FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 18:02

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Moja zgodba  (Prebrano 5703 krat)
kivi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 18

« dne:: četrtek, 22. januar 2009 ura: 20:26 »

(oh ja... tole bo tok zmeden deloval vse skupi) Najprej en lep pozdrav Smiley am... zadnič sem ob enem izmed svojih napadov "depresije" al karkoli že pač... nekako ponesreč naletela na tale vš forum. lepo prosm že na začetku ne mi zamert, ker pišem v slengu... potrudila se bom da me boste vse razumel, opravičujem se če bodo mankale vejica itd itd. ampak že tako ali tako sem se zelo težko spravla tole pisat ker mi drastično primanjkuje časa. no najprej naj povem, da sem zdele sicer še dokaj uredu... mislm... pč... ne jokam   Grin tk nekak... nevtralne volje sm. pišem pa zato, ker sem pač opazila tale vš forum in mi je bil zelo všeč pa sem si rekla, zakaj pa nebi poskušala tud jst kdaj kje kkšne stvari vn dt. za začetek mogoče glih tukile. no dons vm bom sam mal povedala, kaj in kako je bilo, in kk se je vse skupi začel.

Stara sm 17 let. (aja btw (by the way  Grin  oz. mimogrede) se opravičujem če bo tud tale življenjepis mal zmeden, sam trenutno sm tud jst bolj kot ne zmedena). skratka... večino svojega časa sem včasih posvečala šoli. že v osnovni šoli sem bila ena najbolj briljantnih učenk. še danes je tako. nebom pisala v katerem letniku in na kateri šoli sem danes, ker to ni pomembno. dejstvo je, da mi vsaj kar se tiče šole vse dobro laufa  Smiley nažalost se mi pa zdi da je to tud edina stvar kjer men sploh kei laufa  tko  (Oh ja kje naj zdej nadaljujem).... jah bom kr prešla h glavnemu problemu ... se bom pol vračala.... ja torej....
kt vsak človek na tem svetu sem tud jst... pred slabim letom in pol hrepenela po ljubzeni oz. ne po tem... ne po ljubezni... tega sm mela na pretek že od otroštva.... bolj kt po ljubezni sem hrepenila po nekom... ki ne bi bil iz družine in bi mu lahko zaupala, ga ljubila, mu pomagala in obratno on meni. in "našla" sem ga. vsaj tako sem mislila. vem da se vam, ki ste starejši sliši smešno, a res sem ga imela rada. ni šlo za tiste vrste najstniško ljubezen, ko najstniki govorimo " ah sva hodila 2 mesca pa potem ni več šlo", ne ni blo tako. midva sva imela načrte. imela sem ga rada, in mislila da ima tudi on rad mene.
če se vse skupaj ne bi tako odvijalo kot se je, bi bila še danes skupaj, v to sem skoraj prepričana. spozanala sem ga na kraju, ki mi je bil poleg doma najbližji, sicer pa ni pomembno kje. (žal mi je da vsega ne morem povedati, a iz določenih razlgov bo bolje tako).  skratka skupaj sva bila 8 mesecev. najprej je zapadel v depresijo, že v 1. polovici 2. meseca najine zveze. ves čas se mu stala ob strani, mu pomagala... bila sem skrajno potrpežljiva ( Cry takrat sem imela še tako veliko mero potrpežljivosti... Sad  ) ko se je pobral pa je postal odvisen od mene... lubosumen... bolestno lubosumen... nikamor nisem smela... samo z njim ali družino... kot bi bila njegova last. potem pa se je vse le še stopnjevalo... do žalitev, zmerjanj.... in pretepov oz. udarcev. nevem .... in ne sprašujte.... zakaj sem to trpela... verjetno zato ker sem ga dovolj močno imela rada... da sem verjela v to, da bo nekoč bolje. zmeraj znova je obljubil, da se to nebo več ponovilo. pa se je.... vedno znova in znova. tudi izsiljeval me je da bi bila z njim, ko sva nekoč že prekinila zvezo, je poskušal narediti samomor. napol pri zavesti sem ga (morala najti) našla jaz. ker sem si očitala, da sem dejansko jaz tisti krivec, za to kar je poskušal sem cele dni jokala in jokala. nato pa sva bila dober mesec še skupaj. potem sva za vedno končala. a ne po njegovi volji. in ker je bilo to proti njegovi volji se je odločil da mi zagreni življenje. dober mesec po tem ko je vztrajal s klici in sms-i (vmes je ponovno poskušal storiti samomor) mi je pričel groziti. po telefonu in smsih mi je večkrat zagrozil s smrtjo. grožnje so bile resne, to vem zato, ker ga poznam in ja.... zmožen bi me bil ubiti... zaradi tega... ker sem bila v njegovem življenja edina svetla točka. njegova družina (če temu sploh lahko tako rečem) je bila  in je še in vedno bo v razsulu.  .... nato sem vse povedala staršem in policiji.  z zadevo se bom mogla še najman enkrat v življenju srečati, saj bo vse skupaj na sodišču. nato sem se morala skrivati pri sorodnikih vse do šolskega leta ko se je stvar (hvala bogu in upam da bo tako ostalo) umirila.
tako torej... iz pridne punčke... je nastala punčka, ki je v vse skupaj nehote potisnila družino. punčka, s katero je družina v tem letu morala marsikaj prestati. punčka, ki danes nemalo noči prebedi ali pa prejoče, zaradi misli na vse skupaj. pa ni najhuje to kar se je zgodilo, ni najhujši ta problem, najhujše je to kar sem postala- živčna razvalina in človek, ki je popolnoma brez čustev. najbolj neumno.... pa nevem kaj vse pa se mi zdi to.... da sem včasih najbolj nasmejan človek na svetu, ki bi vsem pomagal, nato pa kar v trenutku postanem človek, ki samo joče in joče in joče, ki je tik pred živčnim zlomom, ki ima po nekih testih nekega inštituta od 3 stopenj 2,51 stopnjo adrenalne izogrelosti in bi že zdavnaj morala poiskati pomoč. občutek imam... da ne morem več držati vejeti v svojih rokah. vse mi gre na robe. doma se čedalje več prepiram z materjo. v šoli sem kar zadovoljna, imam dovolj prijateljev, a ne zaupam vsega vsem... nekako po delčkih. kar pa se tiče.... tipov.... še zmer mam tist feeling (eden redkih feelingov k mi je ostov) nekdo mi rata všeč... vse lepo in prov... k ga dobim... tok dolg iščem napake, da jih najdem in ga pustim. pa sei ga mam rada.... vlada če ne neb bla z nim, seveda ne tok zlo močno kt njega (vem da bom enkrat spet mela nekoga tk rada... sam zdj še ni čs za to... najprej se morm pobrat), ampak mam ga rada... mislim tistga k sm z njim... ker drugače res nebi bla z njim... ampak ko pride napakica.... konc.... ni več nč.... nč ne čutm do njega.... kt da bi blo glih obratno... kt da bi hotla popravt tisto VELIKO napako....pri temu k me je przadev namreč dolgo nism vidla da je to da me tepe napaka.... zatiskala sm si oči... a zdej... pr drugih pa pretiravam... ampak nmorm si pomagat... zmeri je isto.... zmeri znova si želim da nebi blo tko... sam je... pa lepo prosm ne mi zdj pridgat naj se ne spuščam v razmerja... če je tko.... ker sm lpo povedala... da si želim tipa.... pa mi je všeč pa vse... tko kt pr vsh normalnih ljudeh sam.... pol se zatakne... k bi se mogla zaljubt vanga... se ne.... no skratka... ja.... tista lepa... luškana pa simpatična punca z baje neverjetno lepim nasmehom je zdj sicer ista.... na zuni... znotraj pa je neverjetno drugačna.... hladna... (kar se tiče ljubezni) rada mam lahko... to seveda... npr. druŽiNo pa frendice in frende...ampak... fantje... ljubezen v takem smislu... not. bolj previdna sm... v vseh pogledih. še več delam kot včasih. neprestano nekaj delam. npr. za tale post sem si našla čast šele po 2 tednih. nisem utegnila prej pa če verjamete ali pa ne...
po cele dni ( ko pridem iz šole) sem zaprta v svoji sobi in kaj počnem, za šolo, ali pa druge stvari. to mi pomaga. mami se sicer skoz pritožuje... da to ni dobr... da sem že popolnoma depresivna (dejansko imam dneve ko samo jokam in delam... jokam in delam, ne sprašujte kok ob tem naredim... mislm da je vsm jasno da bl mal). skratka... vse skupaj me je tako zelo potolklo.... da sem vsa  izžeta.... kt cunja.... vsa ta krivda... namreč za vse še vedno krivim sebe... vse bi lahko prekinila... vse bi lahko bilo drugače... pa ni .... dejansko se sovražim....

nimam pojma kaj naj naredim... njega nisem videla nikoli več... želim si da bi pri tem ostalo....
rada bi da bi bila zopet takšna kot včasih... rada bi zopet vrjela... se smejala.... rada bi da me nebi neprestano bolela glava, da ne bi bila neprestano zaspana od vsega razmišljanja in jokanja.... rada bi spet da bi lahko imela rada.... rada bi da ne bi bila depresivna... ker sovražim to besedo... nevem zakaj... a jo.... ampak .... hočem ali nočem.... vse skupaj je res tko zlo podobn depresiji... valda sm tud pomislna že na to da bi si vzela življenje... pa ne sam to... še kei druzga je blo....

rada bi dobila svoj življenje nazaj.... jok Cry Sad

lp vsm

p.s. (oblubim da bom drugič pisala vsaj z velikimi začetnicami...  happy)  se opravičujem  )
Prijavljen

"Živi čimbolj preprosto. Ne razmišljaj preveč o stvareh, ki jih ni mogoče spremeniti."

"Fear is the perfect way for enemies to live."
neopredeljen
gost
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 22. januar 2009 ura: 20:34 »

ne jamrat, kaj pa otloci v afriki ko nimajo za jest. resno, oprostite, to moram izreči - zakaj si ženske zmeraj izberete največje prasce za nesmrtne ljubezni?
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 22. januar 2009 ura: 20:47 »

Joj, Neopredeljen malo bolj nežno z ženskami. Malo si provokatorski, a ne? Otrokom v Afriki lahko pomagam le če sem zdrava, depresivna še sebi težko. Ja? Ti pa kar pogumno. Glej, da bomo brali o tebi v dnevnem časopisju.

Draga Kivi, dobrodošla  rozicodam
ne bom te tolažila, da si še mlada in da bo vse dobro. Mlada si res, dobro boš morala ustvariti pa sama. Za začetek mogoče zaupaj svojo stisko in strah kakšnemu človeku, ki mu lahko zaupaš. Prijateljici, staršem, učitelji, šolski svetovalni delavki...
Take stiske in strahu ne moreš in ne smeš nositi sama. Sicer pa tak tip, ki visi na tebi in te izsiljuje - stran od njega.
In nikoli ne boš, kakršna si bila. Ko boš to, kar se ti dogaja predelala boš boljša, močnejša.

Drži se
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
morska deklica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 299

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 22. januar 2009 ura: 21:24 »

Pozdravljena Kivi! Smiley

Najprej vse pohvale z moje strani, da si prepoznala, da nekaj ne štima v tvojem življenju. Sama pri teh letih pojma nisem mela, da se z mano kaj dogaja oz. da bi bilo kaj narobe. Tko da clap zate.

Prvi korak si že naredila - prepoznala depro in se razpisala o tem. Sedaj te čaka drugi korak - poiskanje pomoči odraslih oz. strokovnjakov na duševnem področju. Bodisi da je to psihologinja na šoli, psihologinja izven šole, terapevt ... starši ... prijatelji ... pač nekdo, ki bi se mu zaupala in ki te ne bi obsojal za misli, dejanja ..., ki se ti porajajo ... ampak bi ti pomagal.

Kaj pa hobiji? Jih imaš kaj? Kaj te veseli? Vsekakor bi te ukvarjanje s stvarmi, ki te veselijo, pomagale prebroditi krize. Mogoče bi se udeležila kake skupine za samopomoč?

Pa nič ni narobe z jokanjem. Sama nisem jokala uff let, pomoje nekje do 20. leta, sam potem, ko sm bla najbolj down, sm jokala vsak dan in sploh vrjet nism mogla, da to sploh znam.

Vsekakor pa dejstvo, da se je on prlimu nate ni ok - mogoče zanj ja, ker delaš oz. moraš delat točno tisto, kar on želi, sam tebe duši ... dokler ti ne poči ... in hvala bogu, da ti je, da si se rešla iz tega odvisniškega (nezdravega) odnosa.

Pa za vsakim dežjem posije sonček sunny ... tudi pri tebi bo ... in še boš zaljubljena ... ooooo jaaaaa ... pomisli

objem rozicodam
Prijavljen

... it's never too late ... Smiley
kivi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 22. januar 2009 ura: 22:36 »

1. neopredeljen: Z otroki v Afriki sočustvujem in če bi lahko bi zdele sedla na letalo in jim šla pomagat. Zakaj si ženske zbiramo največje prasce za nesmrtne ljubezni? To ni bla nesmrtna ljubezen... To je sam v pravlcah... vsaka ljubezen je smrtna... vsaj tista katere zveza se potem neha. zakaj prasci... kako pa naj bi vedla... če maš kkšn nasvet le povei... nebi rada šla še enkrat čez kei podobnga.

2. morska deklica: Ja seveda mam hobije, saj pravim, ogromno dela imam, ampak veš... pride dan... ko pa mi je popolnoma vseeno za vse.... imam tudi točno določene cilje... vse vem ... kako bi rada da poteka moja prihodnost... lhk bi rekla da skor preveč natančn... mam sanje, želje, cilje, hobije.... ampak pride resnično dan.... teden... in paff... nemorm več.... in pol sam jokam jokam jokam.... sj vem da s tem ni nč narobe... sam na živce mi gre... doma te čudn gledajo... nmorm nardit vse kar morm... nemočna sm,.... zaspana.... izmučena....

obema hvala za podporo Embarrassed

lp Smiley
Prijavljen

"Živi čimbolj preprosto. Ne razmišljaj preveč o stvareh, ki jih ni mogoče spremeniti."

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: petek, 23. januar 2009 ura: 09:22 »

pozdravljena, kivi  rozicodam.. hja, kot pravi morska deklica

Prvi korak si že naredila - prepoznala depro in se razpisala o tem. Sedaj te čaka drugi korak - poiskanje pomoči odraslih oz. strokovnjakov na duševnem področju. Bodisi da je to psihologinja na šoli, psihologinja izven šole, terapevt ... starši ... prijatelji ... pač nekdo, ki bi se mu zaupala in ki te ne bi obsojal za misli, dejanja ..., ki se ti porajajo ... ampak bi ti pomagal.

objem  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
morska deklica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 299

« Odgovori #6 dne:: petek, 23. januar 2009 ura: 09:47 »

2. morska deklica: Ja seveda mam hobije, saj pravim, ogromno dela imam, ampak veš... pride dan... ko pa mi je popolnoma vseeno za vse.... imam tudi točno določene cilje... vse vem ... kako bi rada da poteka moja prihodnost... lhk bi rekla da skor preveč natančn... mam sanje, želje, cilje, hobije.... ampak pride resnično dan.... teden... in paff... nemorm več.... in pol sam jokam jokam jokam.... sj vem da s tem ni nč narobe... sam na živce mi gre... doma te čudn gledajo... nmorm nardit vse kar morm... nemočna sm,.... zaspana.... izmučena....

Vem, da so dnevi/tedni ..., ko preprosto nimaš energije in lahko samo ležiš in jokaš, ti ni do družbe, veseljačenja ... Pazi samo, da te tako počutje ne bo prevzelo, da se ne bi predolgo časa vrtela v istem krogu. Hobiji ti lohk pomagajo, da te držijo gor, čeprav je včasih potrebna kr ornk brca, da se česa lotš ... sam ravno to, da v svojem življenju ohranjaš neko "akcijo", je mnogo težje, kot se pa na nek način smiliti sami sebi ... ampak morš pa vedt, da ko se lotš nečesa in ti uspe ... si potem tud bolj zadovoljna sama s seboj ... kar posledično prinese bolj polno življenje, veselje ... in tudi ves trud, ki si ga vlagala v to, da si se "brcnla" in nekaj naredila zase, se ti 1000 x vrne ... vrjemi ....

... pa še piši kaj gor ... ti bomo svetovali po svojih naj močeh ...

drži se! rozicodam
Prijavljen

... it's never too late ... Smiley
kivi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: petek, 23. januar 2009 ura: 23:40 »

aaaaa dft007  spet eden tistih dni k me glava boli k pr norcih... pa še vidla sm ga dns.... 1 po 8 mescih... raj ne sprašujte kk mi je... k mislm da vsi vete da bi ga najraj zadavla  Sad Shocked  najraj bi šla spat... ampak mam še toliko dela, da.... oh ja... Cry Cry Cry včasih se sprašujem zakaj hudiča si ne znam kt vsi drugi normalni ljudje vzet pavze pa rečt time out jok pa nmorm... men ni vseen ka bo z moimi ocenami... men ni vseen če dobim nms.... Angry Cry sam to mi res gre.... Shocked in pol res sam to mislm kdaj se morm kei učit... in pridejo še misli na vse skp..... pa pol še kkšn prepir vmes pa  Cry Shocked jojjj..... dns je spet edn tistih bedni... dolgočasnih.... pa... tistih dni... k mi gre na jok.... pa nmorm jokat.... (nasprot dan od tisith k sam jokam)  Angry Sad

lp vsm....
Prijavljen

goksi
gost
« Odgovori #8 dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 17:36 »

Živjo!!
am...sej ne boš dobila nms,če si boš vzela dan frei! Verjemi, sem v gimnaziji in to prakticiram, sicer nism brilijantna učenka kot ti,ampak mi gre.
Vzemi si dan off. reci mami naj ti napiše opravičilo in spiiiiii. Ne vem delaj nakeja kar ti hočeš!!Verjemi plakatov, debatnih krožkov, seminarskih nalog, poročilov za profesorje bo zmeraj dovolj in ti na nek način koristijo, ampak če boš pri svojih 17 pregorela, boš rabila dosti več, da se zbezljaš ven iz problemov kot zdaj.ZDAJ!!!
Aja...jokavost, glavoboli, nespečnost,....to so lahko telesni znaki depresije...pojdi splošnemu zdravniku in naj te napoti naprej!
Wish you best!!!
Prijavljen
kivi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 21:23 »

mi je prov žov sam sm bla 2 tedna frei 1 tedn zrd bolezni 1 tedn da bi si oddahnila.... pa ni blo nč bolš... zdei si pa sploh nmorm vzet frei dneva... k se pol preveč stvari nabere.... pč tk je.... mogoče si vi lhk vzamete dan off jst pč ne Sad
Prijavljen

goksi
gost
« Odgovori #10 dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 23:38 »

ellow kivi.
ne želim te užalit, ampak imam občutek(samo občutek!), da še nekaj časa ne nameravaš nič narediti v smeri reševanja problemov. Ker ko kdorkoli napiše karkoli o reševanju problemov, psihoterapiji, depresiji, zdravilih....na to nič ne odgovoriš, niti ne reagiraš. Te pa razumem, da si izčrpana in nimaš energije za še to.
 rozicodam
Prijavljen
kivi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 23:41 »

heh... reševanje problemov... vrjamem da me nočeš užaliti... sam lahk povem... da.... si velik bolj kt marskdo drug želim kei naredit v zvezi s reševanjem problemov... sam v mojem okolju je to nemogoče... namreč ugotovila sm da v našem kraju.... celo zdravniška etika... oz. kodeks etika in hipokratova prisega ne veljata pol fige... tako da.... tuki je težko govort a si jst želim kei rešt al ne... ja si.... sam v tem kraju je to nemogoče.... žal....pomagat si pa probam sama koker pač si lhk Smiley
Prijavljen

pupika
gost
« Odgovori #12 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 08:01 »

