FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 01:13

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Psihoza  (Prebrano 255 krat)
Misty
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: petek, 15. maj 2026 ura: 20:32 »

Imam velik problem z hcero.Stara je 20 let in sedaj je že tretjič v bonici zaradi psihoze.Problem je v tem ,da ko pride za vedno domov preneha z jemanjem zdravil.In potem se zgodi,da se ji epizoda kr hitro ponovi.Jaz ne vem več kako naj z njo ravnam.Zapadla je v nek fanatizem veruje tako močno v Jezusa,da je prepričana ,da ji bo bog vse pozdravil.Seveda zraven tega še hodi v eno skupnost,ki ji še tam govorijo da naj opusti zdravila,da ji bo pomagal bog.Ampak pri tej težki bolezni ni druga kot zdravila ,da jo bi postavile na pravo pot.Skoz se vrtima v začaranem krogu.Zdravniki ji govorijo,da si bo stem naredila še veliko škode in da se bolezen vedno vrne v hujši obliki.Kaj mi svetujete kako jo nak prepričam,da ji bodo zdravila pomagala.Zelo se bojim za njo.
Prijavljen
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 130

« Odgovori #1 dne:: sobota, 16. maj 2026 ura: 05:37 »

Pozdravljeni, psihoza se je pojavila zaradi nepravilne opustitve zdravila. Psihiatrična zdravila je treba opuščati zelo počasi in previdno. Lahko vam povem naslov knjige, ki vam bo marsikaj pojasnila, napisal jo je danski zdravnik in je prevedena v slovenščino: psihiatrija in organiziran kriminal je naslov. Srečno.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: sobota, 16. maj 2026 ura: 13:20 »

Pozdravljeni!

Predlagam, da jo vključite v psihoterapijo. Da bo bolj v stiku s seboj, ugotovila, kaj želi v življenju, kaj predelala in živela to življenje.

Srečno vama želim!
Prijavljen
wastedlife
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 19

« Odgovori #3 dne:: sobota, 16. maj 2026 ura: 21:54 »

1. opcija prepričaj jo, da Jezus hoče da jemlje ta zdravila, ker želi dobro za njo. 2. opcija prepričaj jo, da Bog ne obstaja in da je to plod njene psihoze. 3. opcija prisilna hospitalizacija???
Prijavljen
Champ
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 69

Nasmeh podarjam sebi in ostalim :-)

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 17. maj 2026 ura: 12:44 »

ali ji vsakič višajo dozo zdravil, ko pride do hospitalizacije...

katera zdravila naj bi jemala...ali ima predpisane tudi antipsihotike, če ja, potem obstaja tudi DEPO varianta, kjer ti vbrizgajo injekcijo, zdravilo se vsak dan po malo sprošča v telesu, nekje 4 tedne...

mogoče pa DEPO ni rešitev...saj gre za najstnico in ma tudi težave kot vsak, ki je še v puberteti...

tudi sam verjamem v Jezusa in sem 8 mesecev hodil v skupino, kjer smo vadili obliko kitajskega zena...

na dolgi rok pomaga psihoterapija, če je dovzetna za to... sam sem jo obiskoval 3 leta...

pri 20 letih sem bil 3 mesece v Centru za metalno zdravje v Ljubljani, na mladostniškem oddelku (ne vem če še obstaja), pa je takrat bolj pomagalo, kot klasična psihiatrična bolnišnica...
Prijavljen

Om mani padme hum
ForestGirl
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 227

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 17. maj 2026 ura: 21:27 »

Imam velik problem z hcero.Stara je 20 let in sedaj je že tretjič v bonici zaradi psihoze.Problem je v tem ,da ko pride za vedno domov preneha z jemanjem zdravil.In potem se zgodi,da se ji epizoda kr hitro ponovi.Jaz ne vem več kako naj z njo ravnam.Zapadla je v nek fanatizem veruje tako močno v Jezusa,da je prepričana ,da ji bo bog vse pozdravil.Seveda zraven tega še hodi v eno skupnost,ki ji še tam govorijo da naj opusti zdravila,da ji bo pomagal bog.Ampak pri tej težki bolezni ni druga kot zdravila ,da jo bi postavile na pravo pot.Skoz se vrtima v začaranem krogu.Zdravniki ji govorijo,da si bo stem naredila še veliko škode in da se bolezen vedno vrne v hujši obliki.Kaj mi svetujete kako jo nak prepričam,da ji bodo zdravila pomagala.Zelo se bojim za njo.

Vedno več je dokumentiranih primerov, kjer striktna KETO prehrana (ne kot začasna prehrana, ampak kot stalna), pomaga v veliki meri odpraviti simptome psihoze:
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30962118/
- https://www.youtube.com/watch?v=HKRLjwkK5NY
- https://www.youtube.com/watch?v=INTFR0Db5dg

Če uspete s prehrano se vam bo vsaj 50% težav razrešilo. In tudi lažje bo postalo delo z njo.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar