FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 29. april 2025 ura: 04:22

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Palpitacije in strah  (Prebrano 317 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
peek26
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 149

« dne:: torek, 10. december 2024 ura: 12:33 »

Pozdravljeni,

sem si kr upal odpret novo temo, ker jih je res ogromno s tem zapisom a se mi zdi da je moja specifična in bi rad našel še kakšno mnenje, razlago, rešitev itd.

No da se opišem malo. Star sem 35 let in od svojega 20 leta trpim z anksioznostjo, panicni napadi itd. Leta 2015 sem začel jemati Zoloft 50mg, ga vmes po 3 letih nehal za eno leto in potem leta 2019 spet nadaljeval (25mg). Največji strah mi povzroča torej misel na bolezen srca, aritmije in ostale stvari. Nazadnje sem leta 2022 opravil tudi ultrazvok in ekg samoplačniško. Mnenje zdravnika, da je srce povsem zdravo. No, da sem šel tja me je pripeljal dogodek povezan z palpitacijami oziroma preskoki utripa. Spomnim se, da sem tu in tam že prej kdaj občutil ampak takrat, leta 2022, po hudih stresih (učenje in privajanje novega dela, nervozne stranke, moje neznanje) sem dobil spet ta utrip in ga tudi obdržal kakšne 14 dni vsaki dan. Torej, vsakodnevno preskoakovanje utripa. Takrat je zdravnik rekel, da je srce zdravo na ekg pa je bil ulovljen ekstrasistol (PAC). No, leto in pol sem mel mira. V tem času ogromno športal (vsak dan tek 5-7km) do dogodka, ko sem imel Covid kar je spet zelo stresno in so se mi 2 meseca kasneje ponovno začeli pojavljat ti utripi, ki so pa trajali 3 tedne. Ker sem v tistem času bil partner bioresonantke sma vsakodnevno raziskovala in prisla do tega, da jih povzroča povišan noradrenaline. Spet je bil mir do te sobote, ko so se mi ponovno začeli in še trajajo. Sicer ne tako obsežno. Če pogledam nazaj sem 14 dni bil cel čas v tem, da imam tumor na možganih, zelo slabo sem spal, bil napet, nisem bil za družbo in nekaj dni pred tem dnem, ko so se mi začeli pojavlat sem si govoril, da če nebom se k sebi spravo se mi bo spet začelo to pojavlat. In evo.. V glavnem to me ubija, rad bi se tega rešil. Naj povem, da od julija jem antidepresiv 12,5mg oziroma si dam polovčiko na polovičko (Zoloft). Ali se še komu to dogaja? Kako ste rešli? Je to res vse na bazi psihe? Je nevarno? Hvala vsem za odgovore.
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 646

« Odgovori #1 dne:: torek, 10. december 2024 ura: 18:48 »

Pozdravljen, peek26,

vse, kar opisuješ, mi je zelo poznano. Imam pogoste palpitacije, ko imam občutek, da mi bo srce "padlo v hlače", torej kot nek notranji potres. Takrat moram zakašljati, da skrajšam trajanje palpitacije.

Tudi jaz jemljem Zoloft že kar nekaj let. Zadnje čase pa se borim z napadi hitrega bitja srca ponoči. Kar vrže me iz spanja in me zbudi, res zelo zelo hitro bitje, po moje 200 utripov/min. Huh??‍?Huh? Sama sem zaradi tega šla na samoplačniški uz in mi je kardiolog rekel, da je srce zdravo. Huh?Huh???‍♀️

Katastrofa je to, ker me tak napad zelo prestraši. Me pa sicer že nekje deset dni tišči v prsih, kar je znak povišane tesnobe. Na splošno je meni osebno ta čas vse prej kot prijeten, saj mi je december precej stresen mesec.

Ahjej...upam, da je res vse samo panika in da bo kmalu spet bolje ...tako pri tebi kot pri meni.

Drži se  pomezik
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar