FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 04:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksioznost, asentra  (Prebrano 1482 krat)
Xlxl
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: sreda, 17. april 2024 ura: 13:13 »

Pozdravljeni, stara sem 20 let.
Na forumu sem nova.
Moje težave so se začele Januarja in sicer po eni zabavi zjutraj sem se zbudila s paničnim napadom in od tistega napada naprej se mi je začelo vrteti, seveda grozna panika sla k zdravniku dali pregledati kri, slikanje glave vse super. Kosntantno pa sem imela tudi druge tezave glava kot v oblakih obcutek da nisem realna da ni okoli mene nic realno grozno res. Tiscanje v prsih konstantno preverjanje krvnega tlaka in pulza, dihanja grozno. V avto nisem upala, tudi v trgovino ne nic skos doma, ko me je ibiskala kaksna prijateljica seveda takoj panika nisem morala nic. Konstantni obiski pri zdravnici bila sem tudi na bioresonanci. Potem pa prejsni petek cez noc misel jutri se bos ubila ta me je res preplasila in seveda se mi je v glavi skos ponavljala. Odlocila sem se da imam dost in da rabim nekaj da mi pomaga. Sla sem k svoji osebni zdravnici ta mi je dala napotnico za urgentno psihijatrijo v Ljubljani. Tam sem se odpravila takoj bila na pogovoru pri psihoterapevtki, ki mi je predpisala Asentro 50mg. Sedaj prvi teden jemlem polovicko, cez 3 dni pa preidem na celo. Nekih hudih simptomov nisem imela razen tega da ne spim ze 5 dni in imam konstantno prisotne res grozne misli, ki so iz dneva v dan hujse in se mi res meša že. Včeraj sem bila tudi nazaj v Lj, kjer je rekla da je to vrjetno stranski učinek in da bo izvenelo, ampak jaz res nemorem več funkcionirat. Učasih se mi zdi da sem kaj takega res sposobna narediti in potem me zagrabi panika. Vsak dan me grabi panika in skos čutim tesnobo, tudi jest mi nepaše. Ali so to res stranski učinki? Bo čez čas lažje? Ker prej res nisem imela takih misli pojavile so se kar naenkrat. Učeraj mi je predpisala tudi Kvelux 25mg za spanje vendar me ga je strah vzeti, ker sem prebrala, da je to antipsihotik. Prvic grem k svojemu psihoterapevtu drug teden. Obcasno vzamem tudi helex vendar mi ne pomaga vec kaj prevec. Ali bo vse skupaj bolje? Ker sem res obupana.
« Zadnje urejanje: sreda, 17. april 2024 ura: 17:28 od Xlxl » Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 826

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 18. april 2024 ura: 14:52 »

Pozdravljena,
ti kar vzami Kvelux za spanje. V malih dozah deluje za urejanje spanja in ne kot antipsihotik. To so verjetno res stranski učinki AD-ja. Bo bolje, verjemi.
Ribica
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar