Torej, nadaljujem temo od prej (link:
https://www.nebojse.si/Forum/index.php?topic=24455.0)
Stanje se je umirilo, 2 dni sem celo normalno spal zapored, potem se je pa zgodilo tisto, kar je vlilo litre bencina na ogenj mojih paničnih napadov - očeta je možganska kap, 1 mesec nazaj, še vedno je v bolnišnici, govor mu ne gre, noge počasi dobiva nazaj...
Čeprav sem od novega leta imel panične napade na par tednov, se je do marca stanje skoraj čisto umirilo oz. sem se naučil kaj mi pomaga da napad skoraj takoj umirim ali pa ga celo ustavim.
Potem se je zgodila ta tragedija, tako nepričakovano, tako... Hitro. V nedeljo, 30 minut prej sva se smejala in debatirala o projektih okoli hiše, potem pa bum. Vse se mi je zasukalo, vso delo padlo name, nisem imel pojma kako in kaj ampak gremo počasi dalje...
Zdaj pa brez Anxemila pomoje ne morem zaspati. Čeprav ga zvečer vzamem, se mi zdi da me vseeno zbudi panika ponoči in jo poskusim odbiti. Včasih mi uspe, včasih pa 1 uro gledanje v strop in razmišljanje. O življenju. O vsem.
Odločil sem se, da grem k psihoterapevtu. Ne zato, ker bi to vplivalo name tako, da ne bi mogel funkcionirati ali imel strah pred nečem, ampak sem imel občutek da mi bo to pomagalo. Pa mi ni. Sicer v tisti uri je res zadeva minila precej hitro, sem dobil tudi par nasvetov ampak se mi zdi da pogovora ne rabim, zdi se mi pravzaprav škoda, ker bi rad sam na sebi delal in s pogovorom ne dosežem tega. S pogovorm dosežem neko trenutno olajšanje... Rekel je, da je napaka da se nisem ustavil ampak šel naprej v življenju in da mogoče rabim pavzo od vsega in da se soočim s stvarmi kot so. Da si oddahnem od vsega. Da mi telo sporoča nekaj ampak se ne zmenim za to. Ampak jaz funkcioniram normalno, dokler se ne uležem. Kako zlorabljal sem včasih alkohol in sam sebe, me zmrazi ko pomislim. Ampak nisem nikoli razmišljal o tem tako, ker mi ni nič manjkalo. Bili so znaki, ki jih nisem opazil, jih je opazila partnerka in zdaj tega ni več. Torej je nekaj boljše, nekaj slabše.
Opažam pa sam pri sebi da mi stvari, ki so mi prej pasale, ne pašejo več. Nimam časa za njih. ker si vzamem čas za druge stvar. Čeprav športam, se mi zdi da je to vseeno boljše od buljenja v ekranov ampak.. Sprostitve taprave nisem doživel že lep čas.
Prav tako mislim, da moram spat celo noč, da če je drugače je to smrt, da se bo ob nespečnosti zgodilo konec sveta zame. In spanec me do letošnjega leta res ni matral, pa če sem bil naklan kot mina.
Uglavnem... Kako zdaj naprej? Razmišljam v smeri, da si zvečer namesto buljenja v telefon, privoščim knjigo o kakšnih psiholoških forah. KVT za telebane? Kaj drugega?
Zelo rad bi se soočil in lotil tega, razmišljam v smeri 1 teden toplic s partnerko in knjige in vse ostalo na minimum. Na off ne gre, ker je zdaj mati sama doma. Pa prijatelje, čeprav jih je malo, rad slišim vsaj enkrat na teden.
Ima kdo kakšen nasvet?