Kivi pozdravljena
Pot se vedno najde ! Ne vem v katerem kraju živiš, in možno je, da imate res slabega zdravnika. vendar pa..Slovenija je tako majhna. Poišči si pomoč v bližnjem večjem kraju. Samo ne odlašaj! Tukaj na forumu, ti sicer z lastnimi izkušnjami lahko damo kakšne nasvet, te poslušamo in bodrimo..vendar pa nismo strokovnjaki. In če prav razumem tvoje pisanje, potem ti rabiš eno strokovno pomoč
Vem, težko je iti k psihiatru. večina od nas je pred prvim obiskom doživljala hude tesnobe in napade samoobtoževanje. Samo potem ko vidiš, da se problemi dajo rešit, je veliko lažje
LP
Prijavljen
kivi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 11:54 »

ja sei vse razumem pa vse lepo in prov... sam nevem moje mnenje.... pč moje mnenje... kai mi bo ena ura na mesec (jst bi rabla vsak dan al  pa vsaj 2krat na tedn da se nekdo pog. z mano).... s tableti se pa tk al pa tk ne mislm filat.... še lekadola ne vzamem vse do tkrt k me res tok zlooo zlooo boli da kr konc..... nebom se še s temi tableti filala.... Sad

rozicodam
Prijavljen

pupika
gost
« Odgovori #14 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 11:57 »

Lej psihoterapija ni ena ura na mesec, ampak vsaj ena ura na teden..večji problem je denar, kar je načeloma vse samoplačniško
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 11:58 »

Odlocitev je vedno na nas. Ker z psihoterapijo se moramo nauciti PREZIVETI 1 teden, 14 dni, 1 mesec...
SAMI...na zacetku pa res mislim da ne bo slo. Glede kemije pa je odlocitev tudi na TEBI. Ali bos
cakala da bos tonila ali pa zaustavila in se pocasi resila. Pogumno.....
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
kivi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 12:49 »

no sei... tud to je problem da je samoplačniško... Shocked Sad  drgač pa...lost.... ni  vse tok lahko kt zgleda... sei vi bi to mogl vedt... ni tok lahko se kr zaustav pa se začet rešvt... sploh pa ne če si cel življenje pazu da so ljudje okol tebe srečni... zase ti je pa na nek način vseen... v tem smislu... sam da bodo moji bližnjo ok.... Sad

lp
Prijavljen

Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 13:50 »

Kivi nikjer nisem napisal da je lahko in na hitro. Sam se borim z anksiznsotjo ze 15 let toda DEPRA je bila tista ki me je postavila na DNO da sem zacel znova korak za korakom. Napisala si da tablet ne bos jemala  Huh?  pa ugotavljas da zaradi denarja tudi ne mores biti vsak dan pri psihoterapevtu. Po eni strani zelis pomoc po drugi pa bi "po svoje"  tako ne gre. Kot vsi pred tabo in se veliko ljudi za teboj si prisla do razpotja, ali nadaljujes tvoj nacin zivljenja ali nekaj spremenis.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
kivi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 14:18 »

ne razumeš me.... pozabva  dft012

lp
Prijavljen

zrebicek
gost
« Odgovori #19 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 16:37 »

hello kiwi
moram ti priznati, da sem se tudi jaz v tej tvoji zgodbi našla. Ni čisto identitična ampak je bila podobna. Pri štirinajstih letih sem se zaljubila v fanta bil je sicer deset let starejši. Bil pa je bolestno ljubosumen in posesiven. Ravno tako se je začelo z grožnjami, pretepi. In to razmerje se je moralo končati. Trpela pa sem na koncu sama. Po končanem razmerju me je zasledoval in mi moril. Enkrat me je napadel še sredi ulice.Starši so me nekaj časa še podpirali. Potem pa so mi tudi oni obrnili hrbet.Iskala sem se dve leti in potem se je hvala bogu zgodilo, da se je poročil, čeprav mi je grozil, da se bo zaradi mene napil in naredil samomor.Sedaj imam mir pred njim. Ampak vem, kako ti lahko neka taka izkušnja spremeni življenje.
Drži se, čas celi rane. pomezik
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar