FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 17. november 2025 ura: 22:51

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Strah da bom naredil samomor  (Prebrano 612 krat)
Janko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: petek, 17. januar 2025 ura: 20:30 »

Pozdravljeni

Konec prešnjega tedna, sem dvakrat doživel panični napad, kar na lepem, ko sva se hčerko peljala k staršem na obisk in ko sem bil na službenem terenu. Zdaj že cel teden doživljam močno tesnobo in nikakor ne pridem nazaj v ritem.
Najbolj me je strah, da bi se sam znašel v hudi stiski in ne bi videl več rešitve in bi storil samomor.
Takoj sem obiskal svojega psihiatra in vse razložil.
Kljub temu da me je potolažil in mi razložil da gre za neprijetne misli me je še vedno strah...
Kaj pa če bom vse eno si kaj naredil, kaj pa če mu nisem vse dobro razložil itd.
Ima tudi kdo od vas takšno izkušnjo?
Hvala za odgovore
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.952

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: sobota, 18. januar 2025 ura: 14:52 »

Pozdravljen!

Si kaj razmisljal, da bi stopil do psihoterapevta?

Napad panike ima neko ozadje in ni kar tako.. Ce razvozlas ozadje, ki te nekje tezi, je to to.. ni vec razloga zanj.

Ce se z vsebino ne zelis ukvarjati, se pa lahko naucis, kako ga shendlati, da ti je cimmanj motece.

Strah da bos naredil samomor... je res malo neosnovan..

Verjetno je tezava v tem, da ti obcutek izgube nadzora zaradi panicnega sprozi tesnobo. STRAH PRED IZGUBO NADZORA NAD SEBOJ. In panicni napad sprozi se zacaran krog drugih strahov.

Torej.. ali da se soocis z vsebino in ne bo vec panicnega napada.

Ali pa s terapevtom zvaditi nacin hendlanja s panicnim in custvi, ki pridejo za njim.

Kaj menis?

Panicni pac ni razlog, da bi bilo tako hudo, da bi se bilo treba kdaj fentati.  kiselnasmeh
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar