikoli pozabila, ko sem svoje strahove zaupala psihiatru in si mislila: " Model bo mislil, da sem totaln nut case, " on je pa sam skomignil in rekel: "Ne, to so samo misli. Minilo bo!"

Kar se tice postavljanja diagnoz, na to se ne ozirat - cilj je, da se bos ti boljse pocutila, ne glede na diagnozo. Moji bliznji osebi so npr postavili diagnozo psihoticna depresija, no, danes je ta oseba popolnoma zdrava... Pa je bilo zelo hudo, a kot receno, o bolezni ni vec sledu!

In res. Vse , kar dozivljas, so samo vsiljivke. Vem, kako so strasljive, a ne boj se jih, pa pisi na forum - lazje ti bo, obljubim!!!!!!!!!!

Velik objem, drzi se, pa ne boj se bolnisnice!!!!

rozicodam, vse bo se ok!!!!

Himiko
Prijavljen
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 09:02 »

spet nov dan, spala sem ful malo ker me je non stop stiskalo pri srcu, še vedno se ne počutim boljše. mogoče bi morala it ven na sprehod pa se preveč bojim, da se ne bi zavedala kaj delam ali da bi naredila si kakšno sramoto. ma vem da tega nebi naredila, vseeno me preganja občutek, kaj pa če sem. ampak jaz vem da ne bi. zdravila me delajo ful nemirno in se tresem pa srce se mi zdi da se mi bo kar razpočlo, poleg tega me je pa vsega strah.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #38 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 10:00 »

Kakadu, to so klasični simptomi tesnobe, pri meni je blo tok hudo, de se zarad nemira niti usest nism mogu. Niso pa nevarni. Men so pol ful zdravila pomagala da sm se umiru. V najhujših obdobjih uzamem tud kkšn apaurin, ampak skos pazim da se ga ne navadim. Pogovor se z zdravnikom, kolk misl da bi ti loh dal končno dozo zolofta, ker je tud za anksioznost kr dobr. Usiljive misli probej čim bolj ignorirat, probej preusmert misli na kej druzga. Aja pa ne sikirej se, ker se čez noč ne počutiš nič bolš, to kr traja je čist normalno pr OKM da ni tok hitr bolš.
Prijavljen
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #39 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 12:13 »

spet se oglasam. vse skupi se kar noče nehat, ne zdržim več.zdaj me je že strah vsega. poklicalla sem oba psihijatra, eden mi je rekel da naj zvišam dozo. vzela sem en seraquel še kar zgodi zjutraj, enega pa še zdaj pred kratkim. ful bi rada vsaj malo zaspala in pozabila na te misli,pa ne morem. druga psihijatrinja mi je rekla, da bi morala v bolnico. jaz se vedno nocem it. tako življenje ne privoščim nobenemu na tem svetu, to je ze too much res.ali ste imeli tisti, ki ste bili hospitalizirani kakšne probleme pri iskanju službe in kako ste se izgovorili na delovnem mestu.
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4 5   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar